Pozdrawiam.
Muzyka Reggae.
- Mateusz
Muzyka Reggae.
Witam!:) Ciekaw jestem czy wśród fanów TA i DB oprócz mnie są jacyś fani reggae?? Ja od 2 lat jestem zafascynowany tym brzmieniem, bez wątpienia wpływa ono bardzo pozytywnie na mnie i na noje samopoczucie. Muzuyką reggae zaraził mnie kolega i teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej. Moim ulubionym twórcą reggae jest Piotr Banach (ten sam który założył Hey) który jest liderem jakże popularnego teraz zespołu Indios Bravos. Ostatnio Piotr wydał również solowy album z muzyką alternatyną jednak również silnie zabarwioną brzmieniem reggae. Oprócz banacha i Indios Bravos lubie zespoły takie jak : Habakuk (świetna kapela z Częstochowy), Akurat, Daab a z zagranichnych zespołów min. UB40 , Inner Circle (i Marley oczywiście!) Osobom mieszkającym blisko Czwy polecam klub Paradox w którym Banach, Indios Bravos, Habakuk i Akurat dają regularne koncerty każdego roku:) Napiszcie również o waszym stosunku do reggae, może ujawnią się fani MT lubiący także "positive vibrations"
:)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Mateusz vel. Kokos
- Pioetrek
- Kontakt:
Co do reggae to znam i lubię Daab ze szczególnym uwzględnieniem W moim ogrodzie. Jeżeli Inner Circle to też reggae no to Inner Circle ze szczególnym uwzględnieniem Bad Boys i Rock with you. Jeżeli Shame, Shame, Shame Blue Systemu to też reggae to również ta piosenka. Ale bardziej zastanawiam się nad brzmieniem utworu niż nad tym do jakiego gatunku muzycznego się zalicza. Pewnie dlatego, że się na tych gatunkach nie znam
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Mateusz vel. Kokos
- Mateusz
Ja bardzo lubie zespół Gregorian - ich nowa płyta "Masters Of Chant - Chapter V" jest naprawde niesamowita, bogactwo dzwięków i super aranże są imponujące. Przy ich muzie można się naprawde zreklaksować, kojąco na nerwy działaMateusz vel. Kokos pisze:bardziej juz lubie coś w stylu new age, albo chorału gregoriańskiego..
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Mateusz vel. Kokos
Gregorian to ponoć najbardziej znienawidzony zespół przez Roberta Leszczyńskiego, bo jak twierdził, nie ma nic bardziej denerwującego niz przerabianie znanych i bardzo dobrych utworów na "koscielne chórki".
oczywiscie to jego zdanie, z którym nie zgadzam się, bo Gregorianom te covery bardzo dobrze wychodzą. Jednak jest to troche denerwujace, ze zespół nie tworzy nowych, napisanych przez siebie utworów.
Osobiscie wolę Enigmę (powtarzam sie), bo to czysta sztuka muzyki.
oczywiscie to jego zdanie, z którym nie zgadzam się, bo Gregorianom te covery bardzo dobrze wychodzą. Jednak jest to troche denerwujace, ze zespół nie tworzy nowych, napisanych przez siebie utworów.
Osobiscie wolę Enigmę (powtarzam sie), bo to czysta sztuka muzyki.
- Elltoja
- Mateusz
no Daab to jest konkret - prekursorzy i juz w zasadzie legenda polskiego reggae;)Pioetrek pisze:Co do reggae to znam i lubię Daab ze szczególnym uwzględnieniem W moim ogrodzie.
T. Prachett
T. Prachett
- MichałT
Re: Muzyka Reggae.
Niezapominajmy też, że i Dieter skomponował piosenkę w stylu Reggae, a jest nią:
Shame Shame Shame - Blue System - Here I Am

Bardzo melodyjna piosenka, naprawdę mi się podoba
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Shame Shame Shame - Blue System - Here I Am

Bardzo melodyjna piosenka, naprawdę mi się podoba
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
-
mihau
Ja przed Modern Talking słuchałęm reggae i to tak grubo ponad 2 lata
Marley Gentleman Black Uhuru i wiele innych, a polskie kawałki mi nie podchodziły. Po tamtym okresie zostałow mi tylko zamiłowanie do palenia zielonego tytoniu 
- MichałT
Osobiście również lubię brzmienie reggae, np w wykonaniu UB40 i Aliego Campbella
Ostatnio odkryłem niezłą piosenkę w wykonaniu Marka Medlocka, a jest nią "Summer Love (Reggae Version)"
Co o niej sądzicie, bo mi osobiście się bardzo podoba
Szkoda jedynie, że wokal Medlocka jest minimalnie zbyt zwolniony

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Ostatnio odkryłem niezłą piosenkę w wykonaniu Marka Medlocka, a jest nią "Summer Love (Reggae Version)"
Szkoda jedynie, że wokal Medlocka jest minimalnie zbyt zwolniony

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż