Dariusz Gajda - co sądzicie o jego utworach?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Dariusz Gajda
Kontakt:

Re: Dariusz Gajda - co sądzicie o jego utworach?

Post autor: Dariusz Gajda »

Serdecznie pozdrawiam Sebasoul z Gdyni i tak trzymać!
Stranger

Post autor: Stranger »

Taka jest niestety prawda że Polacy kupują ciemnotę i najprostsze programy i piosenki.
Jesteśmy trochę zacofanym narodem i nie ma sensu u nas robić "kariery" bo jak już wcześniej pisałem Polska absolutnie jest pozbawiona rynku muzycznego.
Nie mamy zbyt wielu popularnych u nas artystów a nie mówiąc już o czymś na export.
Dlatego mówię Ci chłopie rób karierę gdzie indziej bo u nas zmarnujesz sobie życie walcząc z ciemnym narodem.

Pozdrawiam

P.S eeee świetny kawałek Ci wyszedł,gratuluje.
Ostatnio zmieniony pt paź 17, 2008 18:05 przez Stranger, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sebasoul
Kontakt:

Post autor: sebasoul »

Stranger pisze: Z tego co widzę realizowałeś klip do utworu "Pekin" ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=aH_0c5OAD ... 6F&index=0
Dokładniej współrealizowałem klipa i współtworzyłem okładkę na singla - ale co z tego jak nigdzie nie chcą tego puszczać ? :(
Z klipem "Miłość" pomimo, że zmontowałem go z prywatnych materiałów z koncertu Sławka to przynajmniej w Teleexpresie puścili... ale ogólnie to ciężko jest.
Praktycznie teraz wzięcie mają laski w minispódniczkach z długimi blond włosami sterowane przez producentów...a jak się wypali po 2-3 kawałkach to następna z kolejki (wtedy mniej kosztuje ich utrzymanie) :(
pozdrawiam
www.SebASoul.com
Awatar użytkownika
sebasoul
Kontakt:

Stranger pisze:P.S eeee świetny kawałek Ci wyszedł,gratuluje.
Dzięki - w sumie to do filmu było i dopisałem tekst w klimacie filmu (wyszło ogólnie disko polo ;))
pozdrawiam
www.SebASoul.com
Dariusz Gajda
Kontakt:

Przestańmy wreszcie sądzić, nie sądzić, tylko dajmy sobie wszyscy szansę i zacznijmy wspierać, bo inaczej zginiemy w tym kraju! A właśnie dlatego, że większosć się poddaje jacyś ktosie się cieszą, walczmy o coś do cholery i może coś wywalczymy. Albo wreszcie niech się artyści polscy zjednoczą, w co watpię i wyjdą zaprotestować pod te gmachy mediów, w końcu mamy wolność, chyba że i w to nikt nie chce wierzyć, to już będzie źle!
Awatar użytkownika
sebasoul
Kontakt:

Dariusz Gajda pisze:Serdecznie pozdrawiam Sebasoul z Gdyni i tak trzymać!
Ja również pozdrawiam - nie poddawaj się :)
Ja co prawda grywam hobbystycznie, ale jak najbardziej w sieci staram się walić z grubej rury jak to jest z "rynkiem" muzycznym w Polsce :)
pozdrawiam
www.SebASoul.com
Dariusz Gajda
Kontakt:

O, jak dobrze, właśnie tacy ludzie są potrzebni w tym kraju. Serdecznie pozdrawiam!
Stranger

Post autor: Stranger »

Ludzie ale to na prawdę nie ma z kim walczyć.
Taka prawda że dziś telewizję typu VIVA czy MTV dyktują ludziom czego mają słuchać bo ktoś im zapłacić za promocję klipu.
Mnie też to dobija bo trochę produkuje ale nic z tym nie zrobimy,media nie zrezygnują z czegoś za co im płacą,trzeba stąd spieprzać jak najdalej.

Pozdrawiam

P.S sebasoul sprawdź PW
Dariusz Gajda
Kontakt:

Miejmy w d... wszystkich negatywów, bo wiecie, nie ma sensu sobie wszystkimi głowy zawracać, a w Polsce idealnie sprawdza się powiedzenie, że w większości człowiek człowiekowi wilkiem. Za granicą ciągle uważa się nas za dziwny naród, bo prędzej się zaprzyjaźnimy z obcym, jak ze swoim, a z tym też musimy walczyć. Ale pewnie jeszcze mnóstwo wody w Wiśle upłynie, nim się uda tę naszą zawistną i chorą mentalność zmienić. Dlatego namawiam wszystkich ludzi dobrej woli, żeby zacząć się jednoczyć przeciwko wielu popieprzonym rzeczom, a wtedy nadzieja, mówią matka głupich, ale to dobra matka. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i dzięki za odzew! Właśnie dla takich chwil warto żyć!
Awatar użytkownika
sebasoul
Kontakt:

