Może Thomas Forstner, ten ma dopiero kawał głosu....A tak bardziej realistycznie oceniając szansę to chętnie posłuchałbym nowych piosenek Dietera w wykonaniu Thomasa. 100000 razy wolałbym, żeby Dieter z nim współpracował niż z kimkolwiek innym, z kim obecnie Dieter ma przyjemność. Moim zdaniem Bohlen za szybko się poddaje, może gdyby stworzył album dla Thomasa, coś by z tego pozytywnego wyszło.Varcetti pisze:Również nie wiem kto mógłby zaśpiewać refreny, może Nino de Angelo albo ktoś o kim jeszcze nie słyszeliśmy.
Muzyczne perspektywy Blue System.
- Peter
Re: Muzyczne perspektywy Blue System.
- Gasolina91
Ja bym chcciała aby Dieter kontynuował działalność BS. I nagrywał coś w stylu Gangster Love czy History albo Sorry Little Sarah... 
Point Of No Return
- Peter
Mam nadzieję, że Dieter jeszcze napisze dla siebie coś w stylu tego singla:

Jakąś fajną sambę uzupełnioną czymś szybszym, nie reaktywuje już raczej Blue System, bo może mu się ta nazwa źle kojarzy, bo nie zbyt wiele osiągnął z tym projektem, ale może stworzy jeszcze taką właśnie sambę dla siebie.....Nawiasem mówiąc, to szkoda, że ten singiel wyszedł tylko na winylu, ale i tak jest cennym egzemplarzem w mojej kolekcji.

Jakąś fajną sambę uzupełnioną czymś szybszym, nie reaktywuje już raczej Blue System, bo może mu się ta nazwa źle kojarzy, bo nie zbyt wiele osiągnął z tym projektem, ale może stworzy jeszcze taką właśnie sambę dla siebie.....Nawiasem mówiąc, to szkoda, że ten singiel wyszedł tylko na winylu, ale i tak jest cennym egzemplarzem w mojej kolekcji.
- Varcetti
- Kontakt:
Fajnie by było, też bym tego chciał ale "Nigdy już nie będzie Blue System, Dieter Bohlen powróci jako Dieter Bohlen"...Gasolina91 pisze:Ja bym chcciała aby Dieter kontynuował działalność BS. I nagrywał coś w stylu Gangster Love czy History albo Sorry Little Sarah...
Pozdrawiam, Varcetti
-
Pointrox
Taaa... tylko, że Dieter Bohlen już nie chce wracać.
Ale nadal mam szczerą nadzieję, że nagra jeszcze nie raz jakiś solowy album. Po tym, jak narobił smaka albumem "Dieter: Der Hits", czekam na jeszcze
Ale nadal mam szczerą nadzieję, że nagra jeszcze nie raz jakiś solowy album. Po tym, jak narobił smaka albumem "Dieter: Der Hits", czekam na jeszcze
- Gasolina91
No ja też...Dieter - Der Film ma bardzo fajne utwory...
Point Of No Return
- Peter
Możliwe, ze jeszcze jedna taka płyta wyjdzie, choć realnie oceniając szanse to prędzej wyjdzie jakaś płyta The best of Blue System + jakieś 2-3 nowe kawałki Dietera, albo 1-2 nowe single Dietera.
- Daniel
A moim zdaniem nie bedzie nowej piosenki.
Jesli juz to jakis stary hit w nowej wersji.
Ech, gdzie te czasy, kiedy wychodzily albumy takie jak Walking On A Randbow...
Jesli juz to jakis stary hit w nowej wersji.
Ech, gdzie te czasy, kiedy wychodzily albumy takie jak Walking On A Randbow...
- Malediwy
Lepszego utworu od Sorry Little Sarah nie napisze już ani DB ani nikt inny na świecie...Peter pisze:Mam nadzieję, że Dieter jeszcze napisze dla siebie coś w stylu tego singla:
Spokojem można kamień ugotować...
- Peter
Lepszego chyba nie, ale może jakąś sambę trochę nawiązującą do niej. Bohlen przecież komponując piosenki nawiązuje o już wcześniej wyprodukowanych przez siebie utworów.
- Gasolina91
A może na prośby fanów Dieter mógłby stworzyć płytke w stylu BS. Przecież on ma pełno niewykorzystanych i napewno fajnych utworów które czekają na ujrzenie światła dziennego

Point Of No Return
-
Ninio
Uwazam ,ze dieter to Modern Talking i juz predzej wroci z tym projektem niz Blue System w jakiejkolwiek postaci. Tak pozatym to tworczosc MT mogl zakonczyc piosenka "Send me a letter from heaven" z albumu America... jakos ta piosenka pasuje mi na zakonczenie...
- Peter
A gdzie tam, Modern Talking to już definitywnie zamknięty rozdział, Thomas by się nigdy nie zgodził na comeback.Wydaje się, ze również przed Blue System nie ma żadnych perspektyw, jedyna nadzieja pozostaje w Bohlenie, może nagra kiedyś coś fajnego i pozostaje mieć nadzieję na DVD Blue System. Przecież wydawanie kolejnych składanek modern Talking straci sens i jedyne co pozostanie Sony BMG z muzyki Bohlena to wznawianie płyt i/lub wydanie jakiegoś ciekawego wydawnictwa wykonawcy bliżej lub dalej związanego z Bohlenem.Ninio pisze:Uwazam ,ze dieter to Modern Talking i juz predzej wroci z tym projektem niz Blue System w jakiejkolwiek postaci.
-
Ninio
no niewiem,Thomas to cos znaczy tylko jako Modern Talking wiec mysle,ze gdyby to od niego zalezalo to zespol dawno by juz reaktywowano.
- Gasolina91
Moim zdaniem Dieterowi nie chce się znowu robić comeback BS taj jak to było z Modern Talking. Bo może znowu będzie tak jak z MT kilka lat pogra i co znowu koniec??? Teraz jest zajęty w DSDS i raczej już nie stworzy niczego w stylu BS a szkoda...
Point Of No Return
- Daniel
Kto poza najwierniejszymi fanami sluchałby "dziadka Bohlena" ?
Comeback Blue System bylby totalna klapa.
Dieter robi muzyke tam, gdzie czuje kasę - a kasę czuje w DSDS.
Niestety ta muzyka jest zupelnie nie dla mnie.
Dieter taki, jakiego sluchalem skonczyl sie wraz z MT.
Trzeba sie pogodzic, ze MT, BS, CCC - juz nie powroca.
Szkoda, ale taka jest prawda.
Comeback Blue System bylby totalna klapa.
Dieter robi muzyke tam, gdzie czuje kasę - a kasę czuje w DSDS.
Niestety ta muzyka jest zupelnie nie dla mnie.
Dieter taki, jakiego sluchalem skonczyl sie wraz z MT.
Trzeba sie pogodzic, ze MT, BS, CCC - juz nie powroca.
Szkoda, ale taka jest prawda.