MT - wyjątkowe...

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

MT - wyjątkowe...

Post autor: Didi&Thomas »

Każdy ma na pewno swoje wyjątkowe utwory w dyskografii MT. Mam na myśli takie, które szczególnie za coś lubicie. Pozostaje jeszcze pytanie dlaczego je lubicie :?: To tak żeby było trudniej trochę :mrgreen: A zatem ja zaczynam:
1. Ten Thousand Lonely Drums - to fantastyczny numer, motyw przewodni z bębenkami, ma się wrażenie kiedy się go słucha że jest się gdzieś w buszu, dookoła ciemność rozświetla wysokie ognisko, a w jego blasku ktoś wygrywa na bębenkach smutną melodię przywołując w ten sposób ukochaną dziewczynę, która niedawno odeszła 8)
2. We Still Have Dreams - lubię to nagranie bo tekst ma w sobie siłę. Do tego te "westchnienia" tuż przed refrenem, i gitarka klasyczna. Ta piosenka podpowiedziała mi jak mogłaby się nazywać pożegnalna płyta Modern Talking, która mogłaby zawierać utwory, nawiązujące do najlepszych lat MT. Bez oglądania się przez Dietera na aktualne trendy, taki pożegnalny album, bo ciągle nie mogę się pogodzić z formą pożegnania z Fanami przez Modern Talking, którego tytuł mógłby brzmieć: "We Still Have Fan's" 8)
3. Angie's Heart - jadę samochodem, włączam dość głośno i zachwycam się melodyjnością, dynamiką, klimatem tego nagrania. I chórkami które w tej piosence zdają się być jak fale. Kołyszą słuchacza, który zdecyduje się dać się im ponieść. I ten początek - to tak jakby przebijać się pzez mgłę. Coś będzie, coś widać, coś się powoli wyłania i wchodzi piosenka. Coś pięknego.

A zatem - kto jeszcze napisze co czuje i jak odbiera MT. Swoimi słowami i tak prosto z serca ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
marian123

Re: MT - wyjątkowe...

Post autor: marian123 »

1 Jet Airliner- fantastyczny numer gdy go słucham chciałbym latać to jest coś pięknego.
2 Win The Race - dynamiczne nagranie dlamnie jest czymś więcej gdy dążysz do czegoś do jakiegoś celu i nagle upadasz nie masz już siły to słuchając tego utworu poprostu podnosisz sie by dalei walczyć z przeciwnościami losu.
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

Part Time Lover, Down On My Knees oraz Knocking On My Door są dla mnie niezawodnymi 'polepszaczami nastroju'. Ilekroć je słyszę (nieważne, czy 40sty, czy 50ty raz :mrgreen: ), po prostu uśmiech sam wpełza na oblicze. No nie da się zachować 'powagi' (w pozytywnym znaczeniu). Ta trójka należy do mojego żelaznego 'optymistycznego' repertuaru. :lol:
Natomiast Atlantis oraz Brother Louie wywołuja bardziej sentymentalne odczucia - pamiętam te utworki z zamierzchłej epoki, gdy chodziłam do podstawówki. Obie te piosenki w nierozerwalny sposób kojarzą mi się z tamtymi szkolnymi czasami, dodam, iż bardzo mile wspominam podstawówkę, więc to sympatyczne wspomnienia i skojarzenia. :)
Nie wiem, czy o takie odczucia chodziło, mam nadzieję, że pasują to do tematu. :wink:
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Jasne że pasują i dzięki za podzielenie się wrażeniami :)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Pointrox

Post autor: Pointrox »

YMHYMS '98 - nie wiem czemu, ale ten utwór ma tak mocny podkład, że każde ze 120 uderzeń na minutę czuję na swoim karku. Ciekawe uczucie, i baaaaardzo pozytywne :D
TV Makes the Superstar - ten kawałek pozwala mi marzyć, i daje siłę i rozpęd do ich spełnienia :D
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

1. Slow motion - cudowna aranżacja.
2. There i s too much blue in missin' you, jw. + delikatny wokal DB kontrastujący z tubalnym wokalem Corleisa.
3. Locomotionm tango ach ta melodia.
4. NYC girl, tu znowu wszystko jest wyjątkowe: melodia, aranz i te chórki.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Like A Hero to jest cudo szczegolnie 2 część drugiego refrenu

i Rain in my heart - przepiękna melodia
Point Of No Return
Ninio

Post autor: Ninio »

