Filmy

Rozmowy zupełnie nie na temat.
jkris

Re: Filmy

Post autor: jkris »

Zielona Mila i Skazani na Shawshank to takze jedne z moich ulubionych filmow ale ciezko byloby mi wskazac jeden ulubiony... no chyba, ze Egzorcyzmy Emily Rose- swietna produkcja, ktorej wartosc podbija to, ze jest to historia oparta na faktach. nawiasem mowiac bardzo mnie ta historia zaciekawila i troche sobie na ten temat poczytalem. jesli ktos nie widzial to polecam...
zdecydowanie niecierpie filmow, ktorych jedyna wartosc stanowia efekty specjalne, bijatyki, poscigi.. mam takze ogromna alergie na fantastyke-Władca pierscieni do dzis kojarzy mi sie z mekami przezytymi w kinie. almodovar i kolski to chyba moi dwaj ulubieni rezyserzy.
no i pozostaly jeszcze horrory, za ktorymi nie przepadam, bo najczesciej mnie nie przerazaja a obrzydzaja ale zdaje sie, ze bede musial zrobic wyjatek i wybrac sie do kina na "Repo! The Genetic Opera", w ktorym jedna z głownych rol zagra Sarah Brightman(!) rezyseria Darren Lynn Bousman- to ten od Pily...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Jednym z moich ulubionych filmów jest 48 Hours (zbieżność nazw całkowicie przypadkowa) z Nickiem Nolte. Jest tak dlatego, bo Nolte jest jednym z moich ulubionych aktorów, a film naprawdę kultowy.
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

I tak najlepszy film wszechczasów to Gladiator.. 8)
Awatar użytkownika
Peter

Nie bo Miami Vice.
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

tylko filmy ze starym dobrym Arnim
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

Oj to też.. nie ma to jak poczciwy Terminator.. :)
Dawniej to się robiło filmy akcji :!: Teraz same piksle i blue boxy.. :/
Awatar użytkownika
Peter

Dla mnie kultowym filmem jest Piraci z Karaibów.
Awatar użytkownika
marian123

a może powstanie kiedyś film biograficzny o modern talking
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Już jest, o 1/2 Modern Talking. Nazywa się "Dieter - Der Film".
Przy okazji polecam :D
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Daniel pisze:Ja najbardziej lubie filmy "z dreszczykiem", z jakas tajemnica. Lubie dobra fantastyke (Aliensy, Terminatory, Starwarsy), horrory i trillery, dobra sensacje, jak rowniez kino ambitniejsze, artystyczne, "festiwalowe".
To również i moje klimaty. Ostatnio wrażenie zrobił na mnie film Hitler: The Rise of Evil (2003) oraz taki nowszy (nie pamiętam tytułu) o tym jak jeden kolega ze studiów Hitlera wywierał na niego negatywny wpływ i zachęcał do przenoszenia złych uczuć na malowane przez siebie obrazy i żeby pozwalał uzewnętrzniać swój gniew (bardzo fajny film, taki artystyczno-psychologiczny, pokazujący trochę studium zła).
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
marian123

Piła 5 jest dobra ale niema jak terminator 3
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Właśnie kilka dni temu skończyłem oglądać 1 sezon "TERMINATOR: KRONIKI SARY CONNOR" i jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem! Polecam!!!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Adi

A już nie długo nowy James Bond. Choć dla mnie najlepszym odtwórcą tej roli był Roger Moore. Niezły też był Pierce Brosnan.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
marian123

Bond z Roger Moore był nudny natomiast nowy James Bond jest pełen dynamiki .
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Adi pisze:Choć dla mnie najlepszym odtwórcą tej roli był Roger Moore. Niezły też był Pierce Brosnan.
Dodałbym jeszcze Seanna Connery'ego, "Bondy" z nim miały taki swój klimat :wink: 8)
Zdecydowanie polecam bondowską serię z nim :D

Obrazek

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Adi

Fakt, Seann Connery też był dobry. A chciałbym jeszcze dodać, że niestety gdzieś od filmu "Śmierć nadejdzie jutro" Bond stracił trochę z jego magii, która dotąd była czymś co przykuwała fanów. Myślę, że pójście w kierunku naszpikowania serii Bonda coraz to nowszymi efektami specjalnymi jest zdecydowanie przerostem formy nad treścią. :wink:
Obrazek
ODPOWIEDZ