Down on sunset
- Peter
Down on sunset
Co myślicie o tej płycie? Bo dla mnie to znakomity materiał, najlepsza płyta Thomasa, po prostu mistrzostwo świata. Do moich ulubionych utworów należą How deep is your love (mój ulubiony utwór TA), Standin' alone, cruising down on sunset (ma świetny początek), If you could only see me now, Turn around, Laughter in the rain, You have rescued me, trochę słabszy jest już My one and only. Podsumowując genialna płyta, bardzo pogodna i najbardziej zbliżona do MT.
- Kudlaty
Re: Down on sunset
płytka średnia. Moje ulubione kawałki z płyty to: Laughter In The Rain, Cruising Down On Sunset, My One And Only (the best na płycie) oraz Turn Around.
Niestety nie widze tu zadnego podobieństwa do MT, no moze jedynie pod tym wzgledem, iż ta płyta jest zdecydowanie bardziej taneczna niz 2 poprzednie.
Najbardziej zbliżony do brzmienia MT był album This Time. Ba, był to jedyny album zbliżony do tego brzmienia.
Niestety nie widze tu zadnego podobieństwa do MT, no moze jedynie pod tym wzgledem, iż ta płyta jest zdecydowanie bardziej taneczna niz 2 poprzednie.
Najbardziej zbliżony do brzmienia MT był album This Time. Ba, był to jedyny album zbliżony do tego brzmienia.
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
Someone who cares in the night.
- Peter
Właśnie mi o to chodziło, że jest najbardziej danceową płyta Thomasa, a How deep is your love moim zdaniem ma taki Moderntalkingowy klimat.Kudlaty pisze:Niestety nie widze tu zadnego podobieństwa do MT, no moze jedynie pod tym wzgledem, iż ta płyta jest zdecydowanie bardziej taneczna niz 2 poprzednie.
-
talking1
My One And Only to najlepszy utwór na tym albumie i jedna z najlepszych piosenek T. Andersa.
talking1
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Witam! Dla mnie Down On Sunset jest również najlepszym solowym albumem Thomasa Andersa a najlepszym na nim utworem jest bez wątpienia My One And Only. Godne uwagi są także How Deep Is Your Love, You Have Rescued Me, Laughter In The Rain oraz znakomity A Little At The Time. Ten ostatni jest moim zdaniem najbardziej "modern talkingowy" ze wszystkich utworów na tej płycie - szczególnie jest to zauważalne w chórkach - podobnie "wysokich" jak chórki w Modern Talking. Podsumowując wyjątkowo udany album naszego idola - ani wcześniej ani później nie ukazał się, moim zdaniem, równie dobry solowy album Thomasa.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
- Peter
Tak zgadzam się A little at the time, zapomniałem o nim a to jeden z lepszych utworów w karierze Thomasa. Jeden z niewielu gdzie są wysokie chórki. Cudny kawałek. Fajna jest ballada True with love i kawałek w stylu Knocking to my door - You have rescued me.edmund1974 pisze:Godne uwagi są także How Deep Is Your Love, You Have Rescued Me, Laughter In The Rain oraz znakomity A Little At The Time. Ten ostatni jest moim zdaniem najbardziej "modern talkingowy" ze wszystkich utworów na tej płycie - szczególnie jest to zauważalne w chórkach - podobnie "wysokich" jak chórki w Modern Talking.
- Peter
Podoba mi się to, ze ta płyta nie ma ani jednego słabego punktu. Cechuje ją równy poziom wszystkich utworów. Fajny jest jeszcze wolniejszy Across the world tonight. To moja ulubiona płyta Thomasa. 
- Daniel
No i stałem się posiadaczem oryginalnej płyty 
Za jedyne 30 zeta, w idealnym stanie, oryginał kupiony w Niemczech za ... 34,50 DM !
To moja druga "orginałka" Thomasa.
Za jedyne 30 zeta, w idealnym stanie, oryginał kupiony w Niemczech za ... 34,50 DM !
To moja druga "orginałka" Thomasa.
- Peter
Ja ją też właśnie kupiłem 
- Daniel
Wogole ta plyte ciezko kupic, a w cenie 30 zl to prawdziwy rarytas 
No to mozemy sobie pogratulowac udanych zakupow !
No to mozemy sobie pogratulowac udanych zakupow !
- Peter
Ja to kupiłem wyjątkowo okazyjnie, bo za 5,9 Euro. (+ oczywiście koszt wysyłki z Holandii )Na Amazon.de można to jnuż kupić za 0,5 Euro, ale obawiam się o kondycję tej płyty. Jest tam nawet jeden nowy egzemplarz, ale problem w tym, ze oni tego nie wysyłają do Polski. 
- MichałT
How Deep Is Your Love - bardzo pogodna piosenka, od razu człowiekowi lżej na duchu
You Have Rescued Me - patrz wyżej
My One And Only - jedna z najlepszych piosenek Andersa, ze świetną solówką gitarową... wspominałem o cudownym przejściu ze śpiewu Thomasa w dźwięk gitary
Across The World Tonight - zamknijcie oczy i odpłyńcie z Thomasem
...
Standing Alone - genialny duet z Glenn'em Medeiros'em - wspaniałe współbrzmienie dwóch wokali
Laughter In The Rain - cover - ale za to jaki
Turn Around - jest tu to "coś"
If You Could Only See Me Know - i co ja mam powiedzieć..... znów: "genialna piosenka"..."świetny utwór"..."wpaniały saksofon"..... już mi brakuje nowych określeń
A Little At The Time - już od pierwszych sekund spodobała mi się ta piosenka... potem jest już tylko lepiej - jak dla mnie, jeden z najlepszych utworów Thomasa
Thru With Love - bardzo dobra kompozycja, a do tego jak łatwo wpada w ucho
Crusing Down On Sunset - patrz wyżej
Podsumowując: Genialna płyta
Chyba najlepsza (razem z This Time
)w dorobku Thomasa
Jedynie szkoda, że kolejna płyta nie jest już aż tak dobra
...

