Alexander Klaws

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Alexander Klaws

Post autor: ArCrack »

MonRon
2004-10-15 01:19:12

Co myślicie o Alexie Klawsie?

Pozdrawiam!

--------------------------------------------------------------------------------

^ArCrack
2004-10-15 20:14:57

Co myślę o Alexie? Oczywiście bardzo go lubię. Podoba mi się to, że nie stoi muzycznie w miejscu. Cały czas poszukuje swojego stylu, co więcej - zaczyna sam pisać swoje piosenki. Narazie jest to tylko jeden kawałek - "Inspiration", ale od czegoś zacząć trzeba.

--------------------------------------------------------------------------------

MonRon
2004-10-15 23:45:59

Każdy wielki artysta zaczynał zawsze od czegoś prostego oraz niby nic nie znaczącego...

Pozdrawiam!

^DominikMT
2004-10-31 23:03:03

Musze poszukać jego kawałków. W końcu współpracował z Dieterem więc musi coś w nim być.

MonRon
2004-11-01 02:07:13

No to powodzenia w szukaniu

Pozdrawiam!

^Malediwy
2004-11-01 14:30:17

A ja poza singlami nie znam piosenek z nowego albumu Alexandra ale chętnie bym je poznał. Może ktoś mi udostępni ten album. Może koleżanka MonRon? Jeśli nie jest wciąż na mnie zła, że przeze mnie zniknęly oczy Alexa z pod jej postów...

MonRon
2004-11-01 17:45:56

O, teraz to się zdenerwowałam, a wcześniej to nawet zła na Ciebie Maledivy nie byłam,. A bardzo chętnie udostępnię pisenki Alexa – jakie tylko chcesz! Może nawet zrobić Ci ksero okładki z autografem???

Pozdrawiam...

^Malediwy
2004-11-02 14:10:20

Chyba mnie nie zrozumiałaś. Po prostu tak się podniecacie tym Alexandrem, że jestem ciekaw tych nowych jego piosenek. A okładki nie potrzebuję bo być może tylko raz posłucham, skasuję i będe miał co krytykować...

ArCrack
2004-11-02 14:15:39

No to żeś teraz dowalił do pieca

~Steve-SIB
2004-11-02 15:00:13

A kto to jest Alexander? Czy on śpiewa jakieś piosenki? Ja pamiętam, że jakiś Alexander, podłączał kable do sprzętu na koncertach Modern Talking...

^Malediwy
2004-11-02 16:32:26

Prwde mowiac nie chodzilo mi o krytyke Alexandra... Ale jesli mam napisac badź to dobrze badź to źle to chcialbym najpierw wyrobić sobie swoje zdanie.

MonRon
2004-11-03 00:52:30

O.. wy... No to teraz się doigraliście!!!
Arek miał rację pisząc, że tylko dołożyliście oliwy do ognia...
Pozabijam!!!
Ja nie chciałam wojny, ale sami się o to prosicie!
A poza tym ja się wcale nie podniecam!!! To, że lubię słyszać jego głos w różnych piosenkach ma niby oznaczać podniecenie?? No chyba dla was, bo ciągle myślicie tyyyylko o jednym!!! Männer sind Schweinen - leider...
A co do TEGO Alexandra, to:
urodził się 3 września 1983 roku w Ahlen (Westfalia) w zachodnich Niemczech. Obecnie mieszka w Sendenhorst niedaleko Munsteru wraz z rodzicami - mamą Hildegard, tatą Richardem i starszą o 3 lata siostrą Melanie. Pierwszy instrument dostal w wieku 7lat (był to keyboard, prezent gwiazdkowy). Od 13 roku życia Alex pobierał lekcje gry na pianinie. Jego pasją oprócz śpiewania jest piłka nożna - gra na pozycji pomocnika w drużynie SG Sendenhorst, kibicuje zaś Borussii Dortmund. Jego idolem jest Robbie Williams - Alex zyskał nawet przydomek "Robbie" podczas programu. Właściwie pozostałby zwyczajnym facetem [NIGDY NIE PODÂŁÂĄCZAÂŁ ŻADNYCH KABLI NA KONCERCIE MT))], gdyby nie udział w DSDS (Deutschland sucht den Superstar). Do udziału namówił Alexa tata. Alex pojechał na casting do Kolonii, gdzie zachwycił swoją interpretacją piosenki "Heaven" Bryana Adamsa. Potem wszystko potoczyło się błyskawicznie. Alex szedł niczym burza przez kolejne odcinki dochodząc do finału, gdzie zmierzył się z inną gwiazdką, Juliette Schoppmann. W finale zaśpiewał swój wielki przebój "Take me tonight", a także "Maniac" z musicalu "Flashdance". 17 marca 2003 wyszedł pierwszy singel Alexa, "Take me tonight", który sprzedał się w nakładzie 300.000 podczas pierwszego tygodnia od premiery i zaraz wskoczył na szczyty list przebojów w Niemczech. 28 marca ukazał się debiutancki album Alexa "Take your chance", zaś 10 czerwca drugi singel "Stay with me", który również znajduje się w albumie - Alex dostał za
niego platynową płytę Alex sprawdził się nie tylko jako świetny piosenkarz, ale również jako pisarz, gdyż stworzył biografię pt.: "Ich bin's - Alexander", która sprzedała się w nakładzie
ponad 30,000 kopii i została uznana za bestseller (także posiadam). Po tym wszystkim 27 października ukazał się singiel "Free like the wind", który również
wylądował na pierwszym miejscu niemieckich list przebojów. "Free like the wind" jest tytułową piosenką do superprodukcji RTL-u pt.: "Held der Gladiatoren".

No, w mniejszym stopniu przybliżyłam wam postać Alexa i teraz mam nadzieję, że nie będziecie wypisywać rzeczy w stylu, że podłączał jakieś kable...

Pozdrawiam!

