Systems In Blue - DVD

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
R.S.

Systems In Blue - DVD

Post autor: R.S. »

Na stronie "The Final Fanpage" ukazała się informacja o DVD będącym prawdopodobnie zapisem koncertu SiB w Essen w czerwcu 2005 (z udziałem Patty Ryan).
Jeśli ktoś wie coś więcej na temat tego wydawnictwa (np. czy będzie oficjalnie wydane, czy znów "pokątnie" jak "Winner - Special Fan Edition 2004"), to proszę o wpisy i komentarze.

Obrazek

Pozdrawiam
R.S.
Gość

Post autor: Gość »

Nie wydaje mi się aby to było bardzo oficjalne wydanie...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Oczywiście, że nie.
Ktoś sobie nagrał koncert amatorską kamerą, a potem przegrał na DVD. To chyba pierwszy taki bootleg w historii SIB ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Mrs_Robota
Kontakt:

Post autor: Mrs_Robota »

hoe i can get this DVD?, I write many times to the final fanpage...
Modern Talking & Systems In Blue fan - Discofox Forever!!!
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Witam Was!
A wiec R.S ta płyta dvd oczywiscie nie jest orginalna,mozna ja dostac tylko we fan clubie Systemsow! Została nagrana podczas własnie tego koncertu w Essen.Jak kupiłes płyte Systemsow to sa podzienkowania dla Thorstena Rameil-własnie ten gosciu jest załozycielem fan clubu i chyba przyjacielem dobrym zespolu,u niego mozna nabyc własnie te dvd oraz nowy singiel ktory mozna dostac tylko przez strone internetowa(System in Blue-tak sie kawałek nazywa)Ja juz meilowałem z Thorstenem i za ok,dwa tygodnie przysle mi własnie to fan cd i dvd!
Pozdrawiam serdecznie wszystkich fanow!
Awatar użytkownika
R.S.

Wszystko się zgadza, płytkę można nabyć za 5 Euro (+ drugie 5 Euro koszty przesyłki) w oficjalnym fanclubie SiB, który prowadzi Thorsten R. Jak na zapis koncertu SiB, to dominującą osobą jest tam jednak Patty Ryan. Można powiedzieć, że to jej koncert z towarzyszeniem SiB. Możliwe, że chodziło o to, żeby Patty Ryan zapoznała niejako SiB z szerszą widownią. Zresztą schemat koncertu na to wskazuje: najpierw PR występuje sama, potem śpiewa piosenki stworzone przez SiB, gdzie towarzyszą jej jako chórek, dopiero na koniec wykonują sami 3 utworki (tracklista tego dvd na http://www.systems-in-blue-online.de/fa ... uedvd.html). Moje uwagi do koncertu ? Panowie zdecydowanie powinni popracować nad dobrą choreografią na scenie, bo jeśli ktoś oglądał występ SiB w programie Fernsehgarten na ZDFie, to powiem tylko tyle, że tam już zrobili spore postępy. Na koncercie w Essen ruszali się trochę, jakby nie bardzo wiedzieli co mają ze sobą zrobić (bez złośliwości, ale w końcu całe życie śpiewali w studiach :D ). Zdecydowanie lepiej sobie radzą mając pod ręką jakieś instrumenty. Co do śpiewania z playbacku - też bywa różnie. Patty Ryan wyraźnie śpiewa z półplaybacku (czyli sama ze sobą), SiB raczej z full playbacku.
Poza tym jakościowo koncert jest więcej niż przyzwoity. Jeśli nawet była to amatorska kamera, to na pewno cyfrowa (widać po jakości obrazu).
Chętnie obejrzałbym jeszcze zapis ich (chyba pierwszego oficjalnego) występu w berlinskim hotelu "Kempinski" 30.09.2004. Ale póki co nie jest on raczej dostępny (może ktoś coś wie na ten temat ?). Ciekawostka jest taka, że informacji o tym występie nie potrafię znaleźć na obecnej niemieckiej stronie SiB (jest jeszcze tylko na rosyjskiej stronie SiB).
Czy warto mieć dvd z Essen ? Ja osobiście bardziej jestem zadowolony z singla "System In Blue", a biorąc pod uwagę, że za dvd dopłaciłem 5 Euro, to w sumie nie żałuję.
Póki co wolę jednak słuchać SiB niż ich oglądać, z nadzieją, że ich poziom artystyczno-choreograficzny nadal będzie podnosić :)
Pozdrawiam
R.S.
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Witam!
Ja dzis otrzymałem fan cd i dvd!
Podobnie jak moj poprzednik,zgadzam sie z jego opinia!Na płycie jest 9trakow i tym 3 piosenki spiewane przez systemsow!Fakt panowie niezbyt dobrze czuja sie na scenie!Ale fan cd jest super!Fant ze to kopia deja vu!
Ale to jest ta muzyka ktorej mi i wielu fanom brakuje!
Pozdrawiam serdecznie krystian
Awatar użytkownika
BlueRobson

Post autor: BlueRobson »

Ma to coś okadkę i nadruk na cd ?Jeśli nie to z chęcią kupię kopie
Awatar użytkownika
R.S.

DVD jest ręcznie nagrywane i ma naklejony nadruk (będący kopią okładki, której nie ma :wink: ).
FanCD jest wytłoczony i ma fabryczną okładkę, tak jak regularny singiel (przychodzi zafoliowany).
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

A ile Was kosztował singiel? Słyszałem, że ludzie płacili za niego po 12,5 €, ale aż nie chce mi się wierzyć, że SIBy tak wysoko wycenili dwuutworową płytkę...
Czy zatem jest to prawda czy plotka?
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
R.S.

Ogólnie singiel do najtańszych nie należy :/ :
Oficjalnie fan-cd kosztuje 10 Euro :!: (dvd z Essen dokładają za dodatkowe 5 Euro), ale 5 Euro doliczają za wysyłkę do Polski, więc jeśli ktoś załatwiał go na terenie Niemiec, jest szansa że za przesyłkę zapłacił mniej (np. 2,5 Euro). Pozostaje jeszcze kwestia przesłania w/w kwoty na konto Thorstena R. - w Polsce za przelew zagraniczny banki chcą zwykle nie mniej niż ... 40 zł :shock: . Po zachodniej stronie granicy można to zrobić za mniej więcej kolejne 5 Euro (no chyba że ktoś ma konto w banku w Niemczech :wink: )...
Awatar użytkownika
BlueRobson

Post autor: BlueRobson »

Hmm więc zrobię tak, ten kto się zdecyduje na zakup niech kliknie do mnie na gg lub e-mail,razem wysyłka już nie będzie tak rażąca a najlepiej jak kilka osób złoży się i wyśle zbiorowe zamówienie .Kolega na granicy wyśle kase góra za 30zł .Chętni pisać bo ja tak czy siak będę zamawiał singiel i dvd .
ODPOWIEDZ