Akurat ta piosenka jest lepsza od jakiś mało popularnych, które wymieniłeś wcześniej.Atlantis pisze:Po zapoznaniu się z tym, taka lista miałaby większy sens niż pisanie po raz kolejny że With A Little Love to świetny materiał na singiel.
Lista Przebojów Dietera Bohlena
- Peter
Re: Lista Przebojów Dietera Bohlena
- MichałT
Didi&Thomas pisze:With a Little Love - MT
MichałT pisze:With a Little Love - MT
Wydaje mi się...Adi pisze:Modern Talking - With a little love
Adi pisze:Blue System - Titanic 650604
...że jednak...Peter pisze:TITANIC 650604 BS
Adi pisze:Blue System - Gangster love
coś wyłonimyDidi&Thomas pisze:Gangster Love - Blue System
Trzeba być dobrej myśli
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Tym bardziej, że ktoś się jeszcze pewnie dopisze
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Atlantis
Nie kwestionuje tego że jest dobra. Poza tym, jakie ja piosenki wcześniej wymieniłem? No i moim zdaniem chodzi o to, żeby zgłębiać twórczość idola, wiedzieć jak się rozwijała. Nie wiem czy słyszałeś Indianera, ale są tam na prawde prawdziwe perełki jak choćby Highway to freedom. No i po zapoznaniu się właśnie z tymi "małopopularnymi i na pewno gorszymi" taka lista miała by większy sens, no i korzyść dla każdego byłaby większa, bo znałby dogłębnie twórczość idola.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Peter
Chyba wiem o co Tobie chodzi, chodzi pewnie o to by uwzględniono całą twórczość Bohlena a nie tylko MT, BS i Caro. To racja lista ma wtedy większy sens. Dlatego też ja uwzględniłem Alexa.Atlantis pisze:No i po zapoznaniu się właśnie z tymi "małopopularnymi i na pewno gorszymi" taka lista miała by większy sens, no i korzyść dla każdego byłaby większa, bo znałby dogłębnie twórczość idola.
- Atlantis
Właśnie o to dokładnie mi chodzi. Teraz wiadomo, że będzie wymieniane to co właśnie jest wymieniane, a sens tego niewielki a pożytek jeszcze mniejszy, no bo każdy wie że With A Little Love to dobra piosenka i nikt przez to się nie wzbogaci o nową wiedzę i nie przybędzie tematów do jakichś ciekawych dyskusji. A gdyby tak zapoznać się szczegółowo rok po roku z tym co pisał Dieter, to znajdziemy wiele innych dobrych piosenek, które można by było uwzględnić, tak jak wyżej wspomniane Highway to freedom, jakieś utwory Nino De angelo, czy You Are my love Engelberta, to znakomite kawałki i doprawdy szkoda, że tak mało osób je zna.
A Arek szczegółowo i dokładnie to wszystko opisał no i zrobił to dla nas. Aż żal z tego nie korzystać.
A Arek szczegółowo i dokładnie to wszystko opisał no i zrobił to dla nas. Aż żal z tego nie korzystać.
- Dr Mabuse
MichałT pisze:Miejmy nadzieję, że ktoś coś jeszcze od siebie dorzuci![]()
A więc tak:
MT - "Do you Wanna"
MT - "Why Did You Do It Just Tonight"
MT - "Just We Two (Mona Lisa)"
MT - "Don't Worry "
MT - "Locomotion Tango"
MT - "Can't Get Enough"
MT - "Higher Than Heaven"
MT - I'm No Rockefeller"
BS - "Freedom"
CCC - "Are You Serious ?"
CCC - "V.I.P. (They´re Calling Me Tonight)"
CCC - "One Nights Not Enough"
DB - "Bizarre Bizarre"

- Peter
Nie każdy ma taką wiedzę i dyskografię jak Ty. Ale pomysł jest niezły choć trudny w wykonaiu. No ale jak tak się znasz to daj własne propozycje.
- Atlantis
Ojej, to nie chodzi o pokazanie tego jak ja się znam, a dyskografię też budowałem mnóstwo czasu (od 17. roku życia). Kosztowało mnie to sporo pieniędzy no i np wycieczek do Media Mark, żeby posłuchać jakiejś wybranej pozycji, np. Touche czy Bonnie Tyler, bo akurat jeszcze nie miałem uzbierane na płyte, no i musiałem zdecydować co kupić w pierwszej kolejności. Chodzi o chęci, i o przełamanie takich przekonań o tym że tylko MT BS i CCCatch są warte uwagi.