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
You Have Rescued Me - patrz wyżej
My One And Only - jedna z najlepszych piosenek Andersa, ze świetną solówką gitarową... wspominałem o cudownym przejściu ze śpiewu Thomasa w dźwięk gitary
Across The World Tonight - zamknijcie oczy i odpłyńcie z Thomasem
Standing Alone - genialny duet z Glenn'em Medeiros'em - wspaniałe współbrzmienie dwóch wokali
Laughter In The Rain - cover - ale za to jaki
Turn Around - jest tu to "coś"
If You Could Only See Me Know - i co ja mam powiedzieć..... znów: "genialna piosenka"..."świetny utwór"..."wpaniały saksofon"..... już mi brakuje nowych określeń
A Little At The Time - już od pierwszych sekund spodobała mi się ta piosenka... potem jest już tylko lepiej - jak dla mnie, jeden z najlepszych utworów Thomasa
Thru With Love - bardzo dobra kompozycja, a do tego jak łatwo wpada w ucho
Crusing Down On Sunset - patrz wyżej
Podsumowując: Genialna płyta
Jedynie szkoda, że kolejna płyta nie jest już aż tak dobra

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Aż tak dobra może nie jest, ale jest to dobry materiał.MichałT pisze:Jedynie szkoda, że kolejna płyta nie jest już aż tak dobra...
- you're my heart
To mój ulubiony album Thomasa
Najbardzie lubię:How Deep Is Your Love,My One And Only,Laughter In The Rain,Turn Around.
Wybitnie słabego kawałka nie ma,chociaż chyba najsłabszy jest Standing Alone ze względu na głos Medeirosa,który brzmi tu fatalnie.
Najbardzie lubię:How Deep Is Your Love,My One And Only,Laughter In The Rain,Turn Around.
Wybitnie słabego kawałka nie ma,chociaż chyba najsłabszy jest Standing Alone ze względu na głos Medeirosa,który brzmi tu fatalnie.

- Evaalex
Ja zyje w niemczech i kopilam ten aubum w dniu jesg wyjscie. Sluchanie jego sprawia mi do dzisiaj przyjemnosc. Eva
- m.p
- Kontakt:
to mój ulubiony album Andersa, taki czysty pop, zaraz obok "ostatni jazzowy"