Czego obecnie słuchamy?
-
alunia13
Re: Czego obecnie słuchamy?
Moja mocna strona??!! A kto się cały czas tutaj kłóci - bądź jak wolisz - dyskutuje??!!
"You can win, If You want..."
- Peter
Ponieważ Cię cenię i nie zamierzam się kłócić, odpuszczam tą dyskusję. Zauważ, ze ja dyskutuje na temat. Moja dyskusja z MichałemT była bardzo rzeczowa.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Za post z godziny 14:54 a także obrażanie innych, notoryczny offtopic i spamowanie na forum Peter otrzymuje oficjalne ostrzeżenie do profilu. W wypadku powtarzania się takich wybryków, konto zostanie zawieszone.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Mateusz
Ja osobiście straciłem szczerze mówiąc ochote na pisanie tutaj czytając 80 postów Petera dziennie, które nie zawierają w sobie żadnego konkretnego przekazu merytorycznego, jedynie slogany i bełkot mający zapewne z założenia być konstruktywną krytyką. Sugerowałbym zrzucenie tych piór które nosisz Peterze oraz troszeczkę więcej dystansu i pokory.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- MichałT
U mnie (jeśli chodzi o Dietera
) rozbrzmiewa ostatnio Walking On A Rainbow - słucham tego albumu na około, Over and Over again
...
Jeśli chodzi o pozostałe utwory, to non stop słucham Kissing A Fool, George'a Michael'a
Jak się nakręce, to słucham około 2 godzin dziennie
Zwariowałem na punkcie tego kawałka
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Jeśli chodzi o pozostałe utwory, to non stop słucham Kissing A Fool, George'a Michael'a
Zwariowałem na punkcie tego kawałka
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Cieszę się, ze mamy podobne upodobania, polecam Ci także Father figure i Hand to mouth. Cudowne utwory.
- MichałT
W ogóle jak się nakręce na muzykę George'a i WHAM-u, to słucham kilknaście razy: Careless Whispers, Last Christmas, Wake Me Up Before You Go-Go, Faith, Kissing A Fool.....
Tylko musi mnie tak jakoś "najść", wtedy to już
......

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Tylko musi mnie tak jakoś "najść", wtedy to już

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Zdjęcie to pochodzi z 1984 roku, z albumu Make it big. Świetna płyta. Ja lubię z niej Freedom, Credit card baby, Heartbeat i wersję extended Carless Whisper.
Jeśli lubisz WHAM, to polecam również solową płytę Andrew Ridgeley'a - Son of Albert, może nie ma tam zbyt wielu podobnych utworów, ale ta płyta to rarytas.
Jeśli lubisz WHAM, to polecam również solową płytę Andrew Ridgeley'a - Son of Albert, może nie ma tam zbyt wielu podobnych utworów, ale ta płyta to rarytas.
-
jkris
a ja polecam najnowsze wydawnictwo mojej ulubienicy Sary Brightman WINTER SYMPHONY. To jej pierwsza swiateczna plyta. tutaj mozna odsluchac fragmentow
http://www.sarah-brightman.com/new_albums.html

http://www.sarah-brightman.com/new_albums.html

- MichałT
Często, z prawdziwą przyjemnością, wracam także do Smokie'ów, a także do niektórych prodkucji solowych, skądinąd nam znanego - Chrisa Normana
Kocham też utwory Roda Stewarta. Ma on świetną (bardzo charakterystyczną ) chrypkę i bardzo udane kompozycje. Z czystym sumieniem, mogę polecić muzykę wszystkich wyżej wymienionych

Znajdź Chrisa

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Uwielbiam też Bay City Rollers (poznajecie może tego głównego wokalistę
) 
Kocham też utwory Roda Stewarta. Ma on świetną (bardzo charakterystyczną ) chrypkę i bardzo udane kompozycje. Z czystym sumieniem, mogę polecić muzykę wszystkich wyżej wymienionych

Znajdź Chrisa
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Uwielbiam też Bay City Rollers (poznajecie może tego głównego wokalistę
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Ja tam wolę WHAM! Music from the edge of heaven, ale Sarrah Brightman też lubię, choć nie znam tak dobrze jej dyskografii jak Jkris.

