In The Garden Of Venus
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Album jest najbardziej poszukiwanym wsród fanów,którzy dołaczyli do grona wielbicieli MT w roku 98 i pózniej i nie mieli okazji go wczesniej kupić w sklepach.Poszukują na aukcjach i płacą do 70 zł za uzywane cd.Jeszcze bardziej od tego poszukiwany jest album ROMANTIC WARRIORS,który uważam za słabszy ale bardzo rózniący sie od poprzednich,może przez to,że sa na nim 4 ballady,a na poprzednich są po 2 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
jason
Ja oceniam IN the garden of venus, jako album w miare dobry ale nie rewelacyjny.Dlatego tak sądzę poniewaz podobaja mie sie na nim tylko"locomotion tango","telegram to your heart","in 100 years", oraz"its Christmas".Pozostale 5 utworów oceniam bardzo przecietnie i to ich poziom powoduje że ogólnie płyta nie za bardzo mi sie podoba.
Ale każdy z nas moze miec rozne zdanie.
Ale każdy z nas moze miec rozne zdanie.
- tanathos
świetna płyta.mam do niej sentyment, bo była to pierwsza płyta MT jaką sobie kupiłem
-"locomotion Tango" długo było moją ulubioną piosenką. żałowałem,że Dieter nie wydał jej na oficjalnym singlu..
-don't let it get you down " ma cudowny klimat, to jedna z najlepszych ballad Bohlena
-"in 100 Years" oraz "who will save the world" mają bardzo dobre teksty
-"telegram to your heart" oraz "don't lose my number" to bardzo dobre, taneczne utwory w sam raz do tańca. wydają się reprezentować to co najlepsze w brzmieniu MT
-"in 100 years reprise" sprawia że mam dreszcze przy słuchaniu.. to nie tylko utwór doskonale zamykający płytę nasyconą specyficznym, nieco mrocznym,tajemniczym i pesymistycznym klimatem, ale także pożegnanie MT ze słuchaczami w latach 80
- w chórku do "who will save the world" śpiewa tylko Dieter
to płyta ciekawa, mająca swój nastrój.jest niezwykłą, także ze wzgledu na okoliczności w jakich powstała
-"locomotion Tango" długo było moją ulubioną piosenką. żałowałem,że Dieter nie wydał jej na oficjalnym singlu..
-don't let it get you down " ma cudowny klimat, to jedna z najlepszych ballad Bohlena
-"in 100 Years" oraz "who will save the world" mają bardzo dobre teksty
-"telegram to your heart" oraz "don't lose my number" to bardzo dobre, taneczne utwory w sam raz do tańca. wydają się reprezentować to co najlepsze w brzmieniu MT
-"in 100 years reprise" sprawia że mam dreszcze przy słuchaniu.. to nie tylko utwór doskonale zamykający płytę nasyconą specyficznym, nieco mrocznym,tajemniczym i pesymistycznym klimatem, ale także pożegnanie MT ze słuchaczami w latach 80
- w chórku do "who will save the world" śpiewa tylko Dieter
to płyta ciekawa, mająca swój nastrój.jest niezwykłą, także ze wzgledu na okoliczności w jakich powstała
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Daniel
Re: In The Garden Of Venus
Jesli komus nadal nie podoba sie Slow Motion - polecam wysluchanie tego kawalka w zupelnej ciemnosci, obowiazkowo na sluchawkach (dobrej klasy, nie takich za 3 zl z allegro). Zadne denne komputerowe glosniczki, przez ktore nie slychac polowy dzwiekow, ozdobnikow, smaczkow (to samo tyczy sie Blinded By Your Love - ktore traci 90% jakosci sluchane na kiepskim sprzecie). Na "brzęczykach" to mozna słuchać techniawkę, albo jakieś rąbanki, a nie ballady naładowane emocjami i ozdobnikami. I pewnie jeszcze z kiepsko zrobionych mp3 
- MichałT
Z tym się zgadzam, powstaje bardzo nastrojowy klimatDaniel pisze:Jesli komus nadal nie podoba sie Slow Motion - polecam wysluchanie tego kawalka w zupelnej ciemnosci
Chodzi Ci tutaj o głośniczki, wbudowane w ekran, czy o coś innegoDaniel pisze:obowiazkowo na sluchawkach (dobrej klasy, nie takich za 3 zl z allegro). Zadne denne komputerowe glosniczki, przez ktore nie slychac polowy dzwiekow, ozdobnikow, smaczkow
Osobiście nie jestem specjalnym zwolennikiem słuchania muzyki na słuchawkach, (nawet na tych dobrej jakości
To dopiero oddaje wszystkie "smaczki" i "ozdobniki" ballad i innych piosenek
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter

Moja ulubiona płyta, z moim ulubionym zdjęciem.
- Gasolina91
-
modern70
A teledyskow czy video z tej plyty jak na lekarstwo,poza 100 lat i telegram to your heart -wielkie zero
- Gasolina91
- Peter
Który z utworów nadawałby się na drugi singiel? Bo ja myślę, ze albo Telegram to your heart, albo Locomotion tango.
- Gasolina91
- Daniel
Nadawalby sie i Locomotion Tango i It's Christmas i Slow Motion.Peter pisze:Który z utworów nadawałby się na drugi singiel? Bo ja myślę, ze albo Telegram to your heart, albo Locomotion tango.
Who Will Save The World jest swietny, ale niezbyt singlowy.
Moim zdaniem tej plycie brakuje mocnych hitow.
Poza In 100 Years i Loco Tango - ciezko cos wybrac (szybkiego na singla).
Z albumu 5 mozna wybrac o wiele wiecej piosenek na singla.
Don't Worry, Romantic Warriors, Arabian Gold, Charlene - i nie ma tu ballad.
- Peter
Też prawda, także lubię tą piosenkę i uważam, że byłaby świetna jako singiel.Gasolina91 pisze:Mi się Slow Motion podoba...na 2 singiel
- Gasolina91