Cherry cherry lady,Atlantis is calling... to moje dziecinstwo,teledyski w "koncercie zyczen" w niedziele...czar wspomnien. a po powrocie to :You are not alone -bardzo dobry tekst i rewelacyjna melodia. Typowe Modern Talking XXi wieku. Pozatym Sexy sexy lover -to jak by Cherry cherry lady w nowszej wersji. Takiego powrotu oczekiwalem. Rewelacyjna jest Love is like a rainbow ktora w calosci napisal Thomas. Mysle,ze kazde nastepne piosenki promujace nastepne albumy byly coraz gorsze.
Ninio

Co do albumu Victory...to mysle ze !0 seconds to countdown lepiej promowaloby ta plyte i to raczej Ready for the victory bardziej przypomina Win the race niz 10 seconds...
Awatar użytkownika
Peter

Ninio pisze:Rewelacyjna jest Love is like a rainbow ktora w calosci napisal Thomas.
Chyba nie do końca, bo to napisał TA z Christianem Gellerem.
Ninio

no ale wkoncu Thomas ma tez jakis swoj udzial a nie tylko glos. Chociaz mam wrazenie,ze On ma zupelnie odmienny gust od Dietera i sam nietworzy niczego co by mnie przekonalo. Love is like a rainbow to wyjatek
Awatar użytkownika
Peter

Ninio pisze:Chociaz mam wrazenie,ze On ma zupelnie odmienny gust od Dietera i sam nietworzy niczego co by mnie przekonalo.
Dyskutowałbym z tym. Fajne są Love is forever, Cryin' in the night, Deeper, In your eyes, Dance in heaven.....i parę piosenek, przy których Thomas miał udział.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

1. You're My Heart, You're My Soul 98' (Super piosenka wręcz genialna. Moge jej słuchać non stop :D. Niektórzy moi koledzy mają słabość do tej piosenki :lol: tzw. też ją bardzo lubią).
2. In 100 Years (Słucham tej piosenki kiedy jestem zdenerowany na coś lub kogoś :D. Wtedy moja złość ulatnia się. Rozładowuje się jak bateria :]. Najlepszy remiks jaki słyszałem In 100 Years to Modern Talking - In 100 Years (T.Rexx L.O.V.E. Mega Remix), który trwa 12m i 43s. POLECAM :D.
3. Jet Airliner (Super aranż, wstęp jest wręcz bajeczny :D Bardzo często wracam do tej piosenki)
4. Last Exit To Brooklyn (Piosenka, którą bardzo lubie słuchać za tekst i za aranż).
5. You Are Not Alone (Dynamiczna i rytmiczna piosenka, bardzo lubie jej słuchać.
6. Who Will Love You Like I Do (Dla niektórych plastikowe brzmienie. Ale ta piosenka ma w sobie to coś i ma wyjątkowy tekst.
7. Geronimo's Cadillac (Piosenka super zaranżowna, rytmiczna, dynamiczna wręcz fantastyczna :D. Dziwie się, że jest nie doceniana.
8. Brother Louie 98' wersja z Ericem Singeltonem (Co tu dużo mówić... Super piosenka).
9. I'm Gonna Be Strong (Bardzo fajna piosenka)
i tak mogę wymieniać bez końca. Każda piosenka Modern Talking ma w sobie coś magicznego, niekiedy trudno to wyrazić słowami. Trzeba to samemu doświadczyć.
Powiem krótko, zwięźle i na temat. Piosenki Modern Talking są rytmiczne, dynamiczne wręcz fantastyczne. Każdy znajdzie coś dla siebie :D.

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

ooo jeszcze fajne jest Wild Wild Water
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Didi&Thomas pisze: 1. Ten Thousand Lonely Drums
2. We Still Have Dreams
3. Angie's Heart
Coz za podobny gust do mojego!
Z tym ze u mnie Angie's Heart jest na miejscu 1 :)
Dorzuciłbym tez With A Little Love, Princess Of The Night, Riding On A White Swan, Slow Motion.
No i oczywiscie Chery Chery Lady - za to, ze od tej piosenki zaczela sie moja fancynacja zespolem :)

Sporo sie tego uzbieralo, ale i tam mocno sie ograniczalem, bo najchetniej to bym z polowe piosenek podal :D

A jesli chodzi o nowe nagrania (po roku 98), to niestety zadne nie zasluguje na miano wyjatkowego (dla mnie oczywiscie!).
"Stary" MT wole tak z 10x bardziej niz "nowy" :)
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze: Sporo sie tego uzbieralo, ale i tam mocno sie ograniczalem, bo najchetniej to bym z polowe piosenek podal
A ja wszystkie, bo kazda piosenka Modern Talking jest na swój sposób wyjątkowa. Nie podoba mi się tylko We are the children of the world, bo to zapychacz.
ODPOWIEDZ