Chris Norman - Some hearts are diamonds
- Peter
Chris Norman - Some hearts are diamonds
Co myślicie o tej piosence? Dla mnie to jedna z wielu pięknych utworów Bohlena. Ma naprawdę wspaniałą melodię i została znakomicie zaśpiewana przez Chrisa. Nie uważam, żeby Norman był jakimś wybitnym wokalistą ale akurat do tej piosenki się naprawdę przyłożył, podobnie jak do Midnight lady (choć wole wykonanie Bohlena).
-
piciasty
Re: Some hearts are diamonds
Moim zdaniem to jedna z lepszych ballad jakie wyszły spod ręki mistrza.
- MichałT
Re: Some hearts are diamonds
Co tu dużo mówić, kompozycja rzeczywiście jest świetna. Norman idealnie wpasowuje się tu głosem, no i jeszcze to "Dieterowskie" napięcie przed refrenem
i takie jakby rozładowanie po refrenie
Do tego świetne zakończenie, podobne do tego z "Midnight Lady".
Żałuję, że współpraca panów skończyła się na jednym albumie
(nie licząc np. "Broken Heroes" - wydanego na innym albumie
), Chris ze swoim wspaniałym głosem, z pewnością mógł odnieść świetny sukces z Dieterem, gdyby obaj panowie bardzo się do tego przyłożyli i kontynuowali współpracę
To naprawdę świetny wokalista, ma bardzo dobry głos, z lekką chrypką - osobiście lubię takie głosy
. Słyszałeś go w Smokie'ach
Bo jeśli nie, to radzę Ci, żebyś posłuchał, a może się do niego przekonasz - to naprawdę świetny wokalista
Pamiętaj, nie chcę Ci niczego narzucać, albo dyskryminować Ciebie, za to, że za nim nie przepadasz, po prostu chciałbym, żebyś się do niego przekonał - bo warto
http://pl.youtube.com/watch?v=7beP1eIeVNI - Smokie - Needles And Pins
http://pl.youtube.com/watch?v=2aYY9ttcXXs - Ta wokalistka, śpiewająca z Chrisem Normanem, wydaję mi się dziwnie znajoma
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Przepraszam, za lekkie zboczenie z tematu
Żałuję, że współpraca panów skończyła się na jednym albumie
Czemu PeterzePeter pisze:Nie uważam, żeby Norman był jakimś wybitnym wokalistą
To naprawdę świetny wokalista, ma bardzo dobry głos, z lekką chrypką - osobiście lubię takie głosy
Pamiętaj, nie chcę Ci niczego narzucać, albo dyskryminować Ciebie, za to, że za nim nie przepadasz, po prostu chciałbym, żebyś się do niego przekonał - bo warto
http://pl.youtube.com/watch?v=7beP1eIeVNI - Smokie - Needles And Pins
http://pl.youtube.com/watch?v=2aYY9ttcXXs - Ta wokalistka, śpiewająca z Chrisem Normanem, wydaję mi się dziwnie znajoma
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Przepraszam, za lekkie zboczenie z tematu
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Re: Chris Norman - Some hearts are diamonds
Musisz wiedzieć, że to i tak duży postęp z mojej strony, że zainteresowałem się wogóle tym wykonawcą i jego płytą. Przedtem za nim nie przepadałem, ale zrobiłem to przede wszystkim ze względu na muzykę Bohlena. Dalej nie uważam Normana za wybitnego wokalistę (takiego jak Anders, Nino czy nawet Bohlen czy Corleis) ale można go posłuchać.MichałT pisze:Pamiętaj, nie chcę Ci niczego narzucać, albo dyskryminować Ciebie, za to, że za nim nie przepadasz, po prostu chciałbym, żebyś się do niego przekonał - bo warto
- MichałT
Dobre i toPeter pisze:Dalej nie uważam Normana za wybitnego wokalistę (takiego jak Anders, Nino czy nawet Bohlen czy Corleis) ale można go posłuchać.![]()
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
edit:
PS Wyobraziłem sobie teraz Chrisa w "Wonderful Girl" Marka i Dietera
Ostatnio zmieniony pt wrz 19, 2008 20:55 przez MichałT, łącznie zmieniany 1 raz.
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Adi
Ja przykładowo uwielbiam tą piosenkę. Mam ją nawet ostatnio w samochodzie jako pierwszą na składance z innymi utworkami, m.in. z nowymi utworami Thomasa, też nieco starszymi jego nagraniami. Chyba Blue System też tam się przewija. Przyznam się, że jakiś czas temu na nowo ją odkryłem na końcu strony "A" jakiejś starej kasety Blue System "America" i zastanawiałem się skąd ja znam ten utwór.
Aż dopiero pomogła mi jedna stronka, w której odnajduje się utwory wpisując frazy z piosenki.
Znaczy ogólnie znam Chrisa Normana i wiem kto to za gość ale kurczę w samochodzie tego utworku nie mogłem skojarzyć kto śpiewa. ![Dobre :] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Malediwy
Ja posiadam większość albumów Chrisa Normana. I z przykrością muszę stwierdzić, że choć od 20 lat uwielbam przede wszystkim Bohlena, to spośród wszystkich albumów Chrisan Normana które słyszałem, ten który wyprodukował Bohlen jest najsłabszy. Ten album kompletnie nie pasuje do Chrisa Normana który nawiasem mówiąc również jest autorem wielu piosenek. To artsta śpiewający i komponujący w zupełnie innym stylu...
Spokojem można kamień ugotować...
- Daja
Some Hearts Are Diamonds to przepiękna piosenka która wywołuje niesamowite emocje. Naprawde Dieter Bohlen to mistrz w komponowaniu muzyki.
- MichałT
Dziś jest 22.09 2008 rok. Dokłanie 22 lata temu, został wydany singiel Chrisa - "Some Hearts Are Diamonds"
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Utwór ten jest świetny, ale płyta jest dla mnie rozczarowaniem. Poza tym kawałkiem i Midnight Lady nie wiele tu znalazłem ciekawego.