Madonna

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Peter

Madonna

Post autor: Peter »

Co myślicie o amerykańskiej supergwieżdzie a szczególnie o płycie Hard Candy?
Ja bardzo lubię takie jej kawałki jak Material girl, Jump, Hung up a zwłaszcza Holiday, natomiast nowa płyta, jest także fajna mimo, że nie jest tak genialna jak Confessions on a danceflor. Podoba mi się tu wiele utworów zwłaszcza singlowe 4 minutes i give it 2 me, fajne są też heartbeat, Dance 2night, Devil wouldn';t recognize you czy Miles away. Płytę otwiera również ciekawy utwór Candy shop. Wielką jej zaletą jest to, że podąża/wyznacza trendy. Może jednak sprawiać wrażenie monotonii utworów i mało zróżnicowanego brzmienia.
Awatar użytkownika
Daniel

Re: Madonna

Post autor: Daniel »

Najlepsza plyta Madonny to True Blue, same przeboje !
Az 5 piosenek z tego albumu wyszła na singlach :)

1. Papa Don`T Preach
2. Open Your Heart
3. White Heat
4. Live To Tell
5. Wheres The Party
6. True Blue
7. La Isla Bonita
8. Jimmy Jimmy
9. Love Makes The World Go Round

Zeby tyle singli wydawal BD, ale bysmy mieli kopalnie !!! :)
Awatar użytkownika
Peter

Bohlen był blisko w 1988 roku. A co do Madonny to racja ta płyta jest super a szczególnie fajny jest Live to tell.
Awatar użytkownika
Peter

Dla mnie jednak najlepszymi płytami są: Madonna (zawiera cudne, słodkie kawałki Lucky star,Borderline a zwłaszcza Holiday)Confessions.......... i Ray of Light. Tej drugiej chyba specjalnie przedstawiać nie trzeba - KWK hitów. :P Jak dla mnie to Madonna przespała pierwszą połówkę lat 90 tych i dopiero ciekawy materiał zaczął się od Ray of light, potem przyszły Music i American Life (cienkie lata dwa dobre kawałki: Music i American Pie) a potem taneczna bomba CONTDF i niezła Hard Candy.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

A kto słyszał nowy singiel madonny? http://www.youtube.com/watch?v=8HRBRufepbw Jak dla mnie bomba!! Klip słaby ale piosenka świetna!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Janusz Piechota

Post autor: Janusz Piechota »

czy ktos z was slyszal madonne z mt hung up?
podklad to cheri lady
Johnny
Awatar użytkownika
Peter

Mateusz pisze:A kto słyszał nowy singiel madonny? http://www.youtube.com/watch?v=8HRBRufepbw Jak dla mnie bomba!! Klip słaby ale piosenka świetna!
Racja, kawałek to nieprzeciętny.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Madonny słucham czasami, a jeśli miałbym wybrać 3 piosenki które według mnie miałyby stanąć na "pudle" to:

:arrow: 3 miejsce - "Material Girl" :)
:arrow: 2 miejsce - "Like a Virgin" :D
:arrow: 3 miejsce - "True Blue" :D 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Dzisiejsze piosenki Madonny, to według mnie, jakieś głębokie nieporozumienie :?
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Daniel

MichałT pisze:PS Dzisiejsze piosenki Madonny, to według mnie, jakieś głębokie nieporozumienie :?
Bo obecnie Madonna nie jest sobą, tylko "rżnie" z Kylie Monogue że aż miło (albo własnie nie miło!).
Madonna straciła swój własny styl i obecnie chwyta się sezonowych trendów.
jkris

Post autor: jkris »

ja na Madonne mam alergie od lat choc przyznac musze, ze ostatnie 2 plyty sa ok. moja awersja do niej wynika chyba z tego jak ja postrzegam- jako zimna wyrachowana w ogole niekobieca maszyne do zarabiania pieniedzy. poza tym wg mnie nie ma za grosz talentu woklanego ani urody :roll: no to teraz sie narazilem zapewne niejednej osobie tutaj ;-)
zeby sie zrehabiliotwac dodam, ze ma jedna przepiekna piosenke :!: - Time stood still...
Awatar użytkownika
Daniel

