Przedstawcie się :)
- shizonek
Re: Przedstawcie się :)
Witaj, Królu. Gdzie się ukrywałeś przez te wszystkie lata?

-
martiboy
Witam wszystkich fanow Modern Talking i tworczosci Bohlena .
- flipper_69
Oczywiście, ze pamiętam, zwłaszcza to, że chromówki Wiskord Szczecin cholernie śmierdziały i miały tendencje do wkręcania sięarras09 pisze:Witam
Arek, Szczecin, z MT od Cheri Cheri Lady, z tą stroną anonimowo od początku, wcześniej na stronce Sebastiana siedziałem, a jeszcze wcześniej... Kasprzak+kasety wiskord+stilon... czy ktoś to jeszcze jeszcze pamięta?
-
andrzej1988
Cześć. Mam na imię Andrzej i mam 20 lat. Jestem wielkim fanem Modern Talking i Thomasa Andersa. Zespału Modern Talking zacząłem sluchać od 1998 roku kiedy to nastąpiła reaktywacja zespołu. I własnie wtedy zakupiłem sobie ich "kasetę" Back For Good. To było 10 lat temu. Ale ten czas leci.
- shizonek
Witamy kolejnego fana.. i to z tej młodszej generacji.. 
- Adi
Mnie się tak teraz przypomniało, że ja miałem wtedy w domu nawet 2 szare pudła tych kaset.flipper_69 pisze:chromówki Wiskord Szczecin cholernie śmierdziały i miały tendencje do wkręcania się
-
arras09
Kilka stoi u mnie na półce i już nie śmierdzą ani nie wkręcają się, bo dawno wywietrzały i nie są używane. Żal wyrzucić te trzeszczące nagrania...Adi pisze:Mnie się tak teraz przypomniało, że ja miałem wtedy w domu nawet 2 szare pudła tych kaset.flipper_69 pisze:chromówki Wiskord Szczecin cholernie śmierdziały i miały tendencje do wkręcania się
- art_system
Od dawna jestem fanem MT, długo śledziłem to forum, mam 34 lata i ciągle słycham Modernów- powiem jeszcze ,ze mając 16 lat znałem na pamięć tytuły nagrań idąc od 1 albumu tak jak są zapisane na okładkach w identychnej kolejności. Kompletnie swirowałem słuchając kaset magnetofonowych po kilkanaście razy dziennie, a wczesniej na ,,SZPULACH'' (czy ktos jeszcze pamięta jak one wyglądały??? CUDOWNE czasy) magnetofon Aria HI-FI ,radio Amator 3 stereo oraz 2 kolumny po 20 W. Siedziałem po nocach wyszukując nagrań z list przebojów by nagrać jakiś kawałek muzyki Bohlena. Nie było takiego dostepne do nagrań jak teraz , klikamy i juz jest na pulpicie. Kiedyś każdą płytę zbierało sie po kumplach tygodniami , chodziliśmy z Kasprzakami, kasety 60 min- był w tym jakis CZAR, coś niesamowitego- słuchaliśmy nowych kompozycji Bohlena , każdej nuty w absolutnej ciszy. Nasiłem do szkoly podstawowej magnetofon kasetowy i na każdej przerwie w klasie brzmiało MT czy BS...Teraz chciałbym zapodać temat dla fanów, czy kiedykolwiek pisaliście teksty do podkładów muzycznych - Mój kumpel i ja kiedys tak bawiliśmy się, napisałem wtedy tekst pod Samuraja Nini de Angelo:
tytuł: Wschodni wiatr
ref. Jak ptak rzucając liśmi z góry w dół
Jak ptak wirujesz w chmurach, dobrze wiesz
Gdzie jest jego miejsce, gdzie jest miejsce twe
miejsce twe...
Mieszka gdzieś gdzie nie był jeszcze nikt, wraca wciąż przynosząc nowe sny
(tekst art_system 89 rok)
cały tekst postaram się zamieścic kolejnym razem
Pozdrawiam wszystkich Didibohlenowców
tytuł: Wschodni wiatr
ref. Jak ptak rzucając liśmi z góry w dół
Jak ptak wirujesz w chmurach, dobrze wiesz
Gdzie jest jego miejsce, gdzie jest miejsce twe
miejsce twe...
Mieszka gdzieś gdzie nie był jeszcze nikt, wraca wciąż przynosząc nowe sny
(tekst art_system 89 rok)
cały tekst postaram się zamieścic kolejnym razem
Pozdrawiam wszystkich Didibohlenowców
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Peter
Ja już nie pamiętam kaset, a co dopiero szpuli. W ogóle nie wiem jak takie coś wygląda.art_system pisze:Kompletnie swirowałem słuchając kaset magnetofonowych po kilkanaście razy dziennie, a wczesniej na ,,SZPULACH'' (czy ktos jeszcze pamięta jak one wyglądały??? CUDOWNE czasy)
- MichałT
Tu masz kasetę:Peter pisze:Ja już nie pamiętam kaset, a co dopiero szpuli. W ogóle nie wiem jak takie coś wygląda.

U siebie mam takich ze 200-300
A tu szpulę:

Tych mam tylko z 50
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Ja to przewidziałem, ze wrzucisz zdjęcia.
Dzięki.
Dzięki.
- MichałT
Nie ma sprawyPeter pisze:Ja to przewidziałem, ze wrzucisz zdjęcia.![]()
Dzięki.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Dzięki Tobie mogłem się dowiedzieć jak takie coś wygląda, myślałem, że Ty masz same MP3, a tu okazuje się, ze masz dużą ilość innych nośników muzyki. Ja tego nigdy nie kupowałem, bo szpuli nie produkowali już za moich czasów, a poza tym nie ma na czym tego odtworzyć Co do kaset to nigdy ich nie kupowałem, bo już dawno wiedziałem, ze jakość nagrania jest lepsza z CD. Nie widzę natomiast specjalnej różnicy między CD a MP3 - jakość jest porównywalna. Dlatego mimo, że mam sporo mp3 w odtwarzaczu wolę zdecydowanie kupować płyty.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- MichałT
No co Ty, Peterze...Peter pisze:myślałem, że Ty masz same MP3
W mp3, mam tylko jakieś piosenki, które są praktycznie nie do zdobycia na singlach, czy płytach, a tak staram się uzupełniać mój zbiór o orginalne krążki
Prócz 200-300 kaset, ok.50 szpuli, mam jeszcze z 60-70 płyt winylowych + gramofon
I około 400 płyt CD
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
-
Justyna
Witam kolejnych fanów! 
- punky linsky
Człowiek na trochę zaniedba forum a tu się ludziska z okolicy pojawiają, wow.Blue pisze: No proszę proszę - ktoś z DeGie
A ja z Będzina jestem
Pozdrowienia dla wszystkich fanów!!
think for yourself - question authority