Pokutujące nieścisłości

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
pioot36

Re: Pokutujące nieścisłości

Post autor: pioot36 »

witam,mam pytanko.Znajdzie się ktoś kto potwierdzi lub zaprzeczy że piosenka Johna Christiana "Broken Hearts"umieszczona na wrzucie pl.to kompozycja Dietera?pod utworem ktos pisze że to piosenka Bohlena,ale w wykazie Johna Christiana na tym forum nie ma jej.niech wypowiedzą się wszyscy ,którzy mają dostęp do WSZYSTKICH nagrań naszego wielkiego DiDiegO!proszę i czekam.Pozdrawiam piękne fanki i fanów.hej :D
Świat z Dieterem ma inny,lepszy wymiar!
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

To moze daj linka tej piosenki.
Pierwsze slysze o "Broken Hearts" Johna Christiana.
Bardziej mi sie to kojarzy z Chrisen Normanem i "Broken Heroes".
No ale musze poisluchac :)
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

To na 100% nie jest kompozycja Bohlena, mimo tak podobnego tytułu do piosenki Chrisa Normana "Broken Heroes"!!!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
pioot36

hej to znowu ja,witam,wpiszcie na "wrzucie.pl" John Christian Broken Hearts,to sami usłyszycie ,i przeczytacie komentarze wśród których niejaka KAKA stwierdza iż to utwór Bohlena.Chciałem dać link ale coś mi nie wychodzi,bo potem ten link zabiera nas do strony,tego co umiescił piosenkę na wrzucie.Czyli KAKA była w błędzie ?A mogła siępomylić bo naprawdę brzmienie bliskie Dieterowi,ale na rynku muzycznym jest masa takich piosenek :lol: i tylko prawdziwi znawcy mogą się konkretnie wypowiedzieć.No chyba że macie nr gg do Dietera to sam zapytam :P Piszcie fani <bezradny> ,pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Za swisscharts.com:
Music/Lyrics: Richard James Golding
Producer: Ralf Stemmann

Stemmann był klawiszowcem Dietera w latach 80-tych.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
pioot36

:shock: witam ,no i wszystko jasne,dzięki :D pozdrawiam,co prawdziwy znawca to prawdziwy,jeszcze tylko Kakę trzeba uświadomić.Dla przykładu już niejedna osoba na Patty Ryan mówiła ,że to C.C. Catch :lol: .pa
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

pioot36 pisze: .Dla przykładu już niejedna osoba na Patty Ryan mówiła ,że to C.C. Catch :lol:
Ja jak byłam mała to byłam święcie przekonana ze Dieter to Thomas, naczy wtety myslałam ze ten blondyn to Thomas.... :lol:
ale to dawno było...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Jeśli mowa o Johnie Christianie to ja jestem zdania że "Ebony Eyes" to jedna z najpiękniejszych piosenek autorstwa Didiego..I chyba jedna z najbardziej niedocenionych <bezradny>
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

pioot36 pisze:Dla przykładu już niejedna osoba na Patty Ryan mówiła ,że to C.C. Catch :lol: .pa
Na tym forum takich wpadek nie uswiadczysz.
Tu sa prawdziwi znawcy i wielbiciele muzyki, a nie "cos dzwoni, ale nie wiadomo w ktorym kosciele" :)
Awatar użytkownika
pioot36

Daniel pisze:
pioot36 pisze:Dla przykładu już niejedna osoba na Patty Ryan mówiła ,że to C.C. Catch :lol: .pa
Na tym forum takich wpadek nie uswiadczysz.
Tu sa prawdziwi znawcy i wielbiciele muzyki, a nie "cos dzwoni, ale nie wiadomo w ktorym kosciele" :)
dlatego jak mam watpliwosci,albo ktoś mnie w błąd próbuje wprowadzić,to tylko to forum pozostaje gdzie zawsze na pomoc mogę liczyć :D .dzięki,pozdrawiam(tak na marginesie,gdyby nasz Dieter komponował swe nagrania nie używając pseudonimów,życie byłoby pro stsze :lol: )pa
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

pioot36 pisze:gdyby nasz Dieter komponował swe nagrania nie używając pseudonimów,życie byłoby pro stsze
Za to powstało kilka ciekawych projektów solowych Dietera, których by nie było gdyby Dieter skupił się tylko na Modern Talking. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
pioot36

Adi pisze:
pioot36 pisze:gdyby nasz Dieter komponował swe nagrania nie używając pseudonimów,życie byłoby pro stsze
Za to powstało kilka ciekawych projektów solowych Dietera, których by nie było gdyby Dieter skupił się tylko na Modern Talking. :wink:
dokładnie tak,ja tylko zmierzam do tego,że jest parę piosenek Bohlena gdzie na płycie widnieje nie Dieter Bohlen ale jego pseudonim.Dlaczego,co przez to Dieter chciał osiągnąć?Jakie argumenty za tym przemawiają?dla nas fanów to dodatkowa frajda odkrywanie takich perełek.Ale dlaczego na rynku muzycznym tak się robi?jak myślicie?
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Hmmmm...może Dieter nie chciał aby fani wiedzieli ze to ten Dieter to napisał....a może chciał rozsławić swoj pseudonim....a sama nie wiem <bezradny> :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Steve Benson, Howard Houston, Jennifer Blake, Joseph Cooley - to brzmi jak nazwiska Brytyjczyków. Nie tylko w Polsce często uważa się, że rzeczy z importu są lepsze niż wytwory krajowe ;)
A druga sprawa, to że czasem nazwisko niepopularnego Bohlena może zaszkodzić w sprzedaży. Tak prawdopodobnie było np. z Nathalie Tineo, gdzie pierwszy singiel robił jeszcze "Dieter Bohlen", a po kiepskiej sprzedaży zastąpił go Marcel Mardello. Inna sprawa, że wtedy wcale to nie pomogło ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
labambino

Post autor: labambino »

Albo tak jak S.King-autor wspaniałych horrorów.
Napisał kiedys pod pseudonimem Richard Bachman,bo chciał zobaczyć czy ludzie kupują jego książki tylko ze względu na nazwisko czy ze względu na treść.Co się okazało?
Że Richard Bachman został doceniony za treść mimo ,że nikt nie wiedział,ze pod tym pseudonimem kryje się sam mistrz Stephen King.
Może i Dieter zrobił tak samo jak S.King????
you can win if you want!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Kiedy po raz pierwszy usłyszałem That's love, a więc prawie 15 lat temu, myślałem, że to Bohlen wykonuje wszystkie wokale, nawet te mocniejszym głosem w zwrotkach. Myślałem, ze śpiewa raz delikatnym głosem a raz mocniejszym, trochę mnie zmylił przez Lady Unforgetable, gdzie moduluje swój głos. A to śpiewa w That's love Bohlen wraz z Kohlerem, wystarczy nawet posłuchać jak spiewają w pewnym momencie razem to samo, z tym że słychac bardziej Rolfa.
ODPOWIEDZ