Moving Heroes
- Daja
Re: Moving Heroes
No powinni o tym pomyśleć.
- Peter
A poza tym ja nie widzę specjalnego podobieństwa do MT, może te chórki, ale one brzmią dużo inaczej i piosenki aranżowane są już w inny sposób, jedyne co mi nasuwa skojarzenia z MT to początek klipu do You are my angel you are my devil, pomysł jakby przeniesiony z Cheri cheri lady. One raczej próbują stworzyć coś swoistego. Już bliższy kopiowania MT jest Mark Medlock.
Part time lover.
Dla mnie MH to disco z najwyższej półki.
Dla mnie MH to disco z najwyższej półki.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Ja tam w żaden sukces dziewcząt nie wierzę, a to z jednego najważniejszego powodu:
Ich płyta, (czy też następna - która jakoś dziwnie od wiosny nie może się ukazać, mimo wielokrotnych zapowiedzi) jest tylko i wyłącznie przeznaczona na rynek rosyjski. Ukazała się w Rosji i tylko tam była sprzedawana.
Jeśli miała by być mowa o jakimkolwiek sukcesie, to tak jak w przypadku kolejnego beztalencia, jakim są dwie inne panienki z jednej z największych "pomyłek" Dietera: Indiggo - żadna licząca się zachodnia wytwórnia płytowa nie jest zainteresowana wydawaniem płyt tym panienkom.
Ostatnio słucham z nie małym zachwytem płytę Sergeja Minajewa "Pirat Weka", na której jest kilka Coverów piosenek Modern Talking w nowych aranżacjach (totalny odlot), szkoda że dla niego Dieter nie pokusi się z produkcją piosenek, jeśli chodzi o rynek rosyjski, bo Moving Heroes (nie rozumiem dlaczego dziewczyny akurat taką nazwę sobie wymyśliły, bo w żaden sposób do nich nie pasuje), śledząc rosyjskie listy przebojów bardzo cieniutko zdobywa tam popularność (i to mimo nazwiska Dietera na płycie)...
Ich płyta, (czy też następna - która jakoś dziwnie od wiosny nie może się ukazać, mimo wielokrotnych zapowiedzi) jest tylko i wyłącznie przeznaczona na rynek rosyjski. Ukazała się w Rosji i tylko tam była sprzedawana.
Jeśli miała by być mowa o jakimkolwiek sukcesie, to tak jak w przypadku kolejnego beztalencia, jakim są dwie inne panienki z jednej z największych "pomyłek" Dietera: Indiggo - żadna licząca się zachodnia wytwórnia płytowa nie jest zainteresowana wydawaniem płyt tym panienkom.
Ostatnio słucham z nie małym zachwytem płytę Sergeja Minajewa "Pirat Weka", na której jest kilka Coverów piosenek Modern Talking w nowych aranżacjach (totalny odlot), szkoda że dla niego Dieter nie pokusi się z produkcją piosenek, jeśli chodzi o rynek rosyjski, bo Moving Heroes (nie rozumiem dlaczego dziewczyny akurat taką nazwę sobie wymyśliły, bo w żaden sposób do nich nie pasuje), śledząc rosyjskie listy przebojów bardzo cieniutko zdobywa tam popularność (i to mimo nazwiska Dietera na płycie)...
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
Ale przynajmniej potrafią wymyślić sensowną nazwę, anie np: Talking System, co już przekracza wszelkie granice dobrego smaku.Pkmodern pisze:Moving Heroes (nie rozumiem dlaczego dziewczyny akurat taką nazwę sobie wymyśliły, bo w żaden sposób do nich nie pasuje
- MichałT
Szczerze mówiąc te chórki bardziej kojarzą mi się z Bee GeesPeter pisze:Już bliższy kopiowania MT jest Mark Medlock.Part time lover.
Te nazwy rzeczywiście trochę mnie denerwują:Peter pisze:Talking System
Brakuje jeszcze: "Modern Catch Blue"
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Daja
Zgadzam się. Moving heroes przynajmniej ma orginalna nazwę a nie jak te inne durnowate. To już szczyt wszystkiego.Peter pisze:Ale przynajmniej potrafią wymyślić sensowną nazwę, anie np: Talking System, co już przekracza wszelkie granice dobrego smaku.Pkmodern pisze:Moving Heroes (nie rozumiem dlaczego dziewczyny akurat taką nazwę sobie wymyśliły, bo w żaden sposób do nich nie pasuje
- Peter
Dokładnie Moving heroes robią dobra muzykę, nie kopiują nikogo (kalki utworów), a tamci potrafią zerżnać nierzadko całą aranżacje i mają takie dupowate nazwy, jak by nic sami nie potrafili wymyślić. Systems in Blue, a może Talking in Modern. 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Proponował bym skierowanie dyskusji na bardziej merytoryczne tory: jeśli maja być one skazane na sukces, to co na to wskazuje poza głębokim przekonaniem autora tej teorii?
