Dieter i Musical???

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Dieter i Musical???

Post autor: Pkmodern »

Czyżby nasz Dieter zaczynał pisac muzykę na Musical???
Info: http://www.bild.t-online.de/BTO/leute/a ... -oper.html
Oby to był hit na miarę "Kotów" :wink:
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Mam nadzieję, że coś tam będzie napisanego nowego. Byłby powód do wydania kolejnej solowej płyty bez robienia do niej singla, promocji, koncertów - czyli tak jak chce Dieter ;)
Gorzej jeśli oprą to na starych hitach. Chociaż i w takim razie z pewnością wybiorę się do Hamburga czy Berlina żeby to zobaczyć 8)
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

Post autor: jkris »

coz, ja uwazam, ze jedyną szansa dla tego pomyslu sa tylko i wylacznie stare hity, w przeciwnym badz razie nikt nie bedzie chcial tego ogladac... podobne musicale sa z piosenkami Abby czy Queen i super byloby gdyby powstalo cos w tym stylu z piosenkami MT- ale M.Reim w roli Bohlena??? :shock: To maksymalnie chory pomysl- to tak jakby u nas zrobic musical o Santorce w role ktorej wcielilaby sie Rodowicz ;-)
Dwaj mlodzi zdolni kolesie- dla ktorych Dieter pozniej moglby napisac plyte- nawet jako MT II ;-)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Dieter i Musical???

Po dwóch latach pomysł odżył i wygląda na to, że za rok możemy się szykować do wycieczki do Niemiec na musical :)
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Hmm. Cóż. No jest to jakaś nowość u Dietera. Ja to za bardzo nie lubię musicali, tak jak np. omijam szerokim (telewizyjnym) łukiem "Taniec z gwiazdami". "You can dance", itp. Z tego i również powodu nie oglądałem tych tańców kiedy Thomas tańczyl w parze z jakąś tam kobitką w jakimś show :roll: No ale pożyjemy (i) zobaczymy ten MUSICAL DIETERA. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Mnie również muzyka musicalowa nie kojarzy się dobrze. I myślę, że bliżej do niej utworom Dietera stworzonym dla potrzeb DSDS, niż MT niestety :-(
Obrazek
Alunia96
Użytkownik nieaktywny

Post autor: Alunia96 »

Ja uważam ,że to dobry pomysł z tym musicalem:)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Miałem ostatnio okazję zapoznać się z kilkoma piosenkami z musicalu Tanz der Vampire (wystawiany w Berlinie na podstawie filmu Polańskiego, główą rolę grał tam Alexander Klaws ;) ) no i trochę zmieniłem zdanie co do muzyki musicalowej. Zdecydowanie nie przypominało to ballad w stylu Unbelievable, a jeśli dodatkowo Dieter w swoim pierwszym musicalu planował umieścić kawałki w stylu Magic Symphony, to mam nadzieję że i tu pójdzie w tym kierunku :)
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Musicall Dietera Bohlena

Post autor: Didi&Thomas »

Czy jest szansa, że kiedyś powstanie musicall oparty na muzyce Dietera ? Sukces "Mamma Mia", sprawił że na świecie znów odżył duch Abby. Gdyby Bohlen zrealizował taki projekt sądzę, że spotkałby się on z bardzo ciepłym przyjęciem. Ja zabawiłem się nawet w typowanie piosenek i czegoś w rodzaju scenariusza takiego "potnecjalnego musicalu"
I tak np. akcja mogłaby się rozgrywać na mitycznej wyspie, np. na Atlantydzie, jeszcze przed jej zatopieniem. Główne role należałyby do dwóch sióstr o imieniach "Sarah" i "Laila" ;)
Sarah (blondynka) to dziewczyna o duszy romantyczki, spokojna i czerpiąca siłę z piękna i natury, Laila (brunetka o śniadej cerze) to jej przeciwieństwo - wulkan w ciele człowieka, pełna energii i raczej bliższa czarnemu niż białemu charakterowi. Pewnego dnia na wyspę trafia Louie ;), trafia tu magicznym zrządzeniem losu z "innego świata". Świata naszej cywilizacji. Powiedzmy lat trzydziestych XX-stego wieku. Początkowo nie może zrozumieć co się stało, szybko jednak odnajduje się w nowym świecie, oczrowany jego pięknem i spokojem. Oczarowuje go też piękna Sarah, nawiązuje z nią romans. W tym momencie tłem muzycznym musicallu mogły by być "YMHYMS", "Let's talk about love" czy np. "With a little love". Jednak Louie nie wie, że znalazł się na wyspie za sprawą Dr Mabuso, mistrza czarnej magii, który chce przejąć kontrolę nad Atlantydą, ale siostry Sarah i Laila stoją mu na przeszkodzie. Bo właśnie to, że są one tak różne, powoduje że nad Atlantydą panuje równowaga i harmonia. Gdyby udało mu się tę harmonię zburzyć, mógłby przejąć władze nad wyspą i przegnać obie siostry. Wpada więc na pomysł sprowadzenia z innego świata kochanka, który uwiódłby jedną z sióstr. Chce by Louie zakochał się w Laili, która wydaje mu się trudniejsza w obyciu i sprawiająca więcej problemów niż romantyczna Sarah. Louie jednak zakochuje się właśnie w Sarze, burząc w ten sposób misterny plan Mabuso. Mabuso jeszcze raz postanawia zadziałać i do wina na jednym z balów na cześć Loui'ego i Sary (do tańca przygrywa na balu Magiczna Symfonia) dolewa do kielichów Sary i Laili misktury która zamienia im na jakiś czas osobowości. Louie z przerażeniem wkrótce odkrywa, że Sarah nie jest taka jak myślał, a on kocha jednak Lailę. Prawdziwa miłość jednak zwycięża i Louie, kiedy dostrzega swoją pomyłkę błaga Sarę o wybaczenie (Sorry little Sarah). Ta mu przebacza, a razem z Lailą postanawiają dobrać się wreszcie do samotnika Mabuso, który najwyraźniej stał za całą intrygą. Ten dostrzega w szkalnej kuli (Cheri, cheri Lady) że siotry razem z Loui'em połączyły swe siły i chcą przegnać go z Atlantydy. Dr Mabuso zsyła na wyspę sztorm i silne deszcze chcąc w ten sposób zniszczyć nie tylko siostry ale i wyspę. Tutaj mogłaby się pojawić "Atlantis is Calling" Jednak Romantyczni Wojownicy, pod wodzą walecznej Laili docierają w końcu do Mabuso i zrzucają go z jednej ze skał wprost do szalejącego morza. Wyspy nie udaje im sie już uratować, ale za sprawą magicznej księgi i zaklęć, na chwilę przed zatopieniem Atlantydy przenoszą się w trójkę do czasów i świata Lou'iego, ameryki lat trzydziestych (Hello America). Tutaj Louie poślubia Sarę a Laila jest świadkiem na ich Ślubie. Finałową sekwencję filmu zdobił by oczywiście "Brother Louie"
Taki koniec musicalu, mógłby być nawiązaniem do jednego z nigdy niespełnionych marzeń Dietera - zaistnienia w Ameryce.
Tym którzy doczytali mnie do końca - bardzo dziękuję i gratuluję cierpliwości. :)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Didi&Thomas pisze:Czy jest szansa, że kiedyś powstanie musicall oparty na muzyce Dietera ? (...) Bohlen zrealizował taki projekt sądzę, że spotkałby się on z bardzo ciepłym przyjęciem. Ja zabawiłem się nawet w typowanie piosenek i czegoś w rodzaju scenariusza takiego "potnecjalnego musicalu"
Jestem pod wrażeniem i gratuluję libretta :D
Pomysłów oczywiście może być wiele, ale ten jest naprawdę świetny :D

