Thomas Anders- koncerty w Polsce
-
andrzej1988
Thomas Anders- koncerty w Polsce
Witam. Słuchajcie. Jak myślicie co należy zrobic żeby Thomas często występował w Polsce tak jak w np W Rosji. Co my fani możemy wykonać żeby to było możliwe??? Bo dobrze by było gdyby Thomas bardzo dużo koncertował w Polsce. A może ktoś ma jakieś kontakty z organizatorami albo znajomych którzy mają z nimi kontakty. Nie możemy pozwolić żeby Thomas wygasł w Polsce. Jak to on powiedział: bardzo uwielbia Polską publiczność i lubi koncertować w Polsce. Jak wiemy Thomas ma prawdopodobnie wystąpić w Grudniu w Krakowie. Mógłby by jeszcze np wystąpić podczas Sylwesrta z jedynką, dwójką albo Polsatem.
- Didi&Thomas
Re: Thomas Anders- koncerty w Polsce
Ja proponuje by zaprosić go w imieniu Fanów portalu ModernTalking.pl. Może każdy z nas podpisałby się na takim zaproszeniu ? Nie wiem ilu jest nas tutaj zarejestrowanych ale Administratorzy na pewno to wiedzą. Pokażmy się szerzej i wyjdźmy z taką inicjatywą. Jeśli nie trasa koncertowa, to może choć jeden, duży koncert, nie na trzy, cztery utwory ale własnie coś na skale koncertów w Rosji.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Peter
Pomysł wydaje się całkiem fajny tylko trudny w realizacji. Albo inaczej mówiąc bardzo drogi. Ja osobiście chciałbym żeby na koncertach Thomasa były inne proporce tzn. jakieś 15% piosenek to utwory Modern Talking a reszta to utwory solowe, a nie jak dotąd na odwrót. Najwyższy czas by publika znała Thomasa jako TA, a nie jako voice of Modern Talking.andrzej1988 pisze:Bo dobrze by było gdyby Thomas bardzo dużo koncertował w Polsce.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 28, 2008 12:23 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- shizonek
Chyba nic. Nie znam dzikich reguł rządzących polskim rynkiem koncertowym, wiec nie chcę się wypowiadać, ale.. wątpię, by gdziekolwiek, kiedykolwiek, fani mieli istotny wpływ na organizację koncertu..andrzej1988 pisze: Co my fani możemy wykonać żeby to było możliwe???
Z tym to jak podejrzewam, w Polsce mógłby być problem..Peter pisze: Najwyższy czas by publika znała Thomasa jako TA, a ni jako voice of Modern Talking.
Chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby pół na pół - zagrać trochę MT, i trochę swoich utworów - taki zestaw byłby 'do łyknięcia' nawet dla nie-fanów Thomasa, jak sądzę.
- Peter
No beż przesady to już za duży rozrzut, to tak jakby Metalice czy Depeche Mode nazwać Modern Talking grającym metal.shizonek pisze:Thomas mógłby sobie nawet śpiewać covery Metalliki czy Depeche Mode
- shizonek
Nie zrozumiałeś mnie, no może niedokładnie się wyraziłam.. Nie chodzi mi o to, żeby Thomas rzeczywiście przerzucił się na takie dziwne klimaty..Peter pisze:No beż przesady to już za duży rozrzut, to tak jakby Metalice czy Depeche Mode nazwać Modern Talking grającym metal.shizonek pisze:Thomas mógłby sobie nawet śpiewać covery Metalliki czy Depeche Mode
- Peter
Na pewno tak, ale jego głos po prostu nie pasuje do metalu.shizonek pisze:I dlatego też niespecjalnie by mnie ruszyło, gdyby zaśpiewał coś 'dziwnego' - wszak głos nadal byłby ten sam, Thomasowy..![]()
- shizonek
Skąd wiesz, słyszałeś kiedyś próbkę, że tak autorytatywnie stwierdzasz?
Ale tak na serio (pewnie do metalu faktycznie nie za bardzo by pasował
).. Nie zamierzam się zbytnio wgłębiać w temat "Czy głos Thomasa pasuje do gitarowych klimatów", który gdzieś tu już się przewinął, bo widzę, że wielu spośród Was ma chyba osobliwe (wg mnie mylne, no ale cóż, to moje zdanie) pojęcie o wokalu w muzyce rockowej, ale nie mogę się powstrzymać.. Naprawdę, to, że ktoś zasuwa na gitarze, nie znaczy automatycznie, że wokalista musi potwornie ryczeć grubym głosem z porażającą uszy chrypką do mikrofonu, co jak rozumiem, skłania Was do twierdzenia, iż Thomas tak by nie dał rady, w związku z czym "nie pasuje do takiego stylu"..
Pomijam już fakt, że na ostatnich koncertach Thomasa nieraz słyszałam motywki gitarowe, i bynajmniej mnie to nie uraziło, Thomasa też jakoś nie, jak można było zauważyć..
Tak czy inaczej, chodziło mi tylko o to, że mnie osobiście styl piosenek Thomasa jest obojętny (oczywiście to miło, gdy jest to coś w rodzaju Independent girl
), bo i tak będą one miały wspólny element łączący - GŁOS. Ale wiem, że to kwestia upodobań.. 
edit: dopisałam poniższe
Teraz sobie tak myślę, że swoimi upodobaniami do mieszania stylów jakoś zawsze sieję ferment i niezrozumienie na forach muzycznych, na których pisuję..
Tutaj przypuszczalnie jestem jedyną osobą, która z przeogromną uciechą posłuchałaby, jak Thomas produkuje się na gitarowym tle, i odkąd pamiętam, należałam do nielicznego grona osób, które na forum Myslovitz radowały się z elektronicznych eksperymentów na ostatniej płycie. Chyba najbardziej 'swojsko' czułam się niekiedy na forum Rammsteina, bo w ich przypadku rzeczywiście trudno byłoby wymyślić coś bardziej pokręconego i pomieszanego, choć i tam fani byli dość fundamentalistyczni..
Ale tak na serio (pewnie do metalu faktycznie nie za bardzo by pasował
Tak czy inaczej, chodziło mi tylko o to, że mnie osobiście styl piosenek Thomasa jest obojętny (oczywiście to miło, gdy jest to coś w rodzaju Independent girl
edit: dopisałam poniższe
Teraz sobie tak myślę, że swoimi upodobaniami do mieszania stylów jakoś zawsze sieję ferment i niezrozumienie na forach muzycznych, na których pisuję..
Ostatnio zmieniony ndz wrz 28, 2008 19:27 przez shizonek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Peter
Skoro nie zbyt fajnie brzmi w muzyce rock , to co dopiero w metalu. Dla mnie utwór We are the children of the world, jest jednym z najmniej lubianych utworów Modern Talking. Bardzo za to do rocka pasuje głos Dietera.shizonek pisze:Skąd wiesz, słyszałeś kiedyś próbkę, że tak autorytatywnie stwierdzasz?