Chyba ostatnie wspólne zdjęcie. Pochodzi z 1986 roku i znalazło się na wspomnianej płycie. Szkoda, ze drogi George'a i Andy'ego się wtedy rozeszły, choć nie całkiem.

Chyba ostatnie wspólne zdjęcie. Pochodzi z 1986 roku i znalazło się na wspomnianej płycie. Szkoda, ze drogi George'a i Andy'ego się wtedy rozeszły, choć nie całkiem.
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2008 17:48 przez Peter, łącznie zmieniany 2 razy.
- MichałT
To jest właśnie piękne, że każdy ma inne upodobania muzyczne...Wyobraźmy sobie świat w którym wszyscy robili by to samo, słuchaliby tego samego, ubierali by się tak samo...jkris pisze:a ja polecam najnowsze wydawnictwo mojej ulubienicy Sary BrightmanMichałT pisze:Często, z prawdziwą przyjemnością, wracam także do Smokie'ów, a także do niektórych prodkucji solowych, skądinąd nam znanego - Chrisa Normana
Kocham też utwory Roda Stewarta. (...) Uwielbiam też Bay City RollersPeter pisze:Ja tam wolę WHAM!
Przerażająca wizja, nieprawdaż
Dlatego tak ważne jest, mieć zawsze własną, niewymuszoną opinie i własne zdanie na temat spraw, choćby takich jak muzyka
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter

Michael w 1984 i w 2006 roku.
Powiedz Michale, którą płytę najbardziej lubisz, bo ja Faith i Patience.
- MichałT
Patience jest niezłe, ale chyba najbardziej (ze znanych mi płyt) lubię FaithPeter pisze:Powiedz Michale, którą płytę najbardziej lubisz, bo ja Faith i Patience.
Podsumowując: to chyba najlepszy album George'a

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2008 21:38 przez MichałT, łącznie zmieniany 1 raz.
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
No trudno się z tym nie zgodzić. Faith stanowi kontynuację chyba najlepszego okresu w twórczości Michaela. (Choć zrywa z dotychczasowym jego wizerunkiem - pogodnego i uśmiechniętego faceta, staje się on już dojrzałym, poważnym facetem). Zresztą otrzymał Grammy i American music award Stylistycznie utrzymana w podobnych rytmach, choć teksty piosenek są już znacznie poważniejsze, na szczególną uwagę zasługują bowiem teksty mówiące min. o wierze, ale nie tylko. Bardzo dobry tekst ma hand to mouth. (Opowiada chyba dobrze sytuacje znacznej liczby Amerykanów żyjących od miesiąca do miesiąca, nie mogąc sobie pozwolić na coś extra). Jednak jeszcze lepsza pod tym względem jest następna płyta Listen without prejudice. Jest ona jednak słabsza pod względem marketingowym. W teledyskach do niej nakręconych trudno bowiem znaleźć Michaela, a jego urok osobisty chyba ułatwia promowanie piosenek.
A co powiesz o płycie Listen without prejudice?
Jak dla mnie jest trochę zbyt ciężka, choć Freedom'90 jest miłym wyjątkiem, no i ma wyjątkowo ambitne teksty
Freedom'90, Waitin' for that day, a zwłaszcza Mother's pride. polecam ten ostatni, choć ma trochę smutny tekst.
A co powiesz o płycie Listen without prejudice?
Jak dla mnie jest trochę zbyt ciężka, choć Freedom'90 jest miłym wyjątkiem, no i ma wyjątkowo ambitne teksty
- MichałT
Nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nie posiadam jej w swoich zbiorach muzyczych. Jak już wcześniej wspomniałem, aż tak bardzo, w twórczość George'a Michael'a zagłębiony nie jestemPeter pisze:A co powiesz o płycie Listen without prejudice?
Jedynym utworem, który znam z tej płyty, jest Freedom '90
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż