Sopot Festiwal 2008

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Sopot Festiwal 2008

Post autor: Peter »

OK wysłałem żeby zaprosili Andersa.
Prophet5 pisze:Tylko fajnie, że tak fajnie fałszowała.
Powiedz, ze sobie raczysz żartować. :lol: Kim Wilde to najlepsza po Thomasie uczestniczka festiwalu, ma cudny głos i fajne piosenki.
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Peter pisze:
Powiedz, ze sobie raczysz żartować. :lol: Kim Wilde to najlepsza po Thomasie uczestniczka festiwalu, ma cudny głos i fajne piosenki.
Głos jej się momentami łamał i było to słychać. Kondycja już nie ta.

Za to nie wiem, co autor artykułu z linka wyżej miał na myśli pisząc o Thomasie, że słychać u niego upływ czasu? Dla mnie owszem słychać, że z wiekiem Thomas ma coraz ciekawszy, głębszy głos. A to, że widać... no cóż nikt nie młodnieje, wszyscy się starzejemy. Choć fakt..u Limahla jakoś tego nie widać (ciekawe ile operacji plastycznych przeszedł? :p)
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

kicek pisze:
on ma taka fryzure chyba od 8 lat :roll:
Mniej więcej od 2001 roku, choć na początku 2003 roku miał zdecydowanie najdłuższe włosy:
Obrazek
MT - TV Makes The Superstar, niemieckie eliminacje do Eurowizji
Oj super tu wyglada i ta brodka bardzo mu pasuje....ojjjj,ze tak sobie westchne... :oops:
Awatar użytkownika
izabela

Post autor: izabela »

mam pytanie. Jak dodajecie zdjęcia pod online bo nie moge sobie poradzic .

Od ArCrack:

Kod: Zaznacz cały

[img]http://tutaj-adres-zdjęcia[/img]
[/color]
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Peter pisze:
Ledwo utrzymywała się w tonacji. Od niej już tylko większe boki stawiała Samantha Fox. Mam nadzieję, że zaraz jakiś fachowiec, może Adamstan, mnie w tym poprze. ;-)
Tym większe brawa dla Thomasa za niewiarygodnie poprawny show na żywo.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

atlantyda ;o) pisze:Tak naprawdę to wystep Thomasa podniósł wszystkich z tyłków i zaczęła się zabawa
Dokładnie. Też to zauważyłem. Wogóle wydaje mi się, ze Thomas jest takim sympatycznym wykonawcą, o miłym usposobieniu że odrazu go lubisz. :) Dzisiejszego wieczoru już dwukrotnie powtórzyłem sobie koncert Thomasa, choć nagranie złapane szybko na magnetowid ma u mnie lepszą jakość niż z You Tube. Ech, łezka w oku się kręci.. :cry: Z muzyką Thomasa jest tak jak faktycznie mówił między utworami, że słuchając jej poprawia się człowiekowi humor i można mentalnie oderwać się od dnia codziennego. Zwłaszcza odsłuchanie poranne bardzo pozytywnie nastraja na zbliżający się dzień. :]
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Soldier

"Zwłaszcza odsłuchanie poranne bardzo pozytywnie nastraja na zbliżający się dzień. :] "
No popatrz Adi-mam to samo :oops:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Soldier pisze:No popatrz Adi-mam to samo
Chyba nie tylko my tak mamy, oprócz nas pewnie jeszcze kilka milionów fanów. Muzyka, zwłaszcza ulubiona na pewno jest małym lekarstwem na codzienne zmartwienia. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
izabela

Post autor: izabela »

Obrazek
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Prophet5 pisze:
Peter pisze:
Ledwo utrzymywała się w tonacji. Od niej już tylko większe boki stawiała Samantha Fox. Mam nadzieję, że zaraz jakiś fachowiec, może Adamstan, mnie w tym poprze. ;-)
Hehe... no niestety, prawda to, prawda... ale psssst.... lepiej się nie narażać za bardzo . fachowiec w starciu z fanem nie ma szans :twisted: aczkolwiek co do Samanty to akurat trafnie podsumował to przytoczony gdzieś wyżej tekst - 25 lat temu też nie była wokalistką tylko modelką, więc nie można mieć pretensji, bo i wtedy też piosenka "touch me" była tylko pretekstem do POOGLĄDANIA (a nie posłuchania Samanty). Kim rzeczywiście miała problemy intonacyjne, ale za to chyba przynajmniej część muzyki była grana .

A wracając do Thomasa - przeanalizowałem sobie jeszcze raz wykonanie YMHYMS i mój wniosek jest taki - kawłek był w całości ZAGRANY i ZAŚPIEWANY live - brawo! :D :D :D
jula

Post autor: jula »

atlantyda ;o) pisze: Dzisiejszego wieczoru już dwukrotnie powtórzyłem sobie koncert Thomasa, choć nagranie złapane szybko na magnetowid ma u mnie lepszą jakość niż z You Tube.
czy mógłbyś udostępnić to nagranie innym, choćby przez wspomniany portal You Tube? Byłabym zobowiązana.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

A co tam, wrzuciłem na You Tube filmik z próby Thomasa. Bardziej do posłuchania niż oglądania :wink:

http://pl.youtube.com/watch?v=GIsudMfgH8w

A tutaj "Geronimo's Cadillac" (ale widać jeszcze mniej :oops:):
http://pl.youtube.com/watch?v=tVIXyPs9PYw
Obrazek
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Niestety kiedy leciał Sopot ja byłem w pociągu i nie myślałem, że zdąże coś jeszcze zobaczyć. Na szczęście udało mi się trafić na końcówke tj. kiedy śpiewała KIm Wilde. Dlatego o samym festiwalu niewiele mogę napisać. Nawet nie wiedziałem dokładnie czy Thomas już wystąpił czy nie.
Co do jego występu chyba wszystko już tu zostało napisane. Niesamowite wrażenie. Nawet nie potrafie napisać nic sensownego ale nie spodziewałem się, że jeszcze mnie czymś zaskoczy. Reakcja publiczności bezcenna. Tym bardziej, że wiadomo jak Modern Talking jest odbierane w Polsce. Faktem jest, że jego występ przyćmił wszystkie gwiazdy, które się tam pojawiły. Jego głos mimo upływu lat wcale nie się nie zestarzał. Zaśpiewał wspaniale i tym samym udowodnił swoją wielkość. Jednak nie sprawiał wrażenia wielkiej gwiazdy. Miał bardzo dobry kontakt z publicznością. Był bardzo serdeczny i wyluzowany. Widać było, że sam nie spodziewał się takiego przyjęcia. Mam nadzieje, że po tym występie będzie chciał jeszcze zawitać do naszego kraju, tym razem na jakiś "pełny" koncert.
Nie czytałem samych komentarzy na innych forach ale z tego co wiem to w większości pozytywy, aż serce rośnie.
Awatar użytkownika
Soldier

Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Byłbym bardzo zdziwiony gdyby wynik był inny. Brawo Thomas :-D
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Thomas Anders - To chyba wszystko wyjaśnia 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
ODPOWIEDZ