^Malediwy
2004-11-03 10:59:47

O rany... to nam teraz dałaś w kość...
Z tej biografii nie wynika wiele poza tym, że miał wielkiego farta trafiając do IDOLA. Ze wszystkich uczestników to on podobał się najbardziej dlatego wygrał. A jeszcze większe jego szczęście to fakt, że piosenki pisał mu Dieter Bohlen bo inaczej nie miałabyś co wyżej napisać...
Biografie napisał... No nie, jeszcze go genialnym pisarzem zrobiłaś... Po prostu komuś opowiedział kilka epizodów ze swojego życia a ktoś wiedział jak z tego zrobić książkę i zarobić trochę kasy. Przypomnę Ci, że nawet DB, choć jego biografia zdecydowanie jest dłuższa i ciekawsza, do napisania książki potrzebował kogoś kto umie to robić.
Niestety ja nie zostałem wielką gwiazdą ale gdybym miał swój życiorys opublikować w książce to zaręczam Ci, że wciągnęła by Cię bardziej niż życiorys Alexandra))

"Nie chcę wojny!" - A kto ją chce i o jakiej wojnie myślisz? Mnie dyskusja z Tobą bardzo wciągnęła i nie widzę w niej nic wspólnego z działaniami np. w Iraku
Na codzień jestem bardzo miłym gościem i wierzę, że Tobie też nic nie brakuje...

^Steve-SIB
2004-11-03 17:05:09

Nie no, jestem pełen podziwu dla Pani Merlin MonRon za tak dokładne przedstawienie nam na forum biografii Alexandra. Czyli wynika z tego, że On jednak śpiewał jakieś piosenki...

Przy okazji docierania do informacji o Dieterze Bohlenie i o koncertach Modern Talking, można się natknąć wiele razy na sprawę podłączania kabli przez Alexandra przed koncertami. Ale faktycznie MonRon ma rację, to nie mało miejsca za często. Alexander najbardziej lubił przenoszenie kolumn z samochodu na scenę. Zresztą w pierwszych odcinkach niemieckiego Idola [DSDS] widać jego charakterystyczne przygarbienie. To prawdopodobnie w wyniku częstego dźwigania tego sprzętu - zresztą takie kolumny to trochę ważą.

Ja tylko nie rozumiem tej agresji - jakieś strzelanie - (cyt. "pozabijam")... Przecież to nic złego sobie trochę fizycznie popracować. Przecież wielu znanych artystów zaczynało niejednokrotnie od takich zajęć jak mycie talerzy w restauracji, grzybobranie, czy łowiectwo...

MonRon
2004-11-04 01:04:49

A ten znowu swoje wywody ciągnie… no to fajnie – właśnie widzę, jaki z Ciebie inteligent Maledivy… Jakby miał fart, to by nie wygrał z Juliette przewagą 70% do 30%. Poza tym finałowy odcinek oglądało 13mln widzów, z których na Alexa głosowało 70% (no to sobie policz), a dla porównania finałowy odcinek drugiej edycji oglądało zaledwie 5mln…
Ja go wcale genialnym pisarzem nie zrobiłam! Wyczytałam to na jego oficjalnej stronie (http://www.alexander-klaws.de), no i tam było wyraźnie napisane, że ta książka została uznana za bestseller – ja sobie tego z palca nie wyssałam! I wypraszam sobie: on nikomu nie opowiadał swoich epizodów, tylko je zapisywał na kartkach papieru w zeszycie A4, jednak nie wykluczone (a raczej pewne), że po napisaniu przejrzał tę opowieść jakiś specjalista i ewentualnie naniósł poprawki.
A jeśli wolno zapytać: ile stron ma biografia DB i jaką czcionką jest napisana i czy w ogóle ją czytałeś?
Jednak ja jestem pewna, że Twój życiorys wcale by mnie bardziej nie wciągnął, a do tego tutaj mogę trochę poćwiczyć tłumacząc książkę na język polski, więc łączę przyjemne z pożytecznym – wybacz to stwierdzenie, ale takie są realia…, a poza tym gdybać każdy może…”jeden lepiej, drugi gorzej (…”
Wiesz Maledivy, to mnie zaskoczyłeś, bo do tej pory to ja myślałam, że Ciebie tylko woja ze mną interesuje… A na co dzień to możesz dla mnie być nawet orłem…
PS.
Masz tu jeszcze okładkę tej biografii:

A co do Ciebie Steve-SIB to specjalnie przedstawiam listę utworów, jakie śpiewa Alexander:

SINGLE

Take Me Tonight

01 Take Me Tonight (Radio Edit)
02 Take Me Tonight (Extended Version)
03 Take Me Tonight (Instrumental)

Stay With Me

01 Stay With Me (Radio Version)
02 Stay With Me (Retro Mix)
03 I'll Love You 'til The Day I Die
04 Stay With Me (Instrumental)

Free Like The Wind

01 Free Like The Wind (Radio Version)
02 Free Like The Wind (Orchestral Verion)
03 Free Like The Wind (Instrumental Version)
04 Like A Hero
05 Free Like The Wind (Video-Clip)

Behind The Sun

01 Behind The Sun (Radio Edit)
02 Behind The Sun (Classic Mix)
03 Behind The Sun (Guitar Mix)
04 Behind The Sun (Radio Instrumental)
05 Behind The Sun (Music Video)

Sunshine After The Rain

01 Sunshine After The Rain (Radio Version)
02 Sunshine After The Rain (Alternative Pop Version)
03 Sunshine After The Rain (Summer Dream Version)
04 Sunshine After The Rain (Acoustic Version)
05 Sunshine After The Rain (Instrumental Version)

Here I Am

01 Here I Am (Radio Version)
02 Here I Am (Unplugged Version)
03 Inspiration (Non Album Track)
04 Here I Am (Album Instrumental)
05 Here I Am (Video)

