Dariusz Gajda - co sądzicie o jego utworach?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
talking1

Post autor: talking1 »

Czy ktoś z Was był na stronie Dariusza Gajdy?
Co sądzicie o jego utworach?
talking1
moonwalker

Post autor: moonwalker »

już pisałem - nie po polsku - polski tekst + umcyk umcyk dostajemy discopolo (może bardziej ambitniejsze) ale pierwsze skojarzenia właśnie tam się ulokują - osobiście jestem na nie i tyle

oczywiście życzę wokaliście jak najlepiej , sukcesu , sukcesu i jeszcze raz sukcesu
moonwalker

Post autor: moonwalker »

tutaj znalazłem coś ciekawego , polskiego , i jakby wyciętego z lat 80-tych i na poziomie (jaki wtedy panował)
polecam : http://mak.mp3.com.pl/ utwór formacji MAK - EMANUELA
Awatar użytkownika
Robert73

Post autor: Robert73 »

Dla mnie to nic innego jak Laser Dance.Nie piszę o tym jako zarzut,mam na myśli tylko na poziomie naśladownictwo.Może być z tego utworku dumny(mam na myśli autora), bo jest naprawdę dobry.Gdybym poznał go w latach 80'tych byłby dla mnie równorzędny z numerami wyżej wymienionego zespołu.
Dariusz Gajda
Kontakt:

Szanowni użytkownicy!

Post autor: Dariusz Gajda »

Dziękuję za dotychczasowe opinie i uwagi,piszcie więcej! Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Soniak

Post autor: Soniak »

Moze ktos mi poda adres tel strony?Prosze.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Kliknij na Obrazek nad swoim postem ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Dariusz Gajda
Kontakt:

Re: Dariusz Gajda - co sądzicie o jego utworach?

Jeśli chcielibyście się dowiedzieć, co się u mnie ciekawego dzieje, zapraszam do nowego działu NEWSY. Serdecznie pozdrawiam!
Dariusz Gajda
Kontakt:

Serdecznie witam ponownie! Ja i wielu polskich artystów jesteśmy Wam bardzo wdzięczni za to, że wspieracie nas w naszych ciągłych dążeniach o to, by w naszych polskich mediach było więcej polskich artystów z różnorodną muzyką, to nam daje jeszcze większą siłę do walki z tym całym złem, które nas otacza. Wspierajcie nas dalej, a któregoś dnia może będzie ciekawiej i przestaną nam wszystkim wmawiać te wszystkie głupoty, które nam wmawiają. I zależy mi również, żeby zacząć odróżniać na przykład dance, czy pop- dance od typowego disco- polo, bo wiele zespołów, czy wykonawców, którzy robią fajną muzykę cierpią na tym w mediach. Bo chce się nas za wszelką cenę do jednego worka wrzucać i z tym też walczymy! Wcale nie musimy wszyscy śpiewać w języku angielskim, żeby nie wzbudzać dziwnych skojarzeń, przecież to bzdura! Niech disco- polo idzie swoją drogą, a my swoją. Ale na to trzeba czasu. Pozdrawiam wszystkich gorąco! :)
Awatar użytkownika
sebasoul
Kontakt:

Post autor: sebasoul »

W polskich mediach w większości puszczają to, za co zapłacą im wytwórnie płytowe (wykupując czas antenowy na promocje swojej papki) - więc wsparcie samo w sobie jest potrzebne ale niestety dla rozgłośni biznes to biznes więc pewnie jeszcze długo będzie to co jest teraz :/
pozdrawiam
www.SebASoul.com
Dariusz Gajda
Kontakt:

Wielu z nas wie, ale zwykli odbiorcy często nie, dość tego, bo inaczej będzie jeszcze gorzej. Dlatego musimy przestać milczeć, tak jak zrobił to Yaro, Kasia Klich i ja we własnej osobie właśnie od jakiegoś czasu czynię. Jak nas będzie więcej, wtedy może w naszych mediach będzie granych więcej naszych artystów, ja doskonale zdaję sobie sprawę z sytuacji i znam cały mechanizm, dlatego namawiamy więcej osób do tego, żeby się dołączyły. Bo już wmawiają wszystkim wszędzie taką ciemnotę, że głowa mała. Ale ja doskonale wiem, o co chodzi, tylko niech jeszcze inni się odważą, wtedy jest nadzieja, że się może coś zmieni w tym kraju, gdzie już większość dziaduje i to w każdej dziedzinie życia. Choć wiem, że to walka z "wiatrakami". Dlatego i ze mnie próbuje się coraz częściej oszołoma robić, bo za głośno gadam. Dzięki i Pozdrawiam!
Stranger

