Wyroby plagiatopodobne :-)
-
Pointrox
Re: Wyróby plagiatopodobne :-)
Zadna nowosc - "Anything" BS to ewidentne zdzieranie z "Every Breath..." Stinga i The Police 
- Peter
Jakoś nie widzę tu podobieństwa.
- punky linsky
Jeśli chodzi o "Anything" to wstęp jest niemal identyczny ( różni się tylko tonacja ) jak tutaj:
http://pl.youtube.com/watch?v=KuR9_kWJZgU
pozatym zauważyłem ostatnio że refreny tej piosenki
http://pl.youtube.com/watch?v=NjJSeUsOKv4 ( 1:07 )
Dieter wykorzystał w... napewno będziecie wiedzieć
no chyba że to przypadek 
http://pl.youtube.com/watch?v=KuR9_kWJZgU
pozatym zauważyłem ostatnio że refreny tej piosenki
http://pl.youtube.com/watch?v=NjJSeUsOKv4 ( 1:07 )
Dieter wykorzystał w... napewno będziecie wiedzieć
think for yourself - question authority
- steven
- Kontakt:
"don't you want my foolish heart" ;]
- punky linsky
Zwrotki w Just Say No BS mają taką samą melodię jak fragment tego klasyka:
http://www.youtube.com/watch?v=XqY8GSZP_tg ( od 1:37 )
http://www.youtube.com/watch?v=XqY8GSZP_tg ( od 1:37 )
think for yourself - question authority
-
Ninio
podrobki...
Witam,chcialbym poruszyc temat ktory od jakiegos czasu niedaje mi spokoju. Chodzi mi o to,ze niektore piosenki Dietera przypominaja bardzo innych wykonawcow,wrecz ich nasladuja. mam tu na mysli np.I'm no Rockefeller - podobienstwo do piosenek In Grid ; I'm not guilty to jakby ATB ; Summer in december -bardzo podobna piosenke ma jeden z boysbandow (niepamietam nazwy). jest tego wiecej,jedna z piosenek Blue system jest bardzo podobna do Go West Pet Shop Boys,co wy o tym sadzicie?
- Peter
Re: podrobki...
To That's love ale aranż jest inny.Ninio pisze:jedna z piosenek Blue system jest bardzo podobna do Go West Pet Shop Boys,
Inna piosenka to Knocking to my door
We take chance-wiadomo. Jest tego parę, najwięcej się dowiesz przeglądając forum wyroby plagiatopodobne.
Nawiązując do tematu, to są też zespoły będące podróbkami MT i Blue System (Dowiesz się więcej w kategorii parodie i dedykacje na stronie głównej wybierając opcję pzostali artyści).
- Didi&Thomas
Dieter w latach 90-tych starał się powrócić na szczyty. Robił to naśladując w jakimś stopniu to co było w danym momencie trendy. Osobiście nie mam mu tego za złe, ale dla mnie autentyczność Dietera to lata 85-86. To był czas gdy to inni starali się naśladować Jego 
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
-
Ninio
tak,tu masz racje. Modern Talking na albumach 1- 6 jest oryginalne,Blue system na poczatku tez... pozniej jednak zaczynaja sie juz te podobienstwa do innych artystow,niewiem,byc moze szedl poprostu na latwizne. a tak a propo to moim marzeniem jest aby utwory Modern talking zremiksowal ATB 
- Gasolina91
To wszzystko zmieniało się bo taka była moda. Ale w latach 80. MT tworzyło mowy rodzaj muzyki...byli jedyni w swoim rodzaju....
teraz też Dieter stara się w DSDS nie odbiegac od muzycznej mody
teraz też Dieter stara się w DSDS nie odbiegac od muzycznej mody
Point Of No Return
- MichałT
To tak jakby porównać prędkość światła do prędkości ślimaka...Ninio pisze: I'm not guilty to jakby ATB
Na spółkę z Timbalandem - Dieter powinien się przecież od nich uczyć jak tworzyć muzykę przy pomocy programów komputerowych i kilku płyt winylowych. Powinien również, nauczyć się od nich jak pisać dobre teksty. No bo jak można porównać "ooo, eee (...)" do "You're My Heart, You're my Soul, I'll keep it shining everywhere I go (...)". Pierwsze jest głęboką liryką, a drugie prymitywnym grafomaństwemNinio pisze:a tak a propo to moim marzeniem jest aby utwory Modern talking zremiksowal ATB![]()
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
-
Ninio
Michale... o Timbalandzie niewspominalem a co do ATB... posluchaj slow jego piosenek np.Let U go,Hold you albo Renegade. Wiekszosc jego piosenek ma typowe brzmienie ktore slychac takze wlasnie w I'm not guilty. Fan powinien umiec patrzec obiektywnie na swego idola.
- MichałT
Wiem. Ja tylko powiedziałem, że cudownie by było gdyby tacy "wirtouzi" jak ATB i Timbaland, wspólnie zremiksowali piosenki Modern Talking.Ninio pisze:Michale... o Timbalandzie niewspominalem
Według mnie, teksty te są po prostu sztuczneNinio pisze:a co do ATB... posluchaj slow jego piosenek np.Let U go,Hold you albo Renegade.
W obu piosenkach używa się instrumentów: w I'm Not Guilty - prawdziwych, u ATB, instrumentem jest komputerNinio pisze:Wiekszosc jego piosenek ma typowe brzmienie ktore slychac takze wlasnie w I'm not guilty. Fan powinien umiec patrzec obiektywnie na swego idola.
Podsumowując: niech ręka Boska broni ATB od profanacji piosenek MT
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Gasolina91
A ja słyszłam jakiś remix Cheri Cheri Lady..jakiś Paul von cos tam ją spiewa ale nie pamietam dokładnie jego nazwiska...znacie to?
Point Of No Return
- Peter
Masz na myśli Paula van Dyka? Modern Talking w wersji trance, to byłoby coś.
- Gasolina91