Kylie Minogue

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Peter

Kylie Minogue

Post autor: Peter »

Temat ten stanowi dokończenie dyskusji, która się pojawiła w temacie Modern Talking w mediach. Chodziło o to czy Kylie Minogue uległa modzie zmieniając całkowicie swój styl.
W odpowiedzi na post Michała T mówiąc, ze:
MichałT pisze:Dla Ciebie to jest może disco (choć jak już, to bliżej temu czemuś do dance'u), ale dla mnie to jest pomieszanie z poplątaniem. Dla przykładu, podają dwa linki:
Kylie Minogue - Like a Drug (nowy styl)
Kylie Minogue - I Should Be So Lucky(stary styl)
Jest różnica :?:
Więc nie mów mi Peterze, że tworzę jakieś swoje teorie, bo nie tylko ja tak myślę, a różnica jest tak wielka, że naprawdę trudno jej nie zauważyć.
Moa odpowiedź jest taka:
Like a drug i I should be so lucky to dwa utwory w tym samym stylu, to wciąż muzyka disco tylko nieco inaczej zaaranżowana. I shouuld be so lucky jest zaaranzowana bowiem na disco lat 80 tych podobnie jak The locomotion, Better the devill you know,step back in time i jeszcze parę utworów.
Tu masz w miarę współczesną Kylie:
http://www.youtube.com/watch?v=IXTU3ooWPzA
I tu nie ma specjalnej różnicy.
Tu jest nowsza:
http://www.youtube.com/watch?v=RE8EAqneUbM
Rożnica jest wyraźniejsza, ale to wciąż muzyka disco, która nie uprawnia do nazywania, ze Kylie zmieniła styl, uległa modzie itp. Nie wiem czy zauważyłeś ale ona nie ma żadnych murzyńskich wstawek, choć Ty się pewnie ich i tu doszukasz....
Ponieważ sam jestem wielkim fanem Kylie zachęcam też innych użytkowników do wypowiadania się na jej temat. Ja osobiście lubię wszystkie jej utwory, bo nie przytrafił się jej właściwie żaden słaby kawałek, no może poza Nu-di-ty.
Ostatnio zmieniony ndz lis 23, 2008 22:41 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Daniel

Re: Kylie Minogue

Post autor: Daniel »

Co to za jakis urwany temat ? ;)

A co do samej Kylie, to bardzo ja lubie!
Zarowno z lat 80tych, jak obecną.
To chyba jedyna gwiazdka stajni SAW, ktora utrzymala sie na topie po odejsciu tej społki producenckiej.
Bo ani Rick Astley, ani Samantha Fox, ani Jason Donovan, ani Sinitta, ani cala reszta gwiazdeczek (a bylo ich bardzo wiele) - nie zaistniela "samodzielnie". Tylko Kylie sie to udalo.
Awatar użytkownika
Peter

Tak, Kylie bardzo udał się comeback na początku naszego stulecia, bo prawdę mówiąc przespała prawie całe lata 90te. I proszę od razu mamy takie wspaniałe płyty jak: Fever, Body Language czy X, stanowiące dowód na to,że nie jest ona tylko gwiazdą lat 80tych.
I do tego fajnie się trzyma:
Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Peter pisze:Tak, Kylie bardzo udał się comeback na początku naszego stulecia, bo prawdę mówiąc przespała prawie całe lata 90te.
Cos tam nagrywala, ale to akurat bylo slabe.
Awatar użytkownika
Peter