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Co prawda nie ja wymyśliłem tą tezę, ale jeżeli już sie pojawiła, to wydaje się, że mogą osiagnąć duży komercyjny sukces jeśli załatwią sobie dobrego wizażystę, poprawia angielski, bo naprawdę możliwości głosowe już mają, a do tego talent w pisaniu i aranżowaniu muzyki.
Ostatnio zmieniony pn paź 27, 2008 20:13 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Admina kochać nie trzeba, czasem musi zareagować jeśli dyskusja zaczyna przypominać te pod artykułami na Onecie.
- Peter
Arczyk, ale ta dyskusja była bardzo fajna. Pkmodern napisał, ze mają głupią nazwę, no to ja mu napisałem kto ma naprawdę głupią nazwę
Talking System, szkoda, że nie nazywają się np: Modern System, ja nie wiem jak można wymyślić coś równie bzdurnego. I nie wiem po co oni mają w ogóle temat na naszym forum.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Peter widzę, że jak zwykle manipulujesz czyimiś wpisami i w dodatku bezczelnie kłamiesz!!!Peter pisze:Pkmodern napisał, ze mają głupią nazwę
Udowodnij w którym miejscu napisałem iż MH "mają głupią nazwę"?
Napisałem jedynie iż ta nazwa nie pasuje do duetu tworzącego przez dwie dziewczyny, a dla mnie bardziej jest to nazwa dla męskiego duetu.
Najgorzej jak jakiś "pseudo-fan" zabiera się do mędrkowania, opierając swoją wiedzę jedynie na przesłuchaniu płyty raz czy dwa razy...
Niestety, tak jak już kiedyś wspomniałem, z Tobą merytorycznie nie można poważnie dyskutować, dlatego baw się dalej w tej "piaskownicy".
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
I tu Cię zaskoczę, płytę MH słuchałem już kilkadziesiąt razy. To, że zacytowałem, Cię, że MH ma głupią nazwę, oznaczało mniej więcej tyle, że Ci się nie podoba i dla Ciebie jest głupia, ale już nie dla mnie.
Co to za fan, który woli muzykę SIB, Talking System od współczesnej muzyki DB, dla którego to porażka, może sobie tego nie przypominasz?
Co to za fan, który woli muzykę SIB, Talking System od współczesnej muzyki DB, dla którego to porażka, może sobie tego nie przypominasz?
- Daja
Dziwię się że taki "wielki"fan ma taki głupi avatar. Zastanów się czy z Tobą można porozmawiać na jakieś poważne tematy bo z tego co tu wypisujesz to tandeta totalna.Pkmodern pisze:Peter widzę, że jak zwykle manipulujesz czyimiś wpisami i w dodatku bezczelnie kłamiesz!!!Peter pisze:Pkmodern napisał, ze mają głupią nazwę
Udowodnij w którym miejscu napisałem iż MH "mają głupią nazwę"?
Napisałem jedynie iż ta nazwa nie pasuje do duetu tworzącego przez dwie dziewczyny, a dla mnie bardziej jest to nazwa dla męskiego duetu.
Najgorzej jak jakiś "pseudo-fan" zabiera się do mędrkowania, opierając swoją wiedzę jedynie na przesłuchaniu płyty raz czy dwa razy...
Niestety, tak jak już kiedyś wspomniałem, z Tobą merytorycznie nie można poważnie dyskutować, dlatego baw się dalej w tej "piaskownicy".
A Moving Heroes to dobra nazwa w przeciwieństwie do Talking System.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Proponuję zapoznać się z historią dyskusji na tym forum, także tymi w których udział brali mało albo zupełnie dziś nie aktywni użytkownicy jak na przykład Malediwy, R.S., Przemo, Pioetrek. Jeśli dyskusje dziś polegają na dialogach w stylu "fajna płyta", "głupi avatar" i "zgadzam się z Tobą" - nie dziwię się, że nie mają ochoty się wypowiadać. Zdecydowanie wolał bym żeby powróciły tamte dyskusje - zabarwiane emocjami, czasem burzliwe ale ciekawe i merytoryczne.
- Peter
Arczyk jeśli szukasz naprawdę emocji na forum, proponuje Ci zapoznać się z moimi dyskusjami z Michałem T, ale to dopiero bywały dyskusję pełne emocji i do tego zdecydowanie na temat. Brakuje mi na forum postów Pioetrka, on zawsze pisał super posty i tworzył własne teorie, które tak lubię czytać, z tego co wiem facet ma mało czasu obecnie na to.