Talking System

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Re: Talking System

Post autor: phantomas »

Brak słów na tę żenadę.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

Chórki chociażby w sexy lover sa beznadziejne w porównaniu z tymi które były na poprzednich albumach SiB. Wydaje mi sie ze to Rolf Kohler zajmował sie obróbką komputerową chórków na poprzednich albumach i to przez jego brak te chórki brzmią obecnie tak słabo.
A jednak w Jeannie Moviestar, która została w całości stworzona po śmierci Kohlera chórek został zrobiony w lepszy sposób. Oczywiście to już nie było to co wcześniej ale przypominał on przynajmniej ten wcześniejszy dlatego zastanawia mnie czemu nie wykorzystali go również w Talking System. O ile się nie mylę obróbką dźwięku na płytach SIB zajmowali się głównie Detlef Wiedeke i w mniejszym stopniu Rolf Kohler. W projekcie Talking System, SIB tylko śpiewają i nie zajmują się produkcją piosenek.

Pozdrawiam, Varcetti :)
Awatar użytkownika
labambino

Post autor: labambino »

Varcetti pisze:
Chórki chociażby w sexy lover sa beznadziejne w porównaniu z tymi które były na poprzednich albumach SiB. Wydaje mi sie ze to Rolf Kohler zajmował sie obróbką komputerową chórków na poprzednich albumach i to przez jego brak te chórki brzmią obecnie tak słabo.
A jednak w Jeannie Moviestar, która została w całości stworzona po śmierci Kohlera chórek został zrobiony w lepszy sposób. Oczywiście to już nie było to co wcześniej ale przypominał on przynajmniej ten wcześniejszy dlatego zastanawia mnie czemu nie wykorzystali go również w Talking System. O ile się nie mylę obróbką dźwięku na płytach SIB zajmowali się głównie Detlef Wiedeke i w mniejszym stopniu Rolf Kohler. W projekcie Talking System, SIB tylko śpiewają i nie zajmują się produkcją piosenek.

Pozdrawiam, Varcetti :)
Masz całkowitą rację!!! W projekcie "TALKING SYSTEM" za całkowity mastering odpowiada-Abbey Road.
Partie wokalne Detlefa i Michaela zostały nagrane w studio Vintage Music(to jest studio Detlefa),ale nie zostały tam obrobione.
Ponadto w projekcie swoich głosów(poza Rolfem,Detlefem i Michaelem i Ulrichem Eichblatt`em) użyczali również:
Marc Chandler,
Tina Long,
Andy Matern,
Karin i kilka innych osob.Pozdrawiam!!!
you can win if you want!
Waldek_Anders

Post autor: Waldek_Anders »

<pokręcony>
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Witamy na forum ;) Prosimy jednak o bardziej treściwe posty, bo takie nie są mile widziane.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
labambino

Waldek_Anders pisze:<pokręcony>

Waldku Andersie,co ma oznaczać Twój post????
Napisz coś ,ponieważ zamieszczenie samego uśmieszku nic nam nie mówi.Pozdrawiam!!!
you can win if you want!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Robur nigdy nie będzie Mercedesem. Niestety. A na tak łysych oponach to za daleko nie zajedzie. Może zajęliby się lepiej produkcją nowej płyty SIB, bo dużo lepiej brzmi Out of the blue od tego czegoś. Szczególnie, że Detlef i Micha też potrafią śpiewać zwrotki i refreny co pokazali w Out of the blue.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Talking System to kiła - i tyle :P
Stwierdzam to po odsłuchaniu CAŁEGO albumu TS "In My Backstreet Heaven" (z nielegalnego źródła - po niektórych recenzjach nie chciałem ryzykować wydania pieniędzy na coś, co będzie się kurzyło na półce i w efekcie i tak wyląduje w obiegu wtórnym).
Abstrachując już od chórków, które brzmią, jakby śpiewała je banda staruszek (to przez ten piskliwy głos w tle) i Uliego, który lata swojego wokalnego spełnienia ma już chyba daleeeeeeko za sobą (o ile w ogóle je miał). Te podkłady brzmią, jakby były produkowane we Fruity Loops przez kogoś, kto nie zna pojęcia "Mixer" i "Effects". Płaskie, monotonne, może nawet były robione nie w FL, a na jednym ze słynnych keyboardów Rolanda. Pathetic :P

Ale żeby nie było, że od razu zrzucam wielki, 10-tonowy ciężarek na ten album (jak to się robi w kreskówkach), powiem, że "My Bed Is Too Big" mi bardzo, ale to bardzo się podoba. Mimo, iż chórki były po prostu wycinkami z MT i BS Medley (znanych nam już, choćby z występu w Burow), to jednak utwór, który miał i tak prostą linię melodyczną, brzmi dość ciekawie. I w sumie Uli potrafi dobrze "chrypać", może nawet lepiej od Dietiego :mrgreen:

Ale jednak dałbym tej płytce tylko i wyłącznie 2/5.
I tak ten album unika wszelkich ocen - w końcu prawie nikt o nich nie słyszał :P