Dokładnie o to mi chodziło. Przez prawie całe lata 90 te współpracowała z nową wytwórnią: Deconstruction Records, a dokładnie w latach (1993 - 1998) W 1994 roku nagrała pierwszy album dla nowej wytwórni, który nosił nie zbyt oryginalny tytuł: "Kylie Minogue".
Krążek spotkał się z mieszanymi opiniami recenzentów, sprzedajc się w liczbie 2,5 mln sztuk. Pochodzący z niego singel "Confide In Me" przez pięć tygodni utrzymywał się na szczycie australijskiej liczby przebojów. Kolejne single, "Put Yourself In My Place" oraz "Where Is The Feeling?", nie odniosły one może jakiś spektakularnych sukcesów, ale zmieściły się w pierwszej dziesiątce brytyjskiej listy przebojów. Chyba największym przebojem Kylie jaki powstał w tym okresie był utwór nagrany w duecie z Nickiem Cave o tytule: Where the Wild Roses Grow. Utwór ten ma piękną melodię, bardzo dobry tekst i ciekawy aranż. Ma też dość ładna linię melodyczną. Kompozycja i towarzyszący jej teledysk odniosły duży sukces, ale co ważniejsze, sprawiły, że Kylie przestała być już kojarzona wyłącznie z łatwymi i rytmicznymi piosenkami tanecznymi. Utwór przyniósł artystom dwie nagrody ARIA w kategoriach Piosenka Roku i Najlepsze Wydawnictwo Pop. Wokalistka wielokrotnie wykonywała "Where The Wild Roses Grow" z Cavem, zarówno podczas występów na dużych festiwalach (m.in. Big Day Out, czy T In The Park), jak również w mniejszych klubach.
Nie był to jednak jedyny album Kylie nagrany przed jej "comebackiem". Szósta płyta Kylie Minogue, "Impossible Princess", miała premierę w październiku 1997 roku w Japonii, a kilka miesięcy później w pozostałych krajach. Opóźnienie zostało spowodowane śmiercią Księżnej Diany. Z powodu tego tragicznego wydarzenia krążek otrzymał w Wielkiej Brytanii tytuł "Kylie Minogue". Za jego produkcję odpowiedzialni byli tym razem Dave Ball, Ingo Vauk oraz Brothers In Rhythm. Całość promował singel "Some Kind Of Bliss", który odniósł najmniejszy sukces w jej dotychczasowej karierze. Piosenka, napisana przez Jamesa Deana Bradfielda z Manic Street Preachers, dotarła "zaledwie" do dwudziestego miejsca brytyjskiej listy przebojów. Kolejne single z płyty to "Did It Again", "Breathe" i "Cowboy Style" (ukazał się tylko w Australii). Również w 1998 roku do sklepów trafił koncertowy album "Intimate And Live", nagrany podczas trasy promującej "Impossible Princess".
Album ten jednak sprzedał się w bardzo małych ilościach (20 000 egzemplarzy na świecie) co doprowadziło do zerwania kontraktu z wytwórnią w 1998 roku. Nie można więc tego mało ciekawego okresu w karierze Kylie nazwać obfitującym w wielkie sukcesy.
Ostatnio zmieniony pn lis 24, 2008 18:45 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Kolega Peter powinien przestać przepisywać Wikipedię na tym forum, a dodać wreszcie własne przemyślenia.
Żebym nie był gołosłowny:
Wikipedia pisze:Kylie nagrała album zatytułowany Kylie Minogue w 1994 roku. Był to pierwszy album z nową wytwórnią, który był promowany singlami Confide in Me oraz Put Yourself in My Place i Where Is the Feeling, które były w pierwszej dziesiątce w Wielkiej Brytanii. Minogue wystąpiła w duecie z Nickiem Cavem nagrywając balladę Where the Wild Roses Grow(1995) z ciekawym teledyskiem. W 1998 roku kylie wydała album Impossible Princess z singlem Did it Again. Album ten jednak sprzedał się w bardzo małych ilościach (20 000 egzemplarzy na świecie) co doprowadziło do zerwania kontraktu z wytwórnią w 1998 roku. W 1999 roku ukazał się zapis z trasy koncertowej o nazwie "Intimate and Live Tour" (1998), która promowała te dwa albumy z tej wytwórni.]
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Peter

Przytoczyłem tylko parę informacji z różnych źródeł, by pokazać jak nie wiele sukcesów miała Kylie w latach 90 tych.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Szkoda tylko, że poprawiałeś swojego posta, PO tym jak napisałem swojego.
Ostatnio edytowany przez Peter, Pon Lis 24, 2008 16:45, edytowano w sumie 1 raz
Nowa wersja trolla forumowego, sam się karmi.
Awatar użytkownika
Peter

Czepiasz się byle czego, trochę uzupełniłem ten tekst o ciekawe fakty i poprawiłem błędy ortograficzne. Ale pewnie i tak nie zdążyłeś zauważyć, że już wcześniej napisałem coś od siebie, zresztą ten tekst już wcześniej się różnił znacznie od tego z Wikipedii. Nie wiele można stamtąd wyciągnąć ciekawych informacji, gdyż nie jest to miarodajne źródło danych. A poza tym nie pamiętam wszystkich szczegółów z biografii Kylie, zwłaszcza tych liczbowych więc wykorzystałem trochę danych z netu. Poza tym lepiej to wygląda pod względem stylistycznym niż bym miał coś wyklepać z pamięci.
Poza tym moje zdanie jest takie, ze dobór nowej ekipy nie okazał się zbyt fortunny dla Kylie. Nowy team nie potrafił stworzyć dla niej tego co dostawała od teamu: Stock, Aitken, Waterman. Melodie nie były już tak chwytliwe, a aranżacje nie były specjalnie udane. Dużo lepiej Kylie na tym wyszła jak sama zaczęła uczestniczyć w tworzeniu piosenek.
Ostatnio zmieniony pn lis 24, 2008 21:33 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Nie trochę, tylko całkowicie zamaskowałeś zrzynkę z Wiki.
Następnym razem jeśli sam nie potrafisz czegoś konstruktywnego wymyślić, proponuję wkleić linka do źródła, z którego się przepisuje.
A tak można wyjść z błędnego założenia, że posiadasz jakże szeroką wiedzę na każdy temat :)
Awatar użytkownika
Peter