ALBUMY

TAKE YOUR CHANCE

01 Take Me Tonight
02 I Don't Wanna Say That
03 From The Heart Of An Angel
04 Another Day, Another Heart
05 We Had It All
06 Stay With Me
07 I Need You
08 Anything Is Possibile
09 Breakin Up Is Hard To Do
10 I Believe
11 Anytime You Want Me
12 Just Tomorrow
13 Maniac
14 Even When Your Love Is Gone
15 If I Can't Have You Tonight

HERE I AM

01 Sunshine After The Rain (Radio Mix)
02 Free Like The Wind
03 Here I Am
04 Maybe
05 Another Heart Is Broken
06 Break Free
07 There Is No Good In Goodbye
08 Light Of Day
09 Behind The Sun
10 If I Could Live Forever
11 Don't Be Cool
12 You've Got That Look
13 Why Does It Always Rain On Me
14 Sunshine After The Rain (Summer Dream Mix)

A co do przygarbienia Alexa, to ono wcale nie wynika z noszenia kolumn z samochodu, tylko z noszenia ciężkich worków z cementem na plecach. Pewnie nie wiesz, ale zanim Alex stał się sławny, to wykonywał prace jak wszyscy, a w czasie wakacji pracował na budowie, a tam musiał nosić ciężkie worki. Niemniej jednak, gdyby ćwiczył na kręgosłup i się nie garbił, to nie doprowadziłby się do takiego stanu, jak większość społeczeństwa na świecie…

Pozdrawiam!

^Malediwy
2004-11-04 11:36:04

MonRon napisał/a:
Jakby miał fart, to by
> nie wygrał z Juliette przewagą 70% do 30%. Poza
> tym finałowy odcinek oglądało 13mln widzów, z
> których na Alexa głosowało 70% (no to sobie
> policz),

Musisz uwaźniej czytać moje wpisy. Napisałem wyraźnie, że wygrał bo się bardziej podobał... Nie śmiałbym podważać tych wyników.

> Ja go wcale genialnym pisarzem nie zrobiłam!
> Wyczytałam to na jego oficjalnej stronie
> (http://www.alexander-klaws.de), no i
> tam było wyraźnie napisane, że ta książka
> została uznana za bestseller

Chyba jednak napiszę swoją biografię, stworzę swoją oficjalną stronę i napiszę w niej, że moja książka to betseller. To dałoby mi gwarancję, że chociaż Ty jedna ją kupisz...

> A jeśli wolno zapytać: ile stron ma biografia DB
> i jaką czcionką jest napisana i czy w ogóle ją
> czytałeś?

Tak się składa, że wiem jak wygląda biografia Dietera bo osobiście przywiozłem sobie oryginał z Niemiec. Fakt, niemieckiego nie znam więc przeczytałem jedynie tłumaczenia. Ale czy Ty może sugerujesz, że w przeciwieństwie do Alexandra Didi nie miał o czym pisać???

> A co do przygarbienia Alexa, to ono wcale nie
> wynika z noszenia kolumn z samochodu, tylko z
> noszenia ciężkich worków z cementem na plecach.
> Pewnie nie wiesz, ale zanim Alex stał się sławny,
> to wykonywał prace jak wszyscy, a w czasie
> wakacji pracował na budowie, a tam musiał nosić
> ciężkie worki. Niemniej jednak, gdyby ćwiczył na
> kręgosłup i się nie garbił, to nie doprowadziłby
> się do takiego stanu, jak większość społeczeństwa
> na świecie…

Nie mam garba ale jeśli ze względu na te epizody tak bardzo zachwycasz się biografią Alexandra, to uwierz mi, mój życiorys jednak by Cię wciągnął A takie życiorysy ma właśnie większość "garbatego" społeczeństwa. Rozumię, że uwielbiasz typowe amerykańskie sterotypy w stylu byłem biedny (i najlepiej czarny) a teraz jestem bogaty.
Jeśli oglądałaś wywiad z Didim i Thomasem w czasie trasy Back For Good nagrany dla TVN w 98 roku to będziesz wiedziała, dlaczego Didi nie ma garba i nie znajdziesz tego typu historii w jego biografii.
I ja też pozdrawiam!

^Steve-SIB
2004-11-04 17:12:27

Ahaaa! Merlin MonRon, to już wiem, który to jest Alexander... To ten od worków z cementem! Ale, tak na poważnie to myślę, że znam Alexandra z występu Światowego Finału Zwycięzców Programu IDOL z poszczególnych krajów.

Alexander śpiewał tam taką piosenkę "Maniac" , którą zresztą wylistowałaś z jednego z albumów. Zgadza się! On tam tak śmiesznie KICAÂŁ i chyba zajął OSTATNIE zaszczytne miejsce...

Było śpiewać piosenkę z autorstwa Dietera Bohlena, a nie tam KICAÆ do jakiegoś wytrycha z lat 80-tych...

Aha, i to jest ten co teraz zrezygnował ze współpracy w Bohlenem... Uuuu, to mu napewno na dobre nie wyjdzie! Myślę, że jeszcze jeden album, a potem to chyba z powrotem do tych worków...

No dobrze. A w takim razie, która piosenka według Ciebie, jest taka najlepsza, taka reprezentacyjna, po przesłuchaniu której można by polubić Alexandra? Przesłucham i odpowiem Ci na pierwsze pytanie, które zadałaś na foru: "Co myślicie o Alexie?" Tylko, nie pisz, że "Maniac"...

Z pozdrowieniami, Steve-SIB.

BeataPN
2004-11-05 20:37:32

Witam wszystkich!
Nie podoba mi się to co niektórzy tu wygadują na temat Alexa!Wy poprostu tak mówicie bo zazdrościcie mu tego co osiągną w tak krótkim czasie i tego że ma tyle fanek,bo wy też byście chcieli mieć takie fanki jak my!!! A tak pozatym to Alex jest nie tylko świetnym facetem ale również świetnym piosenkarzem!!!Więc żeby wydawać jakiekolwiek opinie to najpierw przesuchajcie jego płyt a potem się wypowiadajcie!!!!!!
ALEX IS THE BEST!!!!!

