Formuła 1

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
Peter

Formuła 1

Post autor: Peter »

To forum chciałbym założyć dla fanów tego pięknego sportu. Jakich macie ulubionych kierowców? Bo moim ulubionym kierowcą jest Felippe Massa i oczywiście Robert Kubica. Moim ulubionym teamem jest Ferrari. A ulubionym wyścigiem jest GP Brazylii, głównie dlatego, że uwielbiam ten kraj.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Formuła 1

Post autor: ArCrack »

Pasja, która przyplątała mi się gdy miałem 7 lat i w mniejszym lub większym stopniu towarzyszyła przez kolejne ;)
Ulubionym kierowcą przez lata był Michael Schumacher, obecnie faworyta zdecydowanego nie mam, no poza Kubicą oczywiście. Poza nim sympatyzuję z Massą, Raikkonenem, Alonso. Tak się jakoś ułożyło że obecnie wszyscy stanowią czołówkę, ale szczególnie Massę polubiłem parę lat temu, gdy nie było go jeszcze w Ferrari.
Był wtedy w Sauber Petronas i to ten nieistniejący zespół mógłbym wymienić jako swój ulubiony. Choć oczywiście miło patrzeć jak po przejęciu przez BMW świetnie się rozwijają i kto ma w tym swój udział :)
Co do torów, to zdecydowanie Monza. Legenda :)

Rok temu miałem nawet okazję spróbować swoich sił za kierownicą bolidu, szkoda, że tylko wirtualnego :lol: Tym niemniej szczęśliwym trafem to akurat mnie uwiecznili na tej fotce za kierownicą ;) http://www.poznanplaza.pl/data/gallery/328_2807.jpg
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Uwielbiam Formułę 1, i wogóle sporty motoryzacyjne :D
Moim ulubionymi zespołami są Ferrari i McLaren, a ulubionymi kierowcami Felippe Masa, Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen i może Fernando Alonso (według mnie Kubica marnuje się w teamie BMW Sauber :/ )
Jednak najwyższe miejsce w mojej klasyfikacji kierowców (zaraz po Michaelu Schumacherze) zajmuje Joseph Gilles Henri Villeneuve :D
Był to naprawdę mistrz w swoim fachu...
Zainteresowanym podaję link:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gilles_Villeneuve

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Ja formułą zaraziłem się jak zaczął startować w niej Kubica. Teraz nagrywam na DVD większość GP i tak jak kiedyś zastanawiałem się jak można polubić ten sport,tak teraz nie mogę się doczekać kolejnej transmisji. Wciąga bardzo, ale oczywiście wielka w tym zasługa Roberta :wink:
A z kierowców aktualnie się ścigających poza Kubicą cenię Suttila i strasznie mi było go szkoda jak w ostatniej chwili stracił punkty w Monaco. Nie przepadam natomiast za Hamiltonem (łagodnie rzecz ujmując) :lol:
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze:Tak się jakoś ułożyło że obecnie wszyscy stanowią czołówkę, ale szczególnie Massę polubiłem parę lat temu, gdy nie było go jeszcze w Ferrari.
Widzę, że lubimy tego samego kierowcę. :P Co do Alonso to ja byłbym raczej daleki od zaliczania go to ścisłej czołówki tylko do dalszej.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

No i cóż...mamy dzisiaj dwie niespodzianki: Pool position dla Vettela i Kubica pierwszy raz w historii poza najlepszą "10"-tką. W dodatku za plecami będzie miał narwanego w takiej sytuacji Hamiltona a tuz przed sobą nieprzyjaznego mu Heidfelda. Wniosek ? Boje się że jutro Robert nie dojedzie do mety :cry: Trzeba trzymać kciuki i wierzyć że będzie dobrze.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Didi&Thomas pisze:Trzeba trzymać kciuki i wierzyć że będzie dobrze.
Na pewno będzie. Kubica jest przecież bardzo dobrym kierowcą a każdemu może się zdarzyć słabszy wyścig. Ja w niego wierzę, że będzie dobrze. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Nie taklm się to zdarzyło: Raikkonen czy Hamilton mieli to samo. Trzymajcie kciuki za roberta i za Felippe.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Pierwszy raz jak usłyszałem Win The Race to myślałem, że akcja teledysku dzieje się na jakimś torze Formuły 1. Np. Nurburgring. Ale jak zobaczyłem teledysk do Win The Race to się rozczarowałem. Mogli się bardziej postarać :(

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Peter

Mogli się bardziej postarać z teledyskiem do Ready to Victory, która pasuje tylko do F1, a nie do niczego innego.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Racja - teledysk tak pasuje do tego utworu jak pięśc do nosa <młotek> :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Też przyznaję, że nie za bardzo pasuje teledysk do tego ringu i tej pustyni. Skoro oficjalnie miał to być numer do promocji Formuły 1 no to trzeba było według niej zrobić teledysk. Np. Różne ujęcia ścigających się Thomasa i Dietera przeplatane z ujęciami z prawdziwego wyścigu. Pomiędzy tym różne ujęcia kibiców, trochę kamery z lotu ptaka. :D, przy końcu cieszących się Dietera i Thomasa z pierwszych miejsc. O. Tak bym to widział. :!: :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Moim zdaniem chcieli coś wymyślić, żeby to odróżnić od Win the race. Ale to jest zabawne w RFTV słychać odgłosy F1 i nazwy krajów, które organizują wyścigi a tu taki teledysk...
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Uwaga :!:
Trwa wyścig na torze Monza, podaję link do transmisji na żywo:

http://www.wahacz.pl/out/F1-transmisja- ... Internecie
Niestety po angielsku :/
Chociaż pewnie wszyscy fani F1, już oglądają :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS To mój 200 post na tym forum :wink:
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Ja to właśnie oglądam, tylko gdzie indziej, bo mam kartę telewizyjną w notebooku. :P
MichałT pisze:PS To mój 200 post na tym forum :wink:
Pamiętam te dawne czasy, kiedy też się cieszyłem z 200 postu. Kiedy to było.....
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

No i Kubica na podium (3 miejsce) :D
ODPOWIEDZ