Dieter Bohlen Greatest hits.
- Peter
Dieter Bohlen Greatest hits.
Co myślicie o tej płycie? Bo ja uważam, że jest całkiem fajna, jednakże dobór niektórych nagrań okazał się trochę niefortunny. Wybrano najfajniejsze nagrania Caro, Modern Talking, cudowną Midnight lady, wspaniałe utwory Bonnie Tyler, nawet jestem pozytywnie zaskoczony utworem wykonanym przez Touche i do tego wielki plus za wybór wspaniałych nagrań Millane i Isabel Soares. Niepotrzebnie za to znalazł się tu It's all over i Errol Brown. Równie dobrze np: za Erolla Browna można by wstawić jakiś tam górali i efekt byłby ten sam - jeden słaby punkt płyty.
- krystian395
Re: Dieter Bohlen Greatest hits.
W tej płycie Dieter chciała pokazać się z różnych stron jednakże utwór Erolla Browna do najlepszych nie należy. Mam ta płytę i muszę przyznać że jest świetna chociaż dodał bym jeszcze przynajmniej jeden utwór MT 
pozdrawiam
pozdrawiam
You are not alone - I'll be there for you........
- Peter
Można by tu się spierać który utwór jest lepszy Against the wind czy will my heart survive. Na pewno każdy z nich ma swoich zwolenników. Ja dzięki Against the wind i Bitterblue oswoiłem się z twórczością Bonnie i nawet ją trochę polubiłem. Ja jednak minimalnie wolę utwór Isabel.
- Daniel
Ale zeby nie bylo Ebony Eyes, to jest nie do pomyslenia 
Zamiast takiego Boom Boom.
Albo jest smetne It`s All Over, a nie ma Sorry Little Sarah.
Albo jest smetne It`s All Over, a nie ma Sorry Little Sarah.
- Peter
Akurat utwór Millane jest rewelacyjny.Daniel pisze:Ale zeby nie bylo Ebony Eyes, to jest nie do pomyslenia
Z tym akurat się zgadzam.A poza tym ja osobiście bym wolał, żeby zamiast Errola browna był jeszcze jeden kawałek BS, choćby Love will drive my crazy.Daniel pisze:Albo jest smetne It`s All Over, a nie ma Sorry Little Sarah.
- art_system
powinno byc bezapelacyjnie Sorry Little Sarah!!!słuchałem jej setki razy na płycie winylowej-CUDO jaka dynamika:)eh , czy takie utworki jeszcze ktoś kiedys skomponuję???
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- MichałT
Nie lubicie tych utworówPeter pisze:Niepotrzebnie za to znalazł się tu It's all over i Errol Brown.Daniel pisze:Albo jest smetne It`s All Over
Bo ja uwielbiam It's All Over w duecie z fantastyczną Dionne Warwick i This Time It's Forever z bardzo ciekawym głosem Errola
Mimo to szanuję wasze zdanie, co do "nie lubienia" tych utworów
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Jak dla mnie składanka bardzo dobra
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- pioot36
Gdyby Dieter chciał by wszyscy byli zadowoleni to 10 albumów w stylu "greatest hits " byłoby mało
,Ma pan Dieter niezłą głowę do pisania przebojów które trafiają w nas ,i...odlatujemy
,pozdrawiam
Świat z Dieterem ma inny,lepszy wymiar!
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Płyta "Greatest Hits" (szkoda zresztą że nie wydano odpowiednik DVD tej płyty), została wydana z taką zawartością utworów nie przypadkowo. Rozumiem iż co niektórym odbiorcą tej płyty niektóre piosenki mogą się wydawać nie odpowiednio dobrane, ale w kwestii "It's All Over" jest pewne wyjaśnienie. Zamiast podchodzić do tej płyty i piosenek na niej zawartych z pozycji "podoba mi się lub nie" pora (szczególnie dla "młodszych stażowo" fanów) poznać "historię" wydania danej piosenki. W historii Dietera twórczości ukazywały się "szczególne" piosenki i niezwykle ważne dla niego i "It's All Over" jest jedną z nich. Oto jak podaje książka "Der Macher" z tą piosenką było tak:
"(...) Jedno z największych życzeń DB spełnia się 21 sierpnia 1991 r., kiedy to wraz z nim staje w studio w Los Angeles przed mikrofonem jedna z największych amerykańskich gwiazd muzyki soul - Dionne Warwick. Zaczęło się to wszystko w 1989 r., kiedy to Bohlen poleciał do Las Vegas by przeżyć jej koncert na żywo. Dieter siedział wtedy niesamowicie blisko sceny, w pierwszym rzędzie. "It's All Over" - tak właśnie nazywa się ballada, która pewnego lipcowego wieczora wpadła mu w ucho podczas joggingu. W czasie, gdy biega przez las położony niedaleko jego hamburskiej posiadłości w Quickborn, w głowie powstaje mu tytuł "Oh Sooner Or Later - We're All Alone, We're All Alone". Kiedy tylko wrócił do domu, natychmiast poszedł do swego 16-ścieżkowego studia. Tam nagrał natychmiast demo "It's All Over" i wysłał je do Dionne Warwick.
