Bohlen TV
- Didi&Thomas
Bohlen TV
Do poruszenia tego wątku skłoniła mnie dyskusja o sondzie jaką ostatnio zamieściła VIVA. Wielu z nas jest zdania, że aktualnie nie ma muzycznej telewizji z prawdziwego zdarzenia, a tym bardziej takiej, która byłaby by bliska nam, Fanom twórczości Dietera Bohlena. Powstają telewizje np. poświęcone konkretnym klubom piłkarskim takie jak Liverpool TV czy Real Mardid TV. Telewizje te korzystają w większości z materiałów archiwalnych a dla Fanów drużyn którym są dedykowane znaczą bardzo wiele, bo pozwalają im utrzymać więź z ukochanym klubem praktycznie 24 godziny na dobę. Dlaczego więc nie mogłaby powstać telewizja poświęcona twórczości Dietera ? Archiwalne nagrania, koncerty, wywiady, klipy czy aktualne projekty mogłyby stanowić ramówkę programową takiej stacji. Liczba Fanów choćby samego MT na świecie jest tak duża, że jestem pewien że całe przedsięwzięcie miałoby sens. Nie wiem, może do tego by taka stacja powstała jest potrzebna przynajmniej taka garstka zapaleńców jak my na tym forum ? Ja w każdym razie zrobiłbym wszystko by mieć dostęp do telewizji która mogłaby się nazywać np. "Bohlen TV". Szkoda że sami dla siebie nie możemy utworzyć takiej stacji
Byłoby co oglądać 
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
- Peter
Re: Bohlen TV
Pomysł wydaje się być całkiem fajny, twórczość Bohlena jest tak przeogromna, że trzeba było chyba spędzić przed telewizorem parę dni by wszystko obejrzeć, a do tego można dodać materiał pokazujący pracę Dietera w studio i Dietera czytającego swoją książkę i Dieter der Film byłby pozycją obowiązkową. Zastanawiam się jednak czy to wszystko należałoby zawężać do Dietera, może lepiej mogłaby powstać Modern Talking TV (wszystkie materiały o MT, a jest tego nie mało i twórczość artystów, dla których płyty produkowali Dieter i Thomas) To można jeszcze rozszerzyć pokazując czym obecnie zajmują się Alex, Millane czy No Angels.
- MichałT
Może kiedyśDidi&Thomas pisze:Dlaczego więc nie mogłaby powstać telewizja poświęcona twórczości Dietera ?
Pozostaje nam marzyć, że mentalność Polaków, kiedyś się zmieni
A jeśli nie "Bohlen TV", to może mógłby powstać choć program w radiu, poświęcony jego twórczości
Kto wie..... może kiedyśDidi&Thomas pisze: Szkoda że sami dla siebie nie możemy utworzyć takiej stacji![]()
Z pewnościąDidi&Thomas pisze:Byłoby co oglądać![]()
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Może jestem naiwny
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Niestety powstanie takiej TV jest mało prawdopodobne.
Powodów jest wiele - najważnieszy to powód ekonomiczny. Taki program nie ma szans na siebie zarobić, a to raczej ma na celu powstawanie jakichkolwiek telewizji komercyjnych. Jeśli by uznać opłacalność takiej TV to nie może to być wyłącznie poświęcona Bohlenowi ale szerszemu gronowi wykonawców. Coś takiego jak np. "Top 80" - poświęcona szeroko pojętym "Gwiazdą" z lat 80-tych miało by szansę utrzymania się. Choć jest już taka telewizja, ale niestety, choć często ją oglądam to jeszcze nigdy nie widziałem nic związanego z Bohlenem.
Kolejną kwestią odnośnie TV wyłącznie z muzą Bohlena, są prawa autorskie do danych materiałów archiwalnych. Programy, wywiady, występy, reportaże itp. należą do bardzo wielu stacji telewizyjnych i dla potrzeby takiej Bohlenowskiej TV wykupienie praw jest bardzo kosztowne.
Jedynymi stacjami pokazującymi całościowo historię Dietera to VIVA i RTL.
Najstarszym opowiadającym o twórczości Dietera programem był JAM na VIVIE wyemitowany 20 listopada 1994 roku a poświęcony 10 leciu twórczości Dietera (licząc oczywiście od wydania pierwszego singla Modern Talking).
