Unikalne płyty na sprzedaż!!!

Kupię, sprzedam, zamienie...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Unikalne płyty na sprzedaż!!!

Post autor: Pkmodern »

Zapraszam do licytowania:

Kod: Zaznacz cały

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3284158
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Re: Unikalne płyty na sprzedaż!!!

Post autor: Peter »

Przecież to same winyle. :lol:
kaczanoga

Post autor: kaczanoga »

Peter pisze:Przecież to same winyle. :lol:
I z czego rżysz??? No ale właściwie to czego się można spodziewać po kimś, kto nie widzi specjalnej różnicy między CD a MP3 :]

A tu na potwierdzenie cytacik Pana Petera, bardzo świeży bo z 11 października br :wink:
Peter pisze:Dzięki Tobie mogłem się dowiedzieć jak takie coś wygląda, myślałem, że Ty masz same MP3, a tu okazuje się, ze masz dużą ilość innych nośników muzyki. Ja tego nigdy nie kupowałem, bo szpuli nie produkowali już za moich czasów, a poza tym nie ma na czym tego odtworzyć Co do kaset to nigdy ich nie kupowałem, bo już dawno wiedziałem, ze jakość nagrania jest lepsza z CD. Nie widzę natomiast specjalnej różnicy między CD a MP3 - jakość jest porównywalna. Dlatego mimo, że mam sporo mp3 w odtwarzaczu wolę zdecydowanie kupować płyty.
Pozdrawiam. :wink:
Awatar użytkownika
Peter

kańczuga pisze:No ale właściwie to czego się można spodziewać po kimś, kto nie widzi specjalnej różnicy między CD a MP3
Dalej nie widzę różnicy. Prosty przykład: słuchałem na Technicsie Down on sunset składający się z mp3 nagranych na CD. A teraz słuchałem to samo tylko oryginalną płytę CD.
Efekt ten sam.
A jak chcesz to sobie kupuj winyle. Ja może sobie kupię 6th album, ale dla samego posiadania czegoś innego, bo nie mam na czym tego odtworzyć.
Ostatnio zmieniony wt paź 21, 2008 16:06 przez Peter, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

tu chodzi o klimat, atmosfere metafizyczność słuchania muzyki z winylu, szczególnie dla fanów którzy pamiętają czasy MT na winylu mogą sobie ten oldschool przypomnieć, absolutnie nie chodzi tu o przechwalanie się tym co ma lepszą jakość i czy słychać różnice , płyty te mają wartość kolekcjonerską i emocjonalną.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Pkmodern

I kolejna partia!!!

Awatar użytkownika
Peter

Zauważyłem to już wcześniej, wspaniałe egzemplarze. :wink:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Mateusz pisze:tu chodzi o klimat, atmosfere metafizyczność słuchania muzyki z winylu, szczególnie dla fanów którzy pamiętają czasy MT na winylu
Ja pamiętam te czasy z winyla. Bardzo je miło wspominam z końcówki lat 80-tych a początku 90-tych. Mimo, że już wtedy miałem swoją pierwszą wieżę z CD to jednak na kręcącą się czarną płytę z kolorowymi diodami bo bokach odtwarzacza patrzyło się z sentymentem a dźwięk wzmacniałem sobie radiem i kolumnami z "Amatora 2 c Stereo" UNITRY DIORA. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Nie ma się co śmiać z winyli. Cały czas są produkowane, bo wielu audiofili uważa, że dźwięk z czarnej płyty jest lepszy niż z cd.
Nie jest tak bardzo "sterylny".
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Peter

Zobaczcie za ile idą Souled i Whispers. Jak to jest cena wywoławcza to ciekawe jak będzie ostateczna? Ale te płyty warto mieć za każdą cenę.
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

zapraszam na: http://www.allegro.pl/item475293478_7_m ... ohlen.html
luckytwice

Post autor: luckytwice »

A ta płytka to z udziałem Bohlena stworzona,śpiewa on tam?
Blue

Post autor: Blue »

Mateusz pisze:tu chodzi o klimat, atmosfere metafizyczność słuchania muzyki z winylu, szczególnie dla fanów którzy pamiętają czasy MT na winylu mogą sobie ten oldschool przypomnieć, absolutnie nie chodzi tu o przechwalanie się tym co ma lepszą jakość i czy słychać różnice , płyty te mają wartość kolekcjonerską i emocjonalną.
zgadzam się!!!
co prawda nic nie dorówna jakości cyfrowej, ale jak tu nie wzruszyć się słuchając nagrań na starym, podniszczonym nośniku typu vinyl czy stara kaseta magnetofonowa z charakterystycznym szumem? :)
nie mam vinyli MT ale za to mam jedną, JEDYNA! kasetę kupioną w latach `80 (przez wujka, bo ja, jako rocznik 85 jakby wtedy nie miałam jeszcze sprecyzowanych gustów muzycznych ;) chociaż pamiętam nagrania mojego obecnego idola, Davida Bowie, bo jego słuchała Moja Mama :)) i dla samego sentymentu czasami sobie jej słucham :)
Awatar użytkownika
Peter

Zobaczcie ile na allegro kosztuje Whispers, przecież lepiej to kupić na Amazonie.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

phantomas pisze:Nie ma się co śmiać z winyli. Cały czas są produkowane, bo wielu audiofili uważa, że dźwięk z czarnej płyty jest lepszy niż z cd.
Nie jest tak bardzo "sterylny".
Tylko ze jest jedna zasadnicza roznica.
CD kupuje sie aby SŁUCHAĆ, a winyla kupuje sie aby kupic i schować w szafie albo sejfie i najlepiej wogole nie odsluchiwac :)
Bo bo paru(nastu) odsluchaniach winyl zaczyna trzeszczec i wielka szkoda jest go zużywać.

Ja niestety (a moze na szczescie!) nigdy nie mialem gramofonu, ani zadnego winyla.
Jakbym teraz chcial je zbierac, musialbym zaczynac od kompletnego zera.
Wiec mi to nie grozi.
Awatar użytkownika
Pkmodern

Kolejna porcja ciekawych wydawnictw!!!

ODPOWIEDZ