Wsród twórczości Dietera jest też cała masa zwyczajnych gniotów, o tym też można porozmawiać, tylko trzeba to poznać, a w dobie Internetu jest to na pewno łatwiejsze niż kiedyś.
Wsród twórczości Dietera jest też cała masa zwyczajnych gniotów, o tym też można porozmawiać, tylko trzeba to poznać, a w dobie Internetu jest to na pewno łatwiejsze niż kiedyś.
- Adi
Atlantis pisze:A Arek szczegółowo i dokładnie to wszystko opisał no i zrobił to dla nas. Aż żal z tego nie korzystać.
Otóż to. Atlantis może jak najbardziej się wykazywać zamiast pisać, że - "Eeee, że bez sensu coś takiego i wogóle."Peter pisze:No ale jak tak się znasz to daj własne propozycje.
Ps. Co do Thomasa też się zgodzę, że jego utworki nie zaliczają się do "Listy Dietera Bohlena". Więc zmieniam je na (singlowe, sorry, innych za bardzo nie znam, najwyżej nie uwzględniajcie
Bonnie Tyler - Bitter Blue
Alexander Klaws - Free Like The Wind
Ostatnio zmieniony pn wrz 15, 2008 19:01 przez Adi, łącznie zmieniany 2 razy.
- Peter
Coś w tym jest - dobrym przykładem niech będzie Alex i Sheree. Ale tego moim zdaniem jest bardzo niewle.Atlantis pisze:Chodzi o chęci, i o przełamanie takich przekonań o tym że tylko MT BS i CCCatch są warte uwagi.
- Adi
Tu akurat nie mam nic przeciwko, żeby takie stereotypy burzyć. Ale coś dalej nie podajesz swoich propozycji. Nie chcesz? Nikt cię nie zmusza.Atlantis pisze:Chodzi o chęci, i o przełamanie takich przekonań o tym że tylko MT BS i CCCatch są warte uwagi.
- Atlantis
Napisałem już że w tej zabawie chyba nie chodzi o to żeby pokazać jakie piosenki się zna.
Shree było singlem, z tego co pamiętam miały być utwory niesinglowe.
Gudrun Laos Highway Than Heaven
Bonnie Tyler I climb Every Mountain (to jeden z najgenialniejszych utworów Dietera)
Nino De Angelo Don't Kill It Carol
Im Shatten Des Windes Natalie Tineo
Wonderful DSDS
Roy Black Nie Mehr Verlieren albo Die Liebe Sucht
Z tych bardziej znanych to Can't Gen Enough
Don't Do That i Everybody Needs Somebody.
Poza tym uważam, że czasem na prawde dobry kawałek niepowinien być singlem i dobrze się stsło że np Mrs Robota nim nie jest. Dzięki temu nie osłucha się zbytnio.
Shree było singlem, z tego co pamiętam miały być utwory niesinglowe.
Gudrun Laos Highway Than Heaven
Bonnie Tyler I climb Every Mountain (to jeden z najgenialniejszych utworów Dietera)
Nino De Angelo Don't Kill It Carol
Im Shatten Des Windes Natalie Tineo
Wonderful DSDS
Roy Black Nie Mehr Verlieren albo Die Liebe Sucht
Z tych bardziej znanych to Can't Gen Enough
Don't Do That i Everybody Needs Somebody.
Poza tym uważam, że czasem na prawde dobry kawałek niepowinien być singlem i dobrze się stsło że np Mrs Robota nim nie jest. Dzięki temu nie osłucha się zbytnio.
No właśnie o to mi mniej więcej chodziło, niby wybieramy niesinglowe, ale słabo je znamy i sens gdzieś się zaciera.Więc zmieniam je na (singlowe, sorry, innych za bardzo nie znam, najwyżej nie uwzględniajcie):
Bonnie Tyler - Bitter Blue
Alexander Klaws - Free Like The Wind
- Peter
No mistrzu wykazałeś się znajomością twórczości Bohlena. Ja większość z tych tytułów widzę po raz pierwszy, ale nie specjalnie mi zależy by poznać np: cokolwiek z repertuaru Bonnie Tyler, fatalne bowiem wrażenie zrobił na mnie It's a heartache (choć to nie Bohlena) i nie mam ochoty słuchać czegokolwiek z jej repertuaru. Pomysł z Nino jest niezły. Facet nieźle śppiewa. Zapomniałem o nim wymieniając ciekawe rzeczy napisane przez Bohlena.
