Birger Corleis
- Peter
Re: Birger Corleis
Nie, Dieter kategorycznie stwierdził, że wystarczą mu 3 występy w ciągu roku, a to wymagałoby promocji, koncertów....
- Adi
Też w to wątpię, czy Dieter byłby tym zainteresowanyPkmodern pisze:A na jednym z zagranicznych Forum, tamtesi uczestnicy chcą się zorganizować aby namówić Dietera aby nagrał coś wspólnie z Ashleyem!!! - ciekawe co im z tego wyjdzie, ale wątpię...
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
No to Dieter musi się spieszyć! Zostały mu tylko 2 miesiące na te 3 występy w ciągu roku...Peter pisze:Nie, Dieter kategorycznie stwierdził, że wystarczą mu 3 występy w ciągu roku, a to wymagałoby promocji, koncertów....
MODERN TALKING FOREVER!!!
- labambino
Na tej płycie:Peter pisze:Corleis wyglądał wtedy jak młody Bóg.Varcetti pisze:To zdjęcie pochodzi z 1984 roku i widzimy na nim od lewej: Birger Corleis, Michael Scholz, Rolf Kohler![]()
Gdzie można jeszcze posłuchać głosu Corleisa?
Springflut - Kinder Des Mondes
Tutaj Birger śpiewa wszystkie utwory
Skład zespołu:
Birger Corleis-wokal,gitara
Rolf Köhler -bas,backvocal
Gitara, backvocal, Perkusja [Tin Drum] - Detlef Wiedeke
Klawisze, backvocal - Gerd Führs
Rale Oberpichler-wokal
perkusja - Klaus Assmann
Płyta została wydana w 1982 roku czyli długo przed pierwszym albumem Modern Talking
Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2008 9:01 przez labambino, łącznie zmieniany 1 raz.
you can win if you want!
- labambino
- labambino
Oto zdjęcie

Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2008 9:03 przez labambino, łącznie zmieniany 1 raz.
you can win if you want!
- Peter
Fajnie, że z tego zdjęcia nici. 
Robercie, daj mi namiary gdzie można tego posłuchać, albo ściągnąć mp3.
Robercie, daj mi namiary gdzie można tego posłuchać, albo ściągnąć mp3.
Ostatnio zmieniony czw paź 30, 2008 23:09 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adi
Chyba coś labambinowi nie zatrybiło przy wstawianiu. 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Discogs pewnie nie pozwala na osadzanie swoich plików w innych serwisach, oto bezpośredni link: http://www.discogs.com/image/R-941102-1175345651.jpeg
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Co to jest za firma?
- labambino
A u mnie widać!!! Ja mam tę płytę.To jeszcze winyl.Nie wiem czy tak można,ale dałbym to w mp3 gdzieś na rapidshare??
Jak tak można to jutro wrzucę.Prosze Admina o odpowiedź czy mogę tak zrobić.Dziękuję.
Jak tak można to jutro wrzucę.Prosze Admina o odpowiedź czy mogę tak zrobić.Dziękuję.
you can win if you want!
- labambino
Ale mam problem.Dzisiaj chciałem sobie posłuchać tę płytę,a nie mam igły do gramofonu.Nie używałem go z 6 lat.Pamiętam ,kiedyś był koło mnie taki sklep z częściami elektronicznymi.Długo w Polsce nie przebywam,wszystko tu szybko sie zmienia.Muszę szukać sklepu...
A mam jeszcze winyle niemieckie z Hansa Modern Talking.
A mam jeszcze winyle niemieckie z Hansa Modern Talking.
you can win if you want!
- Peter
Który to Birger Corleis? pewnie ten pierwszy z lewej.labambino pisze:Oto zdjęcie![]()
- labambino
Obiecałem kiedyś ,że podam tytuły wszystkich utworów Blue System gdzie śpiewał i Birger.
Oto lista tych utworów wysłana przez Birgera -to chyba facet wie co pisze,w Blue System pracował tylko przy dwóch albumach.
She`s a lady
Big boys don`t cry
Gangster love
Emanuelle
Love me more
G.T.O
Titanic
My bed is too big
Too young
I Want To Be Your Brother
Sorry little Sarah
jak widzicie niema ani jednego utworu z późniejszych albumów.
Oto lista tych utworów wysłana przez Birgera -to chyba facet wie co pisze,w Blue System pracował tylko przy dwóch albumach.
She`s a lady
Big boys don`t cry
Gangster love
Emanuelle
Love me more
G.T.O
Titanic
My bed is too big
Too young
I Want To Be Your Brother
Sorry little Sarah
jak widzicie niema ani jednego utworu z późniejszych albumów.
you can win if you want!
- labambino
Wkleję wam ciekawostkę dotyczącą Birgera i Dietera.Dostałem to wczoraj w mailu.Jak przetłumaczę to wam to wkleję.
you can win if you want!
- labambino
I tu macie przetłumaczony już fragment maila od Birgera.
...dla ciekawostki napiszę ci jak Bohlen kazał mi śpiewać w Love don`t live here anymore.
To była druga płyta Modern Talking i tam śpiewałem we wszystkich utworach-ale nie będę schodził z tematu. Więc Bohlen powiedział mi,że mam wygłaszać parlando głosem niskim i ochrypniętym zbliżonym do głosu Bohlena.Jak powiedział później -dlatego miałem to tak zrobić,żeby publiczność podczas koncertów myślała,że to jego głos,ponieważ on otwierał usta. On zresztą zawsze otwierał usta podczas drugiej części refrenów i publiczność myślała,że to on śpiewa tak wysokim głosem.Wiesz już od dawna o mojej wojnie z Bohlenem.
Niegyś mówił i pisał o mnie PRZYJACIEL,a po wielu latach -gdy walczyłem o swoje-wyzywał mnie publicznie.Ten człowiek chyba niema przyjaciół.Z Andersem postąpił w podobny sposób pisząc na niego rzeczy,które nie miały miejsca....
Czyli z tego wynika,że Dieter za wszelką cenę chciał,by Go utożsamiali z "drugim" głosem Modern Talking i z wysokimi chórkami.Przebiegły ten Dieter!
...dla ciekawostki napiszę ci jak Bohlen kazał mi śpiewać w Love don`t live here anymore.
To była druga płyta Modern Talking i tam śpiewałem we wszystkich utworach-ale nie będę schodził z tematu. Więc Bohlen powiedział mi,że mam wygłaszać parlando głosem niskim i ochrypniętym zbliżonym do głosu Bohlena.Jak powiedział później -dlatego miałem to tak zrobić,żeby publiczność podczas koncertów myślała,że to jego głos,ponieważ on otwierał usta. On zresztą zawsze otwierał usta podczas drugiej części refrenów i publiczność myślała,że to on śpiewa tak wysokim głosem.Wiesz już od dawna o mojej wojnie z Bohlenem.
Niegyś mówił i pisał o mnie PRZYJACIEL,a po wielu latach -gdy walczyłem o swoje-wyzywał mnie publicznie.Ten człowiek chyba niema przyjaciół.Z Andersem postąpił w podobny sposób pisząc na niego rzeczy,które nie miały miejsca....
Czyli z tego wynika,że Dieter za wszelką cenę chciał,by Go utożsamiali z "drugim" głosem Modern Talking i z wysokimi chórkami.Przebiegły ten Dieter!
you can win if you want!