Isabel Soares.
- Peter
Isabel Soares.
Co myślicie o tej wokalistce? Bo jak dla mnie to rewelacja, uwielbiam Will my heart survive ( zarówno jako piękna ballada jaki utwór w stylu disco) a także bardzo lubię Like a snow in june. Szkoda, że Dieter nie stworzył dla niej całego albumu, zamiast tworzyć 3 albumy dla Medlocka (w tym jeden totalny niewypał, a drugi jest może niezły, ale się chce spać przy nim). Mam nadzieję, że jak już mu się Mark znudzi, albo się pokłócą, to Dieter sobie o niej przypomni.
- MichałT
Re: Isabel Soares.
"Like Snow In June" i "Will My Heart Survive", to dobre i melodyjne utworyPeter pisze:Co myślicie o tej wokalistce?
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Jak dla mnie aranżacja jest nadcelująca, szczególnie w Will my heart survive. Co do samej Isabel, to dla mnie jest to ponadprzeciętny talent i dowód, że świetna muzyka DB to nie tylko Modern Talking.
- MichałT
Jasne jest, że istnieją setki innych, o wiele gorszych aranżacji (mam na myśli innych kompozytorów)Peter pisze:Jak dla mnie aranżacja jest nadcelująca, szczególnie w Will my heart survive. Co do samej Isabel, to dla mnie jest to ponadprzeciętny talent i dowód, że świetna muzyka DB to nie tylko Modern Talking.
Jak dla mnie aranżacje w obu piosenkach są dość schematyczne i monotonne:
"Will My Heart Survive", opiera się po prostu na "zamglonym" instrumentarium
W "Like Snow In June" - podobnie, niestety aranżacja opiera się na "zamglonej" perkusji - cały czas słyszymy praktycznie "łup,łup,łup", choć na szczęście nie takie, jak w dzisiejszych produkcjach muzycznych - np. u Timbalanda, który jak dla mnie (nikogo nie obrażając) jest dnem sam w sobie
Niestety trzeba przyznać, że aranżacje wyraźnie odbiegają od tych, które Dieter tworzył w latach 80-tych i dla MT, BS, CCC...
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
To od Timbalanda dzieli lata świetlne, choć Dieter niestety lubi się wzorować na jego muzyce.MichałT pisze:W "Like Snow In June" - podobnie, niestety aranżacja opiera się na "zamglonej" perkusji - cały czas słyszymy praktycznie "łup,łup,łup", choć na szczęście nie takie, jak w dzisiejszych produkcjach muzycznych - np. u Timbalanda, który jak dla mnie (nikogo nie obrażając) jest dnem sam w sobie![]()
Czyżbyś miał na myśli panów Wiedeke, Scholza i Kohlera? Jeśli tak to zgadzam się tu w 100%.MichałT pisze:Jasne jest, że istnieją setki innych, o wiele gorszych aranżacji (mam na myśli innych kompozytorów)
- MichałT
Zgadzam się - aranżacje mają cienkie. Byli tylko genialni w chórkach i tu trzeba im oddać cześćPeter pisze:Czyżbyś miał na myśli panów Wiedeke, Scholza i Kohlera? Jeśli tak to zgadzam się tu w 100%.![]()
Masz rację, Dieter po części wzoruje się na jego gniotachPeter pisze:To od Timbalanda dzieli lata świetlne, choć Dieter niestety lubi się wzorować na jego muzyce.
Mam jednak nadzieję, że kiedyś powróci do swojego prawdziwego brzmienia, ponieważ słuchacze zrozumieją, że to jest prawdziwa muzyka
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Atlantis
Ja bardzo lubie obie piosenki Isabel, Will My Heart Survive to jedna z moich ulubionych ballad Bohlena, prosta, ale romantyczna i pełna emocji.
Co do Like Snow In June to lubię wersje Dance tego utworu, powinna ona robić za wersje radiową, gdyż jest od niej o niebo lepsza. Nie polecam natomiast słuchać nikomu tego, co z tym utworem zrobił Luis. Koszmar.
Odnośnie drugiej części dyskusji to te piosenki Dietera, które wzorowane są na Timbelandzie (Wonderful, Over You i Never Ever Let You Go) to prawdziwe perełki w jego twórczości.