^Steve-SIB
2004-11-05 22:49:35

Podniecenie przesłania niektórym realia

Słyszałem parę piosenek Alexandra. Nawet niektóre są SUPER: "Maybe", "Don't Be Cool", "Free Like The Wind" i jeszcze pare innych...

Ale To nie ALEXANDER jest the best, tylko to KOMPOZYTOR tych piosenek jest THE BEST!!!

AgataPN
2004-11-05 23:17:02

Takie obrażanie Alexa typu, że nosi sprzęt, czy ze ma garba jest prymitywne. Nie będę tego komentować bo nie chce sie znizac do takiego poziomu!

^Steve-SIB
2004-11-06 00:03:18

Ja tylko nie rozumiem jednego. Dlaczego podłączanie kabli do kolumn przed koncertem, czy dźwiganie worków z cementem miałoby być obraźliwe, czy obniżające poziom

Myślę, że w tym miejscu należy być pełnym podziwu dla Aleksandra, że zanim ujawnił się jego talent muzyczny w Idolu DSDS, ciężko pracował.

Wielu znanych artystów rozpoczynało od łowiectwa, zbieractwa i grzybobrania - dlatego w każdym takim przypadku, należy być pełnym podziwu dla artystów, co nie oznacza, że gdy się o tym pisze, to obniża się poziom, czy się ich obraża.

^Malediwy
2004-11-06 13:04:52

Widzę, że pojawia się coraz więcej koleżanek MonRon. Pewnie Napisała ona o nas swojej stronie z wielkimi oczami Alexandra

BeataPN napisał/a:
!Wy poprostu tak mówicie bo
> zazdrościcie mu tego co osiągną w tak krótkim
> czasie i tego że ma tyle fanek,bo wy też byście
> chcieli mieć takie fanki jak my!!!

A pewnie, że mu zazdroszę, ale zdecydowanie bardziej zazdroszczę i podziwiam DB bez którego Alexander byłby jednym z wielu na świecie którzy wygarli tego typu program jak IDOL. Fankę mam jedną i póki co mi wystarcza. Poza tym w styczniu urodzi się mój największy fan... A czy chciałbym mieć takie fanki ja Wy? No, musiałbym się zatsanowić...

A tak
> pozatym to Alex jest nie tylko świetnym facetem

A co, już sprawdziłaś jakim jest facetem? Ach te fanki. Zmieniam zdanie, chcę mieć takich fanek jak najwięcej!!!

Więc żeby
> wydawać jakiekolwiek opinie to najpierw
> przesuchajcie jego płyt a potem się
> wypowiadajcie!!!!!!

Tak się składa, że przesłuchałem cały Here I Am. Niestety nie dzięki MonRon choć tak na nią liczyłem
Pliki w dużej części udostępnił mi ArCrack ale można też je ściągnąć ze strony:
http://audiofind.ru/artist.phtml?id=6752&album=10197#1
Album jest całkiem udany i ciesze się, że najlepsze piosenki znowu napisał DB.
i mam oczywiście inną produkcję DB "Take Your Chance".

Agata! Napisałaś, że "Takie obrażanie Alexa typu, że nosi sprzęt, czy że ma garba jest prymitywne."
MonRon nas tutaj przekonywała min, że Alexander jest wspaniałym pisarzem a jego biografia jest wspaniała bo opowiada jak tak ciężko kiedyś musiał pracować na jakiejś budowie... Dziewczyny! Zdecydujcie się, czy ten Alxander to wspaniały bohater który wzbudza podziw bo kiedyś miał surowego majstra ale dał sobie z tym radę, czy samo już potencjalne noszenie kolumn przez niego jest prymitywne. Gdyby to jednak były kolumny należące do DB, to nawet zapłaciłbym, żeby mu je nosić

alexanderka15
2004-11-07 19:09:59

Czlowieku po co się wypowiadasz na temat Alexandra skoro nawet go nie znasz ani nie jesteś jego fanem ??? Czy my coś mówimy na temat waszego DB ?? Nie ! No wlasnie wiec mam prosbe zebys tez sie nie wypowiadal na temat Alexa bo nie masz o nim zielonego pojęcia !! A piszecie takie bzdury że sie czytac nie chce !!! A z tego co wiem tu sie wypowiadaja ludzie zainteresowani Alexandrem !

ArCrack
2004-11-07 20:01:21

Słuchajcie, no chyba po to na tym forum jest zakładany wątek o Alexie, żeby się na tego temat wypowiedziały osoby nie będące jego fanami...

^Malediwy
2004-11-07 20:10:17

A moze lepiej jak nazwe sie "alexanderka158", bede Wam przytakiwal i wzydachl razem z Wami do zdjeć cudownego Alexa...
Jak to, ja go nie znam?! To ja nosilem z nim te kolumny a Ty sie jedynie slinisz do jego zdjeć!!!

