Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
adam-jakubczyk

Re: Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Post autor: adam-jakubczyk »

dobra robota Arku
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Część 27 przedstawia kolejny pozytywny zwrot w karierze Dietera. I sam ten fakt wystarczy by się nią zainteresować :D Ale czym byłyby same suche fakty, gdyby nie "mistrzowskie tchnienie" Arka :wink: Dzięki.
Obrazek
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

naprawde spoko filmik Modern Talking best of best
ale niestety Modern Talking to już przeszłość może kiedyś znów powrucom w wielkim stylu
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ale ty bracie piękną polszczyzną władasz. :P
Awatar użytkownika
pioot36

Post autor: pioot36 »

... a ja mam takie pytanko do administratora Arka...Ponieważ jestem tu młody stażem,wyprowadż mnie na dobrą drogę;czy Ty Arku robisz sam całą" historię Bohlena",czy jedynie tłumaczenie na nasz ojczysty język? :?: <bezradny> ,pozdrawiam.Chyba ,że ktoś ze starych wyjadaczy tego portalu szybciej mi odpowie. :wink:
Świat z Dieterem ma inny,lepszy wymiar!
jkris

Post autor: jkris »

pioot36 pisze:... a ja mam takie pytanko do administratora Arka...Ponieważ jestem tu młody stażem,wyprowadż mnie na dobrą drogę;czy Ty Arku robisz sam całą" historię Bohlena",czy jedynie tłumaczenie na nasz ojczysty język? :?: <bezradny> ,pozdrawiam.Chyba ,że ktoś ze starych wyjadaczy tego portalu szybciej mi odpowie. :wink:
ArCrack pisze:Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa. Dziwnym trafem ciekawe pomysły czasem powstają zupełnie przypadkowo, ta seria początkowo miała wyglądać zupełnie inaczej, ale o tym opowiem może innym razem, póki co cieszę się, że wciąż są osoby śledzące jej kolejne części ;)
ArCrack pisze:Mogę śmiało powiedzieć, że bez Pkmoderna ta seria by tak nie wyglądała, bo większość materiałów pochodzi z jego zbiorów. Jest też sporo rzeczy (głównie klipy i starsze piosenki) zdobytych już jakiś czas temu w ramach różnego rodzaju wymian z innymi ;)
A kolejna część? Nie mam do niej jeszcze nawet gotowego scenariusza, więc tydzień, może dwa, w zależności jak będę wyglądał z wolnym czasem.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Część 28 - dominujące wrażenie jakie mi towarzyszy po jej obejrzeniu, to żal, że panna Caro nie zaangażowała się od początku w swój powrót <pokręcony>.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Dr Mabuse pisze:żal, że panna Caro nie zaangażowała się od początku w swój powrót
Cóż, być może jej nie zależało tak bardzo albo też i za bardzo nie mogła tego zrobić bez porozumienia z Dieterem. Jak wiadomo, przed laty Dieter wygrał proces przed sądem w kwestii praw autorskich do pseudonimu C.C.Catch. A należy jeszcze dodać, że oboje nie byli w zbyt dobrych stosunkach. <bezradny>
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Nie wiem czy CC nie zgubiło to, że wierzyła (a może nadal wierzy), że może osiągnąć sukces bez udziału Dietera. Kilka takich prób zakończyło się bez specjalnego sukcesu i to powinno jej dać do myślenia...
Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Adi pisze: Jak wiadomo, przed laty Dieter wygrał proces przed sądem w kwestii praw autorskich do pseudonimu C.C.Catch.
Było dokładnie na odwrót, a dokładniej mimo że Dieter chciał jej odebrać pseudonim C.C. Catch to sąd jednak zostawił go właśnie Caro. Inaczej nie mogła by wydać pod tym pseudonimem późniejszych płyt.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Kolejna część "Historii" i kolejne zaskoczenie dla mnie: Nie miałem pojęcia że Dieter lansował nowe wersje nagrań C.C.Catch bez jej wiedzy !
Jak można było mieć nadzieję na sukces zbliżony do returnu MT skoro nie zdecydowano się nawet na kontakt z nią (Caro) o teledysku promującym powrót nie wspominając. Jeśli się nie lubimy (mam na myśli relacje Dieter-Caro) albo wzajemnie nie akceptujemy, nie robimy nic, co nas by ze sobą łączyło. I w tym kontekście nie rozumiem Dietera - chciał returnu Caro, mógł do niej zadzwonić, zaproponować jakiś wspólny udział w programie TV, może sesję zdjęciową, nie wiem...coś, czym można by było podciągnąć ten come back. Przecież dokładnie taki był pomysł na powrót MT. Dieter to mój idol - ale w kontekście tego co komponował co tworzył, jako człowiek z kolei, zaskakiwał mnie raczej negatywnie. Ta historia z comeback Caro jest jednym z przykładów, że w życiu kieruje się on jednak nieco egoistycznymi pobudkami. I tak, jak kiedyś za pierwszy rozpad MT winiłem tylko Thomasa, tak teraz, czytając m.in dyskusje na forum, czy przeglądając kolejne odcinki "historii" utwierdzam się w przekonaniu że Dieter to trudny charakter, z którym pewnie mało który wykonawca wytrzymałby na dłuższą metę. Tym większy szacunek dla Thomasa, który podjął wyzwanie współpracy z nim w 98'roku jeszcze raz i dzięki temu mogliśmy się cieszyć przez jeszcze kilka lat nowymi nagraniami MT 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Adi

Pkmodern pisze:Było dokładnie na odwrót, a dokładniej mimo że Dieter chciał jej odebrać pseudonim C.C. Catch to sąd jednak zostawił go właśnie Caro.
Kurcze może faktycznie masz rację, ze było na odwrót. Być może pomylił mi się proces Dietera z inną wokalistką? Wiem, że obiło mi sie kiedyś o uszy z TV, że Dieter przegrał jakiś proces z wokalistką z lat 80-tych, więc wydawało mi się, że właśnie z C.C.Catch. Ale np. na tym blogu w podrozdziale o C.C.Catch ktoś pisze podobnie do mnie, więc kto ma rację :?: :wink: http://milano82.bloog.pl/m,1,page,4,r,2 ... caid=66e63
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
jkris

tam takze napisane jest ze Bohlen przegral ten proces... Ty sam mieszasz bo teraz napisales:
Adi pisze:że Dieter przegrał jakiś proces z wokalistką z lat 80-tych.
a wczesniej
Adi pisze:przed laty Dieter wygrał proces przed sądem w kwestii praw autorskich do pseudonimu C.C.Catch.
Awatar użytkownika
Adi

Ja wcale nie mieszam. Tylko teraz już zwątpiłem jak to było naprawdę. A nie zamierzam się sprzeczać o coś takiego. Chcecie to się sami o to sprzeczajcie. Jest mi to w sumie obojętne czy przegrał czy wygrał. <bezradny> Ale przyznaję, że na tym blogu pisze, że przegrał :) Sorki, nieuważnie przeczytałem i zamiast "przegrał" zczytało mi się "wygrał". Może podświadomie to chciałem przeczytać :lol: :oops:
Obrazek
jkris

Adi pisze:Może podświadomie to chciałem przeczytać :lol: :oops:
hahaha, czyli dobrze zyczysz czarnym charakterom?
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

może ja poprawie Dieter przegrał sprawe.
ODPOWIEDZ