No ja tak, bo Dieter z powodzeniem śpiewał (choć z pomocą Corleisa i reszty teamu) There is too much blue in missin' you, TIYTIM czy Lucky guy, ale MT z Thomasem chyba jest fajniejszy.Gasolina91 pisze:No a czy teraz wyobrażacie sobie MT bez Thomasa...?
Możliwości wokalne Dietera Bohlena
- Peter
Re: Możliwości wokalne Dietera Bohlena.
- Adi
No fakt ale musiałby rzeczywiście znaleźć takich wykonawców, którzy najwierniej odzwierciedlaliby Thomasa i to w taki sposób żeby to nie było rażące. Pytanie tylko czy publika przyjęłaby na nowo piosenki Modernu po części w innym wykonaniuPeter pisze:Dieter z powodzeniem śpiewał (choć z pomocą Corleisa i reszty teamu)
- Peter
Hmmm...Thomas Forstner? Nie byłoby dużej różnicy, a chórki śpiewaliby Billy i Chris. 100 razy lepiej by brzmiało niż np: Part time lover Marka i Dietera. Ale sam Dieter też ma niezłe możliwości by śpiewać piosenki MT. Problem w tym, że dla mnie MT to tylko DB i TA, tak jak BS nawet gdyby został reaktywowany nigdy już nie będzie tym czym był.Adi pisze: No fakt ale musiałby rzeczywiście znaleźć takich wykonawców, którzy najwierniej odzwierciedlaliby Thomasa i to w taki sposób żeby to nie było rażące.
- Gasolina91
Jak MT to tylko z Thomasem i Dieterem!!!!!!! Nikt chyba nie był by w stanie zastąpić któregoś z nich... 
Point Of No Return
-
jkris
w kwestii wokalnej piosenki MT bez Bohlena sa mozliwe- mnostwo jest piosenek w stylu MT wiec napisanie kolejnej nie stanowiloby problemu dla sredniozdolnego producenta. glosu Andersa niestety ( a raczej na szczescie) nie da sie podrobic, zastapic. wielu probowalo z mizernym skutkiem...Gasolina91 pisze:Jak MT to tylko z Thomasem i Dieterem!!!!!!! Nikt chyba nie był by w stanie zastąpić któregoś z nich...
tyle, ze to co brzmialoby jak MT, dla kazdego fana byloby juz wersja solo Thomasa... Bo MT to Dieter&Thomas...
- Peter
No chyba by był z tym problem. Najbliżej są chyba Marc Cassandra i Thomas Anders. Niby kto jeszcze pisze piosenki w stylu DB? Bo chyba naprawdę nie wielu jest w stanie napisać coś na podobnym poziomie co Modern Talking. Nie wiem kto napisał Willkomen auf der Titanic, ale mu nie daleko do Bohlena.jkris pisze:w kwestii wokalnej piosenki MT bez Bohlena sa mozliwe- mnostwo jest piosenek w stylu MT wiec napisanie kolejnej nie stanowiloby problemu dla sredniozdolnego producenta.
-
jkris
przeciez piosenka MT = chwytliwy (czasami jeden podobny do drugiego) refren plus chorki. Nawet przeobrazajac istniejace piosenki bez trudu moznaby stworzyc nowa. poza tym poziom wielu piosenek MT po '98 jest daleki od idealu, sporo jest piosenek slabych i plagiatow wiec niewielu moze i faktycznie byloby w stanie osiagnac poziom ale ten z lat '80...Peter pisze: Bo chyba naprawdę nie wielu jest w stanie napisać coś na podobnym poziomie co Modern Talking.
- Peter
Krzysiek podaj przykład komu udało się z powodzeniem napisać coś takiego, bo ja widzę, ze tylko A little at the time, albo Willkommen auf der Titanic są bliskie Bohlena. Nie chodzi mi natomiast o naśladowców Bohlena.
- Adi
Wynika to może z faktu, że Bohlen starał się trochę w trakcie drugiego MT podążać za modą i może stąd słabość i zapożyczenia wielu utworów.jkris pisze: poziom wielu piosenek MT po '98 jest daleki od idealu, sporo jest piosenek slabych i plagiatow
- Gasolina91
No niestety może Dieter był zmuszony alby pisał pod ówczesną modę ale i tak muzyka MT po 98' roku była charakterystyczna... 