Czyżbyś miał na myśli tych górali z którymi Bohlen współpracował w 1995 roku? Po co on się w to w ogóle angażował....Atlantis pisze:sród twórczości Dietera jest też cała masa zwyczajnych gniotów
- MichałT
Z tematu trochę mniej znanych piosenek Dietera, dorzuciłbym jeszcze:Atlantis pisze:Właśnie o to dokładnie mi chodzi. Teraz wiadomo, że będzie wymieniane to co właśnie jest wymieniane, a sens tego niewielki a pożytek jeszcze mniejszy, no bo każdy wie że With A Little Love to dobra piosenka i nikt przez to się nie wzbogaci o nową wiedzę i nie przybędzie tematów do jakichś ciekawych dyskusji. A gdyby tak zapoznać się szczegółowo rok po roku z tym co pisał Dieter, to znajdziemy wiele innych dobrych piosenek, które można by było uwzględnić, tak jak wyżej wspomniane Highway to freedom, jakieś utwory Nino De angelo, czy You Are my love Engelberta, to znakomite kawałki i doprawdy szkoda, że tak mało osób je zna.
This Time It's Forever - Errol Brown
Young Hearts - Smokie
More Than Words - Countdown G.T.O
Red Roses For My Lady - Engelbert Humperdinck
*I Can Never Let You Go - Engelbert Humperdinck
* Nie jestem pewien czyj jest to utwór, na stronie Modern Talking napisane jest, że to jedyny utwór Engelberta, stworzony przez Thomasa Andersa, lecz mimo to, znajduję się on w katologu piosenek Bohlena
Co prawda w katologu jest napisane, że muzykę stworzył Thomas Anders i Marc Cassandra, ale w takim razie mam pytanie: czy Bohlen miał w jakikolwiek sposób doczynienia z tą piosenką
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Jednak gdyby "I Can Never Let You Go" okazało się piosenką skomponowaną przez Thomasa Andersa, bez jakiejkolwiek współpracy z Dieteram, pod ten tytuł podstawiam - "I Wanna Rock You In My Wildest Draems" - również Engelberta
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Atlantis
No nie tylko to, powiem nawet, ze jest tam nawet kilka przyjemnych utworów, a dla mnie ma to znaczenie o tyle, że Dieter pokazał, że potrafi. Duzo gorszy jest album Petera Alexandra, niesamowita nuda, trzeba się mocno wykazać żeby wysłuchac to w całości i nie usnąć. Poza tym są też takie kwiatki jak I'm coming, Gemeisam, Dicky Down no i inne, ale to nie jest temat o tym.
Co do Bonnie Tyler, to moim zdaniem to jedna z najważniejszych kart w twórczości Bohlena, są to jedna z jego najambitniejszych piosenek, i Bohlen pokazał tam na prawde wielką klase. Takie utwory jak Race To The Fire, Against The Wind, wspomniane I Climb Every Mountain to na prawde pierwsza klasa i na prawde niewiele piosenek Dietera może się z nimi równać.
Co do Bonnie Tyler, to moim zdaniem to jedna z najważniejszych kart w twórczości Bohlena, są to jedna z jego najambitniejszych piosenek, i Bohlen pokazał tam na prawde wielką klase. Takie utwory jak Race To The Fire, Against The Wind, wspomniane I Climb Every Mountain to na prawde pierwsza klasa i na prawde niewiele piosenek Dietera może się z nimi równać.
Moim zdaniem właśnie o coś takiego chodzi w tej zabawie.Z tematu trochę mniej znanych piosenek Dietera, dorzuciłbym jeszcze:
This Time It's Forever - Errol Brown
Young Hearts - Smokie
More Than Words - Countdown G.T.O
Red Roses For My Lady - Engelbert Humperdinck
Ostatnio zmieniony pn wrz 15, 2008 19:16 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
- Peter
Ok Atlantis dorzuciłbym Samuraj - Nino
Why the kiss
Love is a game Mark Medlock
Why the kiss
Love is a game Mark Medlock
Ostatnio zmieniony pn wrz 15, 2008 21:30 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.