Dieter Bohlen dziś

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Re: Dieter Bohlen dziś

Post autor: Dr Mabuse »

jkris pisze: listy przebojow niczego obiektywnie nie pokaza... thomas andres nie jest uczestnikiem DSDS promowanym w TV po kilka godziny tygodniowo wiec nie mozna jakosci ich piosenek oceniac po pozycjach na listach. mam nadzieje, ze Ibizie ktos da szanse i zacznie ja nalezycie promowac...
No nie do końca się z Tobą zgodzę. Popularność opartą wyłącznie na promocji w TV można stracić tak szybko jak się ją zdobyło. Inaczej się dzieje, gdy jest ona poparta kolejnymi singlami czy całymi płytami, które trafiają do gustu szerokiego odbiorcy (co nie znaczy, że i mnie przypadły do gustu) . Tylko w ten sposób można "wisieć" na listach przez ponad rok. Wydaje mi się, że marka "TA" w Niemczech cały czas coś znaczy i jeżeli jego nowe utworki będą wystarczająco dobre, bez problemu powinien wskoczyć na listy. Osobiście obawiam się, że są średnie :(

Obym się mylił :roll:
Obrazek
jkris

Post autor: jkris »

Dr Mabuse pisze:Popularność opartą wyłącznie na promocji w TV można stracić tak szybko jak się ją zdobyło... Wydaje mi się, że marka "TA" w Niemczech cały czas coś znaczy i jeżeli jego nowe utworki będą wystarczająco dobre, bez problemu powinien wskoczyć na listy. Osobiście obawiam się, że są średnie
mozna stracic szybko, dlatego tez te pseudo gwiazdy gina tak szybko jak sie pojawiaja. stad tez zalew plyt Medloka- wydawanych co kilka miesiecy zeby wykorzystac to chwilowe zainteresowanie. ale nie oszukujmy sie, jego dni sa policzone i za 2, 3 lata nikt juz o nim raczej nie bedzie pamietal...
Thomas Anders to znana na calym swiecie marka ale znany jest glownie przez ludzi w wieku powyzej 30 lat a plyty i listy to domena mlodziezy stad moim zdaniem jesli nowe kawalki nie beda odpowiednio promowane przejda niezauwazone. i napisze raz jeszcze to co juz kiedys pisalem- to czy piosenka jest na listach czy nie nie ma najczesciej nic wspolnego z jej jakoscia. a mysle, ze Ibiza to doskonaly kandydat na przeboj lata i rewelacyjny material dla dj'ow do obrobki...
pozyjemy zobaczymy czy cos z tego bedzie...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Masz dużo racji Panie jkris.
jkris pisze:mozna stracic szybko, dlatego tez te pseudo gwiazdy gina tak szybko jak sie pojawiaja.
To wyjaśnia dlaczego Dieter znowu przeistoczył się w przodownika pracy :wink: 3 płyty w ciągu roku to tempo z lat 1985-1987.
jkris pisze:ale nie oszukujmy sie, jego dni sa policzone i za 2, 3 lata nikt juz o nim raczej nie bedzie pamietal...
No całkiem możliwe. Ja lubię Marka, ale wolałbym, żeby Dieter występował pod swoim nazwiskiem.
jkris pisze:a mysle, ze Ibiza to doskonaly kandydat na przeboj lata i rewelacyjny material dla dj'ow do obrobki...
Też jestem tego zdania.
Awatar użytkownika
Peter

Wracając do tematu Dieter stwierdził kiedyś, że muzyka brzmi obecnie inaczej i stąd styl muzyki Marka Medlocka. Nie zgadzam się z takim twierdzeniem, bo gdyby tak było to sukcesów nie osiągałaby taka Kylie Minogue. Albo Dieter nie wydałby płyty w stylu disco. Moim zdaniem współczesna muzyka Dietera (mam na myśli Cloaddancera) nie wynika ze zmiany trendów, a z chęci Dietera robienia muzyki w innym stylu.
Awatar użytkownika
krystian395

