Teksty piosenek Dietera

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Daja

Re: Teksty piosenek Dietera

Post autor: Daja »

Atlantisie,może Ty nie potrafisz zauważyć tej "głębi". Tu nie trzeba podawać argumentów dlaczego widzimy sens. Wdzimy i nie musimy tego argumentować. Tak samo jest z miłością. Czy gdy kogoś kochasz tez to argumentujesz? Poprostu kochasz :wink:
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Daja pisze:Atlantisie,może Ty nie potrafisz zauważyć tej "głębi". Tu nie trzeba podawać argumentów dlaczego widzimy sens. Wdzimy i nie musimy tego argumentować. Tak samo jest z miłością. Czy gdy kogoś kochasz tez to argumentujesz? Poprostu kochasz :wink:
To jak sobie wyobrażasz funkcjonowanie takiego forum? Prośba jest wyraźna, napisz mi o czym to jest, bo ja też chce to zrozumieć i tyle. Na razie tu jest wszystko tylko nie to co trzeba, teraz jest porównywanie przypadkowo dobranych słów do miłości :roll: . Szkoda słów.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Daja

Ale Ty zaczynasz juz być złośliwy. :evil:
Awatar użytkownika
Daja

Mniejsza o to. Ja Cię szanuje i według mnie nie ma sie o co sprzeczać. :wink:
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

grrr nie piszcie postu pod postem :twisted: A Michał to twardy zawodnik w sukcesywnym zmienianiu tematu rozmowy ;P
Atlantis pisze:ale właśnie z takich powodów biorą mu się potem teksty typu: "wprowadziłbym na listy nawet kilo wołowiny"
serio Dieter tak powiedział? :mrgreen: ehehehe - uwielbiam tego gościa za takie teksty:D
Ostatnio zmieniony ndz paź 05, 2008 20:55 przez Mateusz, łącznie zmieniany 3 razy.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Daja

jak sobie życzysz :wink:
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Atlantis pisze:Wcześniej ludzie pisali Ci że nie masz racji i tego nie widziałeś, ale jak ktoś pisze, że jest w tym sens to jest ok, tylko, że za tym nie idą konkretne argumenty
Owszem widziałem, tylko, że jak ktoś pisze, że nie mam racji, to ja się tym zbytnio nie przejmuję, bo nie wpływa to w żaden sposób na moją opinię o twórczości Dietera Bohlena,a to że ktoś ma podobne zdanie - to jest mi po prostu miło i tyle <bezradny>
Ty uczepiłeś się tego Gombrowicza, nie powiem jak kto. Jeśli uważasz, że piramidy to jakaś bzdura, to powiedz, co nie jest dla Ciebie bzdurą. Czy wiesz, że wiedzę budowniczych tamtych czasów, wykorzystujemy (chociażby w małym stopniu) także w chwili obecnej :?:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Daja

Zgadzam się :wink: Atlantisie masz racje że forum działa na zasadzie "spróbuj mnie przekonać itd" ale czasem nie potrafimy tego zrobić. Nie trzeba czegoś ciągle argumentować. Według mnie nie potrzebnie sie sprzeczasmy :wink:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Michał jasno napisał - jego zdaniem czego Dieter by nie popełnił, będzie mu się podobało i miało głębię. Nie widzę sensu w przekonywaniu go że jest inaczej, bo jak widać nie planuje ani trochę uelastycznić swojego stanowiska. Jeśli ktoś chce tak uważać, jego sprawa, a o odpuszczenie tematu apeluję bo zaczynają się wycieczki osobiste i to już wkrótce może wkroczyć na bardzo złe tory.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Daja

ArCrack pisze:Michał jasno napisał - jego zdaniem czego Dieter by nie popełnił, będzie mu się podobało i miało głębię. Nie widzę sensu w przekonywaniu go że jest inaczej, bo jak widać nie planuje ani trochę uelastycznić swojego stanowiska. Jeśli ktoś chce tak uważać, jego sprawa, a o odpuszczenie tematu apeluję bo zaczynają się wycieczki osobiste i to już wkrótce może wkroczyć na bardzo złe tory.

