Wiersz o Modern Talking

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Wiersz o Modern Talking

Post autor: Didi&Thomas »

Chciałem podzielić się z Wami wierszem, jaki pewien czas temu napisałem o Modern Talking. Ten wiersz to taka mieszanka tytułów, fragmentów tekstu i mojej wyobraźni. To moje osobiste podziękowanie dla MT za to, czego dokonali w moim życiu. Przy ich muzyce podejmowałem wiele ważnych decyzji, przy ich muzyce kołysałem moją córeczkę na rękach, kiedy się urodziła. Przy ich muzyce dojrzewałem. To prosty wiersz, napisany z myślą o tych, którzy podobnie jak ja uwielbiali ich muzykę. Oczywiście nie ma on żadnej wartości poetyckiej (to za wysokie progi na moje nogi), ale dla mnie ma bardzo dużą wartość, a jego ilustracją muzyczną mogłyby być utwory w tym wierszu wymienione.
Pozdrawiam serdecznie :)

MODERN TALKING

Dieter, Thomas - dziękuję...

Porozmawiajmy o miłości
Tak, jak się da najprościej
Bądźmy niczym romantyczni wojownicy
Jak Ci z Atlantydy, starożytni ratownicy

I teraz tylko my we dwoje
Mona Liso - Ty się uśmiechasz
A ja tak sie boję
Że niebo może się nie dowiedzieć
O tym co chciałem Ci powiedzieć

Spotkajmy sie z Venus
W jej cudownym ogrodzie
Zamoczmy nasze dłonie
W dzikiej, srebrnej wodzie

A potem zabiorę Cię do Vegas
Pojedziemy z Geronimo
Jego wielkim Cadillaciem
Rozsiądziemy sie wygodnie
na skórzanej kanapie

Braciszek Louie ślubu nam udzieli
Możemy jeszcze wygrać
Jeśli tylko będziemy chcieli
Proszę, zostań moim sercem
I bądź moją duszą
A Ci co nie wiedzą o co tutaj chodzi ?
Cóż, wszak wszystkiego wiedzieć nie muszą...

[/color][/color]
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Daja

Re: Wiersz o Modern Talking

Post autor: Daja »

Piękny wiersz :wink: Naprawde bardzo mi się podoba. Gratuluję Ci wyobraźni i pomysłu. Wiersz jest bardzo romantyczny i bardzo pięknie się go czyta. :wink:
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Gratulacje :!:
Świetny wiersz 8) - oddaje to co czujesz :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Daja

Zgadzam się. Czytałam wiele wierszy ale żaden z nich nie maiał tylu emocji zawartch w treści. To co napisałeś oddaje Twoje prawdziwe uczucia i pięknie ubrałeś je w słowa. Gratuluję :!: :wink:
Awatar użytkownika
pioot36

Post autor: pioot36 »

jaki smutny byłby świat bez Dietera,z nim przeżywam swe upadki i wzloty>Z nim się rodzę i z nim umieram.Tyle w jego utworach tęsknoty. :( Tyle marzeń o lepszym świecie,tyle wiary,energii,radości.Z ta muzyką,fakt,można odlecieć!!! :) TA muzyka jest pełna miłości. :wink: Z nią kochałem ech,po raz pierwszy,z nią poczułem smak bólu i zdrady,Bo muzyka-przyjaciel najszczerszy,nie wyśmieje,nie wykpi,nie zostawi... :( pozdrawiam wszystkich fanów muzyki Dietera Bohlena ,jak to w tym powiedzeniu było"siadaj zawsze,gdzie śpiewają-zli ludzie pieśni nie znają" no to siadam z Wami bo tu tak miło,tak ciepło i rodzinnie :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :
Świat z Dieterem ma inny,lepszy wymiar!
Awatar użytkownika
Daja

Wiersz który znajduje się na górze skłonił mnie do refleksji nad moim życiem. Okazało się że w moim życiu zawsze towarzyszyła mi muzyka Modern Talking, Dietera i Thomasa. Ich utwory sprawiają że świat staje się lepszy i nabiera piękne barwy. Ta muzyka dodaje mi energi i sprawia że chce się żyć. Thomas w swoich utworach jest taki ciepły - co sprawia że można utonąć w marzeniach i trudno jest powrócić do rzeczywistości. Dieter śpiewa o miłości w inny sposób. Również przepiękny. Pozdrawiam wszystkich fanów muzyki Thomasa i Dietera. :wink: Tu faktycznie jest ciepło i rodzinnie. :wink: :wink: Aż miło.......
Ostatnio zmieniony ndz wrz 28, 2008 14:46 przez Daja, łącznie zmieniany 1 raz.
Justyna

Post autor: Justyna »

Świetny wiersz! :)
Tak naprawdę nie wiem kiedy pierwszy raz usłyszałam MT... Ale od wizyty w "Barze" z 2002 roku ta muzyka jest ze mną prawie bez przerwy. Tyle lat już minęło, ja się trochę zmieniłam, a ta muzyka nadal mi towarzyszy :) MT jest the best!!! :D
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Nie myślałem że ten wiersz wzbudzi tak wiele pozytywnych emocji..Cóż powiedzieć - cieszę się że nie jestem w tym sam. Dzisiejsza muzyka tym się właśnie różni od tego co tworzyli Dieter i Thomas, że pojawia się w sercu tylko na chwilę, a potem przemija. Nie zostawia po sobie żadnych śladów. To coś jak namalować obraz wyblakłymi kolorami. A MT będą zawsze kolorowi, w najpiękniejszych barwach tęczy dopóki kolorowi będziemy i my, ich najwierniejsi Fani. :)
I jeszcze jedno: dzielimy się ze sobą swoimi odczuciami, bo tylko między nami istnieje taka więź, której nie zrozumieją nigdy Ci, którzy nie mieli z MT nic wspólnego.
"
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Didi&Thomas pisze:Cóż powiedzieć - cieszę się że nie jestem w tym sam. Dzisiejsza muzyka tym się właśnie różni od tego co tworzyli Dieter i Thomas, że pojawia się w sercu tylko na chwilę, a potem przemija. Nie zostawia po sobie żadnych śladów. To coś jak namalować obraz wyblakłymi kolorami. A MT będą zawsze kolorowi, w najpiękniejszych barwach tęczy dopóki kolorowi będziemy i my, ich najwierniejsi Fani. :)
A propos porównania do obrazów :wink:
To ja już się częściowo wypowiedziałem w temacie o tekstach Dietera, mogę jeszcze tylko dodać, że teksty Bohlena, są jak obrazy impresjonistów, malowane drobnymi plamkami i dopiero z pewnej odległośći, tworzą fanstatyczny kolorowy obraz, a jak jeszcze do tego dodamy muzykę, to tak jakby ten obraz oprawić w przepiękne ramy.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Daja

Modern Talking , Thomas i Dieter są wieczni.
Awatar użytkownika
pioot36

Post autor: pioot36 »

Otwieram okno i w niebo patrzę,Jest pózny wieczór,puste ulice...Czy śmiać się będę ,czy znów zapłaczę.A może czymś nieznanym zachwycę?Mieszkam samotnie pośród tłumu,jestem ten "inny" wśród zwykłych ludzi.Nie znoszę szumu prócz morza szumu.I czasem nigdy nie chciałbym się zbudzić.Gdy patrzę na koszmar tego świata,na łzy ,na ból,na kłamstwa ,wojny.Mijają dni ,mijają lata,czy świat ten kiedyś będzie spokojny...?Mam swoją wyspę na tej planecie,taką spokojną cichą oazę."Bohlenomiusik" ją nazwiecie,bo tam najchętniej zawsze "włażę". :mrgreen: Tu przy muzyce pana Dietera człowiek oddycha,odpoczywa.Tutaj spokojnie w niebo wzdycham,tu każda droga jest szczęśliwa.Co najważniejsze,muszę dodać,co jest naprawdę rzeczą chlubną;"Bohlenomiusik" dzięki Bogu nie jest wysepką bezludną :P pozdrawiam
Świat z Dieterem ma inny,lepszy wymiar!
Awatar użytkownika
art_system

Re: Tekst do Samurai !!!

Post autor: art_system »

Od dawna jestem fanem MT, długo śledziłem to forum, mam 34 lata i ciągle słycham Modernów- powiem jeszcze ,ze mając 16 lat znałem na pamięć tytuły nagrań idąc od 1 albumu tak jak są zapisane na okładkach w identychnej kolejności. Kompletnie swirowałem słuchając kaset magnetofonowych po kilkanaście razy dziennie, a wczesniej na ,,SZPULACH'' (czy ktos jeszcze pamięta jak one wyglądały??? CUDOWNE czasy) magnetofon Aria HI-FI ,radio Amator 3 stereo oraz 2 kolumny po 20 W. Siedziałem po nocach wyszukując nagrań z list przebojów by nagrać jakiś kawałek muzyki Bohlena. Nie było takiego dostepne do nagrań jak teraz , klikamy i juz jest na pulpicie. Kiedyś każdą płytę zbierało sie po kumplach tygodniami , chodziliśmy z Kasprzakami, kasety 60 min- był w tym jakis CZAR, coś niesamowitego- słuchaliśmy nowych kompozycji Bohlena , każdej nuty w absolutnej ciszy. Nasiłem do szkoly podstawowej magnetofon kasetowy i na każdej przerwie w klasie brzmiało MT czy BS...Teraz chciałbym zapodać temat dla fanów, czy kiedykolwiek pisaliście teksty do podkładów muzycznych - Mój kumpel i ja kiedys tak bawiliśmy się, napisałem wtedy tekst pod Samuraja Nini de Angelo:
tytuł: Wschodni wiatr
ref. Jak ptak rzucając liśmi z góry w dół
Jak ptak wirujesz w chmurach, dobrze wiesz
Gdzie jest jego miejsce, gdzie jest miejsce twe
miejsce twe...
Mieszka gdzieś gdzie nie był jeszcze nikt, wraca wciąż przynosząc nowe sny
(tekst art_system 89 rok)
cały tekst postaram się zamieścic kolejnym razem
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

Wow ktoś jest tutaj bardzo romantyczny ... na dodatek ma talent :D :D :D
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Re: Tekst do Samurai !!!

Cześć
art_system pisze:Od dawna jestem fanem MT, długo śledziłem to forum, mam 34 lata i ciągle słycham Modernów- powiem jeszcze ,ze mając 16 lat znałem na pamięć tytuły nagrań idąc od 1 albumu tak jak są zapisane na okładkach w identychnej kolejności. Kompletnie swirowałem słuchając kaset magnetofonowych po kilkanaście razy dziennie, a wczesniej na ,,SZPULACH'' (czy ktos jeszcze pamięta jak one wyglądały??? CUDOWNE czasy) magnetofon Aria HI-FI ,radio Amator 3 stereo oraz 2 kolumny po 20 W. Siedziałem po nocach wyszukując nagrań z list przebojów by nagrać jakiś kawałek muzyki Bohlena. Nie było takiego dostepne do nagrań jak teraz , klikamy i juz jest na pulpicie. Kiedyś każdą płytę zbierało sie po kumplach tygodniami , chodziliśmy z Kasprzakami, kasety 60 min- był w tym jakis CZAR, coś niesamowitego- słuchaliśmy nowych kompozycji Bohlena , każdej nuty w absolutnej ciszy. Nasiłem do szkoly podstawowej magnetofon kasetowy i na każdej przerwie w klasie brzmiało MT czy BS...Teraz chciałbym zapodać temat dla fanów, czy kiedykolwiek pisaliście teksty do podkładów muzycznych - Mój kumpel i ja kiedys tak bawiliśmy się, napisałem wtedy tekst pod Samuraja Nini de Angelo:
tytuł: Wschodni wiatr
ref. Jak ptak rzucając liśmi z góry w dół
Jak ptak wirujesz w chmurach, dobrze wiesz
Gdzie jest jego miejsce, gdzie jest miejsce twe
miejsce twe...
Mieszka gdzieś gdzie nie był jeszcze nikt, wraca wciąż przynosząc nowe sny
(tekst art_system 89 rok)
cały tekst postaram się zamieścic kolejnym razem
Dokładnie, bawię się tekstami do muzyki tak jak Ty. Napisałem do "If I..", "Love is like a rainbow" a mój pierwszy powstał do "Cherry,cherry lady" - leciał wtedy w TVP "Powrót do Edenu", był rok 1986 a ja miałem....13 lat ? :lol:
"
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Naprawdę Ci się ten wiersz udał.
Pozdrawiam. :wink:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Nie przypuszczałem, że muzyka Modernu może dać takie poetyckie natchnienie. :D. Choć fakt, że wierszyki są fajne. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
ODPOWIEDZ