Year Of The Dragon

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Year Of The Dragon

Post autor: ArCrack »

Oto tracklista jednego z wydał "Year Of The Dragon" pochodząca z Fana ( http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=20 ... nrt=208568 ):

1.CHINA IN HER EYES
2.DON'T TAKE AWAY MY HEART
3.COSMIC GIRL
4.LADY BIZARRE
5.AFTER YOUR LOVE IS GONE
6.PART TIME LOVER
7.NO FACE NO NAME NO NUMBER
8.TIME IS ON MY SIDE
9.AVEC TOI
10.I'M NOT GUILTY
11.I DIE FOR YOU
12.IT'S YOU SMILE
13.THE GIRL OUT OF MY DREAM
14.FIGHT FOR THE RIGHT LOVE
15.NEVER FALL IN LOVE AGAIN
16.AM I THAT EASY TO FORGET (CAN'T LET YOU
17.LOVE IS FOREVER

No ładnie, czyżby taka była początkowa tracklista albumu, która ostatecznie została zmieniona na tą co znamy?

edit:

Wynalazłem jeszcze dwie inne tracklisty ;)
Pierwsza: ( http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B ... 18-4841305 )
1.China In Her Eyes
2.Don't Take Away My Heart It's Your Smile
3.Cosmic Girl
4.After Your Love Is Gone
5.The Girl Out Of My Dreams
6.Lady Bizarre
7.No Face No Name No Number
8.Can't Let You Go
9.Part Time Lover
10.Time Is On My Side
11.I'll Never Fall In Love Again
12.Avec Toi
13.I'm Not Guilty
14.Fight For The Right Love
15.I Die For You
16.Fly To The Moon
17.Love Is Forever
18.China In Her Eyes (feat. Eric Singleton)

Druga: ( http://www.euromusicworld.com/search/de ... ID=2261476 ):
01. china in her eyes
02. don't take away my heart
03. cosmic girl
04. lady bizarre
05. after your love is gone
06. part time lover
07. no face no name no number
08. time is on my side
09. avec toi
10. i'm not guilty
11. i die for you
12. it's you smile
13. the girl out of my dream
14. fight for the right love
15. never fall in love again
16. am i that easy to forget (can't let you go)
17. love is forever

Wychodzi na to, że "My Lonely Girl" miała być początkowo "Lady Bizarre", a "Walking In A Rain Of Paris" "I Die For You". :D
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Ciekawi mnie w jaki sposób trafiłeś na tą tracklistę. Ponieważ gdy się wybierze odnośnik Modern Talking wyświetla się lista płyt i Year of the Dragon jest w wersji standardowej, co nie zmienia faktu, że link który podałeś wciąż na fan.pl jest dostępny. A może da się to zamówić (może książeczka do tamtego wydania jest kompletna, w mojej jest 12 utworów)
Wychodzi na to, że "My Lonely Girl" miała być początkowo "Lady Bizarre", a "Walking In A Rain Of Paris" "I Die For You".
Tzn. że miały mieć inne tytuły, czy miały to być inne utwory, czy te utwory wcześniej miały inny tekst? Czy któraś z tych opcji obrazuje Twoje zdanie na ten temat?

Jeszcze od siebie dodam, że w wersji kasetowej utworu Walking In The Rain Of Paris nie ma więc może były też pewne obiekcje co do umieszczenie go na płycie (oczywiście nie ma zwykłej China in her... i Love is Forever).

Pozdrawiam

Piotrek

Pozdrawiam

Piotrek

PS: Arcrack czy dostałeś wiadomoś MT - The Collection?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Gdy jest się przy opisie płyty na fanie można się przełączać między róznymi wydaniami i byłem ciekawy czym się one różnią, skoro cena jest inna. I taki numer trafiłem ;)
Jak dla mnie to po prostu tyłuy inne. "La-dy-bi-zarre" ma tyle samo sylab co "My-lone-ly-girl", więc to pewnie tylko była zmiana tekstu. W trackliście fana stał on obok "Cosmic Girl", więc żeby nie było dwa razy z rzędu "girl" zrobili "Lady Bizarre" ;) A potem jak te utwory były oddzielone bardziej od siebie na krążku to można już było to "girl" zrobić.
Natomiast "Walking In The Rain Of Paris" zawiera kawałek dalej tekst "I Die For You".
Stąd moje wnioskowanie.

