I jeszcze jedno pytanie.Thomas śpiewa na tym koncercie utwór pt.Come into my arms.Bardzo sympatyczna ballada.Czy ktoś wie co to za piosenka???
Thomas na żywo w Chile
-
Treadstone71
- Członek TAFC Polska
Thomas na żywo w Chile
Dzisiaj miałem po raz pierwszy okazję obejrzeć zapis koncertu Thomasa Andersa w Chile z roku 1988.I zauważyłem pewną ciekawą rzecz.Otóż w utworach Geronimo's Cadillac oraz Jet Airliner Thomas zmienia słowa w zwrotkach i śpiewa co innego niż w oryginale.Nie wygląda to na przypadkową pomyłkę, lecz zaplanowaną, przemyślaną zmianę.Moim zdaniem Anders chciał pokazać trochę własnej inwencji w tych utworach i pokazać, że stać go na własną interpretację.Przypominam, że koncert odbył się po rozpadzie, więc Thomas mógł to zrobić troszeczkę na złość Dieterowi
.Być może wyciągam zbyt pochopne wnioski.Co Wy o tym sądzicie???
I jeszcze jedno pytanie.Thomas śpiewa na tym koncercie utwór pt.Come into my arms.Bardzo sympatyczna ballada.Czy ktoś wie co to za piosenka???
- Pioetrek
- Kontakt:
Wg mnie mógł coś przerobić celowo chociaż w pierwszej zwrotce tak jakoś zaśpiewał, że słychać jakby się pomylił. Jednak to, że zaśpiewał w obydwu zwrotkach "feeling lonely, feeling blue" (czy jakoś tak
) sugeruje samodzielną pracę twórczą.
W tym miejscu muszę napisać, że wprowadzenie takich przeróbek do utworu, który wg mnie stanowi największe dzieło muzyczne wszechczasów jest świętokradztwem. Ale, że Thomasa lubię to napiszę tak - ta przeróbka to z pewnością dzieło Nory.
W Geronimo's Cadillac nastąpiła raczej zwyczajna pomyłka co zresztą przed samym refrenem zaowocowało chyba potknięciem w tekście.
Pozdrawiam
Piotrek
W tym miejscu muszę napisać, że wprowadzenie takich przeróbek do utworu, który wg mnie stanowi największe dzieło muzyczne wszechczasów jest świętokradztwem. Ale, że Thomasa lubię to napiszę tak - ta przeróbka to z pewnością dzieło Nory.
W Geronimo's Cadillac nastąpiła raczej zwyczajna pomyłka co zresztą przed samym refrenem zaowocowało chyba potknięciem w tekście.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
Treadstone71
- Członek TAFC Polska
Thomas w Geronimo's Cadillac zamiast "touche your heart, your'e the queen of broken heart" śpiewa "tears of love are frozen tears, my frozen tears" i to może być uważane za pomyłkę w wersach, ale dalej śpiewa "I wanna touche your hand, wanna feel your soul,oh, take my hand, I'm out of control". Dlatego wydaje mi się, że całość została celowo zmieniona. Chyba, że Thomas tak świetnie potrafi improwizować w momencie, gdy złapie się na własnej pomyłce
Thomas musi lubieć repertuar B.Manilowa, bo Mandy to zdaje się też jest jego utwór.
Pozdrawiam
Adam
Thomas musi lubieć repertuar B.Manilowa, bo Mandy to zdaje się też jest jego utwór.
Pozdrawiam
Adam
- Pioetrek
- Kontakt:
Wg strony thomas-anders.ru Thomas wykonywał następujące utwory B. Manillowa:
Because It’s Christmas (For All The Children)
Can't Smile Without You
Can't Teach My Old Heart New Tricks
Copacobana
Could It Be Magic
Hey Mambo
I'll Be Home For Christmas
I Write The Songs
Just Remember
Lay Me Down
Mandy
One Voice
Paradise Cafe
This One's For You
When October Goes
Całkiem spora lista. Widać, że lubi też repertuar Sinatry i Abby
Pozdrawiam
Piotrek
Because It’s Christmas (For All The Children)
Can't Smile Without You
Can't Teach My Old Heart New Tricks
Copacobana
Could It Be Magic
Hey Mambo
I'll Be Home For Christmas
I Write The Songs
Just Remember
Lay Me Down
Mandy
One Voice
Paradise Cafe
This One's For You
When October Goes
Całkiem spora lista. Widać, że lubi też repertuar Sinatry i Abby
Pozdrawiam
Piotrek
- Pioetrek
- Kontakt:
Jakoś u siebie w wersji audio nie potrafię tego znaleźć więc może to co mam nie jest z Chile ale na razie nie potrafię znależć info skąd to jest. Może z RPA..."I wanna touche your hand, wanna feel your soul,oh, take my hand, I'm out of control".