MonRon
2004-11-07 22:26:10

@Maledivy
No to dobrze, że nie podważasz tych oficjalnych wyników.
No bardzo śmieszne – hahaha pękam ze śmiechu :/
Po pierwsze: to nie Alex stworzył swoją stronę, a po drugie: to nie on napisał, że to bestseller! To są oficjalne wyniki sprzedawalności, a nie jakieś wymysły!!! Czytać nie umiesz?? Niemieckiego nie znasz??
Poza tym: nawet jakbyś napisał biografię (i jeśli oczywiście ktoś chciałby ją wydać ), to i tak bym jej nie kupiła! Nie interesujesz mnie! Ja mam biografię Alexa, gdyż zaliczam się do jego prawdziwych fanów, a taki powinien mieć wszystko – nie?
Broń Boże – wcale nie piszę, że Didi nie miałby o czym pisać! Wręcz przeciwnie! Pewnie, że miał – w końcu tyle skandali krąży wokół jego osoby… - jeśli dobrze pamiętam, to jedno z jego małżeństw trwało aż 4 tygodnie… (oczywiście mogę się mylić, więc nie miej mi za złe, jak to przekręciłam). Dla Ciebie to pewnie perełka, o którą dbasz, jednak szczerze powiedziawszy ja bym jej nie kupiła – po prostu nie jestem tak zafascynowana DB… przykro mi, ale każdy ma swój gust, a mnie by jego biografia nie zainteresowała. A tak na marginesie: ja biografię zamawiałam na www.amazon.de, gdyż biegałam po wszystkich księgarniach w Wiesbaden (niedaleko Frankfurtu) i Oldenburgu (niedaleko Bremen) i nie mogłam dostać. Kiedy już dostałam przesyłkę, to jak następnym razem byłam w Niemczech, to dla ciekawości wstąpiłam do jednej z najlepszych księgarni i co zobaczyłam?? „Ich bin’s – Alexander”! Kupiłabym, ale już mam… i to z podpisem Chciałam także dodać, że ja należę do osób, które szanują to, że ktoś może myśleć inaczej, więc Ty się raduj z biografią Dietera, a ja będę z Alexa – ok.?
A czy ja pisałam, że masz garba?? Ja tylko napisałam cyt.: „jak większość społeczeństwa
na świecie…” – no to ja nie wiem, jak Ty czytasz moje posty… I nie zachwycam się Alexandrem ze względu na te epizody, tylko ze względu na jego talent muzyczny…
I ja wcale nie uwielbiam takich stereotypów, jakie Ty teraz przedstawiłeś, a w ogóle to skąd Ty wiesz, co ja lubię? O ile wiem, to się nie znamy, więc nie możesz wypisywać takich rzeczy…
Przykro mi, ale nie oglądałam tego wywiadu – możesz mi przybliżyć dlaczego Dieter nie ma garba? Byłabym wdzięczna!

Pozdrawiam!

MonRon
2004-11-07 22:27:51

@Steve
Po pierwsze: dlaczego mówisz na mnie Merlin??
A wracając do tematu: Ty chyba nigdy z tym dogryzaniem mi nie skończysz… bawi Cię to?? No i jeszcze o tych workach z cementem…
Tak, Alex brał udział w World Idol. Tak, śmiesznie tańczył: jak to zobaczyłam, to powiedziałam do mamy: „Czy Ty to widzisz?? On skacze jak małpa na tej scenie!”. Przyznam szczerze, że Alex o tańczeniu nie ma zielonego pojęcie i przydałby mu się instruktor… Jednak nie zgodzę się z tym, że zajął ostatnie miejsce! Zajął dziewiąte, a to było przedostatnie i to egzekwio z Arabką. Ok., ten występ nie należał do najlepszych, ale czy Tobie nie zdarzały się wpadki?? Przypominam, że nie każdy jest idealny i jedna wpadka o niczym nie świadczy! Poza tym, to ja podziwiam Alexandra za to, że jako jedyny wybrał sobie piosenkę, która nie była balladą, a także za to, że po występie przyznał (w Polsce tego nie puszczali, tylko wypowiedzi Ali, a w Niemczech tak), że mu nie poszło – przyznał się – rozumiesz to?? W dzisiejszych czasach rzadko zdarza się ktoś, kto potrafi przyznać się do błędu…
Ja też uważam, że Alex nie powinien odchodzić od Dietera, ale to jest jego decyzja, ponieważ sam Alex powiedział: „Chciałem spróbować czegoś nowego”, a ja to szanuję.
Hmm… nie mogę Ci jednoznacznie powiedzieć, która piosenka jest reprezentacyjna, bo to zależy od gustu człowieka, a poza tym nie można polubić kogoś za jedną piosenkę – aby zadecydować, musiałbyś przesłuchać wszystko. A „Maniac” – czemu nie? Dla niektórych fanów to jest właśnie nr 1, ale jak już napisałam: to zależy od gustu.
A zadając pytanie: „Co myślicie o Alexie” miałam na myśli ogólnie Alexandra Klawsa, bo przecież jakbym chciała się dowiedzieć, co myślicie na temat jego muzyki, to pytanie by wówczas brzmiało: „Co sądzicie o muzyce Alexa?”

Pozdrawiam!

MonRon
2004-11-07 22:31:34

@Steve
Jak uważasz – ja tam się nie podniecam i na świat patrzę realistycznie.
Przyznaj jednak, że co by zrobił Dieter bez Alexa? Te piosenki pewnie wylądowałyby w koszu…, no bo jakby Dieter miał je sam zaśpiewać, to by im (tym piosenkom) tak dobrze nie poszło. A więc to jest zasługa obu stron, a nie jednego albo drugiego i nie uwierzę, jeśli powiesz inaczej.

Pozdrawiam!

MonRon
2004-11-07 22:33:10

^Steve-SIB napisał/a:
> Ja tylko nie rozumiem jednego. Dlaczego
> podłączanie kabli do kolumn przed koncertem, czy
> dźwiganie worków z cementem miałoby być
> obraźliwe, czy obniżające poziom
>
> Myślę, że w tym miejscu należy być pełnym podziwu
> dla Aleksandra, że zanim ujawnił się jego talent
> muzyczny w Idolu DSDS, ciężko pracował.
>
> Wielu znanych artystów rozpoczynało od łowiectwa,
> zbieractwa i grzybobrania - dlatego w
> każdym takim przypadku, należy być pełnym podziwu
> dla artystów, co nie oznacza, że gdy się o tym
> pisze, to obniża się poziom, czy się ich obraża.