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To jest świetne. :wink:
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Coś dzisiaj mi dziwne pomysły do głowy przychodzą - oto kolejny:
A gdyby tak ktoś, kto dobrze zna niemiecki lun angielski, przetłumaczyłby ten tekst i gdyby udało się przesłać go do Dietera ? Załóżmy też, że sam pomysł, zarys historii by Mu się spodobał... Didi wykorzystał by go i zlecił fachowcom do napisania profesjonalnego libretta ? A Dieter rozpoczyna pracę nad ścieżką dźwiękową i jesienią 2009 roku, na 25-lecie powstania Modern Talking film byłby gotowy ?
Ja bym był szczęśliwy, gdybym chociaż wiedział, że Dieter przeczytał mój tekst, a myślę że wszyscy bylibyśmy bardzo szczęśliwi gdybyśmy usłyszeli od Dietera w wywiadzie - załóżmy że dla niemieckiej telewizji - w dniu premiery filmu że pomysł na temat musicallu powstał w Polsce, na forum Fanów Moderntalking.pl
Prawda że byłby to powód do dumy ? ;)
I na koniec załóżmy, że "Magia Atlantydy" (taki tytuł np. mógłby nosić film) spowodowałby ponowne zainteresowanie muzyką Dietera, a piosenki z filmu (oczywiście w nowych wersjach), znów dotarłyby na szczyty list przebojów, mniej więcej tak, jak stało się to w 1998 roku ? Może za bardzo już fantazjuję, ale przecież taki stan rzeczy miałby prawo zaistnieć. My, Fani z Polski, ale myślę że i z innych części świata wybralibyśmy się na taki musicall i to całymi rodzinami. Przecież na taki film szłoby się dla muzyki, mniej dla scenariusza ale jakiś scenariusz musiałby być. Niechby więc był z Polski !
Uważam że musicall to najlepszy pomysł na powrót Dietera ( i Thomasa oczywiście) na szczyty list przebojów i i to najkrótszą drogą, bez angażowania się w nowe, niekoniecznie trafione, tematy muzyczne i rozmienianie się na drobne :)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Peter

Pomysł z musicalem Bohlena jest niezły zobaczymy co z tego wyjdzie, raz już taki pomysł niestety nie przeszedł.
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Bardzo podoba mi sie scenariusz wymyślony przez Didi&Thomas. Jest świetny i tylko brakuje jego realizacji. :)
Marzy mi również musical z piosenkami Italo Disco :D
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Peter

Adek pisze:Bardzo podoba mi sie scenariusz wymyślony przez Didi&Thomas. Jest świetny i tylko brakuje jego realizacji.
Też tak myślę.
CZy ktoś wie coś więcej na temat musicalu, kiedy się pojawi w kinach?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Nie pojawi się w kinach, to musical sceniczny. Dieter mówił podczas konferencji na targach w Berlinie, że gotowe jest już pierwsze 20 minut. Jeśli zajdzie taka konieczność, możliwy jest poślizg czasowy - do 2010 roku.
ODPOWIEDZ