Maila dostałem, zamierzam za chwilę odpisać :)
Awatar użytkownika
BlueRobson

Post autor: BlueRobson »

Jedyje różnice ma edycja 2000 .Inny numer katalogowy i lepszy papier (foto błyszczący) jest w Year Of The Dragon 2000
Arek20

Post autor: Arek20 »

Zdobylem ostatnio utwor,ktory jest podobno remixem China in her Eyes-CHINA,DJ.MYSTIK.Slyszeliscie o tym remixie?Sluchajac tego tego instrumentalnego remixu ciezko mi znalezc jakies podobienstwa do China in her eyes oporcz azjatyckiej melodii.Moze wiecie cos wiecej na ten temat?A ogolnie to piosenka bardzo fajna.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

A możesz ją udostępnić?
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Jak oceniacie ten album?
Jak dla mnie niby to samo co na Alone, ale jednak o niebo lepiej. Otwiera go kapitalny utwór w najlepszej z możliwych wersji, do tego świetny teledysk.
Don't Take Away My Heart to jedyna piosenka, która moim zdaniem brzmi lepiej z rapem niż z wokalem Thomasa. Ogolnie jest to niezły utwór, na singiel jednak sie nie nadaje.
Ballada It's Your Smile, jak i dwie następne z tego albumu to w sumie nic ciekawego, własciwie takie same aranżacje i przeciętne melodie.
Na całe szczęście dwie ostatnie to już pozycje z najwyższej półki, wg mnie jedne z najlepszych w karierze grupy.
Uielbiam też Cosmic Girl. Utwór bardzo klimatycznie zaaanżowany, ze świetną melodią. Utwory After Your Love is gone, My Lonely Girl, Part Time Lover czy Time is on my Side są do siebie bardzo podobne, ale nie przeszkadza mi to, wszystkie bardzo, bardzo lubie. Inne świetne piosenki to Avec Toi i Fly To The Moon. Nie wolno też zapomnieć o No Face No Name No Number.
Nie lubie natomiast I'm not Guilty-jest to dla mnie jedna z najgorszych piosenek zespołu, nie mogę znieść tej aranżacji, piosenka autorstwa Thomasa również jest bardzo mierna. Zbyteczna jest też rapowana wersja China in her Eyes na końcu.
Ogólnie rzecz biorąc album pomimu wad (choćby schematyczny układ utworów) czy podobne aranżacje, na pewno należy do moich ulubionych.
Byłby jeszcze lepszy gdyby usunąć z niego 3 pierwsze ballady, Love is Forever i I'm not Guilty.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Trochę słabsza płyta od "Alone" i "Americi" ale są tu genialne kompozycje "Walking in the rain of Paris", "Fly to the moon", "Cosmic girl", "After your love is gone", "My lonelly girl", "Part time lover". Wyjątkowo słabym kawałkiem jest "Don't take away my heart". Nie wiem jak taki słaby kawałek mógł się w ogóle pojawić na płycie, a co dopiero na singlu. Jest zapełniaczem płyty.
Co do piosenki autorstwa Thomasa to jest moim zdaniem znakomita.
jason

Post autor: jason »

Oj, dopiero teraz dowiedzialem sie że brak mi jednego utworu z dyskografii MT:walking on a rain of paris.Bo wlasnie mam ten album na kasecie a nie na CD.Ale trudno ,bez tej jednej i tak album fajnie sie słucha.Najlepsze kawalki z tej plyty moim zdaniem tO NO FACE NO NAME NO NUMBER,CHINA IN HER EYES,I'M NOT GUILTY,FLY TO THE MOON,I'LL NEVER FALLIN LOVE AGAIN,PART TIME LOVER,COCMIC GIRL.
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

Peter pisze:Wyjątkowo słabym kawałkiem jest "Don't take away my heart". Nie wiem jak taki słaby kawałek mógł się w ogóle pojawić na płycie, a co dopiero na singlu. Jest zapełniaczem płyty.
A w życiu! bez urazy ale to jeden z najlepiej zaaranżowanych i przemyślanych utworków nowego MT.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

To najbardziej zaraz po "Universe" lubiany przeze mnie album MT. Mnóstwo bardzo dobrych melodii zarowno dynamicznych jak i nastrojowych. W zasadzie nie ma tu utworu ktory by mi sie nie podobał, płyty mógłbym słuchać bez końca. Nowoczesna elektronika plus orientalne dźwięki w tle podobnie jak na albumie czwartym nadają płycie niesamowity klimat. Trudno mi wymienic moj ulubiony utwór więc wymienie kilka : China In Her Eyes, After Your Love Is Gone, No Face No Name No Number, Part Time Lover, Fly To The Moon, Cosmic Girl, Don't Take Away My Heart i jedna z najlepszych ballad MT - I'll Never Fall In Love Again
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
shizonek

