W wywiadzie jaki wkleił Varcetti, Michael Scholz mówi, ze wysunęli taką propozycję ale management CC Catch odrzucił ją. Ja tylko parę słów o tej współpracy. Bardzo mi się podoba melodia do "Give a little sweet love" i B-side'a z tego singla, przenoszą w klimat lat 80 tych, szczególnie (Romantic version), szkoda tylko, ze psuje to głos Ahsleya, gorzej jest natomiast z albumem "Heartbreak boulevard" ale o tym napisze w temacie mu poświęconym.
Bardzo podobają mi się te utwory.Głos Marka i Patty to naprawdę miła odmiana od wokalu Kohlera.Piosenki Systems in blue w ich wykonaniu naprawdę są ładne.Ten Ashley nie ma wcale takiego złego głosu.Jego głos nie jest mocny,ale jest za to w miarę czysty i miły.Bardzo się cieszę że Systemsi wciągnęli Patty i Marka do swoich nagrań i mam nadzieję że razem nagrają jeszcze więcej pięknych piosenek.
Dziękuję za taką odmianę, w ogóle jak można porównywać unikalny i piękny głos Koehlera z głosem Ashleya? przecież skale głosów obu panów są diametralnie różne.... Koehler potrafi śpiewać falsetem, czy mocnym barytonem czy tenorem. A Ashley? Zawsze śpiewa tak samo udając TA. Może i ładny, ale na siłe udawany i skala jego głosu jest bardzo ograniczona. Systemsi popełnili błąd pracując z kimś takim.