P.S: Strona Talking System to http://www.talkingsystem.de
Myślałem, że to jakieś nieporozumienie - strona kapeli biesiadnej, baaardzo zaawansowana technicznie, jak widzę :P
Awatar użytkownika
labambino

Peter pisze:Robur nigdy nie będzie Mercedesem. Niestety. A na tak łysych oponach to za daleko nie zajedzie. Może zajęliby się lepiej produkcją nowej płyty SIB, bo dużo lepiej brzmi Out of the blue od tego czegoś. Szczególnie, że Detlef i Micha też potrafią śpiewać zwrotki i refreny co pokazali w Out of the blue.
Całkowita racja!!!
Detlef i Michael naprawdę potrafią zrobis coś dobrego.Niestety oni w Talking System sa jedynie "statystami".Za całość odpowiada Chandler.
Mastering do d..py!!!
Gdyby to robił tylko Detlef w Vintage Music to wyszłoby po stokroć lepiej,ale cóż poradzić nato ,że Chandler pozjadał wszystkie rozumy i myślał,że jemu to lepiej wyjdzie.Zlecił mastering mało znanej firmie i sami widzicie co9 za kicszkę odwalili.
Nie można tu winić Michaela i Detlefa.Zrobili co swoje tak jak w MT i BS-gdzie masteringiem zajmował się mistrzunio Rodrigez.
Ja mam tylko taką nadzieję,że nie będą oni angażowali się w tak nieintratne i żenujące projekciki jak Talking System.Pozdrowienia dla wszystkich -Robert
you can win if you want!
Awatar użytkownika
Peter

Nie, to wina Chandlera, ze to tak fatalnie brzmi. Ja osobiście ciepło przyjąłem Out of the blue, który do najwyższego gatunku nie należy, ale zobacz jak tam brzmią chórki, wokale, a tu same covery, jakby nie potrafili nic od siebie wymyślić i do tego ta debilna nazwa, nie wiadomo co to ma oznaczać. Systems in blue z kolei jest próbą reaktywacji BS z tym, że bez Bohlena, a później i bez Kohlera :arrow: Jeannie Movieestar. I właśnie dlatego wiemy czego się tu można po nim spodziewać, a to ani nie MT, ani nie BS, taka hybryda, która do niczego nie jest podobna. Cenię jednak zdania ich sympatyków.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Właśnie przesłuchałem kilka razy TALKING SYSTEM / MODERN SYSTEM - "THE 1ST ALBUM" i mam trochę mieszane uczucia...
Bo z jednej strony chciałbym posłuchać w ulubionym stylu jakiś nowych kawałków, a tu mamy to co dobrze znam ale w niezbyt udanym wykonaniu.
Pytanie - czy ten album wnosi coś nowego?
Oczywiście, że tak, naprawdę nie chciałem aby powtórzono na nim to co już dobrze znam (czyli wierne kalki) znanych przebojów, a jednak jest to coś nowego, może nie jest to wymarzone dzieło, ale zawsze coś nowego i na półce jakoś miejsce zajmie.
I na koniec, skoro są dwie różne nazwy (jedan na rynek mniemiecki a druga na pozaniemiecki), czyli wnioskuję iz panowie chcą osiągnąć jakiś sukces... Ale czy im się uda...? - poczekamy, zobaczymy!
Dajmy im szansę wykazania się...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Pkmodern pisze:I na koniec, skoro są dwie różne nazwy (jedan na rynek mniemiecki a druga na pozaniemiecki), czyli wnioskuję iz panowie chcą osiągnąć jakiś sukces... Ale czy im się uda...? - poczekamy, zobaczymy!
Z takim zestawem utworów, a zwłaszcza z takim ich wykonaniem (chórki, wokale :/ ) i do tego z takimi aranżacjami nie wróżę specjalnego sukcesu. :>
Andrzej Podgórski

Post autor: Andrzej Podgórski »

:shock: what the hell is it
Awatar użytkownika
labambino

A tutaj z z ostatniego występu.Uli jest fatalny....
W refrenie słyszymy Rolfa , ponieważ wykorzystano nagrania studyjne,które wcześniej użyte były do BS Medley. :mrgreen:
http://pl.youtube.com/watch?v=V_7YDa-brBU
you can win if you want!
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Według mnie Talking System to totalna porażka.Piosenki w ich wykonaniu są nie ciekawe :/ w szczególności gdy przesłuchałam ich przeróbki Modern Talking-po prostu beznadziejnie.
Piosenki Blue System "oblecą" w ich wykonaniu,ale piosenki Modern Talking...zdecydowanie nie podobają mi się w ich wykonaniu.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
jkris

Post autor: jkris »

angel pisze:Według mnie Talking System to totalna porażka.Piosenki w ich wykonaniu są nie ciekawe :/ w szczególności gdy przesłuchałam ich przeróbki Modern Talking-po prostu beznadziejnie.
zgadza sie, masakra totalna, kto to niby ma kupic :lol:
ODPOWIEDZ