Zagłębie Dąbrowskie rulez?punky linsky pisze:Człowiek na trochę zaniedba forum a tu się ludziska z okolicy pojawiają, wow.Blue pisze: No proszę proszę - ktoś z DeGie
A ja z Będzina jestem
Pozdrowienia dla wszystkich fanów!!
Przedstawcie się :)
-
Blue
Re: Przedstawcie się :)
- shizonek
Wiadomo, Zagłębie rządzi. 
- TrueModernFan
Witam. Mam na imię Tomek, mam 26 lat, pochodzę z Wielkopolski. Pierwszą styczność z kompozycjami Dietera miałem w 1996 roku kiedy to zakupiłem na kasecie album Blue System "Body To Body". Zamieszczone na tym albumie utwory spodobały mi się (choć dziś wiem że najlepsze utwory Blue Systemu znajdują się na pierwszych albumach
) Postanowiłem poszukać troszkę informacji o tym Panu co patrzył na mnie z okładki, a łatwe to nie było, nie miałem dostępu do internetu. Przełomowy był dla mnie rok 1998 kiedy to ukazał się album Modern Talking "Back For Good", w radiu i telewizji wszędzie leciała nowa wersja hitu "You're My Heart, You're My Soul", w prasie było mnóstwo artykułów o zespole tak więc już wiedziałem kim jest ten Pan. Ponieważ totalnie zakochałem się w utworach Modern Talking z "Back For Good" zakupiłem oryginalną płytę i single. Dalsza część mojej historii to zakup kolejnych albumów (starych i nowych), singli, następnie albumy Blue System, C.C. Catch, Chrisa Normana...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
manitu
Witam wszystkich serdecznie.
Moja przygoda z MT to właściwie jakby przez kalkę odbił to co napisał powyżej kol Art_System
Dodać mogę tylko tyle że podczas przerw w szkole wyciągało się z tornistra magnetofon kasetowy Wilga RM500 i tańczyło z koleżankami z klasy.
Eh... to były fajne czasy.
Pozdrawiam
Moja przygoda z MT to właściwie jakby przez kalkę odbił to co napisał powyżej kol Art_System
Dodać mogę tylko tyle że podczas przerw w szkole wyciągało się z tornistra magnetofon kasetowy Wilga RM500 i tańczyło z koleżankami z klasy.
Eh... to były fajne czasy.
Pozdrawiam
- Peter
Witam na forum. 
- Soldier
-
Justyna
Witam nowych forumowiczów! 
-
Remas
Witam wszystkich jestem ze Zblewa (Pomorskie) i jestem wielkim fanem Modern Talking i Blue System . Mam 15 lat.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob lis 15, 2008 23:11 przez Remas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Peter
Witam na forum. 
- MichałT
Jesteśmy prawie rówieśnikamiRemas pisze:Witam wszystkich jestem ze Zblewa (Pomorskie) i jestem wielkim fanem Modern Talking i Blue System . Mam 15 lat.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Dr Mabuse
Fakt. W latach 90-tych ubiegłego wieku wiedzę o nowych albumach Dietera zdobywało się na ... stoiskach z kasetami. A internet zaczynał raczkować i nic nie wskazywało na to, że trafi prawie pod każdą "strzechę"TrueModernFan pisze: a łatwe to nie było, nie miałem dostępu do internetu

- Dr Mabuse
Witam ziomka. Do Zblewa mam szczególny sentyment, bo 4 lata temu (od nauczyciela - może go znasz) kupiłem tam samochód (do dzisiaj mi służy).Remas pisze:jestem ze Zblewa (Pomorskie)
Pozdrawiam
Pozdrawiam i gratuluję zainteresowań.

- Gasolina91
A ja mam 17 lat i kocham MT i BS i innych co wyszli spod ręki Dietera...
Point Of No Return
-
Merve
Kłaniam się nisko. Na imię mi Paulina (po prostu Paula), mam 15 lat, jestem ze Szczecina. Z Modern Talking styczność miałam od zawsze, bo trudno jest o nich nie usłyszeć, a poza tym parę osób w moim otoczeniu bardzo za nimi przepada, ale dopiero niedawno zaczęłam ich doceniać i to całkiem przypadkowo. Otóż będąc w Berlinie oglądałam sobie z nudów "Das Supertalent", a jak powszechnie wiadomo, jednym z jury jest Dieter. Jego poczucie humoru powaliło mnie na kolana, więc postanowiłam mniej więcej ogarnąć jego osobę. Przy okazji przesłuchiwałam płyty Modern Talking i solówki Dietera (a przede mną jeszcze twórczość indywidualna Thomasa). Może to nie jest muzyka, której słucham na co dzień (choć przyznaję, że nie mogę się uwolnić od nucenia "You're my heart, you're my soul", a jedną z piosenek Dietera słucham na okrągło), ale fascynuje mnie ten zespół, ich historia i przede wszystkim członkowie.
No, to się rozpisałam.
Pozdrawiam fanów MT.
No, to się rozpisałam.
Pozdrawiam fanów MT.
- Peter
Witam na forum.
Najwięcej o grupie dowiesz się tutaj:
http://www.moderntalking.pl/index.php?s ... storia.htm
Najwięcej o grupie dowiesz się tutaj:
http://www.moderntalking.pl/index.php?s ... storia.htm
-