Wszystkie piosenki są WYBORNE
Ale najczęściej słucham: TV Makes the Superstar Superstar Ready for Victory Summer In December Who Will Love You Like I do Geronimo's Cadilac Brother Louie Cheri, Cheri Lady When The Sky Rained Fire
Przed reaktywacją postawiłbym na "You're my heart, You're my soul". dlaczego ? Dlatego że od tej piosenki zaczęła się moja przygoda z MT.
Po 1998 r szczególne wrażenie zrobiił na mnie kawałek "If I..." Ma w sobie niepowtarzalny klimat i coś z hymnu. Można przy nim malowac obrazy
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
To mój "number one" jeśli chodzi o ballady MT. Wiem, że numer ten był szykowany na solowy singiel Thomasa, ale ostatecznie znalazł się na "Romantic Warriars" MT. I cieszę się z tego bardzo bo uważam, że to najpiękniejsza ballada jaką nagrali MT. Dlaczego ? Motyw przewodni gitary klasycznej, wszystko w tym nagraniu jest spójne, melodia zwrotki która naturalnie przechodzi w refren, przy delikatnych jakby "westchnieniach", stworzonych elektronicznie przez Dietera, łagodne i delikatne chórki i wreszcie przesłanie piosenki - "Wciąż mamy marzenia, łzy miłości, mamy przyjaciół i jesteśmy silni" Powiem Wam że to jakby było o nas - najwierniejszych fanach MT - dodałbym może jeszcze - "Wciąż Was słuchamy"
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Didi&Thomas pisze:"Wciąż mamy marzenia, łzy miłości, mamy przyjaciół i jesteśmy silni" Powiem Wam że to jakby było o nas - najwierniejszych fanach MT - dodałbym może jeszcze - "Wciąż Was słuchamy"
A od siebie dodam jeszcze:
(...)i słuchać będziemy
U mnie ostatnio dałbym taką kolejność: 1. Chery chery lady (zwłaszcza ta wersja z koncertu tegorocznego z Sopotu) 2. Geronimo's Cadilac (wersja z Sopotu 2008) 3. TV Makes the Superstar
4. Some hearts are diamonds
5. Maria
6. Run to you
7. Superstar
8. There's to much blue in missing you
9. Lucky guy (wykonanie Thomasa)
10. My bed is to big
Oczywiście jest tutaj znacząca przewaga Modernu ale ta lista ewoluuje w zależności od nastrojów. Ostatnio obracam się wokół tych utworków.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Ulubiony utwór.. nie dość, że moje ulubione piosenki MT zmieniają się co jakiś czas jak na liście przebojów , to jeszcze trudno wybrać TYLKO jedną.. więc nie będę tego próbować, podaję 5 ostatnio moich ulubionych, które katuję codziennie po kilka(naście) razy:
1. Part Time Lover (chwytliwa, urocza piosnka, antydepresyjna )
2. Down On My Knees (j.w.)
3. No Face No Name No Number(fajny klimacik latynoski, którego nie lubię )
4. Juliet(super brzmienie)
5. Last Exit To Brooklyn(wokal Thomasa.. nadzwyczajnie mi się tu podoba)
Hehe, akurat nie ma tu starszych piosenek - może dlatego, że nasłuchałam się ich już dość jak na razie. Choć Cheri Cheri Lady, YMHYMS, Brother Louie i Atlantis jako nieśmiertelne oczywiście nigdy mi się nie znudzą.