There's too much blue... ?

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

There's too much blue... ?

Post autor: Pioetrek »

Pioetrek
Wysłany: 2005-02-04, 11:56

Witam

Do utworzenia tego tematu skłonił mnie fakt, że ta piosenka była dość często wykorzystywana przez Bohlena i Rodrigueza w różnych produkcjach. MT, John Christian, Nino de Angelo, Lian Ross i Francesco Napoli (w ostnich dwóch przypadkach tylko ścieżka dźwiękowa).

Owszem utwór jest dobry ale wg mnie trochę taki ciężki w brzmieniu. W wersji MT dla mnie ogromną zaletą jest wokal D. Bohlena w zwrotkach i być może w refrenach gdyż są tam przełyski głosowe podobne do tych z nagrań S. Bensona. Ale utwór sam w sobie w mojej ocenie nie jest w czołówce produkcji firmowanych marką Modern Talking

Więc dlaczego wybierano There's too much blue... kiedy można było na przykład sięnąć po You can win if you want.

Jeśli macie jakieś refleksje piszcie

Pozdrawiam

Piotrek

--------------------------------------------------------------------------------

Pioetrek
Wysłany: 2005-02-04, 21:07

Tutaj przykładowo jest jedna z wersji tego utworu:

Kliknąć na link a potem kliknąć na pkt 1

http://s26.yousendit.com/d.aspx?id=0A2B ... 5DKPV91JL4

Pozdrawiam

Piotrek

--------------------------------------------------------------------------------

Pioetrek
Wysłany: 2005-02-06, 12:18

W pierwszym poście pisałem o Lian Ross jako wykonawcy jednej z wersji utworu There's too much blue in missing you. Po dłuższym namyśle stwierdzam jednak, że chodziło mi o Patty Ryan i utwór I am feeling so blue

Pozdrawiam

Piotrek

DominikMT
Wysłany: 2005-02-06, 14:21

Dla mnie żadna wersja tej piosenki wykonywana przez jakiegokolwiek artystę nie może być porównywana z wykonaniem Modern Talking. Poprostu wychodzę z założenia że ideału nie da się poprawić.

Malediwy
Wysłany: 2005-02-07, 11:54

Dla mnie piosenka There's too much blue... jest wyjątkowa z racji tego, że śpiewa ją DB. Ja zacząłem słuchąć twórczości DB w 89 roku od Blue System, dopiero potem sięgnąłem po MT. Jak usłyszałem There's too much blue to przede wszystkim żałowałem, ze to jednyna piosenka MT śpiewana przez mojego idola.

ArCrack
Wysłany: 2005-02-12, 20:45

Według mnie utwór był tak często przerabiany ze względu na genialną aranżację. Gdy pierwszy raz go usłyszałem byłem przekonany, że pochodzi on ze ściezki dźwiękowej jakiegoś filmu!
Awatar użytkownika
Peter

Re: There's too much blue... ?

Post autor: Peter »

There is too much blue in missin' you to chyba jedna z najlepszych piosenek Modern Talking podoba mi się ten niesamowity kontrast, z jednej strony delikatny wokal Bohlena, a z drugiej strony mocny i donośny wokal Birgera Corleisa i do tego ta aranżacja, jednak dla mnie ma za krótkie zwrotki. Ale i tak jest super.
Awatar użytkownika
Peter

Ta piosenka świetnie brzmi także w wykonaniu Nino de Angelo.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Mnie ta starsza piosenka Modernu też bardzo mi się podoba. Ciekaw jestem jak brzmiałaby w wykonaniu Thomasa. Chyba jednak nie tak fajnie jak w wykonaniu Dietera. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Mógłby ktoś zaprezentować Nino de Angelo w tym utworku na wrzucie, albo temu podobnych?
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Zobacz na wrzuta.pl albo ściągnij płytę Samuraj z rapidshare. Ja jestem pod wrażeniem. Właśnie ją odkryłem i dawno nie słuchałem czegoś tak świetnego. Mistrzostwo świata Dietera.
Awatar użytkownika
labambino

Post autor: labambino »

Masz linka do wykonania przez Nino.

http://alameda07.wrzuta.pl/audio/uvJNRg ... issing_you
you can win if you want!
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Pioetrek pisze:Pioetrek
Wysłany: 2005-02-04, 11:56

Witam

Do utworzenia tego tematu skłonił mnie fakt, że ta piosenka była dość często wykorzystywana przez Bohlena i Rodrigueza w różnych produkcjach. MT, John Christian, Nino de Angelo, Lian Ross i Francesco Napoli (w ostnich dwóch przypadkach tylko ścieżka dźwiękowa).
No jak to ? zapomniałeś dopisać też moją wersję jako Moonwalker - heheheh
Awatar użytkownika
Daja

Post autor: Daja »

Według mnie ta piosenka jest świetna. :D
piciasty

Post autor: piciasty »

Wogóle płyta Nino de Angelo jest rewelacyjna same ballady ale za to jakie
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Peter pisze:Zobacz na wrzuta.pl albo ściągnij płytę Samuraj z rapidshare. Ja jestem pod wrażeniem. Właśnie ją odkryłem i dawno nie słuchałem czegoś tak świetnego. Mistrzostwo świata Dietera.
Tę płytę Nino de Angelo uwielbiam od samej jej premiery z 1989 roku. Pamiętam jak kupiłem ją na kasecie magnetofonowej i ciągle słuchałem. Dziś już mi ta kaseta zaginęła, ale płytę wciąż bardzo lubię.

Wiąże się z nią też jedna zagadka, o jakiej wspominał kiedyś ArCrack. Podobno jeden z utworów nie jest zarejestrowany w organizacji zarządzania prawami autorskimi jako kompozycja Dietera Bohlena, ale jako samego... Nino de Angelo. :!: A chodzi chyba o "Give me one more try".
ODPOWIEDZ