Mnie sie Madonna nigdy nie podobala, nawet jak byla "piękna" i młoda.
Ale kiedys to ona wyznaczala trendy w muzyce dancepop, a obecnie spiewa to co jest na fali, nawet na duet z Britney sie zgodzila, aby podniesc sobie popularnosc (wtedy Brit byla jeszcze na topie, a Madonne malo kto pamietal).
Dla mnie Madonna "skonczyla sie" po plycie Like a Prayer... pozniej bylo coraz gorzej, nudniej i nijako.
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:Bo obecnie Madonna nie jest sobą, tylko "rżnie" z Kylie Monogue że aż miło
Gdzie Ty widzisz podobieństwo między płytami Hard candy i X przecież to niebo a ziemia. Jedna jest w stylu r'n'b a druga w stylu disco!!!!!!!!! To tak jakby powiedzieć, ze Metallica rżenęła muzykę od Blue System. :P
Awatar użytkownika
Peter

Madonna obecnie po wydanej "Celebration" 2 CD + DVD nagrywa płytę z Davidem Guettą, ma sie pojawić (wedle informacji z jej forum) na koniec tego roku. To już chyba nie będzie to co dawniej.... W latach 80 tych wszystkie 4 płyty są rewelacyjne. Najwięcej przebojów było na "True blue" oczywiście, potem przyszły nudniejsze lata 90 te i dwie płyty, które nie były już takie jak dawniej: "Erotica" jeszcze coś tam zdziaała na listach. Mi osobiście podobają się np: "Deeper, deeper" czy "Fever". "Bedtime stories" to byla marketingowa klapa, i chyba najniższa sprzedaż w jej twórczości. Szkoda, bo nie jest zła, uwielbiam np: 'Human nature" czy babyface'owskie "Take a bow". Potem była "Something to remember" (przedewszystkim stare piosenki tam przeważają) i "Evita", która mi się wydaje trochę przydługa i nużąca. Dopiero zaczęło się dziać ciekawiej od "Ray of light", choć strasznie dużo tam spokojniejszych utworów, ale ta płyta była dla niej przełomowa, to już była zupełnie inna Madonna, bardziej dojrzała, mi się tu podobały głównie odrzuty i "Nothing relly maters". Potem Madonna dalej przy współpracy z Wiliamem Orbitem ale już z Mirwaisem Ahmadiżadem nagrała futurystyczną, taneczną "Music" - polecam bardzo, dalej podobają mi się też z jej dyskografii dwie kolejne płyty: "American life" (to dzieło Mirwaisa) udane połaczenie synthpopu z akustyką i super nowoczesne dance "Confessions... (to moja ulubiona jej płyta) - dzieło Mirwaisa ale głównie Stuarta Price'a, który obecnie pracuje z Kylie Minogue. "Hard candy" to dla mnie najsłabsza jej płyta, nie wiele tu do mnie trafia.... :( Podoba mi się tylko "Heartbeat", "Spanish lesson", "She's not me", "Incredible", "Voices' no i remix Oakenfolda "Give it 2 me'. 2 nowe piosenki to dzieła Oakenfolda i właśnie Guetty, więc nowa płyta powinna wyjsć jak "Revolver.... :)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Moja bliska koleżanka była straszną fanką madonny wiec gdy ją odwiedzałam nie mając wyjścia
musiałam jej słuchać :lol: I może dzięki temu spodobało mi się wiele jej utworów(mam nawet jedną płytę)ale nie żebym była jakąś szczególną jej fanką.
Ale uważam że Madonna ma bardzo ciekawą i kontrowersyjną osobowość.
Ostatnio zmieniony ndz sty 24, 2010 21:58 przez MODERN JEANNE, łącznie zmieniany 1 raz.
I LOVE DB AND TA!
piciasty

Post autor: piciasty »

True Blue to najlepszy album Madonny w całym jej dorobku, natomiast ostatnie albumy to typowy poscig za tym co sie gra aktualnie ale jak dla mnie nawet niezle jej to idzie.A biorąc pod uwage dorobek muzyczny i całokształt pracy napewno zasługuje na miano KROLOWEJ POP.
Awatar użytkownika
Peter

Madonna nagrywa nowy album, mówi się o końcu tego roku jako o dacie premiery. Potwierdziły się pogłoski o tym, że jednym z producentów będzie David Guetta:
http://absolutemadonna.com/?p=6378
Pojawia się jednak jeszcze jedno nazwisko: to DJ Mehdi, który będzie wg. Madonna Tribe kolejnym producentem nowej płyty Madonny (obok Guetty) - Pan Mehdi tworzy mieszankę stylów: electro, house i hip-hop. oto kilka przykładów:

Za bardzo mi to zalatuje landryną. :/
ODPOWIEDZ