Post autor: Stranger »

Czy mi się wydaje czy widziałem Pana w "Rozmowach w Toku"?
Śpiewał Pan tam coś w rodzaju protest song'u nt Ziemi,myślę że utwory tego typu nie mają szansy się przebić.
Lud dziś kupuje utwory który co drugi głupek posiadający Cubase czy Fl Studio może coś takiego skleić w 10min.
Polska nie ma absolutnie rynku muzycznego,u nas się nawet nie wydaje singli a i zwykły album ciężko bez znajomości wydać.
Mimo wszystko życzę powodzenia i niech Pan się nie poddaje,Bohlen osiągnął sukces już po 30-ce

Pozdrawiam!

P.S : Czy Pan nie siedział czasem na widowni w programie Historia Świata Wg Kabaretu Moralnego Niepokoju?
Awatar użytkownika
sebasoul
Kontakt:

Stranger pisze:....myślę że utwory tego typu nie mają szansy się przebić.
Lud dziś kupuje utwory który co drugi głupek posiadający Cubase czy Fl Studio może coś takiego skleić w 10min....
Sobie wypraszam... - w FL Studio można całkiem wiele uzyskać (nie tylko młuckę, bo tę to w każdym programie uzyskasz nawet w eJay) :P

Natomiast wracając do głównego tematu - to przydałaby się jakaś protest witryna bo na razie działa "tylko" poczta pantoflowa :(
Sławomir Łosowski (klawiszowiec, założyciel i lider starego KOMBI) podobnie ma problem z comebackiem bo mu pewna wytwórnia promująca ex-kolegów podkłada świnie... wiem to bo akurat sie znamy osobiście :/
Sam radia nie słucham, bo tam nic ciekawego nie ma, a nie lubie jak mi sie narzuca co jest "fajne" w muzyce :/
Ostatnio zmieniony pt paź 17, 2008 17:51 przez sebasoul, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
www.SebASoul.com
Stranger

Post autor: Stranger »

Proszę Cię....większość VSTi do FL'a do wtyczki wyłącznie do trance,techno (nexus,vanguard) oczywiście nie mówię że nie można stworzyć czegoś w stylu Pop czy nawet Italo.
Wpisz na YouTube "Fl studio" większość osób w tym programie robi techno albo trance.
Takie łupanki są teraz najpopularniejsze co jest niestety trochę przykre...

Z tego co widzę realizowałeś klip do utworu "Pekin" ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=aH_0c5OAD ... 6F&index=0
Dariusz Gajda
Kontakt:

Kochani, byłem w "Rozmowach" i nie tylko, udzialam się również w świecie filmu, ale to nie jest istotne w tym momencie. Kolejny raz chciano mnie wpasować w coś, co mi nie odpowiada, dlatego rozwścieczony tym wszystkim i zarazem zdesperowany próbuję coś robić, bo mnie ta sytuacja do szału doprowadza, że próbuje się z nas robić idiotów, a już na to pozwolić nie możemy. Bo piszemy poważne petycje, listy, a potem ktoś z nas robi głupka i przy okazji wszystkim wmawia, że u nas Polacy już są na tak niskim poziomie kultury, że tylko głupota może się przebić i sprzedać. Nie możemy sobie dać tego wmówić, bo już wszyscy wtedy oszalejemy! Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony pt paź 17, 2008 18:52 przez Dariusz Gajda, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sebasoul
Kontakt:

Stranger pisze:Proszę Cię....większość VSTi do FL'a do wtyczki wyłącznie do trance,techno (nexus,vanguard) oczywiście nie mówię że nie można stworzyć czegoś w stylu Pop czy nawet Italo.
Wpisz na YouTube "Fl studio" większość osób w tym programie robi techno albo trance.
Takie łupanki są teraz najpopularniejsze co jest niestety trochę przykre...
Nie uogólniaj... to że "paru" się wyłamuje i "wyżywa" akurat na FL (bo jest popularne jak Windows)nie oznacza że każdy dłubie w tym akurat programie trance czy techno....
FL Studio używam od kilku ładnych lat i bynajmniej nie robię w nim sieczki transowej... więc proszę Cię mnie nie obrażaj ;)
http://www.youtube.com/watch?v=PunuodOqnkM - masz tu przykład że nie robie techno i transu ;D
pozdrawiam
www.SebASoul.com
ODPOWIEDZ