Co bo było gdyby... Modern Talking się nie rozpadł
- Gasolina91
Re: Co bo było gdyby........ :)):)):)) Sprawa Modern Talking :))
No niby tak tak! Ale może Dieter by trochu też zmienił styl muzyki MT. Wiem było by to trudne i przykre...ale ten zespół jest ponadczasowy...
Point Of No Return
- marian123
Poprostu jak to Dieter powiedział z jednych z wywiwdów '' powód dla którego dinozaury wymarły. Wymarły dlatego, że nie potrafiły się dopasować. Jest takie przysłowie: "gdy nie nadążasz za czasem, przemijasz razem z nim". I ja muszę dopasowywać się do zmieniających się czasów! musiało by się przystosować do tej muzyki co jest , mamy 2008 i muzyka po prostu brzmi inaczej''. Wiadomo Dieter by coś napewno wymyślił ale czy by to przeszło czy fani zakceptowali te zmiane.
- marian123
I co rozumiesz w znaczeniu słowa 'ponadczasowy' ?
- Gasolina91
Ponadczasowy? Dla mnie oni zawsze będą wspaniali. Nie znajdziecie u mnie jakiś nowosci. Same płytki z muzyką lat 80. a głównie co? Modern Talking...wspaniały zespół. Jak dla mnie ich muzyka muzyka to lekarstwo na wszystko. Codziennie ich słucham i po prostu nie wyobrażam sobie dnia bez nich mimo ze mam 17 lat.
Cenie twórczość Dietera... jego muzyka w MT w latach 80. to było coś. Każda ich piosenka to wspaniałe dzieło Dietera wykońcżone niesamowitym głosem Thomasa
Co jeszcze moge napisac? Ciesze sie ze jest to forum
Cenie twórczość Dietera... jego muzyka w MT w latach 80. to było coś. Każda ich piosenka to wspaniałe dzieło Dietera wykońcżone niesamowitym głosem Thomasa
Co jeszcze moge napisac? Ciesze sie ze jest to forum
Point Of No Return
- marian123
Ja też codziennie słucham MT no i BS w pracy w domu na siłowni , w domu na ścianach plakaty MT choć mam tylko 20 lat .Poprostu MT jest wspaniałym zespołem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Peter
A wyobrażasz sobie MT grający dzisiejszą muzykę np: r'n'b? Bo ja nie. Co pasuje do Mariah Carey czy Nelly Furtado niekoniecznie pasuje do Modern Talking. A bez zmiany muzyki MT nie utrzymałby się w 1 dziesiątce list przebojów, jedynym wyjściem byłoby napisanie czegoś naprawdę fajnego w stylu dance i walczyć o Billboard, w kategorii dance. Ale nie wiem czy Bohlenowi nie skończyły się już pomysły na taką muzykę. A może mu się już nie chce?Gasolina91 pisze:Ale może Dieter by trochu też zmienił styl muzyki MT
Ostatnio zmieniony pt lis 21, 2008 20:28 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- marian123
to prawda co mówi Peter ,Bohlen by poprostu nie dałrady.Więc z jednej strony dobrze że MT zakończył działalność .
- Peter
Czy nie dał rady? Polemizowałbym z tym. Albo dopadł go leń i nie chciało mu się wysilać specjalnie, a widząc, ze nie ma już z tego kokosów lepiej zaangażować się w coś bardziej dochodowego, coś co bardziej harmonizuje z obecnymi trendami. Muzyka disco wciąż się liczy, ale ustępuje popularności dla poopu i r'n'b. Druga wersja jest taka, ze wciąż są listy przebojów zarezerwowane tylko dla dance/disco jak np: Billboard, ale to bardzo wymagające listy i trzeba było wymyślić coś co się tam przyjmie i Dieter nie dał rady coś takiego skomponować.
Jednakże skoro taka September może się tam dostać to dlaczego nie Bohlen. Chyba pierwsza wersja jest bardziej trafna.
Jednakże skoro taka September może się tam dostać to dlaczego nie Bohlen. Chyba pierwsza wersja jest bardziej trafna.
- marian123
Chyba chodzi jednak o kase MT od roku 1998 do 2003 przyniusł zniewalające dochody i sławe dla Dieter Thomasa która teraz zanika.
- Gasolina91
W każdym bądź razie szkoda że zespół zakończył działalność w tak przykry sposób...
Point Of No Return
- Peter
Właśnie głównie chodziło tu o kasę tylko w inny sposób. Kolejne płyty przynosiły coraz mniejsze dochody... A skoro można było zarobić na czymś innym dużo więcej czemu to wszystko ciągnąć.marian123 pisze:Chyba chodzi jednak o kase MT od roku 1998 do 2003 przyniusł zniewalające dochody i sławe dla Dieter Thomasa która teraz zanika
- Gasolina91
No dla Dietera ważniejsze było już wtedy DSDS niż MT
Point Of No Return
- Peter
No dokładnie o tym napisałem wyżej. 
- marian123
Tak i mamy odpowieć na wiele pytań np; dlaczego Dieter nie chce reaktywować BS ? bo wie o tym że taki krok nieda mu ani sławy ani kasy , gdyby np. wiedział że kolejny powrót MT przyniesie takie zyzki jak w 1998r to raczej by sie nie zawachał na reaktywacje zespołu , może Dieter czeka na taki moment jaki był 1998roku i znowu reaktywuje MT.
- Peter
Myślmy trochę bardziej realistycznie. Po co Dieter ma rezygnować z czegoś co daje pierwsze miejsca na listach przebojów na rzecz czegoś co coraz trudniej sprzedać. O podboju list przebojów nie wspominając.marian123 pisze:może Dieter czeka na taki moment jaki był 1998roku i znowu reaktywuje MT.
- marian123
Ale wszystko ma kiedyś swój koniec ,DSDS to też kiedyś sie znudzi i potem co dalej ????