Popieram Cię :] :wink: :)
Awatar użytkownika
MichałT

ArCrack pisze:a o odpuszczenie tematu apeluję
Jak sobie życzysz :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan, Nieugięty i Nieuelastyczniony MichałT
Ostatnio zmieniony ndz paź 05, 2008 23:42 przez MichałT, łącznie zmieniany 1 raz.
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Mateusz pisze: Czesław to akurat moim zdaniem jedna z barwniejszych postaci w polskiej muzyce i własnie w morzu muzyczno-wokalnych porazek takich jak Feel czy inna Natalia Lesz Czesław jawi sie jako odkrycie zarówno jesli chodzi o teksty które napisał mu wybitny polski poeta którego bardzo szanuje - Michał Zabłocki , jak i muzyke bo Czesław to świetny wirtuoz harmonii i czlowiek z ambicjami i wizją muzyki( fakt, dosc specyficzną - jednym moze odpowiadac drugim nie - kwestia gustu)
No właśnie, że nie. Czesław jest przejawem tego wszystkiego i do tego te infantylne teksty, tak jakby miał 5 lat i brak jakiejkolwiek aranżacji piosenek.
Tego przykładu użyłem po to by pokazać, że teksty Bohlena wcale nie są takie złe; przy takim przykładzie są przejawem geniuszu literackiego.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Hehe, jak zwykle pozmieniałes swoj post tak że z pierwszej wersji nic już nie zostało, pomińmy to, bo to twoja typowa taktyka ;) Michał Zabłocki jest znany ze swych humorystycznych tekstów opartych na absurdzie i takie też teksty napisał dla Czesława. Myśle ze po prostu ich nie rozumiesz i stad ta twoja wysublimowana złośliwosć. Niech i sobie będą dla Ciebie te teksty infantylne, dla mnie to naprawde dobry humor poetycki. A aranżacja to pojęcie szerokie i ich na płycie Czesława nie brakuje, ale przeciez nie wysłuchałeś żadnego z jego utworów jak to wczesniej napisałeś (i potem usunałeś) wiec wątpie żebys miał wiedze do wypowiedzenia się na ten temat.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Panowie, raz już pokasowałem Wam posty o Czesławie, naprawdę proszę Was, nie tu...
Co tak dzisiaj wszyscy w tym temacie o tekstach szaleją? Przez 25 lat prawie nikogo nie obchodziły a nagle każdy ma tu swoje zdanie... ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MichałT

ArCrack pisze:Co tak dzisiaj wszyscy w tym temacie o tekstach szaleją? Przez 25 lat prawie nikogo nie obchodziły a nagle każdy ma tu swoje zdanie...
Bardzo dobrze, że każdy ma tu swoje zdanie :wink:
Wyobraźcie sobie forum, na którym wszyscy mają takie same zdanie :shock: - nigdy nie było by tam kłótni, ale zawsze wiało by nudą :wink: Kiepska wizja, nie :?: :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

ArCrack pisze:Co tak dzisiaj wszyscy w tym temacie o tekstach szaleją? Przez 25 lat prawie nikogo nie obchodziły a nagle każdy ma tu swoje zdanie... ;)
Za te 25 lat się nie wypowiadam, ja w Waszym gronie szanownym jestem od niedawna.. serio przedtem nikt się nie interesował tekstami? :D
W tym temacie chyba już dojechaliśmy do końca i wyczerpalismy możliwości dyskusji, nikt nikogo nie przekona do swoich racji. Ja nawet nie zamierzam, po pierwsze, nie mam patentu na słuszność :lol: , po drugie, nie zależy mi na tym, po trzecie, teksty i tak traktuję z przymrużeniem oka. Jak komuś się podobają - super, a jak nie, to zawsze można wyłączyć mózg i rozumienie tekstu, i też będzie fajnie. :lol: 8)
tanathos pisze:4. tv makes the superstar (tytuł i przesłanie utworu wydają się byc nawet wyrazem zdystansowanego, nieco ironizującego nawet spojrzenia podmiotu lirycznego na przemysł rozrywkowy i prawa nim rządzące:)
Hmm.. w tej tematyce mój ulubiony tekst napisali Pet Shop Boys do Shameless (ironia to ich specjalność :lol: ):
We're shameless
We will do anything
To get our fifteen minutes of fame
We have no integrity
We're ready to crawl
To obtain celebrity
We'll do anything at all
ODPOWIEDZ