Dieter i DJ Ötzi - "Noch in 100.000 Jahren"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Re: Dieter i DJ Ötzi - "Noch in 100.000 Jahren"
Wysłałem maila do managementu DJa Ötzi w sprawie piosenek Dietera na nowym albumie. Odpowiedź na pytanie które są napisane przez niego była dość krótka - "Noch in 100.000 Jahren"...
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Muzyka DJ OTZIego jest tak "rewelacyjna", ze chyba sam sobie będziesz pisał posty i sam na nie odpowiadał. :lol:Raz, ze ta muzyka nadaje się tylko do golonki i kufla piwa, a dwa tylko jedna piosenka DB i do tego tandetna, powoduje, ze nie warto sobie tym albumem zaśmiecać półki.
- Daja
- Peter
Świetny tekst.
Dawno się tak nie rozbawiłem.
Tylko na Oktoberfest.
Ja bym nie chciał tej płyty za darmo, po co sobie zaśmiecać półkę takim klamorstwem.
Ostatnio zmieniony czw paź 30, 2008 23:30 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Niestety singielek wyszedł już po tej imprezie...
Ale sprzedaje się nieźle (na Musicload prowadzi w singlach), więc może dociągnie do karnawału. Szkoda, że sukces na miarę "Ein Stern" będzie chyba nieosiągalny... ![Dobre :] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Peter
Może to w Polsce wydadzą, będzie dobre na dożynki.
Na dożynki jak znalazł....
Pójdę sprawdzę na bazarze u Ruskich, może już mają....
Pójdę sprawdzę na bazarze u Ruskich, może już mają....
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Sądzę, że prędzej dostaniesz u nich płytę Moving Heroes, w końcu rodzimą twórczość trzeba promowaćPeter pisze:Pójdę sprawdzę na bazarze u Ruskich, może już mają....
Przepraszam wszystkich za ten offtopic, ale nie mogłem się powstrzymać. Biję się w piersi i obiecuję natychmiastową poprawę
- Adi
Przyznam szczerze, że ja też nie przepadam za DJ Otzim (sory za pisownie "o"). 
- Peter
No to może u Japończyków, pełno ich tam.
A co do Otziego to taki Niemiecki Hulk Hogan.
A co do Otziego to taki Niemiecki Hulk Hogan.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Jego muzyka dość niebezpiecznie balansuje na granicy kiczu i wcale nie dziwię się, że wielu ciężko to strawić. Sam nie mogę znieść piosenek w stylu Anton aus Tirol czy Burger Dance. Natomiast kawałek Dietera czy wielki hit z zeszłego roku "Einen Stern (der deinen Namen trägt)" to coś co trafia do mnie w 100% i liczę że w dyskografii Ötziego znajdę jeszcze trochę takich nagrańAdi pisze:Przyznam szczerze, że ja też nie przepadam za DJ Otzim
-
jkris
a ja cos w to nie wierze... odsluchalem wczoraj kilka sampli i wg mnie wiecej tam Bohlenowego brzmienia. moze reszta bedzie pod pseudonimami...ArCrack pisze:Wysłałem maila do managementu DJa Ötzi w sprawie piosenek Dietera na nowym albumie. Odpowiedź na pytanie które są napisane przez niego była dość krótka - "Noch in 100.000 Jahren"...
- Peter
Do Arka Arczyńskiego;
Nie usuwaj tego postu. Musisz wiedzieć, że Otzi jest grany tylko na akordeonie i najwyższa pora by wszyscy o tym wiedzieli.
Nie usuwaj tego postu. Musisz wiedzieć, że Otzi jest grany tylko na akordeonie i najwyższa pora by wszyscy o tym wiedzieli.
Jak to, jak nawet płyta wyszła w październiku, a co jest w październiku to chyba wiedzą wszyscy.ArCrack pisze:Niestety singielek wyszedł już po tej imprezie...![]()
-
jkris
oktoberfest wbrew nazwie to swieto wrzesniowe bardziej niz pazdziernikowe. w tym roku trwalo od 20.09 do 5.10Peter pisze:Jak to, jak nawet płyta wyszła w październiku, a co jest w październiku to chyba wiedzą wszyscy.
- Peter
Tego nie wiedziałem... Dzięki Krzysztofie.
Ale racją jest to, że to nie jest nagrane na jakimś profesjonalnym sprzęcie, w świetnym studio, a grane to jest na akordeonie i na niczym więcej. Nadaje się to raczej na popijawę, do wódeczki i zagrychy.
Ale racją jest to, że to nie jest nagrane na jakimś profesjonalnym sprzęcie, w świetnym studio, a grane to jest na akordeonie i na niczym więcej. Nadaje się to raczej na popijawę, do wódeczki i zagrychy.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
No i proszę, singiel zaprezentowany w dwóch średnio popularnych programach TV, teledysku nie było na Vivie, a debiut całkiem przyzwoity - 10 miejsce w Niemczech.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Spodziewałem się takiego rezultatu, przecież rodzaj muzyki jaki ta piosenka prezentuje jest bardzo popularny w Niemczech.
Zresztą piosenka ta została właśnie napisana przez Dietera właśnie dla niemieckiego odbiorcy, czego co niektóre osoby u nas nie potrafią zrozumieć.
Zresztą piosenka ta została właśnie napisana przez Dietera właśnie dla niemieckiego odbiorcy, czego co niektóre osoby u nas nie potrafią zrozumieć.
MODERN TALKING FOREVER!!!