Potem ta sama stacja wykorzystała część materiałów z tego właśnie programu dodając nowe materiały i wyemitowała JAM poświęcony Modern Talking 29 marca 1998 roku.
Podobnie postąpiła stacja RTL emitując jeden z najlepszych dokumentów poświęconych Dieterowi i Thomasowi: "Die Legende lebt - MT" w którym pojawiły się takie "perełki" jak Koncertowy Video-Clip do "Spece-Mix" czy Video-Clip do piosenki "I Will Follow You".
Należy tu wymienić takie programy jak na RTL 2 cała seria "SPIEGEL TV" poświęcona Dieterowi i Thomasowi, czy też w ramach - Exclusiv die reportage - w czasie ogromnego skandalu jakim było kilkudniowe małżeństwo Dietera z Veroną dwa znaczące reportaże: Verona Feldbusch "Mir ist nichts peinlich!" i Dieter Bohlen "Ich war'n bischen blodel" - z 25 lutego 1998 roku z RTL 2 - dwie godziny ciekawych informacji o Dieterze.
Czy powstanie TV poświęcona wyłączne Dieterowi czy Modern Talking - wątpię, ale szeroko pojętej muzy Pop And Disco - kto wie...
Powodów jest wiele - najważnieszy to powód ekonomiczny. Taki program nie ma szans na siebie zarobić, a to raczej ma na celu powstawanie jakichkolwiek telewizji komercyjnych. Jeśli by uznać opłacalność takiej TV to nie może to być wyłącznie poświęcona Bohlenowi ale szerszemu gronowi wykonawców. Coś takiego jak np. "Top 80" - poświęcona szeroko pojętym "Gwiazdą" z lat 80-tych miało by szansę utrzymania się. Choć jest już taka telewizja, ale niestety, choć często ją oglądam to jeszcze nigdy nie widziałem nic związanego z Bohlenem.
Kolejną kwestią odnośnie TV wyłącznie z muzą Bohlena, są prawa autorskie do danych materiałów archiwalnych. Programy, wywiady, występy, reportaże itp. należą do bardzo wielu stacji telewizyjnych i dla potrzeby takiej Bohlenowskiej TV wykupienie praw jest bardzo kosztowne.
Jedynymi stacjami pokazującymi całościowo historię Dietera to VIVA i RTL.
Najstarszym opowiadającym o twórczości Dietera programem był JAM na VIVIE wyemitowany 20 listopada 1994 roku a poświęcony 10 leciu twórczości Dietera (licząc oczywiście od wydania pierwszego singla Modern Talking).
Potem ta sama stacja wykorzystała część materiałów z tego właśnie programu dodając nowe materiały i wyemitowała JAM poświęcony Modern Talking 29 marca 1998 roku.
Podobnie postąpiła stacja RTL emitując jeden z najlepszych dokumentów poświęconych Dieterowi i Thomasowi: "Die Legende lebt - MT" w którym pojawiły się takie "perełki" jak Koncertowy Video-Clip do "Spece-Mix" czy Video-Clip do piosenki "I Will Follow You".
Należy tu wymienić takie programy jak na RTL 2 cała seria "SPIEGEL TV" poświęcona Dieterowi i Thomasowi, czy też w ramach - Exclusiv die reportage - w czasie ogromnego skandalu jakim było kilkudniowe małżeństwo Dietera z Veroną dwa znaczące reportaże: Verona Feldbusch "Mir ist nichts peinlich!" i Dieter Bohlen "Ich war'n bischen blodel" - z 25 lutego 1998 roku z RTL 2 - dwie godziny ciekawych informacji o Dieterze.
Czy powstanie TV poświęcona wyłączne Dieterowi czy Modern Talking - wątpię, ale szeroko pojętej muzy Pop And Disco - kto wie...
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Didi&Thomas
Pkmodern - ja jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy na temat programów o Bohlenie. Mogę tylko żałować że nie znam niemieckiego. Pewnie masz rację że taka tv tylko o muzyce
Dietera nigdy nie powstanie, a szkoda... Odbieram taką stację która nadaje muzyke lat 80-tych i 70-tych, i klimat tej stacji nawet mi się podoba. Niestety, jak dotąd nie trafiłem tam na MT choć nadawali Sandrę, Fancy'ego czy BoneyM. Myślę tu o stacji DE LUXE MUSIC nadającej z Monachium. Odbieram ją przez Polsat Cyfrowy.