Dzięki pomocy Ann ustaliłem, że opisywane przeze mnie Geronimo's Cadillac i Jet Airliner pochodzą z koncertu w Chile ale z roku 1990 (edt: z 1989
Pozdrawiam
Piotrek
- Peter
Re: Thomas na żywo w Chile
Dokładnie podczas koncertu w Chile w 1989 w Vina del mar Thomas zaśpiewał zamiast cause I'm lonelly - feeling lonelly.Ale koncert w Chile był chyba jednym z lepszych w karierze Thomasa. Mi się najbardziej podobało długie intro do Cheri, cheri lady i to niesamowite przejście.Pioetrek pisze:Wg mnie mógł coś przerobić celowo chociaż w pierwszej zwrotce tak jakoś zaśpiewał, że słychać jakby się pomylił. Jednak to, że zaśpiewał w obydwu zwrotkach "feeling lonely, feeling blue" (czy jakoś tak) sugeruje samodzielną pracę twórczą.
http://pl.youtube.com/watch?v=AUBFqifyqp4
-
Guni
Nie no bez jaj człowieku,ten temat był założony 3 lata temu!Peter pisze:Dokładnie podczas koncertu w Chile w 1989 w Vina del mar Thomas zaśpiewał zamiast cause I'm lonelly - feeling lonelly.Ale koncert w Chile był chyba jednym z lepszych w karierze Thomasa. Mi się najbardziej podobało długie intro do Cheri, cheri lady i to niesamowite przejście.Pioetrek pisze:Wg mnie mógł coś przerobić celowo chociaż w pierwszej zwrotce tak jakoś zaśpiewał, że słychać jakby się pomylił. Jednak to, że zaśpiewał w obydwu zwrotkach "feeling lonely, feeling blue" (czy jakoś tak) sugeruje samodzielną pracę twórczą.
http://pl.youtube.com/watch?v=AUBFqifyqp4
Jeszcze poinformuj wszystkich że ukazał się album Back For Good
- Peter
No to już by było lekką przesadą nie sądzisz? A temat jest otwarty więc mogę pisać co chce byleby na tematGuni pisze:Jeszcze poinformuj wszystkich że ukazał się album Back For Good
- Kudlaty
Ja nie widze problemu, aby wypowiadać się na stare tematy. Peter robi tak bardzo często i nieraz ożywia dyskusje na tym forum. Poza tym temat jest otwarty... więc ja się Ciebie, Guni, pytam: JAKI MASZ PROBLEM?Guni pisze:
Nie no bez jaj człowieku,ten temat był założony 3 lata temu!
Jeszcze poinformuj wszystkich że ukazał się album Back For Good
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
Someone who cares in the night.
- Peter
Dzięki Ci Mateusz, ja uważam, że temat był bardzo fajny i chciałem się po prostu wypowiedzieć. Pozdrawiam.
- Peter
Ciekawa sprawa dotyczy wykonywania chórków podczas koncertu w Vina del Mar w 1989 bo w With a little love chórki jak i praktycznie cały utwór leciał z playbacku (wokal Kohlera) a już w Brother Louie Thomas chórki zaśpiewał sam z dwiema wokalistkami (w tym z Norą)
http://pl.youtube.com/watch?v=PQwYVeexV ... re=related Przy czym jego udział wydaje się najmniejszy. Nora nieźle piszczy
http://pl.youtube.com/watch?v=PQwYVeexV ... re=related Przy czym jego udział wydaje się najmniejszy. Nora nieźle piszczy
- Jor
W sieci pojawily sie nowe fragmenty koncertu z Chile. Sa po prostu niesamowite i pokazuja Thomasa w nowym swietle. Co za koncert i co za wokal!
Co ciekawe osoba, ktora to zaladowala na Yotube daje nam do wyboru zobaczenie tych samych utworow wykonanych podczas pierwszego i drugiego wystepu w Viña del Mar.
Medley Latino to kolejne niesamowite popisy wokalne TA jak i muzyczne calego zespolu. Thomas jakiego malo kto zna chyba!
Co ciekawe osoba, ktora to zaladowala na Yotube daje nam do wyboru zobaczenie tych samych utworow wykonanych podczas pierwszego i drugiego wystepu w Viña del Mar.
Medley Latino to kolejne niesamowite popisy wokalne TA jak i muzyczne calego zespolu. Thomas jakiego malo kto zna chyba!
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
w sumie z Chile są 4 koncerty i czasami odtwarzam je sobie na DVD - jest co wspominać...
MODERN TALKING FOREVER!!!
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Wow... Niesamowite.