Z tym akurat się zgadzam, tylko mam jedno „ale” Steve: Agacie chodziło o to, że nie napisałeś ogólnie o kolumnach, a o kolumnach zespołu MT i że od razu robisz z nich jakiś Bogów, zapominając przy tym, że kiedyś pewnie też tak mieli…

Pozdrawiam!

MonRon
2004-11-07 22:36:42

@Maledivy
Ja nie mam strony z wielkimi oczami Alexandra!!! I nie napisałam o was na mojej stronie! Ani słowa! Po prostu napisałam kilka maili w stylu: „Cześć! Jest pogaducha na temat Alexa na forum (…” i link podałam…
No, jakoś nie sądzę, żeby Alex bez Dietera był jednym z wielu zwycięzców Idola….
No to gratulacje! Cieszy mnie fakt, że w końcu będziesz mieć fana! Powodzenia w rodzinie!
A co do świetnego faceta: to ja mogę powiedzieć, że miałam przyjemność spotkania się z Alexem i przyznaję Beacie rację.
A czy skontaktowałeś się ze mną w celu udostępnienia Ci nagrań?? Nie, więc mi tu teraz nie wypisuj, że nie chciałam!
A linka nie potrzebuję, gdyż w swojej kolekcji posiadam oryginalne płyty.
Jezu, ale Ty to skojarzenia masz! Ja was wcale nie przekonywałam, że biografia Alexa jest wspaniała, bo kiedyś ciężko pracował! Ludzie, wy to wszystko poprzekręcać umiecie… Ja po prostu napisałam o tym, bo chciałam nawiązać do noszenia tych kolumn! A biografia Alexa jest interesująca dla ludzi, którzy są jego fanami! Wątpię, aby zainteresowała osoby nie lubiące Alexa! A zakupiłam ją, żeby się dowiedzieć więcej o życiu mojego ulubionego piosenkarza, a także przekazać te informacje innym polskim fanom, którzy nie mają możliwości zakupu tej książki, a nawet jeśli ją mają, to nie znają niemieckiego.

Pozdrawiam!

alexanderka15
2004-11-07 22:44:48

Moze ArCrack ma racje ze to jest po to zeby sie tu wypowiadali ci ktorzy go nie znaja ale niech nie gadają czegos w stylu ze Alexander nosil jakies glosniki bo to jest juz nudne !!!
@ Malediwy
A juz sie nie podniecaj tym waszym DB i ciesz sie ze jest ktos taki jak Alex bo jakby go nie bylo to twoj cudowny Dieter Bohlen nie miał z niego kasy !!!!!! Bo po co mu te teksty jak nikt ich nie bedzie wykonywal ???? Wiec lepiej sie zamknij na temat jakis glosnikow !!! Jakbys byl inteligentny to bys wiedzial ze jak mial platynowe plyty to musi dobrze spiewac !!! Wiec nie obrażaj Alexa i zajmij sie lepiej swoim Dieterkiem !!!!!!

ArCrack
2004-11-07 23:01:48

Drodzy fani (i fanki)... Może jednak przestańmy się wzajemnie obrażać.
Wiadomo, że fanki Alexa będą się fascynować Alexem i jego muzyką, Malediwy będzie zainteresowany raczej Dieterem. I nie sądzę, żeby jedna strona drugą przekonała. Może spróbójcie nie brać tej dyskusji tak śmiertelnie poważnie, potraktować ją z przymrużeniem oka ?
Jestem pewien, że nikt nie chciał Alexa obrazić a teksty np. o kolumnach były pisane pół-żartem.

^Steve-SIB
2004-11-08 00:31:30

Uuuu, ktoś chyba sugerował na forum, że nie znamy Alexandra? Jak to nie? No może nie wszyscy na niego głosowali, ale myślę, że Olka znają wszyscy... Przecież jest "Pierwszy"...

Ahaaa, o tym Olku piszecie... Alexander Klaws, widzę, że niektóre z Was zwą go Alenem. No, no. Ale mam dziewczyny do Was jedno pytanie, podkreślam, że jest to pytanie. Czy Alexander sprzedawał HOT-DOGI?

@MonRon
Pisalem Merlin, ponieważ MonRon skojażyło mi się z Monroe - taką aktorką amerykańską, co już nie żyje. Ale mogę już tak nie pisać, jeśli nie chcesz. Mogę pisać Krystyna...
Dlaczego piszesz, że ja dogryzam, chodziło mi jedynie o potwierdzenie faktów, tak jak przecież potwierdziłaś, że Alex pracował z workami z cementem. Ale nie piszmy już o tym...

@Drogie Fanki AK (i wcale nie mam na myśli Armii Krajowej, żeby nie było)
Też jestem zdania, że należy zakończyć dyskusję o kablach, kolumnach, betonie i grzybobraniu. Pozostała jedynie kwestia sprzedaży przez Alexandra HOT-DOGÓW i będzie wszystko jasne...

^Malediwy
2004-11-08 12:20:14

MoRon! No w końcu się pojawiłaś! Już się za Tobą stęskniłem. Znudziły mnie te bezpłciowe wymiany postów z Twoimi małoletnimi, zaślinionymi na widok Alexa koleżankami. Ponieważ jestem już zmęczony ciągłym pisaniem o Alexie w związku z tym czas spłentować tą dyskusję. A żeby to zrobić przytoczę fragment twojego postu:

ja należę do osób, które szanują
> to, że ktoś może myśleć inaczej, więc Ty się
> raduj z biografią Dietera, a ja będę z Alexa
> – ok.?

