Historia Dietera Bohlena - wrażenia
-
adam-jakubczyk
Re: Historia Dietera Bohlena - wrażenia
dobra robota Arku
- Dr Mabuse
Część 27 przedstawia kolejny pozytywny zwrot w karierze Dietera. I sam ten fakt wystarczy by się nią zainteresować
Ale czym byłyby same suche fakty, gdyby nie "mistrzowskie tchnienie" Arka
Dzięki.

- marian123
naprawde spoko filmik Modern Talking best of best
ale niestety Modern Talking to już przeszłość może kiedyś znów powrucom w wielkim stylu
ale niestety Modern Talking to już przeszłość może kiedyś znów powrucom w wielkim stylu
- Peter
Ale ty bracie piękną polszczyzną władasz. 
- pioot36
... a ja mam takie pytanko do administratora Arka...Ponieważ jestem tu młody stażem,wyprowadż mnie na dobrą drogę;czy Ty Arku robisz sam całą" historię Bohlena",czy jedynie tłumaczenie na nasz ojczysty język?
,pozdrawiam.Chyba ,że ktoś ze starych wyjadaczy tego portalu szybciej mi odpowie. 
Świat z Dieterem ma inny,lepszy wymiar!
-
jkris
pioot36 pisze:... a ja mam takie pytanko do administratora Arka...Ponieważ jestem tu młody stażem,wyprowadż mnie na dobrą drogę;czy Ty Arku robisz sam całą" historię Bohlena",czy jedynie tłumaczenie na nasz ojczysty język?![]()
,pozdrawiam.Chyba ,że ktoś ze starych wyjadaczy tego portalu szybciej mi odpowie.
ArCrack pisze:Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa. Dziwnym trafem ciekawe pomysły czasem powstają zupełnie przypadkowo, ta seria początkowo miała wyglądać zupełnie inaczej, ale o tym opowiem może innym razem, póki co cieszę się, że wciąż są osoby śledzące jej kolejne części![]()
ArCrack pisze:Mogę śmiało powiedzieć, że bez Pkmoderna ta seria by tak nie wyglądała, bo większość materiałów pochodzi z jego zbiorów. Jest też sporo rzeczy (głównie klipy i starsze piosenki) zdobytych już jakiś czas temu w ramach różnego rodzaju wymian z innymi
A kolejna część? Nie mam do niej jeszcze nawet gotowego scenariusza, więc tydzień, może dwa, w zależności jak będę wyglądał z wolnym czasem.
- Dr Mabuse
Część 28 - dominujące wrażenie jakie mi towarzyszy po jej obejrzeniu, to żal, że panna Caro nie zaangażowała się od początku w swój powrót
.

- Adi
Cóż, być może jej nie zależało tak bardzo albo też i za bardzo nie mogła tego zrobić bez porozumienia z Dieterem. Jak wiadomo, przed laty Dieter wygrał proces przed sądem w kwestii praw autorskich do pseudonimu C.C.Catch. A należy jeszcze dodać, że oboje nie byli w zbyt dobrych stosunkach.Dr Mabuse pisze:żal, że panna Caro nie zaangażowała się od początku w swój powrót
- Dr Mabuse
Nie wiem czy CC nie zgubiło to, że wierzyła (a może nadal wierzy), że może osiągnąć sukces bez udziału Dietera. Kilka takich prób zakończyło się bez specjalnego sukcesu i to powinno jej dać do myślenia...

- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Było dokładnie na odwrót, a dokładniej mimo że Dieter chciał jej odebrać pseudonim C.C. Catch to sąd jednak zostawił go właśnie Caro. Inaczej nie mogła by wydać pod tym pseudonimem późniejszych płyt.Adi pisze: Jak wiadomo, przed laty Dieter wygrał proces przed sądem w kwestii praw autorskich do pseudonimu C.C.Catch.
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Didi&Thomas
Kolejna część "Historii" i kolejne zaskoczenie dla mnie: Nie miałem pojęcia że Dieter lansował nowe wersje nagrań C.C.Catch bez jej wiedzy !
Jak można było mieć nadzieję na sukces zbliżony do returnu MT skoro nie zdecydowano się nawet na kontakt z nią (Caro) o teledysku promującym powrót nie wspominając. Jeśli się nie lubimy (mam na myśli relacje Dieter-Caro) albo wzajemnie nie akceptujemy, nie robimy nic, co nas by ze sobą łączyło. I w tym kontekście nie rozumiem Dietera - chciał returnu Caro, mógł do niej zadzwonić, zaproponować jakiś wspólny udział w programie TV, może sesję zdjęciową, nie wiem...coś, czym można by było podciągnąć ten come back. Przecież dokładnie taki był pomysł na powrót MT. Dieter to mój idol - ale w kontekście tego co komponował co tworzył, jako człowiek z kolei, zaskakiwał mnie raczej negatywnie. Ta historia z comeback Caro jest jednym z przykładów, że w życiu kieruje się on jednak nieco egoistycznymi pobudkami. I tak, jak kiedyś za pierwszy rozpad MT winiłem tylko Thomasa, tak teraz, czytając m.in dyskusje na forum, czy przeglądając kolejne odcinki "historii" utwierdzam się w przekonaniu że Dieter to trudny charakter, z którym pewnie mało który wykonawca wytrzymałby na dłuższą metę. Tym większy szacunek dla Thomasa, który podjął wyzwanie współpracy z nim w 98'roku jeszcze raz i dzięki temu mogliśmy się cieszyć przez jeszcze kilka lat nowymi nagraniami MT
Jak można było mieć nadzieję na sukces zbliżony do returnu MT skoro nie zdecydowano się nawet na kontakt z nią (Caro) o teledysku promującym powrót nie wspominając. Jeśli się nie lubimy (mam na myśli relacje Dieter-Caro) albo wzajemnie nie akceptujemy, nie robimy nic, co nas by ze sobą łączyło. I w tym kontekście nie rozumiem Dietera - chciał returnu Caro, mógł do niej zadzwonić, zaproponować jakiś wspólny udział w programie TV, może sesję zdjęciową, nie wiem...coś, czym można by było podciągnąć ten come back. Przecież dokładnie taki był pomysł na powrót MT. Dieter to mój idol - ale w kontekście tego co komponował co tworzył, jako człowiek z kolei, zaskakiwał mnie raczej negatywnie. Ta historia z comeback Caro jest jednym z przykładów, że w życiu kieruje się on jednak nieco egoistycznymi pobudkami. I tak, jak kiedyś za pierwszy rozpad MT winiłem tylko Thomasa, tak teraz, czytając m.in dyskusje na forum, czy przeglądając kolejne odcinki "historii" utwierdzam się w przekonaniu że Dieter to trudny charakter, z którym pewnie mało który wykonawca wytrzymałby na dłuższą metę. Tym większy szacunek dla Thomasa, który podjął wyzwanie współpracy z nim w 98'roku jeszcze raz i dzięki temu mogliśmy się cieszyć przez jeszcze kilka lat nowymi nagraniami MT
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Adi
Kurcze może faktycznie masz rację, ze było na odwrót. Być może pomylił mi się proces Dietera z inną wokalistką? Wiem, że obiło mi sie kiedyś o uszy z TV, że Dieter przegrał jakiś proces z wokalistką z lat 80-tych, więc wydawało mi się, że właśnie z C.C.Catch. Ale np. na tym blogu w podrozdziale o C.C.Catch ktoś pisze podobnie do mnie, więc kto ma racjęPkmodern pisze:Było dokładnie na odwrót, a dokładniej mimo że Dieter chciał jej odebrać pseudonim C.C. Catch to sąd jednak zostawił go właśnie Caro.
-
jkris
tam takze napisane jest ze Bohlen przegral ten proces... Ty sam mieszasz bo teraz napisales:
a wczesniejAdi pisze:że Dieter przegrał jakiś proces z wokalistką z lat 80-tych.
Adi pisze:przed laty Dieter wygrał proces przed sądem w kwestii praw autorskich do pseudonimu C.C.Catch.
- Adi
Ja wcale nie mieszam. Tylko teraz już zwątpiłem jak to było naprawdę. A nie zamierzam się sprzeczać o coś takiego. Chcecie to się sami o to sprzeczajcie. Jest mi to w sumie obojętne czy przegrał czy wygrał.
Ale przyznaję, że na tym blogu pisze, że przegrał
Sorki, nieuważnie przeczytałem i zamiast "przegrał" zczytało mi się "wygrał". Może podświadomie to chciałem przeczytać

-
jkris
hahaha, czyli dobrze zyczysz czarnym charakterom?Adi pisze:Może podświadomie to chciałem przeczytać![]()
- marian123
może ja poprawie Dieter przegrał sprawe.