I to przeważnie piosenki Thomasa nie mają chórków. Nie słyszałem jeszcze piosenki Thomasa z chórkami. Mała ilość chórków nie zmienia jednak mojej wyjątkowo dobrej opinii o tej płycie. Liczą się melodie, a te są klasowe.Daniel pisze:Acha, a w Alone nie podoba mi sie tez ze zbyt malo piosenek ma chórki.
Które albumy z nowych lubicie najbardziej?
- Peter
Re: Ktore Albumy z "nowych" lubicie najbardziej ?
- marian123
Co ty sie znasz You Are Not Alone jest spoko. 
- Peter
A czy coś napisałem negatywnego na temat You are not alone? Mi się bardzo ten kawałek podoba.
- marian123
Ja piszę o wypowiedzi Daniela !!!!!!
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Piosenki Thomasa to ogólnie bardziej dynamiczny pop niż typowy dance w stylu Modern Talking. Pomijając Love Is Like A Rainbow, uważam że wszystkie nowe płyty znakomicie mogły by się bez nich obejść...
Co zaś się tyczy You Are Not Alone oraz całego albumu, to w ciągu ostatnich lat trochę zmieniłem zdanie, pewnie pod wpływem braku takich nagrań. Wokal Thomasa jest tam przesłodzony, bo po prostu leci 3-4% szybciej niż w rzeczywistości i to w połaczeniu z dość mało wyszukanymi aranżami zawsze mi przeszkadzało. Ale po trzech albumach Marka Medlocka dotarło do mnie, że to małe piwo i nawet do takich nagrań chętnie wracam
Co zaś się tyczy You Are Not Alone oraz całego albumu, to w ciągu ostatnich lat trochę zmieniłem zdanie, pewnie pod wpływem braku takich nagrań. Wokal Thomasa jest tam przesłodzony, bo po prostu leci 3-4% szybciej niż w rzeczywistości i to w połaczeniu z dość mało wyszukanymi aranżami zawsze mi przeszkadzało. Ale po trzech albumach Marka Medlocka dotarło do mnie, że to małe piwo i nawet do takich nagrań chętnie wracam
Jak piszesz tak cię widzą.
- Adi
Może to był celowy zamysł, żeby zaaranżować album trochę tak i trochę siak.Daniel pisze:Widac ze Dieter jeszcze sam nie wiedzial jak ma brzmiec nowy Modern Talking - czy bardziej jak Blue System, czy jak Thomas Anders solo.
A z nowych to obecnie chyba najczęściej w domu wracam do "Victory", w samochodzie z kolei wałkuję omawiany tu "Alone"
Podobają mi się zwłaszcza te gitarowe szarpnięcia w przejściach. Ogólnie fajny,rytmiczny utworek i w tle elektronika, która nadaje specyficzny klimacik. Koło tego bardzo mi się podoba "Love is like a rainbow" i może jeszcze, hm..., może "How You Mend A Broken Heart".marian123 pisze:You Are Not Alone jest spoko.
- Gasolina91
Dla mnie takim naprawdę nowym albumem jest Alone. Bo Back For Good to było takie przypomnienie się w świecie muzyki. Fajny pomysł zeby stare piosenki ukazac w innym świetle. Ale Alone to naprawdę swietny album. Moim zdaniem jeden z najlepszych MT
Point Of No Return
-
Ninio
You're not alone to wedlug mnie jedna z najlepszych piosenek Modern Talking, Love is like a rainbow to, wedlug mnie, najlepsza piosenka Thomasa a w repertuarze MT jedyna jego autorstwa, ktora uwazam za rewelacyjna. Sexy sexy lover ma w sobie cos z Cherry cherry lady... podobnie mi sie kojarza a Cherry (no i Atlantis is calling) to pisenki od ktorych zaczynalem przygode z MT.
- you're my heart
Ja Najbardziej to Alone,Year Of The Dragon i America.te Albumy według mnei przeważają nad innymi zdecydowanie. 

-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
alone, america, back for good, year of dragon, the 1 album, universe i victory
- you're my heart
The1st Album nie należy do albumów po reaktywacjikubas988 pisze:alone, america, back for good, year of dragon, the 1 album, universe i victory

-
dawidsikorski2
Universe najlepsza plyta po powrocie!!! 
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
upsssyou're my heart pisze:The1st Album nie należy do albumów po reaktywacjikubas988 pisze:alone, america, back for good, year of dragon, the 1 album, universe i victory
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Alone .year of dragon i victory
-
ml8
- Użytkownik nieaktywny
1.THE FINAL ALBUM
2.BACK FOR GOOD
3.YEAR OF THE DRAGON
4.ALONE
5.VICTORY I UNIVERSE

2.BACK FOR GOOD
3.YEAR OF THE DRAGON
4.ALONE
5.VICTORY I UNIVERSE
Brother louie,louie,louie!
- you're my heart
a co takiego jest w "The Final Album"?? Przecież to tylko "składanka" wszystkich singlowych utworów