Z jakiego albumu prawdopodobnie solowego pochodzi to nagranie Thomasa Andersa, którego tytuł jest w temacie?
Gdzie można je znaleść i ściągniąć na internecie?
Proszę o odpowiedź i bardzo serdecznie pozdrawiam.
Wiwat!!! Wiwat!!!
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
Nie pochodzi z żadnego albumu - ten utwór ukazał się na solowym singlu Thomasa w roku 1984. Znaleźć można to na praktycznie każdym p2p - Kazaa, eMule itd.
heh.. ja dopiero niedawno sciagnąłem sobie ten utworek. jakoś nie byłem przekonany do niemieckojęzycznych kawałków Thomasa, ale ten mile mnie zaskoczył. Utwór brzmi niemal jak polskie przeboje z tamtego okresu poza jedna róznicą: niepowtarzalnym głosem Andersa.
Ja za niemieckim w piosenkach tez nie przepadam, ale głos Thomasa cuda czyni . "Wovon traumst du denn", "Heisskalter...", "Zwischen Himmel...", "Endstation ..." to według mnie prawdziwe perełki.
Ta cudna piosenka ukazuje praktycznie pełnię możliwości wokalnych Thomasa. Jest to jedna z jego najlepszych piosenek w karierze. Uwielbiam ten kawałek, ma fantastyczny aranż.
ja też nie lubię niemieckojęzycznych piosenek w większości. Tej próbowałam słuchać i miałam warzenie ze thomas w niej ma jakiś taki inny (bardziej chłopięcy) wokal niż w MT a to już mi sie nie podoba
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Ja lubię piosenki w języku niemieckim ale w wykonaniu Thomasa. "Wovon traumst du denn", "Heisskalter...", "Zwischen Himmel...", "Endstation..." naprawde są świetne.
only love pisze:ja też nie lubię niemieckojęzycznych piosenek w większości. Tej próbowałam słuchać i miałam warzenie ze thomas w niej ma jakiś taki inny (bardziej chłopięcy) wokal niż w MT a to już mi sie nie podoba
A wiesz, że coś w tym jest? Często ten sam głos różnie brzmi w różnych językach.. ciekawe, skąd taki efekt, ale to prawda, nieraz to już zauważyłam.
BTW, niemieckiego też nie lubię, jedyne niemieckie piosenki, jakich wysłuchuję z upodobaniem, to Rammsteina..