Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Modern Talking w mediach

Post autor: Gasolina91 »

marian123 pisze:Własnie sobie przypomniałem ten program Disco Relax utwór MT Cheri Cheri Lady pył chyba na miejscu 2 po dwóch tygodniach.

Dokładnie. W Disco Relax chyba tylko Cheri Lady puszczali.
Ale teraz MT również cieszy sie powodzeniem. W jednej z pierwszych edycji Tańca z Gwiazdami tańczono własnie do Cheri Lady...Ostatnio Anna Mucha w Jak Oni Śpiewaja również to śpiewała...ta piosenka jest chyba najbardziej kojarzona z tym zespołem. :wink:
Point Of No Return
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Uwaga uwaga!
Na 4fun.tv, w ramach "Obciach Weekendu" (czemu akurat wtedy?) puścili "Cheri Cheri Lady". Było to wczoraj (tzn. 21 listopada) o godzinie 16:32.
No super, ale czemu akurat podczas audycji, na której puszcza się, obok takich klasyków, jakieś g...o?

Żeby było "śmiszniej", w idencie "Obciach Weekendu" pojawia się Dieter. No, co za...
alunia13

Post autor: alunia13 »

Pointrox pisze:
Żeby było "śmiszniej", w idencie "Obciach Weekendu" pojawia się Dieter. No, co za...
Właśnie tez to zauważyłam :/ Matoły które nie znają się na muzyce... Obciach to jest teraz...większośc muzyki, którą teraz puszczają to jedno wielkie g...o <młotek>
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Dla mnie obciach roku to nie CCL,a cała twórczość BBB, gdyż to jedno wielkie szajstwo.
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

JA byłem w barze jak MT leciało w 4.fun.tv. Nie wiem czy uwierzycie ale ludzie jak usłyszeli początek piosenki to zaczęli klaskać i śpiewa!!! NAPRAWDĘ!!!
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Za chwilę na http://top80.pl/ będzie 6 years, 6 nights.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

alunia13 pisze:

Matoły które nie znają się na muzyce...

Dokładnie. Wielu ludzi dziś jak słyszy Modern Talkong to śmieją sie z tego. Ja tak mam osobiście ze śmieją sie ze ich słucham a nigdy nie słyszeli ich wspaniałych piosenek
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Gasolina91 pisze:śmieją sie ze ich słucham a nigdy nie słyszeli ich wspaniałych piosenek
Ja myślę, że na pewno słyszeli. Choćby niedawny Sopot Festival z Thomasem oraz wcześniejsze występy Modernu oraz Thomasa w Barze i szum medialny choćby z lat 1998-2000. To jest trochę po prostu tak, że być może w szerszych kręgach nie jest trendy mówienie o Modernie ale tak prywatnie to te same osoby przyznają, że swego czasu zespół odniósł sukces. Mój kuzyn ,który kiedyś był (choć dalej jest ale tylko od czasu do czasu) DJ'em i grał po przeróżnych klubach tych wielkomiejskich i tych małych lokalnych twierdzi, że właśnie utworki Modernu zawsze podkręcały imprezę. Na początku pierwszych taktów rozlegało się falowe i okraszane gdzie niegdzie śmieszkiem "Ooooooo" ale po chwili jak muzyka się rozkręcała (zmiksowane po DJ'sku np. YMHYMS) to wiara bawiła się przednie a niekiedy prosiła o bis. Więc oficjalnie, publicznie ludzie Modern szanują ale się od niego jednak trochę odżegnują a na zabawach "hulaj dusza, wola nieba" :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

Peter czy ty pirzesz o zespole Bad Boys Blue :twisted:
Awatar użytkownika
Peter

Tak, nienawidzę tego zespołu, ale jednocześnie cenię gusta wszystkich tych, którzy tego lubią słuchać.
Awatar użytkownika
marian123

No to dołożyłeś do pieca czy ty nielubisz utworu You're a Woman ?
Awatar użytkownika
Peter

Nie lubię nic z ich kariery. Ale jak lubisz BBB to sobie słuchaj, cenię Twoje zdanie.
Apeluję o powrót do tematu.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Pointrox pisze:Uwaga uwaga!
Na 4fun.tv, w ramach "Obciach Weekendu" (czemu akurat wtedy?) puścili "Cheri Cheri Lady". Było to wczoraj (tzn. 21 listopada) o godzinie 16:32.
No super, ale czemu akurat podczas audycji, na której puszcza się, obok takich klasyków, jakieś g...o?

Właśnie teraz leci YMHYMS na 4fun.tv, jako obciach :?
Awatar użytkownika
marian123

O godzinie koło 13,30 na VIVIE leciał teledysk Geronimo's Cadillac - 1986
Awatar użytkownika
Peter

Gdzie te czasy kiedy na Vivie można było posłuchać Independent girl.....
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Czasami zastanawiam się, na co zapatrują się ludzie, którzy klasyfikują MT do kiczu.
Najwyraźniej wszyscy obecnie patrzą przez pryzmat naszych czasów, nie szanując tego, że w latach '80 był to ogólnoświatowy hit <bezradny>
ODPOWIEDZ