Ready For The Victory [Instrumental Demo Version]
-
Maciek Kowerski
Ready For The Victory [Instrumental Demo Version]
A to wrzuciłem specjalnie dla was:
http://www.wrzuta.pl/audio/2nPom7bocA/r ... mo_version
Zachęcam do wyrażania opinii i do dyskusji.
http://www.wrzuta.pl/audio/2nPom7bocA/r ... mo_version
Zachęcam do wyrażania opinii i do dyskusji.
-
moonwalker
- only love
- Kontakt:
to nie jest oryginalna wersja instrumental i szczerze to czegoś mi w niej brak, początek jest jakiś taki płaski a dalej się rozkręca więc nie jest tak źle ale ja to bym nie umiała zrobić nawet takiej
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
-
Mefistofeles
-
Maciek Kowerski
Tej wersji nie zrobiłem ja tylko Dieter Bohlen nagrał ją sam w domu /studiu przy pomocy jakiegoś prostego keyboardu lub syntezatora. Jest to pierwotna wersja utworu "Ready for the victory" jaką wszyscy znamy.
Znalazłem to demo w internecie i pewnie wypłynęło w jakiś sposób z wytwórni. Wersja demo utworu to jego prototyp, który wymaga zazwyczaj lepszej aranżacji. Już rozumiecie co to jest DEMO??
Posiadam jeszcze niewydane oficjalnie wersje utworów I'm no rockefeller i TV Makes the superstar, zaaranżowane przez Luisa Rodriguesa. Jak chcecie to mogę dac kiedyś na wrzutę te kawałki
Znalazłem to demo w internecie i pewnie wypłynęło w jakiś sposób z wytwórni. Wersja demo utworu to jego prototyp, który wymaga zazwyczaj lepszej aranżacji. Już rozumiecie co to jest DEMO??
Posiadam jeszcze niewydane oficjalnie wersje utworów I'm no rockefeller i TV Makes the superstar, zaaranżowane przez Luisa Rodriguesa. Jak chcecie to mogę dac kiedyś na wrzutę te kawałki
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Mateusz
Wiemy wszyscy co to demoMaciek Kowerski pisze:Już rozumiecie co to jest DEMO??
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
-
moonwalker
Przyznaję rację Arkowi.
Po pierwsze primo : demo to zapis pomysłu , a w tym pomyśle nie ma linii melodycznej - czyż nie tak ?
Po drugie primo : gdyby Dieter zagrał to na keybordzie to byłoby o tym głośno że wykorzystał aranż z keybordu - generalnie mam tu na myśli beat z linią basową który jest charakterystyczny (wprowadzony) dla kilku kawałków wznowionego MT
Być może jest mid zagrany z odpowiednim modułem , lub też próba naśladownictwa 1:1.
Dodam tylko że kiedyś w sieci znalazłem jakieś instrumentalne kawałki z brzmieniem MT zrobione przez ludzi którzy opracowywali aranżacje na te nowe płyty - i z tego co pamiętam to wszystkie brzmiały jak Ready For The Victory. Pamiętacie to ?
Po pierwsze primo : demo to zapis pomysłu , a w tym pomyśle nie ma linii melodycznej - czyż nie tak ?
Po drugie primo : gdyby Dieter zagrał to na keybordzie to byłoby o tym głośno że wykorzystał aranż z keybordu - generalnie mam tu na myśli beat z linią basową który jest charakterystyczny (wprowadzony) dla kilku kawałków wznowionego MT
Być może jest mid zagrany z odpowiednim modułem , lub też próba naśladownictwa 1:1.
Dodam tylko że kiedyś w sieci znalazłem jakieś instrumentalne kawałki z brzmieniem MT zrobione przez ludzi którzy opracowywali aranżacje na te nowe płyty - i z tego co pamiętam to wszystkie brzmiały jak Ready For The Victory. Pamiętacie to ?
- MichałT
Re: Ready For The Victory [Instrumental Demo Version]
Maciek Kowerski pisze:Tej wersji nie zrobiłem ja tylko Dieter Bohlen nagrał ją sam w domu /studiu przy pomocy jakiegoś prostego keyboardu lub syntezatora. Jest to pierwotna wersja utworu "Ready for the victory" jaką wszyscy znamy.
Najlepiej zrobimy pytając o to DieteraKrzychoo pisze: Ale napewno nie wierzę, że to robota Dietera.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Ale ta wersja, tak czy siak, mi się podoba
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
-
Pointrox
W demówce nie pojawiłyby się takie efekty jak dźwięki bolidów F1, widowni, rozmów przez radio itp.
Ponieważ - jak sama nazwa mówi - jest to wersja niedopracowana, zawierająca prostą wersję melodii, jaką usłyszycie na końcu, i ew. zarys wokalu, tak jak to było na przykład w przypadku "You Can Stop" (czyli "YCWIYW" w bardzo 100-lat-za-murzynami wersji): http://www.youtube.com/watch?v=uVoHMCL8b8U
Wiem że nie zniesiecie jęków Dietera, ale to JEST prawdziwe demko.
A może to jest już wstępna aranżacja, coś w stylu Demo-version Luisa Rodrigueza, tylko w wykonaniu Axela Breitunga?
Ponieważ - jak sama nazwa mówi - jest to wersja niedopracowana, zawierająca prostą wersję melodii, jaką usłyszycie na końcu, i ew. zarys wokalu, tak jak to było na przykład w przypadku "You Can Stop" (czyli "YCWIYW" w bardzo 100-lat-za-murzynami wersji): http://www.youtube.com/watch?v=uVoHMCL8b8U
Wiem że nie zniesiecie jęków Dietera, ale to JEST prawdziwe demko.
A może to jest już wstępna aranżacja, coś w stylu Demo-version Luisa Rodrigueza, tylko w wykonaniu Axela Breitunga?
- Krzychoo
Moim zdaniem jest podkład zrobiony prze jakąś firmę aranżatorkską. Takich firm jest dużo, starają się zrobić podkład podobny ale zawsze pozostają różnice.