No i teraz czas, żebyś uderzyła się w pierś! Pomoże Ci w tym przeczytanie wszytskich postów od początku w tym dziale jak i w tym o zdjęciach.
Cała dyskusja zaczęła się od załączanych przez ciebie oczów Alexandra. Zaznaczam, że zacząłem od prośby o ich usunięcie bez napisania złego słowa na jego temat. Niestety Twoja ambicja nie pozwoliła Ci tego przełknąć, tym bardziej, że ArCrack przychylił się do mojej prośby. Czy ktoś Cię pytał o życiorys Alexandra? Czy naprawdę wierzyłaś, że pisanie o tym jak ciężko pracował na budowie spowoduje, że będziemy biegać po księgarniach za tą książką? Nawiasem mówiąc, w życiu gwiazd dużo ciekawsze są skandale niż opowieści o syzyfowej pracy i wychodzeniu z biedy. Dlaczego Didi nie miał garba? Bo, jak sam powiedział w wywiadzie, jego ojciec miał zawsze Mercedesa i nigdy nie zaznał biedy...

Czy ja chociaż raz namawiałem Cię do przeczytania biografii DB? Czy przytaczałem tutaj jakieś epizody z jego życia? Czy namawiałem Cię, żebyś zaglądała na inne fora czy strony www o nim? Czy przekonywałem Cię jaki to utalentowany chłopak ten DB? Czy chociaż raz napisałem cokolwiek, co dawałoby do zrozumienia, że DB to "perełka"?
Jeszcze raz przytoczę Twoje słowa:

ja należę do osób, które szanują
> to, że ktoś może myśleć inaczej, więc Ty się
> raduj z biografią Dietera, a ja będę z Alexa
> – ok.?

Chyba czas żebyś zrozumiała to co napisałaś.

P.S.1 Ciesze się, że "poznałaś" Alexa. No właśnie, "poznałaś"... Rozumię, że zjadłaś z nim romantyczną kolację w czasie której opowiedział Ci historię swojego życia którą Ty zresztą znałaś z jego książki więc bardzo szybko doszliście do tego, że nadajecie na tych samych falach. Był późny wieczór kiedy jeszcze zaprosił Cię na drinka do swojego pokoju aby zdradzić swoje najbliższe plany.... Rankiem zmęczona, ale szczęśliwa pojechałaś z nim do jego rodziców - tak - to Ci sami wspaniali ludzie o których tyle czytałaś a którzy wychowali wspaniałego Alka... itd.
Jeśli to było coś w tym stylu to naprawdę jesteś szczęściara... A ja niestyty nie dostałem nawet autografu od Dietera... Niestety podejście do niego jest o wiele trudniejsze niż do Alexa. Może gdyby nie milony które zarobił dzięki płytom cudownego Alexa nie byłby taką gwiazdą a poza tym nie stać by go było nawet na ochroniarza, byłby mało znany i sam wychodził do ludzi. Wtedy pewnie byłoby łatwiej. Ale wiesz co byłem blisko niego, i nawet mi to wystarczyło. Po prostu chciałem mu się przyjrzeć z bliska i tyle. A na codzień wystarczają mi owoce jego pracy, nawet jak muszą to być piosenki śpiewane przez jakiegoś Alexandra. Pisałem Ci już, że mi się nawet podobają. A poza tym niech robi co mu się chce. Nawet niech się żeni co tydzień...
Ale za to mam zdjęcie z Papieżem zrobione w czasie audiencji na Watykanie na któych zresztą bywam kilka razy do roku. Jak myślisz, daje mi to prawo napisać, że go znam? Niestety o uatograf potwierdzający naszą znajomość nie śmiałem prosić
Twojego ostatniego postu nie skomentuję bo wierzę, że miałaś niż intelektualny w tym momencie co odbiło się na jego niskim poziomie.

P.S.2 alexanderka15! Sorry, ale do Twojego postu nawet nie chce mi się nawiązywać. Idź lepiej do mamusi i poproś żeby Cię przytuliła...

P.S.3 ArCrak! No w końcu ktoś przewyższający chyba nas wsyzstkich inteligencją. Przyłączając się do jego prośby przypominam wszystkim tu zebranym, że forum to, jest forum dla fanów o Modern Talking. Jeśli piszemy o Alexie i innch wykonawcach związanymi z DB to po to, żeby wynmienić się informacjami. Jeśli mamy odmienne zdanie na jakiś temat to starajmy się potraktować to z humorem. Jeśli MonRon bijąc się w pierś przeczytasz pierwsze posty w temacie o zdjęciach, to przeczytaj mój pierwszy post kilkakrotnie i spróbuj sobie wyobrazić mój życzliwy uśmiech do Ciebie spowodowany wcześniejszą dyskusją odnośnie oczu Alexandra... Można było to potraktować z humorem ale Twoje ambicje wzięły górą...

^Steve-SIB
2004-11-09 22:17:41

Uuuuh, ale cisza...

Krzysztof Cugowski kiedyś śpiewał z Budką Suflera:

"Sza, cicho sza, czas na ciszę,
Już oddech jej coraz bliżej,
Tego naprawdę Wam brak,
Ona jedna prawdziwy ma smak,
Cisza jak ta."

AgataPN
2004-11-28 22:36:53

No no no, niezle...
ta cala historia nabrała kolorów...
interesujaca ksiazka z tego by wyszla
Ja juz nie moge patrzec jak sobie jedziecie na wzajem..czy to ma sens..przeciez i tak zadna ze stron nie przekona o swoich racjach... jedni lubia alexa drudzy dietera tak ten swiat skonstruowany

Kinga...
2004-12-19 01:13:39

W tym przypadku, czyli skończenia tej dyskusji..., w której niestety nie mogłam wziąźć udziału, chcem zaprosić tu obecnych na moje forum... http://free4web.pl/3/?92194

MonRon
Wysłany: 2005-01-27, 22:13

No więc tak, ja postanowiłam, że już nie będę się denerwować czytając wasze komenty na temat Alexa (wiecie o co chodzi), więc chcę zakończyć spór zakopując topór wojenny.

Pozdrawiam...

