America

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
Peter

Re: America

Post autor: Peter »

Gasolina91 pisze:Dla mnie najlepsze piosenki z tego albumu to oczywiście Run To You i If I...
Gratuluję świetnej znajomości płyt Modern Talking. :wink:
Co do płyty, to nie ma tam kawałka, który by mi się nie podobał, no może najmniej lubię nudną marię, a najbardziej lubię dwa utwory singlowe i NYC girl.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

New York City Girl - fajna melodia, fajne zwrotki. Ale nigdy mi nie pasował refren w tym utworze, tak jakby był przyklejony z innej piosenki.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Ninio

Post autor: Ninio »

Witchqueen of Eldorado bardzo przypomina mi The spirit of the hawk zespolu Rednex i to dziala na niekorzysc tej piosenki. Send me a letter from heaven bardzo pasowala by jako piosenka konczaca dzialalnosc MT. Plyta bardzo fajna. Uwazam jednak,ze Alone jest takze rewelacyjna zwlaszcza You're not alone,Love is like a rainbow no i Sexy sexy lover (rewelacyjny teledysk) a jakos wielu fanow psioczy na ten album.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Tak wiem wiem...pomyliło mi się. Pisałam to w pośpiechu bo dzielę kompa z bratem i na dodatek mam przewalone bo moi rodzice twierdzą ze myśle tylko o MT. Raz nawet mi zabrali ich plyty bo twierdzili ze sie nie ucze przez nich...no cięzko mam, i tak siedzę w szkole i skapło mi się ze If I.. to nie z tej płytki :lol: :lol: :lol:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

POpieram utwór Sexy sexy lover jest ok tylko ta wersia dez Erica
Awatar użytkownika
Gasolina91

Moim zdaniem niepotrzebnie podjeli współpracę z Ericiem. On tylko psuł ich utwory...ale wtedy rap był w modzie i Dieter musiał sie czegoś chycić...ale mi jednak podobają sie wersje bez Erica :)
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Last exit to Brooklyn był chyba ostatnim singlem, na którym pojawił się Eric. Na Americe nie ma go już w ogóle więc nie narzekaj na niego. Możliwe, ze dlatego America jest przez Ciebie uważana za lepszą płytę. Ja uważam, ze współpraca z Ericiem wcale nie psuła utworów Modern Talking, czego przykładem jest Brother Louie'98 i Fly to the moon, ale nie tylko te a wszystkie pozostałe utwory z Ericiem sa fajne.
Awatar użytkownika
Gasolina91

No tak. W radiu często jest puszczana YMYS'98 własnie w wersji z Ericiem. Tylko mi trochę on nie pasuje w Modern Talking. To takie dziwne trochę...to nie te same Modern Talking:) i Piotrku nie narzekam :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

To to samo MT Agato, tylko idące z duchem czasów. Powróćmy jednak do tematu. Który z utworów z Americi nadawałby się na jeszcze jeden singiel? Moim faworytem numer jeden jest NYC girl, ale na singiel nadawałoby się jeszcze Send me a letter from heaven
Awatar użytkownika
Gasolina91

Jak dla mnie to For A Live Time. Bardzo piękna ballada
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Myślmy jednak nieco rozważniej. Taka zwykła ballada nie przyniosłaby sukcesu marketingowego. Prosty przykład :arrow: Give me peace on earth, na singiel potrzeba czegoś szczególnego albo dynamiczny utwór, albo ballada o niespotykanej aranżacji jak Send me a letter from heaven, w każdym razie o wspaniałej aranzacji jak np: Du hast mein Herz gebrochen, Fur dich....
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Careless Whisper albo nawet Midnight Lady - przyniosly sukces :)
Ale w przypadku MT to chyba rzeczywiście sie nie sprawdza i na single musza trafiac szybkie kawalki.
Awatar użytkownika
Peter

No chyba, że byłoby to coś wyjątkowego jak Lady Lai albo If I....Albo Send me a letter from heaven.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Po wpadce z Give Me Peace - Dieter juz wiecej nie zaryzykowal.
Moze troche szkoda...
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:Po wpadce z Give Me Peace - Dieter juz wiecej nie zaryzykowal.
Wcale, ze nie a Will my heart survive?, Fur dich, Du hast mein Herz gebrochen?
Apeluję o powrót do tematu.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

"Send Me A Letter From Heaven" ma bardzo "pożegnalne" brzmienie i przyznam, że w 2001 roku liczyłem że coś z tego będzie. Mianowicie uknułem sobie, że jeśli MT zakończy działalność to mogli by wypuścić to właśnie na singlu, z niego innym tekstem (coś w stylu "This Goodbye Is Forever"). Nie spodziewałem się tylko, że koniec zespołu może nastąpić tak szybko i w tak żałosnym stylu...
Tym niemniej teraz z perspektywy tych kilku lat cieszę się, że singlami Modern Talking nie były ballady i nawet ten kawałek został tylko na albumie. Modern Talking to szybka muzyka i na szybkie piosenki czekało się zawsze najbardziej, ballady i inne wolniejsze to tylko dodatki i urozmaicenie materiału. I pod tym względem Last Exit To Brooklyn uważam za znacznie bardziej udany singiel niż hipotetyczny "Send Me..." ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