Re: Year Of The Dragon

Post autor: shizonek »

"China in her eyes" mi się podoba, ale to całe intro bym wywaliła, niepotrzebne jest. Poza tym przez całą piosenkę mam w tle jakieś dziwne odgłosy, nie umiem tego opisać.. nie wiem, czy to wina mojego sprzętu, czy tak ma być. W wersji z Singletonem tego nie słyszę, więc jednak chyba to drugie. Dziwne, trochę mnie to wkurza. Piosenka tak czy inaczej dobra, zgrabny refren i w ogóle.
"Don't take away my heart" - bardzo fajna piosenka, ten motyw z chaosem dźwiękowym czy jak to nazwać, brzmi naprawdę fajnie. :)
"It's your smile", "Girl out of my dreams", "Can't let you go", "Fight for the right love" tradycyjnie pominę milczeniem, nie lubię spokojnych piosenek u MT. "I'll never fall in love again" wydaje mi się ponadto skądś zerżnięte. :roll:
"Cosmic girl" niezłe, "After your love is gone" także, dodatkowo z dobrym refrenem.
"My lonely girl" - świetny kawałek. Fajne motywki w tle.
"No face no name no number" - zazwyczaj nie trawię tzw. brzmienia latino, choć mam kilka ulubionych piosenek w tym stylu (polecam "Se a vida e" Pet Shop Boys 8) ) - ale D&T akurat zgrabnie wyszła piosenka w tym stylu. Naprawdę przyjemnie się jej słucha, od razu podrywa z fotela swoją energią. :lol: Gdyby wszystkie rytmy latynoamerykańskie były takie fajne, chybabym polubiła to brzmienie. :]
"Part time lover" brzmieniowo blisko techniawy, ale na szczęście tylko blisko. Nie razi na tyle, by odebrać urok tej piosence. Świetny refren, fajnie brzmi. :)
Następny kawałek, czyli "Time is on my side" już niestety, ku memu przerażeniu, poleciał raźno w tym kierunku, który "PTL" tylko sugerował: prostacka techniawa, rąbanina, vocoder. Okropna mieszanka, gdyby wyjąć wokal Thomasa, nikt by się nie zorientował, że to MT - istnieją setki podobnych "piosenek". Fuuuj, aż zęby bolą, czemu D&T popełnili takie cuś, nie wiem. :?
"Avec toi" czyli znowu mamy francuski tytuł, szkoda, że brakło odwagi na więcej tekstu w tym języku. :> A sama pieśń żwawa, podobnie jak "PTL" ociera się pleckami o techniawę, nie do końca wszakże. Może być.
No i proszę państwa, coś okropnego teraz. "I'm not guilty" (I think you are.. :roll: ) :!: Już słyszałam wcześniej ten kawałek, do obejrzenia tu: http://www.youtube.com/watch?v=eRZ5NcEJNLY :lol: Czy muszę dodawać coś jeszcze? Porażka! Schować i nikomu nie pokazywać, żeby nie narażać się na szyderstwa! :/
"Walking in the rain of Paris"... tada da da.. pioseneczka nie obrażająca uszu, jako taka zasługuje na pochwałę, acz to nic wielkiego.
"Fly to the moon" też uszu nie obraża. :mrgreen: Nieco lepsza od poprzedniczki, raźna, może być (staram się nie słyszeć tej techniawy próbującej się przebić z tła).
"Love is forever" kończy średniacką ostatnią trójkę z albumu. Nie mam tu nic specjalnego do powiedzenia, piosenka daje radę, ale na kolana nie rzuca.
O bonusie nie chce mi się pisać.
Aha, czy to tylko ja tak mam, ale na okładce do płyty są teksty tylko do utworu "I'll never.." włącznie, dalszych piosenek nie mam :?: To tak ma być, czy ktoś wcisnął mi pirata? (w co wątpię). :|

Podsumowując, chyba jednak "Alone" bardziej mi się podobał. Jak dla mnie, "Dragon" jest zanadto nierówny, przy czym tych dołów jest więcej niźli wzniesień. Na pochwałę zasługuje ciekawe brzmieniowo "China girl", doskonałe "Don't take away my heart", "No face no name no number" i fajne "Part time lover" czy "My lonely girl". Niemalże cała reszta to albo miernoty, albo horrory ("I'm not guilty" :!: :shock: ). Poza tym przez cały czas czuć na plecach gorący oddech techniawy. W niektórych piosenkach bestia grzecznie siedzi w kącie i nie przeszkadza zbytnio, w innych jednak wyrwała się na wolność - "Time is on my side".
Album traktuję jako spadek formy po "Alone" i zachłyśnięcie się rąbanką techniczną w jej najgorszym wydaniu. :/ "Alone" też miał słabe momenty, ale nie aż tak dramatycznie złe jak tu..