Nie robił sobie zbyt wielkich nadziei, nie liczył, że to wszystko ma jakieś większe szanse powodzenia gdy wysyłał to demo najzwyczajniej w świecie pocztę. Taśma wylądowała na biurku menedżera Clive'a Davisa, który wysłuchał jej i zachwycił się. 20 sierpnia zadzwonił do DB do Hamburga i oznajmił, że także Dionne zachwycona jest tym proponowanym wspólnym nagraniem. Następnego dnia Dieter wraz z Nadją poleciał do Los Angeles, aby nagrać ten duet w studiach Lion's Share Studios I i II. Dionne i Dieter nie potrzebowali nawet jednego dnia, aby piosenka wraz z teledyskiem do niej były gotowe."
Jak widać utwór ten stanowi ważny element w historii twórczości Dietera, i wcale mnie nie dziwi obecność tej piosenki na tej płycie.
Pozdrawiam!
"(...) Jedno z największych życzeń DB spełnia się 21 sierpnia 1991 r., kiedy to wraz z nim staje w studio w Los Angeles przed mikrofonem jedna z największych amerykańskich gwiazd muzyki soul - Dionne Warwick. Zaczęło się to wszystko w 1989 r., kiedy to Bohlen poleciał do Las Vegas by przeżyć jej koncert na żywo. Dieter siedział wtedy niesamowicie blisko sceny, w pierwszym rzędzie. "It's All Over" - tak właśnie nazywa się ballada, która pewnego lipcowego wieczora wpadła mu w ucho podczas joggingu. W czasie, gdy biega przez las położony niedaleko jego hamburskiej posiadłości w Quickborn, w głowie powstaje mu tytuł "Oh Sooner Or Later - We're All Alone, We're All Alone". Kiedy tylko wrócił do domu, natychmiast poszedł do swego 16-ścieżkowego studia. Tam nagrał natychmiast demo "It's All Over" i wysłał je do Dionne Warwick.
Nie robił sobie zbyt wielkich nadziei, nie liczył, że to wszystko ma jakieś większe szanse powodzenia gdy wysyłał to demo najzwyczajniej w świecie pocztę. Taśma wylądowała na biurku menedżera Clive'a Davisa, który wysłuchał jej i zachwycił się. 20 sierpnia zadzwonił do DB do Hamburga i oznajmił, że także Dionne zachwycona jest tym proponowanym wspólnym nagraniem. Następnego dnia Dieter wraz z Nadją poleciał do Los Angeles, aby nagrać ten duet w studiach Lion's Share Studios I i II. Dionne i Dieter nie potrzebowali nawet jednego dnia, aby piosenka wraz z teledyskiem do niej były gotowe."
Jak widać utwór ten stanowi ważny element w historii twórczości Dietera, i wcale mnie nie dziwi obecność tej piosenki na tej płycie.
Pozdrawiam!
MODERN TALKING FOREVER!!!
- MichałT
RacjaPkmodern pisze:Jak widać utwór ten stanowi ważny element w historii twórczości Dietera, i wcale mnie nie dziwi obecność tej piosenki na tej płycie.
Na początku myślałem nawet, że jest to jakiś dawny evergreen, tyle, że w wykonaniu Dietera i Dionne
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Errola Browna, na pewno nie, co do It's all over to bardzo to lubię ma cudowną melodię, choć trochę za mało tam DB. Problem w tym, że płyta nazywa się Greatest hits, a z It's all over żaden przebój. Jedynie sensowne zdaje sie być wyjaśnienie Pk moderna. Tylko tak stawiając sprawę co robi na płycie Errol Brown?MichałT pisze:Nie lubicie tych utworów![]()
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
I znów kłania się nieznajomość historii piosenek Dietera!Peter pisze:Tylko tak stawiając sprawę co robi na płycie Errol Brown?
Piosenka "This Time It's Forever" którą zaśpiewał Errol Brown była również ważną piosenką w historii Dietera!!!
W 1992 roku Dieter dostał ogromną szansę ponownie zaistnieć na rynku Brytyjskim. Stacja RTL zaproponowała mu napisanie piosenki-hymnu na otwarcie wielkiego Londyjskiego turnieju tenisowego Wimbledonu. Najlepszym wykonawcą dla tej piosenki okazał się znany powszechnie w Angli ERROL BROWN. Errol Brown jest założycielem legendarnej grupy Hot Chocolate. Ten zespół powstał na początku lat siedemdziesiątych i wylansował kilka tanecznych przebojów, takich jak „You Sexy Thing”, „Everybody Is A Winner” i „Emma”. Errol rozpoczął swoją solową karierę około 1983 roku. W 1992 roku Dieter i Errol wyprodukowali razem album zatytułowany „Secret Rendezvous”. Dieter nie skomponował tego albumu samotnie, Errol był współproducentem. Tak więc powierzenie tego zadania (zaśpiewania tej piosenki) Brownowi było zupełnie słuszną i udaną decyzją. Płyta z tym singlem była przez cały czas trwania turnieju wszechobecna we wszystkich mediach zarówno brytyjskich jak i niemieckich. Tak więc ta piosenka na płycie jest ponownie celnym wyborem.
Oto jak prasa pisała na ten temat:

I na koniec zauważcie, iż wszystkie piosenki na tej płycie są piosenkami SINGLOWYMI!!!
Pozdrawiam!
MODERN TALKING FOREVER!!!