Peter pisze:Nie trochę, tylko całkowicie zamaskowałeś zrzynkę z Wiki.
Z wikipedii wykorzystałem zaledwie parę zdań, bo to nie jest zbyt dobre źródło, by czerpać z niego dane.
phantomas pisze:Następnym razem jeśli sam nie potrafisz czegoś konstruktywnego wymyślić, proponuję wkleić linka do źródła, z którego się przepisuje.
Ty bardzo dużo konstruktywnego wymyśliłeś ostatnio, właściwie nic tylko krytyka, ostatnio dostało się nawet Mariah Carey. (Dokładnie chodziło o Twoje zdanie, ze też chciała być tak chuda jak dzieci z Afryki), co było zerżnięte z netu:
http://www.ukokey.com/index.php?option= ... &Itemid=96
Dziwne, że to akurat polska strona dla Polaków na Wyspach. :wink:
Uważam, że można jednak korzystać z netu, pod warunkiem, ze się to zapamięta i w ten sposób rozszerza się wiedzę na dany temat. :wink: A poza tym, właściwie większość z tych informacji nie jest dla mnie niczym nowym.
Proponuję powrócić do tematu. :wink:
Właśnie odkurzyłem tą płytę:
Obrazek
Rewelacja. Są tu kawałki z lat 80 tych, 90 tych i współczesne.
Awatar użytkownika
.:Piotr:.

Post autor: .:Piotr:. »

Ja też bardzo lubię Kylie Minogue. Zwłaszcza te kawałki z lat 80-tych, bo te dzisiejsze są jakieś takie... kiepskie.

Tak na poboczu, to poprawianie przez użytkownika Petera, swoich postów, po tym jak ktoś go upomnie, jest rzeczą całkowicie normalną :wink:
.....:Who Will Love You like I do:.....
Awatar użytkownika
Peter

.iotr:. pisze:Tak na poboczu, to poprawianie przez użytkownika Petera, swoich postów, po tym jak ktoś go upomnie, jest rzeczą całkowicie normalną :wink:
Bardzo często poprawiam swoje posty z różnych względów, najczęściej by coś poprawić, szczególnie by to było poprawne ortograficznie i stylistycznie.
.iotr:. pisze:Zwłaszcza te kawałki z lat 80-tych, bo te dzisiejsze są jakieś takie... kiepskie.
Chyba sobie żartujesz, wszystkie współczesne kawałki są super, a szczególnie The one, In my arms, I belive in you i Lose Control, który niestety się nie ukazał na płycie X.
Awatar użytkownika
.:Piotr:.

Post autor: .:Piotr:. »

Peter pisze:Chyba sobie żartujesz, wszystkie współczesne kawałki są super, a szczególnie The one, In my arms, I belive in you i Lose Control, który niestety się nie ukazał na płycie X.
Przykładowo, In My Arms było by całkiem niezłym utworem, gdyby nie fatalna aranżacja :/ Cały czas to samo leci i w ogóle jakiś taki... no nudny jest ten utwór. Sprawdziłem też Lose Control co za niemiłosierna rąbanka :/
Ale jak chcesz to słuchaj sobie tych piosenek mi to w ogóle ani trochę nie podchodzi, to nie jest mój styl. Dzisiejsza muzyka zeszła na psy, koty i myszy.........
.....:Who Will Love You like I do:.....
Awatar użytkownika
Peter

Ja uważam, że nie wszyscy muszą lubić Kylie Minogue. Mi się bardzo podoba jej muzyka, także ta współczesna, bardzo lubię takie kawałki jak Chocolate, Spinning arround, Like a drug, Can't get you out of my head, On a night like this, Your disco needs you..... Nie specjalnie się jej udały właściwie dwa kawałki Nu-di-ty i Kids. Prawdę mówiąc nie przepadam również za No more rain.
.iotr:. pisze:Dzisiejsza muzyka zeszła na psy, koty i myszy.........
To jest Twoje zdanie, ja tak nie uważam, a jest tak głównie dzięki Kylie. :wink:
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

A mi jest po prostu szkoda. Kylie w swoim dorobku, ma bardzo dużo naprawdę wartościowo muszycznych piosenek. Zaliczam do nich m.in I Should Be So Lucky, The Locomotion, Je ne sais pas pourqoui i tym podobne. Za bardzo udaną uważam też jej współpracę z niejakim Jasonem Donovanem. Przykładowo Especially For You, jest naprawdę wspaniałym utworem, zdecydowanie jednym z najlepszych w jej dorobku. Wspaniała melodia, genialny duet i bardzo ładny teledysk, niosący jakąś treść. Przy takich piosenkach aż chce się żyć, uśmiechać, kochać.....
Kylie dziś :?: No jest mi po prostu bardzo smutno, uległa ona bowiem dzisiejszym chorym trendom muzycznym, przechodząc na łupankowe aranże i śpiewanie przez syntezator. Jestem w stanie zrozumieć dzisiejszych wykonawców czy jakichś nędznych kompozytorów, produkujących dzisiejsze gnioty, choćby z braku jakiejkolwiek wiedzy na temat wspaniałych piosenek tamtych lat, no ale Kylie :?: Madonna :?:
Dlaczego :?:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
ODPOWIEDZ