Pozsotaję więc tylko You Tube
Dietera nigdy nie powstanie, a szkoda... Odbieram taką stację która nadaje muzyke lat 80-tych i 70-tych, i klimat tej stacji nawet mi się podoba. Niestety, jak dotąd nie trafiłem tam na MT choć nadawali Sandrę, Fancy'ego czy BoneyM. Myślę tu o stacji DE LUXE MUSIC nadającej z Monachium. Odbieram ją przez Polsat Cyfrowy.
Pozsotaję więc tylko You Tube
- Peter
VIVA, ONYX, MTV nie mają obecnie nic specjalnego do zaoferowania. Pozostaje tylko VH1. Tam często można natrafić na muzykę laty 80tych, kiedyś na MTV był program classic 80 ties, ale nie wiem czy jeszcze jest. Szkoda, ze taka stacja nie powstanie pozostają płyty DVD, ja bardzo liczę na wydawnictwo dwupłytowe Blue System.
- Didi&Thomas
Tak, mam VH1, nawet musiałem dopłacać do familijnego 5 zeta żeby ten kanał odbierać. Dają taki pakiet łącznie z MTV, ale na MTV więcej jest programów dokumentalnych i a'la Big Brother niż muzyki. I po co w ogóle ten kanał kodują ?
- Peter
Na MTV jest zbyt wiele głupich seriali, na VH1 więcej fajnej muzyki.
- Pkmodern
Na satelicie Hotbird jest jeszcze niekodowany NumberOne Chanel, który wyświetla się jako VideoBergamo - tu jest tylko muza z lat 70' i 80'. Ten kanał często oglądam...
MODERN TALKING FOREVER!!!
- marian123
raczej nic panowie z tego nie wyjdzie ale pomarzyć zawsze można
- Peter
Dużo muzyki lat 80tych znajdziesz na Fun TV. Ostatnio leciało tu to:
http://www.youtube.com/watch?v=uAHfoIfo_7A
Cudowna piosenka, wspaniały teledysk.
http://www.youtube.com/watch?v=uAHfoIfo_7A
Cudowna piosenka, wspaniały teledysk.
- Didi&Thomas
A możesz podać mi częstotliwość na jakiej nadaje i czy polaryzacja H czy V.Pkmodern pisze:Na satelicie Hotbird jest jeszcze niekodowany NumberOne Chanel, który wyświetla się jako VideoBergamo - tu jest tylko muza z lat 70' i 80'. Ten kanał często oglądam...
Z góry dzięki - takich kanałów jest jak na lekarstwo
- Pkmodern
Tu poszukaj:
Ja odbieram ten kanał na dekoderze Cyfry+
Kod: Zaznacz cały
http://www.satcodx1.com/0130/pol/MODERN TALKING FOREVER!!!
- Dr Mabuse
Według tego, co udało mi się ustalić (jeszcze nie testowałem), parametry są nastepujące:
Hot Bird 11013 H 27500
Hot Bird 11013 H 27500

- Didi&Thomas
DrMabuse - dzięki. Pkmodern również 
- Maro_D
Była wzmianka o ONYX.TV - program nie istnieje od kilku lat, ale ten należał akurat do ciekawszych. Często były emitowane bloki muzyczne z dekadą lat 80-tych. Mało tego, raz zagrali Power Hour z MT (choć marnie przygotowany, lepsza była godzina z Modern Talking na VIVA Polska).
Ale jak mamy mówić o Bohlen TV - prędzej bym widział szansę zaistnienia Radia Bohlen. MiastoMuzyki.pl stworzyło stacje z Depeche Mode czy Lady Pank w 100%. Gdyby utworzono (nawet internetowe) Radio Modern Talking (grające przeboje duetu, hity Bohlena od 78 do 08 + przeboje Thomasa), to byłoby ciekawe posunięcie, mające (IMHO) szansę na wejście.
Ale jak mamy mówić o Bohlen TV - prędzej bym widział szansę zaistnienia Radia Bohlen. MiastoMuzyki.pl stworzyło stacje z Depeche Mode czy Lady Pank w 100%. Gdyby utworzono (nawet internetowe) Radio Modern Talking (grające przeboje duetu, hity Bohlena od 78 do 08 + przeboje Thomasa), to byłoby ciekawe posunięcie, mające (IMHO) szansę na wejście.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań