Millane Fernandez.

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Peter

Millane Fernandez.

Post autor: Peter »

Co myślicie o tej wokalistce? Ja ją bardzo lubię. Lubię jednakowo Boom boom jak i I Miss You (Dam Dubi Dam). Ona ma naprawdę świetny głos i szkoda, że współpraca z Bohlenem trwała tak krótko. A do tego to fajnie wygląda.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Millane Fernandez.

Post autor: ArCrack »

W czasach gdy nagrywała z Dieterem miała 15 lat i stanowczo zbyt wcześnie uwierzyła, że może czegoś dokonać sama. Na żywo nigdy jej nie słyszałem, na płytach jej głos niczym się dla mnie nie wyróżnia z tłumu podobnych. Choć oczywiście pełnego albumu gdyby taki wówczas się ukazał, chętnie bym posłuchał. Styl jaki Dieter dla niej tworzył mimo że dość prosty mógł przynieść kilka ciekawych piosenek.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze:W czasach gdy nagrywała z Dieterem miała 15 lat i stanowczo zbyt wcześnie uwierzyła, że może czegoś dokonać sama.
Dokładnie tak, singiel, który ukazał się już bez współpracy z Dieterem jest mówiąc prosto kiepski.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

ArCrack pisze:W czasach gdy nagrywała z Dieterem miała 15 lat
I chodziły nawet ploty, że Dieter miał z nią romans.
Ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia :)
Awatar użytkownika
Peter

I miss you to jest totalna rewelacja. Mam nadzieje, ze Bohlen przeprosi się z Millane i znowu napisze jej takie kawałki, zamiast pisać nudne soulowe utwory, przy których chce się spać.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

A jaki miałby w tym interes? Myślmy realnie, nic nie wskazuje żeby ktokolwiek ze starych wokalistów miał do niego wrócić, tym bardziej dziewczyna która wtedy go zostawiła żeby robić samodzielnie karierę a obecnie jest kompletnie anonimowa.
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze:A jaki miałby w tym interes?
Zdobyć kolejne 1 miejsce. Utwory Medlocka są tak słabe, że poza Summer love nic nie gwarantuje 1 miejsca, a jakby napisał coś fajnego dla Millane, to na pewno byłoby to przebojem, w końcu głos ma dużo lepszy.
ArCrack pisze:tym bardziej dziewczyna która wtedy go zostawiła żeby robić samodzielnie karierę a obecnie jest kompletnie anonimowa.
Kto tu kogo zostawił? To Millane odbiło i Dieter nie chciał z nią współpracować.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Co takiego ma w sobie dziś Millane, że nagle przyciągnęła by tłumy, których nie przyciągnęła w 2001 przy mocnej promocji Bilda? Jest kompletnie anonimowa, a Dieter dlatego właśnie siedzi w DSDS, że tam ma "darmową" promocję dla swoich produkcji.

Natomiast nie rozumiem o co ma chodzić w drugim akapicie - napisałem że Millane zostawiła Dietera, a Ty nie zgadzasz się z tym pisząc właściwie to samo... Jeśli ktoś nagle nie chce nagrywać z dotychczasowym producentem to nie wiem jak inaczej to nazwać :P
Awatar użytkownika
Peter

Jeżeli chodzi o drugi akapit to mamy na myśli to samo: brak ochoty na dalszą współpracę z obu stron.
Millane jest ciągle tą samą osobą co w 2001 roku, tylko gdyby mogłaby wystąpić w jakimś programie o dużej oglądalności jak np: Yvonne Catterfeld, to by ułatwiło jej promocję. Naprawdę jednak świetnie wygląda i uważam, że to materiał na gwiazdę. Może gdyby napisała biografię jak niektórzy odsłaniając pewne szczególy:wink: ale jest na to chyba za młoda.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Do popularnego serialu póki co się nie załapała, pleców w postaci Thomasa Steina, Udo Lindenberga czy Veroniki Jarzombek też nie ma, więc jej gwiazdowanie ma póki co niewielkie szanse na realizację.
Peter pisze:Mam nadzieje, ze Bohlen przeprosi się z Millane i znowu napisze jej takie kawałki, zamiast pisać nudne soulowe utwory, przy których chce się spać.
A obecnie Millane swoją muzykę określa jako "Soul / Hip Hop / Bossa Nova", można tego posłuchać na jej stronie MySpace. Miłych snów ;)
Awatar użytkownika
Peter

Mi nie specjalnie leży jej ostatni singiel - a pierwszy jaki nagrała bez Bohlena. To już całkiem inny styl.
ArCrack pisze:A obecnie Millane swoją muzykę określa jako "Soul / Hip Hop / Bossa Nova", można tego posłuchać na jej stronie MySpace. Miłych snów ;)
Dzięki, ale ja idę dopiero za 10 godzin. :wink:
Awatar użytkownika
pioot36

Post autor: pioot36 »

Hmm...obejrzałem sobie panią Millane Fernandez,posłuchałem utworków napisanych dla niej przez Bohlena.I znowu doszedłem do wniosku,że wykonawcy,którzy zaśpiewali utwory Bohlena(czy to początkujący,czy "starzy wyjadacze") nigdy na tym nie stracili.Dieter działał na nich jak witamina :) .Z tym jednak wyjątkiem,że artyści którzy chcieli pokazać światu co mają do powiedzenia -lecz bez Bohlena,znikali bez śladu.Chyba,że naprawdę byli wielkimi wokalistami np.Bonnie Tyler czy Chris Norman,ich talent broni się sam,a ich głos bez względu czyje piosenki wykonają,zawsze przebije wszystko.Na tym polega wartość poszczególnych piosenkarzy,talent plus ciężka praca..pozdrawiam
Świat z Dieterem ma inny,lepszy wymiar!
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze:Co takiego ma w sobie dziś Millane,
A co takiego ma Medlock, a nie ma tego Millane?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Zwycięstwo w DSDS na koncie i w konsekwencji tysiące osób, które go tam polubiły na tyle, że nawet Bohlen w teledyskach nie był w stanie zaszkodzić :]
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze:i w konsekwencji tysiące osób, które go tam polubiły na tyle, że nawet Bohlen w teledyskach nie był w stanie zaszkodzić :]
No nie, raczej mógł mu tylko pomoc, w końcu on ma nazwisko i ciągnie tłumy. Faktycznie Medlock ma zwycięstwo w DSDS, ale za to Millane ma nieporównywalnie lepszy głos.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tylko jakie to ma znaczenie w dzisiejszych czasach? Promocja i popularność wykonawcy jest podstawą wszystkiego, idealnie powinniśmy to zobaczyć już wkrótce. DJ Ötzi będzie święcił mniejsze lub większe triumfy z Noch in 100000 Jahren, podczas gdy Oliver Lukas będzie bezskutecznie próbował przebić się gdziekolwiek z tym kawałkiem, mimo że zaśpiewał go już pół roku wcześniej.
ODPOWIEDZ