Ja mówie - zrobić protest witryne www i tam wylać co i jak - łatwiej będzie nawracać ludzi podając im adres www niż wałkować enty raz tę samą śpiewkę :)

Sam się chętnie dopisze do protestu.
Ostatnio zmieniony pt paź 17, 2008 18:59 przez sebasoul, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
www.SebASoul.com
Dariusz Gajda
Kontakt:

Dobrze, pomyślimy i zrobimy! Sebasoul, bardzo fajne rzeczy robisz, fajnie się tego słucha. Dlatego właśnie musimy walczyć w tym kraju. Tyle się fajnych rzeczy robi, a często ludzie nawet nie mają bladego pojęcia, że to istnieje, a dlatego mamy w naszych mediach, to co mamy. Nawet Pani Zapendowska stwierdziła ostatnio w mediach, że woli coraz częściej programy przyrodnicze oglądać, bo nic innego się nie da oglądać. Polecam wszystkim www.citadel-of-mo.art.pl
Dariusz Gajda
Kontakt:

Jeśli jeszcze nie byliście, koniecznie odwiedźcie moją drugą oficjalną stronę, serdecznie zapraszam: www.myspace.com/dariuszgajda
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Zwykły człowiek nie ma szans z takim gigantem jak np stacja radiowa RMF FM,która bezczelnie wmawia słuchaczom że puszcza najlepszą muzykę,nawet w konkurach gdy słuchacz podniesie słuchawkę i nie wypowie najpierw słów-Rmf fm-najlepsza muzyka,wygrywa po prostu figę z makiem.Co za bezczelne i nachalne metody! Robią nam pranie mózgów i zrobią wszystko żebyś uwierzył że puszczają najlepszą muzykę.Prawda jest taka że w kółko puszczają te same shity! Fool's garden-Lemon tree,Jennifer Paige-Crush czy Jennifer Lopez-Waiting for tonight! A jeżeli chodzi o lata 80 to puszczą jeden kawałek co dwie,trzy godziny i też w dodatku puszczają to samo.Nie słucham tej stacji,ale najgorsze jest to że dosłownie wszędzie , czy to w autobusie,taksówce,w biurze,na ulicy,w pracy wszędzie możesz usłyszeć RMF FM-najlepsza muzyka.W mojej pracy na początku też oczywiście leciało to ścierwo,ale ja z innym kumplem przestawiliśmy na stację Radio El,lokalną elbląską stację,która codziennie dostarcza nam muzyki jakiej potrzebujemy.Codziennie rano można usłyszeć Modern Talking-i to mniej znane kawałki( ostatnio często puszczana jest Let's talk about love),dużo muzyki wlaśnie z lat 80,Fancy,Bad Boys Blue,sporo Italo.I to rozumiem.Głowna w tym zasługa znakomitego redaktora-Mariusza Ściwiarskiego,który od wielu już lat serwują nam tak wspaniałą muzykę.Mariusz puszcza zawsze dobrą i ciekawą muzykę, z lat 70,90 a także wspólczesną ,tylko że nie są to puste,oklepane shity którymi karmi nas RMF,tylko poleca piosenki mniej znane,a którym warto naprawdę poświęcić swój czas,zachęcając w ten sposób słuchacza do zainteresowania się danym zespołem czy artystą.Kiedyś myślałem żeby zaskarżyć RMF o te bezczelne hasło, o robienie ludziom papki z mózgu,o to że zamieniają swoich słuchaczy w roboty,które nie mają już swojego gustu i są całkowicie podporządkowane pseudomuzyce którą ciągle nadają, ale chyba nie miałbym najmniejszych szans w sądzie z ich armią prawników,he,he...
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Aranże do złudzenie przypominające piosenki grupy New Collective. Bez obrazy ale ktoś zadał pytanie a więc odpowiem szczerze nie chcąc nikogo obrazić, jak dla mnie puste i bezpłciowe są te aranżacje, większego sukcesu i przyszłości tu nie widzę.
Ps. Mam nadzieję że nie używacie FLS dla mnie to program pachnący amatorszczyzną.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Pozdrawiam Cię Darku, też jestem z Prudnika :) Co do muzyki , którą robisz to także nie jestem optymistą. Trochę wokal jest słabiótki, muzyka w skali 1-6 - daję 2.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
ODPOWIEDZ