Post autor: krystian395 »

bardzo dobrze że Dieter eksperymentuje różne gatunki muzyczne bo gdy tego nie robił to nie wiadomo czy stworzył by te wszystkie wielkie hity no ale powinien jednak wrócić do stylu z lat 80 czy 90 bo wtedy osiągał największe sukcesy i jeżeli sądzi że muzyka brzmi inaczej to niech ją zmieni i przypomni się ludzią pozdrawiam :D
You are not alone - I'll be there for you........
martroj

Bohlen

Post autor: martroj »

Tak po obejrzeniu występu Thomasa w Sopocie i pobieżnej obserwacji niemieckiej telewizji, uważam, że Bohlen sie rozmienił na drobne. Muzykę pisze już na poziomie festiwalu w San Remo, bądź podobnych gniotów, pokłocił sie chyba ze wszystkimi, napisał ksiązkę mijająca się trochę z prawdą, prowadza się z coraz to młodszą, ale i pewnie coraz głupszą panienką i tyle zostało ze świetności lat 80 tych i nie najgorszch 90 tych. A Anders, choć bez Bohlena moze nie odniósł juz takich sukcesów, to grono fanów posiada i całkiem słusznie co potwierdził jak dla mnie bardzo dobrym wystpęm na ŻYWO w Sopocie. Już widzę jak Bohlen spiewa na żywo, jakby zamiast Thomasa wystapił w Sopocie jako np Blue System.
jkris

Re: Bohlen

martroj pisze: Anders, choć bez Bohlena moze nie odniósł juz takich sukcesów, to grono fanów posiada i całkiem słusznie co potwierdził jak dla mnie bardzo dobrym wystpęm na ŻYWO w Sopocie. Już widzę jak Bohlen spiewa na żywo, jakby zamiast Thomasa wystapił w Sopocie jako np Blue System.
Anders trzyma klase, nie schodzi ponizej jakiegos poziomu tylko po to zeby zarobic troche wiecej Euro. gdyby zas Dieter mial wystapic w Sopocie to mielibysmy Sandre II ;-) czyli pelen playback z ewentualnym porykiwaniem do wlaczonego mikrofonu ...
mam nadzieje, ze o Thomasie bedzie jeszcze glosno, bo wydaje mi sie, ze kto jak kto ale on na to zasluguje...
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Thomas Anders wspomniał w Sopocie, że 24 lata temu piosenka You're My Heart... zmieniła jego życie... Niezależnie od tego co dziś robi Thomas i co dziś robi Didi, wypadałoby w takiej sytuacji powiedzieć, że to również Dieter Bohlen przyczynił się do tego. Bo niezależnie od tego co myślisz jkris o zarabianiu Euro, to "wydaje mi sie, ze kto jak kto ale on na to zasluguje..."
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Daniel

Re: Bohlen

Post autor: Daniel »

jkris pisze:mam nadzieje, ze o Thomasie bedzie jeszcze glosno, bo wydaje mi sie, ze kto jak kto ale on na to zasluguje...
Nie wydaje mi sie, aby Thomas jeszcze odniosl jakis sukces plytowy.
Nagral tyle plyt i wlasciwie zadna piosenka nie stala sie hitem (takim zeby chociaz byla w pierwszej 15tce na listach).
Jego albumy i piosenki sa bardzo dobre - ale dla fanow, koneserow... ale swiatowego czy europejskiego spektakularnego sukcesu juz on nie osiagnie. Jest wykonawca z "tamtej epoki", a dzis zbyt wiele zalezy od mlodych sluchaczy, ktorzy preferuja rąbaninę, a nie prawdziwa muzykę.