Point Of No Return
-
jkris
Twoich przykladow nie znam nawet ale moim zdaniem np niektore piosenki SIB z drugiej plyty, gdyby zostaly zaspiewane przez Thomasa i lekko przearanzowane bylyby duzo lepsze niz polowa utworow z Alone (ktorego raczej nie cenie). Poza tym piosenki Rodrigueza, czesto mylone z Bohlenem - jest nawet jakis watek, w ktorym zastanawialismy sie czy to cos wyjatkowego w piosenkach Bohlena pochodzi od niego czy moze wlasnie od Rodrigueza...Peter pisze:Krzysiek podaj przykład komu udało się z powodzeniem napisać coś takiego, bo ja widzę, ze tylko A little at the time, albo Willkommen auf der Titanic są bliskie Bohlena. Nie chodzi mi natomiast o naśladowców Bohlena.
zdecydowanie tak- chcial byc bardziej na topie, mimo to uwazam, ze co innego nasladowac trendy a co innego konkretne piosenki...Adi pisze: Wynika to może z faktu, że Bohlen starał się trochę w trakcie drugiego MT podążać za modą i może stąd słabość i zapożyczenia wielu utworów.Ale i tak bardzo lubię MT.
na szczescie sporo jest dobrych, niezapozyczonych utworow i mozna w nich odnalezc dawnego ducha MT z '80;-)
- Peter
A little at the time to utwór z 3 płyty Thomasa Andersa a Willkommen auf der Titanic napisał Al Cammaro i pochodzi z płyty Nino - Flieger. Może Al Cammaro jest tym, któremu najbliżej do Bohlena.jkris pisze: Twoich przykladow nie znam nawet ale moim zdaniem np niektore piosenki SIB z drugiej plyty, gdyby zostaly zaspiewane przez Thomasa i lekko przearanzowane bylyby duzo lepsze niz polowa utworow z Alone (ktorego raczej nie cenie).
Co do płyty SIB to faktycznie gdyby tu dodano wokal Bohlena (bo to wszystko bardziej przypomina mi BS) zmieniono aranże np; w Back to life, Gambler, Key to freedom, Two faces, Out of the blue (pozostałe mają dość ciekawe) i dodano mocniejszy podkład to faktycznie by to jakoś brzmiało. Mnie jednak razi ten podkład i to mimo wszystko płytkie brzmienie. Tu różnica klas jest wyraźna ale nie we wszystkim jest Bohlen lepszy. Chyba nie ma jednak takich możliwości wokalnych jak Kohler.
- justysia854
Obejrzałam, a raczej wysłuchałam Dietera i Thomasa razem w "I will follow you"- nie uważam żeby to fajnie wyszło...
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- Kuba.K.
Ja kiedy słycham utworów takich jak:
I'm The Pilot Of Your Love
My Bed Is Too Big
Sorry Little Sarah
Emanuelle
Madonna blue
Mam ochote polożyć się na plaży, oglądać piękne czyste niebo i zanurzyć się w przezroczystym oceanie
Romeo & Luliet
Is She Really Going Out With Him
Big Boys Don't Cry
Big Yellow Taxi
6 Years - 6 Night
Dr.Mabuse
Przypominają mi się piękne wspomnienia, do których zawsze chce wracać
P.S. I nieważne że wszyscy wokoło mówią źle o głosie Dietera, ważne że ja wiem swoje i że wszyscy którzy cenią sobie dobrą muzykę kochają jego głos. Nieważne jaki on by niebył...
Pozdrawiam:
Kuba.K
Mam ochote polożyć się na plaży, oglądać piękne czyste niebo i zanurzyć się w przezroczystym oceanie
Przypominają mi się piękne wspomnienia, do których zawsze chce wracać
P.S. I nieważne że wszyscy wokoło mówią źle o głosie Dietera, ważne że ja wiem swoje i że wszyscy którzy cenią sobie dobrą muzykę kochają jego głos. Nieważne jaki on by niebył...
Pozdrawiam:
Kuba.K
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
- Gasolina91
A co z Love Suite?Kuba.K. pisze: Mam ochote polożyć się na plaży, oglądać piękne czyste niebo i zanurzyć się w przezroczystym oceanie![]()
ta piosenka to plaża, piękne czyste niebo i przeźroczysty ocean
Point Of No Return
- Kuba.K.
ta piosenka też może być...
Pozdrawiam:
Kuba.K.
Pozdrawiam:
Kuba.K.
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia