Przedstawcie się :)

Tutaj każdy nowy użytkownik forum może przedstawić się i zapoznać z innymi fanami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Przedstawcie się :)

Post autor: Peter »

bibigmbh pisze:bibi, bibigmbh
Cóż za niespotykane imiona. :wink:
bibigmbh pisze:mam kilka plyt Bohlena
Jeżeli chodzi o MT, BS czy CC Catch to ja mam wszystkie. :P
Justyna

Post autor: Justyna »

Peter pisze:
bibigmbh pisze:bibi, bibigmbh
Cóż za niespotykane imiona. :wink:
No, bardzo niespotykane :lol:
Witam na forum! :) Choć Bibigmbh i Pioot 36 są dłużej na forum niż ja... :>
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

pioot36 pisze:witam gorąco,ja mam wszystkie albumy M.T,B.S,i C.C.Catch.kompletuję maxi singlowe wersje wyżej wymienionych,szukam pozostałych utworów napisanych przez wielkiego DIDIEGO dla Chrisa Normana,Bonnie Tyler,Nino de Angelo,Lesa Mc Keowna (...)
To podobnie jak ja :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

a ja dopiero zaczynam..........25 rok jako fan Modern Talking ))))))))))))))))))))))))))))))))) a moja zona uwaza, ze jestem <pokręcony> pozdrowionka dla wszystkich
Awatar użytkownika
Daja

Post autor: Daja »

Nie przejmuj się. Moja mama uważa tak samo. Nie obraża oczywiście Modern Talking ale mówi że zwariowałam. <pokręcony> :D
Awatar użytkownika
Peter

Skąd ja to znam. Ja zamierzam kupić wszystkie brakujące płyty Andersa, nie przejmujac się ceną, a moja mama mówi, że zwariowałem. Z allegro do Ameryki nie wysyłają, ale z Amazon.com, albo z Ebaya jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Daja

Hehe mamy te same problemy. Poprostu jesteśmy wierni temu co kochamy. Ja kocham Modern Talking, Blue System i Thomasa i nie przestane. :wink: :]
Awatar użytkownika
Peter

Daja pisze:Hehe mamy te same problemy. Poprostu jesteśmy wierni temu co kochamy.
Dokładnie. :P
Daja pisze:Ja kocham Modern Talking, Blue System i Thomasa i nie przestane.
Ja też. Dodałbym jeszcze do tej listy Nino de Angelo. :wink:
Awatar użytkownika
Daja

Jak wolicie:) :wink: C.C.Catch też jest super :D
Ostatnio zmieniony czw wrz 25, 2008 21:02 przez Daja, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Fajnie się Was czyta - tyle zapału w zdobywaniu wydawnictw Naszych ulubieńców - będę trzymał kciuki za szybkie powiększanie Waszych kolekcji :)
Ja ten okres przechodziłem dość dawno temu, teraz już niezwykle tródno mnie zaskoczyć czymś nowym... a szkoda :wink:
Pozdrawiam!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Problem w tym, że dzisiaj Bohlen nie bardzo umię zrobić coś na podobnym poziomie. 2 genialne single You can get it, Summer love, rewelacyjna płyta Dieter the hits, 2 albumy Alexa to jak dla mnie trochę za mało. w latach 1985-1989 miał niesamowity przerób, napisał masę ciekawych albumów. A teraz tylko 3 dobre płyty + 2 single, którym i tak do doskonałości sporo brakuje (może wyjątkiem jest DTH).
Daja pisze:C.C.Catch też jest super :D
Ano racja zapomniałem o niej. Fajna była też Sheree ale z nie do końca wyjaśnionych powodów współpraca zakończyła się na jednym singlu. Ostatni zainteresowały mnie niektóre utwory Bohlena napisane dla Bonnie Tyler, problem w tym, że tych płyt nigdzie nie idzie kupić, a jak by się dało do 150$ to byłoby świetnie.
Awatar użytkownika
Pkmodern

No tak, teraz nie za wiele tego jest. Ja mam na myśli raczej starsze produkcje Dietera - a jest ich cała masa. Są też utwory które na światło dzienne wypływają właśnie teraz (bo nikt nie domyślał się że takowe istnieją). Na razie kochani Fani obracacie się wśród tych najbardziej popularnych produkcji, ale ja polecam te mniej znane. Przejrzyjcie tu na stronie dział z Dyskografią. Myślę że niejednego z Was mile nie jeden utwór zaskoczy. Przecież taka piosenka jak "We're Lost In A Jungle" wyzwala w człowieku tyle emocji że aż ciarki po plecach przechodzą jak się to "cudo" słucha. Ta gitarka mnie powala...
Awatar użytkownika
Peter

Z chęcią tego posłucham. Dzięki Pkmodern.
Pkmodern pisze:Są też utwory które na światło dzienne wypływają właśnie teraz (bo nikt nie domyślał się że takowe istnieją).
Czyżbyś miał na myśli jakieś niepublikowane utwory? Wydaje mi się, ze jeśli takowe w ogóle są to już je raczej Thomas Anders posiada w swoim archiwum, gdyby Bohlen miał coś takiego, to by to dawno wyszło na jakieś kolejnej składance The best of i raczej nie kombinowałby z Shooting star.
Awatar użytkownika
Daja

Ja się zdziwiłam gdy dowiedziałam się że utwory które wykonywała C.C.Catch były pisane przez Bohlena z myślą o Modern Talking tylko ona śpiewała te które nie mieściły się na ich płytę. :D Trzeba przyznać że Dieter był bardzo pracowity. :wink:
Awatar użytkownika
Pkmodern

Peter pisze:Czyżbyś miał na myśli jakieś niepublikowane utwory?
Bardziej mam na myśli:

Kod: Zaznacz cały

http://www.moderntalking.pl/inni/index.php?strona=umo.htm
Tak naprawdę to niewiadomo ile kompozycji Dietera ukazało się na nośnikach. Co jakiś czas odkrywa się coś nowego, o czym tak naprawdę nikt nie wiedział, albo raczej nie domyślał się, że akurat ta piosenka wyszła z pod ręki Naszego Mistrza. Takie poszukiwania "zaginionych" utworów jest bardzo podniecające!!! Zawsze jestem bardzo podekscytowany, gdy uda mi się zdobyć jakieś nagranie (obojętnie czy to jakiś nieznany utwór czy cover jakiegoś dzieła Dietera czy Thomasa), szczególnie, że jest przecież cała masa bardzo ciekawych znanych już piosenek.
I jeszcze jedna zabawna sytuacja, mając w swojej kolekcji kilka tysięcy piosenek (w najróżniejszych wersjach) związanych z Dieterem czy Thomasem, czasami patrząc na "zawalone" płytami półki dochodzę do wniosku, że "nie mam co słuchać..." :wink:
A mieć to na studyjnym albumie...:

Kod: Zaznacz cały

http://rapidshare.com/files/148379614/Dieter_Bohlen_-_Samuraj.mp3.html
Justyna

Post autor: Justyna »

Lubię C. C. Catch, ale nie tak jak MT czy TA. Z CCC najbardziej podoba mi się "Heartbreak Hotel" :)
ODPOWIEDZ