Oczywiscie sukcesem mozna tez nazwac udane koncertowanie.
I tego bardzo mu zycze, bo on naprawde na to zasługuje.
jkris

Malediwy pisze:Niezależnie od tego co dziś robi Thomas i co dziś robi Didi, wypadałoby w takiej sytuacji powiedzieć, że to również Dieter Bohlen przyczynił się do tego. Bo niezależnie od tego co myślisz jkris o zarabianiu Euro, to "wydaje mi sie, ze kto jak kto ale on na to zasluguje..."
a mnie sie nie wydaje aby Bohlen po tym jak potraktowal Andersa i ogolnie MT zaslugiwal na to zeby o nim wspominac. sukces byl ich wspolny i absolutnie nie uwazam, zeby po stronie Bohlena byla przewaga zatem ciezko wymagac od Thomasa wzmianek o kims kto potraktowal go jak smiecia kilka lat temu...
Daniel pisze:Jego albumy i piosenki sa bardzo dobre - ale dla fanow, koneserow... ale swiatowego czy europejskiego spektakularnego sukcesu juz on nie osiagnie. Jest wykonawca z "tamtej epoki", a dzis zbyt wiele zalezy od mlodych sluchaczy, ktorzy preferuja rąbaninę, a nie prawdziwa muzykę.
mysle, ze Ibiza Baba Baya to nie relikt przeszlosci tylko swietny kawalek, ktory podobac sie moze i starszym i mlodszym. to tylko kwestia promocji...
Awatar użytkownika
Peter

jkris pisze:gdyby zas Dieter mial wystapic w Sopocie to mielibysmy Sandre II ;-) czyli pelen playback z ewentualnym porykiwaniem do wlaczonego mikrofonu ...
Z tym się zgadzam :wink: Mało tego Sandra zaśpiewała przynajmniej zwrotki, ale niezależnie od tego jaki jest Dieter ja go uwielbiam.
jkris

Peter pisze:Sandra zaśpiewała przynajmniej zwrotki, ale niezależnie od tego jaki jest Dieter ja go uwielbiam.
Sandra niestety, a moze dzieki Bogu nie zaspiewala ani jednego slowa w Sopocie ;-)
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

jkris pisze:mysle, ze Ibiza Baba Baya to nie relikt przeszlosci tylko swietny kawalek, ktory podobac sie moze i starszym i mlodszym. to tylko kwestia promocji...
Mnie tez sie Ibiza Baba Baya podoba, ale to kawalek wlasciwie klubowy, imprezowy.
Do radia sie slabo nadaje, wiec watpie aby byl lansowany. Moze Viva sie nim "zajmie", oczywiscie oryginalna Viva, bo w Vive Polska to ja nie wierze...
Awatar użytkownika
Peter

jkris w innym dziale napisał pisze: Bohlen wg mnie to Modern Talking, Blue System i CCCatch i tego pownien sie trzymac. A, ze tego nie robi to od kilku lat brakuje jakiejs dobrej jego plyty..
A dla mnie Bohlen to także Sheree, Alexander i twórca 2-3 utworów Medlocka i tego także powinien się trzymać a nie niczego innego.
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

Tak, z jednej strony mamy małolaty, które słuchają 'rąbaniny', jak ktoś z Was raczył się wyrazić :wink: tudzież hip-hopolo czy innej Dody i wpływają na listy przebojów.. Z drugiej jesteśmy my.. Ale to też jest tak, że widzę takie swoiste podziały - zespoły z dużym stażem, grające do tej pory mają swoich fanów, nierzadko w odpowiednim już wieku. Młodziaki raczej słuchają swoich, starsi - zespołów ze swoich czasów. Rzadko chyba zdarza się, by te grupy spotkały się na jakims koncercie (a może się mylę?), teraz nie ma już takich gwiazd, łączących ludzi w różnym wieku.
Thomas czy Dieter mają już swoich starych fanów, a kwestia, czy muszą zdobywac nowych.. no nie wiem. Wątpię, by to się udało. Trzymanie się starej bazy fanowskiej nie jest takie złe, jeśli fanów jest duża grupa (a jest).. :lol: Zawsze ktoś na koncert przyjdzie, będzie dla kogo grać.. nie ma się czego obawiać, jeśli ktos jest fanem od tych 15-20 lat, to raczej mu nie przejdzie fascynacja.. niech się o publikę i listy przebojów martwią młode zespoły, które po sezonie mogą się ludziom znudzić.. :]
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

shizonek pisze:.. niech się o publikę i listy przebojów martwią młode zespoły, które po sezonie mogą się ludziom znudzić.. :]
Dobrze powiedziane :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
ODPOWIEDZ