edit: poprawiłam linka
Ostatnio zmieniony czw wrz 11, 2008 23:19 przez shizonek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

shizonek pisze:"China in her eyes" mi się podoba, ale to całe intro bym wywaliła, niepotrzebne jest.
Zgadzam się z tym.
shizonek pisze:"My lonely girl" - świetny kawałek.
Powiedziałbym, że nawet genialny.
shizonek pisze:"Walking in the rain of Paris"... tada da da.. pioseneczka nie obrażająca uszu, jako taka zasługuje na pochwałę, acz to nic wielkiego.
A ja myślę, że to mistrzostwo świata w wykonaiu Bohlena.
shizonek pisze:"Fly to the moon" też uszu nie obraża. :mrgreen: Nieco lepsza od poprzedniczki, raźna, może być (staram się nie słyszeć tej techniawy próbującej się przebić z tła).
Kolejny genialny utwór super również w wersji rap.
shizonek pisze:Aha, czy to tylko ja tak mam, ale na okładce do płyty są teksty tylko do utworu "I'll never.." włącznie, dalszych piosenek nie mam :?: To tak ma być, czy ktoś wcisnął mi pirata? (w co wątpię). :|
Chyba taki ma być.
shizonek pisze:"Part time lover" brzmieniowo blisko techniawy, ale na szczęście tylko blisko.
Szkoda, ze blisko.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Year Of The Dragon :?:
China In Her Eyes - ciekawe intro (takie orientalne), ładne zwrotki i świetny refren, chórki też bardzo dobre 8)
Don't Take Away My Heart - również świetna, bardzo dynamiczna, piosenka i najplepiej jej słuchać głośno 8)
It's Your Smile - niesamowity nastrój, i super refren 8)
Cosmic Girl - niezła piosenka
After Your Love Is Gone - sprawa podoobnie jak z "Cosmic Girl" :wink:
Girl Out Of My Dream - wolna nastrojowa piosenka 8)
My Lonely Girl - świetna (nie wiem już nawet jakich innych słów używać :roll: )
No Face No Name No Nuber - aż porywa do tańca, kojarzy mi się z takimi hiszpańskimi rytmami i tańcami - Wiecie o co mi chodzi :P
Can't Let You Go - kolejna świetna ballada, bardzo łatwo (bynajmniej mi :wink: ) wpadająca w ucho
Part Time Lover - dość szybkie, dynamiczne brzmienie......... ale cóż....... mi tam podchodzi :)
Time Is On My Side - świetna,jak dla mnie brzmienie nieco podchodzące pod to z X-Ten - dla mnie jedna z lepszych na płycie
I'll Never Fall In Love Again - dobra ballada :D
Avec Toi - Mi się podoba (PS Sam uczę się francuskiego :wink: )
I'm Not Guilty - jeden z lepszych utworów na płycie :D (choć z pewnością nie dla wszystkich :wink: )
Fight For The Right Love - brak określeń <bezradny> (żeby nie powtórzać: "świetna", "melodyjna", "łatwo wpadająca w ucho"...)
Walking In A Rain Of Paris - bardzo ładny wstęp, a potem już tylko lepiej...
Fly To The Moon - "Lot na księżyc" :?: Z MT Zawsze 8)
Love Is Forever - melodia i tekst: Thomas Anders - gdybym tego nie przeczytał, to bym się nigdy nie domyślił :P
China In Her Eyes feat. Eric Singleton - ogółem rap Erica w MT, raczej mi się podoba, więc i ta piosenka - też :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Naprawdę Wszystko mi się podoba :D
Ostatnio zmieniony czw wrz 11, 2008 23:18 przez MichałT, łącznie zmieniany 1 raz.
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

MichałT pisze:I'm Not Guilty - jeden z lepszych utworów na płycie :D (choć z pewnością nie dla wszystkich :wink: )
Z pewnością.. a oglądnąłeś filmik, który zlinkowałam powyżej? I nadal Ci się podoba I'm not guilty? :mrgreen:
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Niestety po kliknięciu na Twój link, wyskakuję mi:
YouTube pisze:Adres URL zawierał nieprawidłowy identyfikator filmu wideo.

<bezradny>

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

edit: Teraz odpalił :wink:
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
ODPOWIEDZ