Aranżacje samego Timbelanda niekiedy mi się podobają, Apologize to moim zdaniem bardzo dobra piosenka, której Dieter by się nie powstydził, na pewno lepsza niż np. Unbelivable, tegoroczna zwyciężczyni Eurowizji również wyszła od niego i jest to doprawdy znakomity utwór. Dobre zdanie musi mieć o nim również Dieter, przecież nie wzorowałby się na byle czym.
Co do Like Snow In June to lubię wersje Dance tego utworu, powinna ona robić za wersje radiową, gdyż jest od niej o niebo lepsza. Nie polecam natomiast słuchać nikomu tego, co z tym utworem zrobił Luis. Koszmar.
Odnośnie drugiej części dyskusji to te piosenki Dietera, które wzorowane są na Timbelandzie (Wonderful, Over You i Never Ever Let You Go) to prawdziwe perełki w jego twórczości.
Aranżacje samego Timbelanda niekiedy mi się podobają, Apologize to moim zdaniem bardzo dobra piosenka, której Dieter by się nie powstydził, na pewno lepsza niż np. Unbelivable, tegoroczna zwyciężczyni Eurowizji również wyszła od niego i jest to doprawdy znakomity utwór. Dobre zdanie musi mieć o nim również Dieter, przecież nie wzorowałby się na byle czym.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- MichałT
Wiadomo, że Dieter zmienił aranżacje muzyczne swoich utworów, wzorując się m.in. na beznadziejnym Timbalandzie, ponieważ jest on obecnie (i tylko obecnie) słuchany. Za rok będzie kto inny słuchany i na nim się będzie wzorował - a po co
A no po to, żeby nie wypaść z rynku. Jeśli w przyszłości wróci moda na prawdziwą muzykę, Bohlen z pewnością do niej wróci.
Oczywiście nie mam najmniejszego zamiaru obrażać tu Dietera, że jest jak chorągiewka, ale niestety takie są prawa rynku. Tak naprawdę, z tym chłamem, nie chce mieć on nic wspólnego.
Jednak być może, Dieter, jeszcze szykuje jakąś prawdziwą muzyczną bombę - typu YMHYMS
...
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
A no po to, żeby nie wypaść z rynku. Jeśli w przyszłości wróci moda na prawdziwą muzykę, Bohlen z pewnością do niej wróci.
Oczywiście nie mam najmniejszego zamiaru obrażać tu Dietera, że jest jak chorągiewka, ale niestety takie są prawa rynku. Tak naprawdę, z tym chłamem, nie chce mieć on nic wspólnego.
Jednak być może, Dieter, jeszcze szykuje jakąś prawdziwą muzyczną bombę - typu YMHYMS
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Wiesz 4 minutes Madonny czy Loose Nelly to nie gnioty tylko klasowa muzyka, ale muzyka Bohlena disco jest lepsza. Gniotami są pseudodance typu September czy Kate Ryan i różni wykonawcy typu Milley Cyrus, 50 Cent czy Alicia Keys.MichałT pisze: Masz rację, Dieter po części wzoruje się na jego gniotach
Też mam taką nadzieję, zwłaszcza mam nadzieję, ze wróci do Isabel Soares.MichałT pisze:Mam jednak nadzieję, że kiedyś powróci do swojego prawdziwego brzmienia, ponieważ słuchacze zrozumieją, że to jest prawdziwa muzyka![]()
- MichałT
Nie ma się co kłócić - dla mnie to wielkie gnioty, a dla Ciebie klasowa muzyka i niech tak zostaniePeter pisze:Wiesz 4 minutes Madonny czy Loose Nelly to nie gnioty tylko klasowa muzyka
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Też tak myślę. Dla mnie to jedyne klasowe utwory Timbalanda, a gniotem jest Mr Lonely Dietera. A poza tym fajnie by było jakbyśmy pisali o Isabel. Podobają Ci się jej teledyski? Bo mi bardzo.
- MichałT
Jak dla mnie całkiem dobrePeter pisze:Podobają Ci się jej teledyski? Bo mi bardzo.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Nie mogę się doczekać jej comebacku i jakiegoś longplaya.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
A ja myślałem że po niej słuch wszelki zaginął, a tu proszę:
Kod: Zaznacz cały
http://www.youtube.com/watch?v=G2jAKAlMFEwMODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
Fajny występ, ona się całkiem nieźle prezentuje na żywo. Czekamy na coś premierowego.
- Peter
Ciekawe czy Isabel wróci? Czy Bohlen jeszcze dla niej coś napisze? Może zapytam o to samego Mistrza? Wydaje mi sie, że tak, ale poczekam na odpowiedź Mistrza.