Malediwy
Wysłany: 2005-01-27, 23:41

Niby nie chcesz a jednocześnie psujesz nowe forum przypominając cały temat. Sądzę, ze link był umieszczony dla pewnej zasady gdyby ktoś był ciekaw co było pisane wcześniej (zwróć uwagę, że wszystkie teamty na nowym forum zaczynają się podobnym postem) a nie po to, żebyś teraz pisała o jakimś toporku o którym nikt na pewno teraz nie myśłał. Ja sam bym nie pisał teraz o tym gdyby nie Twój post....

MonRon
Wysłany: 2005-01-27, 23:45

Nie psuję forum, ponieważ to jest wątek Alexa, ale cóż widocznie trudno jest ci to pojąć....
Już powiedziałam, nie odzywam się na ten temat i kropka, a ciebie proszę o to samo...

Malediwy
Wysłany: 2005-01-27, 23:54

Nie odzywasz się, nie odzywasz.... Nowe forum a Ty już dwa razy piszesz, że się nie odzywasz. I zaraz znowu napiszesz, że to przecież wątek o Alexandrze więc się nie będziesz odzwyć... I tak w koło Wojciech...

ArCrack
Wysłany: 2005-01-27, 23:57

Ciiiiiiiii

MonRon
Wysłany: 2005-01-28, 00:06

OK Panie Administratorze
riccardo1989

alexander Klaws

Post autor: riccardo1989 »

Co sądzicie o tym wykonaniu? :) http://www.youtube.com/watch?v=e_r7lSUVaEM

Czy w takiej wersji ukazało sięna płycie? :)
Awatar użytkownika
Peter

tmp

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:Pokaż mi drugiego wykonawcę, który nie wydał w Polsce żadnej płyty a ma u nas tak dużą publiczność.
Może Mark Medlock.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Dieter i Alexander - koniec współpracy

Raczej nie. W owym czasie Alexander miał kilka polskich stron i forów, jedna z nich utrzymała się nawet do dzisiaj i wciąż jest rozwijana (http://alexander_klaws.republika.pl/). U Medlocka nic takiego miejsca nie ma. Pewnie ma tu znaczenie fakt, że parę lat temu niemiecka Viva zniknęła z większości kablówek i napływ muzyki z Niemiec został mocno zahamowany.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze:Pewnie ma tu znaczenie fakt, że parę lat temu niemiecka Viva zniknęła z większości kablówek i napływ muzyki z Niemiec został mocno zahamowany.
Nie tak mocno bo przecież są jeszcze satelity, których nie brakuje w naszym kraju. Moim zdaniem znaczenie ma tu polska wersja Idola, która powoduje, ze mało komu się chce oglądać niemiecką wersję czegoś co jest po polsku. A i tak wydaje mi się, że Mark mimo, ze nie wydał żadnej płyty w Polsce jest dość popularny.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ostatnia edycja polskiego Idola zakończyła się w 2005, więc jeśli ktoś musiał zmagać się z polską konkurencją to Alex ;)
Awatar użytkownika
Peter

Ależ ten czas szybko leci, fakt, że Medlock nie miał takiej konkurencji w Polsce jak Alex ale możliwe, że nie umie się tak wybić wśród zalewu muzyki r'n'b. Nawet Madonna twory muzykę w tym stylu co Dreamcatcher.Ale racja Medlock nie jest aż tak popularny jak Klaws bo nie ma w Polsce website'u. Trudno mi ocenić jak wielka jest jego popularność w naszym kraju bo w Polsce nie sprzedaje się jego płyt.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

ArCrack pisze:Pewnie ma tu znaczenie fakt, że parę lat temu niemiecka Viva zniknęła z większości kablówek i napływ muzyki z Niemiec został mocno zahamowany.
Niby tak ale w latach 80-tych też nie było u nas za dużo anten satelitarnych nie wspominając o tym, że nie było chyba jeszcze aż gdzieś do roku 1990 takich kablówek z typowym dzisiejszym pakietem zagranicznych programów, a mimo to np. Modern Talking zrobiło furorę w całej Europie wschodniej. Wydaje mi się, ze popularność danego zespołu czy artysty nie zależy wyłązcnie od obecności w danym kraju radia i TV zagranicznej ale formatu wykonawcy, rodzaju jego muzyki, czasem może mody na jakiegoś typu muzykę (np. publika jest w danym czasie głodna jakiegoś stylu muzycznego i podoba on się jej w danym czasie) + kilka innych czynników. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Szkoda, że nici z dalszej współpracy, ja uwielbiam Alexandra. A teraz Alexander nie dość, ze stoi w miejscu to się jeszcze cofnął od kiedy zaczął śpiewać po niemiecku dlatego, że zamiast stać się piosenkarzem znanym na świecie stał się gwiazdą niemieckiego podwórka.
Awatar użytkownika
Peter

Alexander Klaws

Jakie są wasze ulubione kawałki Alexa i co myślicie o najnowszej płytce? Moimi ulubionymi kawałki są te z płyty Take your chance: Take me tonight, Stay with me i Maniac. Uwielbiam ten ostatni kawałek, ale mam wrażenie deja vu, ale nie wiem kto to kiedyś wykonywał. Co do dzisiejszej twórczości to nie za bardzo mi leży i nie podoba mi się , ze Alex śpiewa po niemiecku. Lubię tylko Welt.
Ostatnio zmieniony czw sie 07, 2008 20:18 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Alexander Klaws

Podłączyłem wszystkie ostatnie posty na temat Alexandra pod ten temat, trzy osobne na temat jednej osoby są nam niepotrzebne ;)
Awatar użytkownika
Peter

Skąd można ściągnąć pierwszą płytę Alexandra?
Awatar użytkownika
Peter

Bardzo lubię drugą płytę Alexa Here I am. Podoba mi się tu najbardziej Here I am, Free like the wind, Behind the sun, Sunshine after the rain i Maybe. Rewelacyjna płyta. :wink:
ODPOWIEDZ